IMPRIMARE

Cele mai bune imprimante pentru imprimarea fotografiilor

Disponibile în diverse dimensiuni şi pentru orice buget, iată care sunt cele mai bune imprimante pentru obţinerea unor fotografii de calitate acasă şi în deplasare.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

O fotografie are puterea de a imortaliza un moment şi de a-l transforma într-o amintire preţioasă. Însă această putere este irosită dacă fotografia rămâne ascunsă pe un hard disk sau printre pagini ale canalelor media digitale.

Atunci când sunt imprimate, fotografiile dumneavoastră favorite se transformă în entităţi fizice care pot fi înrămate şi expuse în casă, oferite cadou celor dragi, păstrate în caiete cu amintiri sau albume foto sau chiar imprimate ca autocolante, cu care vă puteţi personaliza lucrurile.

Există o gamă extinsă de imprimante disponibile, care vă permit să vă creaţi propriile imprimări, oricând şi oriunde doriţi, de la imprimante compacte pe care le puteţi lua în ieşirile dumneavoastră, în vacanţe şi la evenimente speciale, până la modele de format mare pentru producerea de imprimări de mari dimensiuni, care pot fi înrămate şi expuse pe perete.

Cum puteţi alege cea mai bună imprimantă foto pentru acasă? În continuare, vom prezenta mai detaliat caracteristicile pe care le oferă gama de imprimante Canon.

Cele mai bune imprimante foto pentru toate situaţiile

O femeie care ţine un montaj foto imprimat stă în picioare lângă o imprimantă Canon PIXMA pe o suprafaţă cu efect de lemn

Seria Canon PIXMA TS7450a poate imprima fotografii cu sau fără margini, în formate ce variază de la 91x55 mm şi opţiuni pătrate până la formatul A4. Este ideală pentru imprimarea de montaje foto sau de selecţii de fotografii de dimensiuni diferite pentru expunere pe un perete dintr-o galerie sau pentru a fi montate împreună într-o ramă mare.

Un cuplu stă pe canapea uitându-se la telefoane şi tablete. O imprimantă PIXMA se află pe o comodă în spatele lor.

Pe lângă faptul că imprimă fotografii de calitate, Canon PIXMA TS7650i este o opţiune excelentă pentru imprimarea documentelor şi proiectele de artizanat, fiind ideală pentru satisfacerea cerinţelor variate ale familiilor ocupate.

Cu ajutorul unui multifuncţional, transformaţi rapid şi simplu amintirile digitale în imprimări frumoase cu care vă puteţi decora casa sau pe care le puteţi arăta sau oferi celor dragi. Natura fizică a imprimării conferă imaginilor o valoare mai mare, mai ales atunci când acestea sunt făcute cadou.

Multifuncţionalele din seria Canon PIXMA TS7450a sunt simplu de folosit, fiind prevăzute cu scaner încorporat şi conexiune Wi-Fi la calculator sau smartphone. Sunt compatibile cu aplicaţia gratuită Canon PRINT şi pot imprima fotografii color fără margini de 10 x 15 cm în doar 43 de secunde.

O imprimantă foto de înaltă calitate, dar accesibilă, seria PIXMA TS7450a foloseşte cerneală neagră pe bază de pigment pentru a imprima text monocrom clar, rezistent la pete, şi cerneluri pe bază de coloranţi cyan, magenta şi galben pentru fotografii.

Dacă sunteţi în căutarea unei variante chiar mai rapide pentru imprimarea fotografiilor, poate pentru proiecte mai mari precum crearea propriului album de nuntă, Canon PIXMA TS7650i poate produce imprimări color fără margini în doar 19 secunde1.

La fel ca seria PIXMA TS7450a, Canon PIXMA TS7650i este o imprimantă compactă, dar extrem de versatilă, care funcţionează cu un cartuş negru şi unul tricolor pe bază de pigmenţi. Este simplu şi intuitiv de utilizat, cu un panou de control cu ecran color care se rabatează în sus, astfel încât să fie întotdeauna uşor vizibil.

Ultimul lucru pe care îl doriţi când lucraţi la un proiect de imprimare este să rămâneţi fără cerneală, iar Canon PIXMA TS7650i beneficiază şi de compatibilitate cu Planul de imprimare PIXMA2. Acest serviciu pe bază de abonament vă monitorizează nivelurile de cerneală şi livrează cartuşe noi la adresa dumneavoastră imediat ce detectează niveluri scăzute, economisindu-vă timp şi efort şi costând cu până la 50 %3 mai puţin decât cernelurile standard. Este o opţiune rentabilă dacă imprimaţi o mulţime de fotografii, deoarece atât un document, cât şi o fotografie sunt contorizate ca o pagină.

Cea mai bună imprimantă foto pentru imprimarea de pe dispozitive mobile şi crearea de albume

Două mâini ţin o fotografie imprimată a unui bebeluş deasupra unei imprimante Canon SELPHY CP1500, cu alte fotografii imprimate în jurul ei.

O imprimantă compactă precum Canon SELPHY CP1500 este ideală pentru crearea unui album de sărbătorire a primului an de viaţă al copilului. Începeţi cu fotografii din perioada sarcinii şi includeţi imagini scanate sau fotografii ale certificatului de naştere şi felicitări pentru a prezenta întreaga experienţă. Imprimaţi imaginile în dimensiuni diferite şi încercaţi diverse aspecte şi aranjamente.

O femeie stă pe o canapea şi lipeşte fotografii imprimate cu Canon SELPHY Square QX10 într-un album.

Imprimanta cu baterii Canon SELPHY Square QX10 vă permite să imprimaţi fotografii oriunde şi oricând. Cu Wi-Fi Direct, conectarea la un smartphone, o tabletă sau un aparat foto compatibil este simplă, în timp ce hârtia suport autoadezivă face ca fotografiile imprimate să fie ideale pentru realizarea de albume sau pentru lipire pe aproape orice.

Imprimantele prezentate până aici sunt modele de birou/masă cu Wi-Fi integrat, astfel că le puteţi aşeza oriunde în casă. Însă, dacă doriţi să imprimaţi în alte locuri, imprimantele mobile compacte de la Canon pot fi luate oriunde mergeţi pentru a imprima direct de pe smartphone sau de pe un aparat foto compatibil. Este un mod grozav de a dărui amintiri familiei şi prietenilor sau chiar de a crea cărţi poştale personalizate din călătorii, pe care să le trimiteţi acasă.

Imprimanta compactă Canon SELPHY CP1500 este compatibilă cu mai multe tipuri de hârtie, de la cea în format de carte poştală (RP-108 şi KP-36IP) până la mini-autocolante (KC-18IL), incluzând şi formatul de card de credit (KC-36IP şi KC-18IF) şi formatul pătrat (KC-18IS). Fiecare pachet de hârtie include un cartuş încărcat cu cantitatea exactă de cerneală necesară. Viteza de imprimare este de aproximativ 41 de secunde pentru o fotografie în format de carte poştală de 10 x 15 cm.

Canon SELPHY Square QX10 este o imprimantă mobilă autonomă, cu acumulator intern, care produce fotografii pătrate cu latura de 68 mm sau pe hârtie autocolantă de 72 x 85 mm, permiţându-vă să adăugaţi propriul text în partea de jos a fotografiilor. La fel ca în cazul modelului mai mare Canon SELPHY CP1500, aveţi la dispoziţie diferite opţiuni de aspect şi puteţi adăuga ştampile decorative, chenare şi efecte speciale prin aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout.

Cu dimensiuni şi mai reduse, imprimanta portabilă Canon Zoemini 2 este suficient de mică pentru a încăpea în buzunar, fapt ce o face ideală pentru albume de călătorie sau pentru a o lua la festivaluri şi a o folosi pentru sefie-uri imprimate pe loc.

Aflaţi mai multe din ghidul nostru de creativitate cu imprimanta foto portabilă.

Cea mai bună imprimantă foto pentru proiecte de mari dimensiuni

O imprimantă Canon PIXMA înconjurată de fotografii imprimate colorate, dintre care una stă în tava de alimentare.

Canon PIXMA G640 dispune de şase rezervoare de cerneală pe bază de coloranţi pentru culorile cyan, magenta, galben, roşu, negru şi gri, pentru un spaţiu de culoare şi o gamă de tonuri ample, precum şi pentru imprimarea de fotografii alb-negru la o calitate îmbunătăţită.

Recipiente de cerneală MegaTank în curs de instalare într-o imprimantă Canon PIXMA.

Rezervoarele de cerneală de mare capacitate din PIXMA G640 au geam transparent în partea din faţă, astfel încât este simplu de urmărit nivelul de cerneală din ele.

Dacă lucraţi la un proiect pe termen lung care necesită imprimarea unui număr mare de fotografii, în special de dimensiuni mari, înlocuirea regulată a cartuşelor de cerneală poate deveni o corvoadă. Imprimantele Canon MegaTank sunt prevăzute cu rezervoare de cerneală de capacitate relativ ridicată, care scot din ecuaţie cartuşele.

Imprimanta Canon PIXMA G640 este un candidat deosebit de puternic, asigurând o calitate impresionantă a fotografiilor cu ajutorul a şase cerneluri pe bază de coloranţi. Un singur set de recipiente de cerneală din gama economică este suficient pentru imprimarea a până la 3.800 de fotografii color de 10 x 15 cm, iar imprimarea fără margini este posibilă până la formatul A4/Letter. Umplerea rezervoarelor este o operaţiune simplă şi nu creează mizerie.

La fel ca în cazul celorlalte imprimante PIXMA menţionate, G640 dispune de Wi-Fi integrat şi permite scanarea şi imprimarea din cloud, iar scanerul de înaltă rezoluţie integrat asigură simplitatea scanării şi copierii fotografiilor.

Cea mai bună imprimantă pentru fotografii de calitate profesională

O femeie în picioare lângă o imprimantă Canon PIXMA aşezată pe un birou, lângă un monitor de calculator. Fotografii înrămate sunt expuse pe peretele din spate.

Ca imprimantă foto specializată cu cerneluri pe bază de coloranţi, Canon PIXMA PRO-200 nu are rival în materie de calitate profesională a imprimărilor color şi alb-negru. Imprimanta este ideală pentru tipurile de hârtie foto lucioasă şi cu lustru, însă imprimă fotografii frumoase şi pe suporturi mate şi de artă.

Dacă doriţi să duceţi imprimarea de fotografii la un alt nivel, Canon PIXMA PRO-200 imprimă fotografii în format A3+ (329 x 483 mm) fără margini în doar 90 de secunde. De asemenea, poate imprima fotografii în format panoramic cu lungimea de până la 990 mm pentru a vedea, cu adevărat, imaginea de ansamblu, ideal pentru fotografia de peisaje.

PIXMA PRO-200 dispune de opt cartuşe individuale de cerneluri pe bază de coloranţi, aceste cerneluri având o compoziţie ce asigură calitatea profesională a fotografiilor imprimate. De aceea, este imprimanta perfectă pentru cei mai exigenţi fotografi creativi care doresc să obţină o calitate excelentă a fotografiilor şi formate mari.

Tăvile de alimentare multiple asigură compatibilitatea cu suporturi de artă relativ groase, precum şi cu hârtia foto obişnuită, astfel că puteţi încerca diverse aspecte şi texturi pentru fotografiile imprimate. Pentru a ajuta în acest sens, software-ul gratuit Professional Print & Layout de la Canon simplifică designul paginilor cu imagini multiple, oferind, de asemenea, opţiuni simple de personalizare a redării culorilor, a luminozităţii şi a contrastului.

Cum să faceţi nişte fotografii bune să arate grozav

O persoană aşezată în faţa unei imprimante Canon PIXMA răsfoieşte o selecţie de fotografii imprimate

Canon PIXMA TS7650i are un sistem dublu de alimentare cu hârtie, astfel încât puteţi încărca hârtie simplă într-o casetă internă din partea din faţă şi hârtie foto sau alte suporturi specializate în tava verticală în partea din spate.

Imagine înainte şi după a unui cuplu în ziua nunţii, lângă un lac, întunecată şi needitată în partea stângă, prezentând versiunea mai luminoasă în dreapta, editată în Digital Photo Professional.

Este util să ştiţi cum să editaţi fotografiile, pentru a repara greşelile, a îmbunătăţi compoziţia şi a regla setările. Aflaţi cum să prelucraţi imaginile cu ajutorul unui software precum Digital Photo Professional din ghidul nostru de sfaturi simple pentru editarea fotografiilor.

Pentru a obţine fotografii imprimate de înaltă calitate şi durabile, alegerea hârtiei este la fel de importantă ca alegerea cernelii. Varietatea diferitelor profiluri din driverele de imprimantă Canon asigură reglarea fină a procesului pentru a se obţine o precizie maximă în ceea ce priveşte culorile, luminozitatea şi contrastul, precum şi o rezistenţă ridicată a imprimărilor la pătare sau decolorare în timp.

Hârtia lucioasă este foarte potrivită pentru obţinerea unor fotografii în culori vii şi îndrăzneţe. Hârtia mată fără reflexii este mai potrivită pentru a obţine fotografii alb-negru impresionante şi pentru un tratament mai subtil al culorii, de exemplu, pentru portrete şi fotografii de nuntă.

Canon oferă o gamă extinsă de tipuri de hârtie foto, care include varianta economică Glossy Photo Paper 'Everyday Use’ (hârtie foto lucioasă pentru „utilizare zilnică”), varianta mai groasă şi mai extravagantă Photo Paper Plus Glossy II (hârtie foto lucioasă superioară II), varianta Photo Paper Plus Semi-Gloss (hârtie foto semilucioasă superioară) cu finisaj satinat luxos şi varianta Matte Photo Paper (hârtie foto mată), excelentă nu doar pentru fotografii mate, ci şi pentru felicitări şi proiecte de creaţie. Toate aceste tipuri de hârtie foto sunt disponibile într-o gamă extinsă de dimensiuni. Este recomandabil să testaţi mai multe tipuri de hârtie foto pentru a vedea pe care le preferaţi.

Cu gama de imprimante şi tipuri de hârtie Canon, fotografii au siguranţa că imaginile lor vor fi imprimare la calitatea pe care o merită, indiferent de modul sau locul în care intenţionează să le expună. De la modelele mobile, care transformă procesul imprimării într-o activitate distractivă alături de familie şi prieteni la ocazii speciale, la imprimante de birou care sunt la fel de performante şi pentru documente, şi pentru fotografii, şi până la imprimantele MegaTank care sunt convenabile şi economice pentru proiectele mai mari. Şi, pentru a face cu adevărat impresie, imprimanta Canon PIXMA PRO-200 oferă posibilitatea imprimării în format mare şi la calitate profesională, la un preţ relativ accesibil.

Matthew Richards

Produse conexe

 • Imprimante pentru acasă

  PIXMA TS7450a Series

  Un multifuncţional elegant pentru pasionaţii de tehnologie, cu diferite tipuri de imprimare creativă, plus tehnologie ADF pentru a simplifica procesul de copiere şi scanare a mai multor coli diferite.
 • PIXMA TS7650i

  Imprimante pentru acasă

  PIXMA TS7650i

  O imprimantă rapidă, de înaltă calitate, care se integrează perfect în viaţa dumneavoastră de acasă, datorită dimensiunilor sale compacte şi utilizării optimizate.
 • PIXMA G640

  Imprimante pentru acasă

  PIXMA G640

  Primul multifuncţional din gama PIXMA G cu şase rezervoare reîncărcabile de cerneală pe bază de coloranţi, PIXMA G640 îmbină imprimarea la calitate foto fără egal cu posibilitatea de a produce volume mari la costuri extrem de scăzute.
 • Imagine frontală a imprimantei Canon Pixma Pro-200

  Imprimante foto profesionale

  PIXMA PRO-200

  Axată pe imprimarea vie a fotografilor color, versatilitate şi capacitate de utilizare, PIXMA PRO-200 este alegerea ideală pentru pasionaţii de fotografie şi fotografii în devenire.
 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY CP1500

  Creaţi fotografii viu colorate şi foarte rezistente în doar câteva secunde cu această imprimantă foto compactă uşor de utilizat.
 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY SQUARE QX10

  Preţuiţi amintirile dvs. speciale ca imprimate frumos realizate, pe care le puteţi obţine oriunde, wireless.

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Tipurile de hârtie explicate

  Exploraţi diferitele tipuri de hârtie Canon cu acest ghid util de achiziţie.

 • NOŢIUNI DE BAZĂ ALE EDITĂRII

  Cum se editează fotografiile speciale

  Perfecţionaţi-vă fotografiile ocaziilor speciale cu aceste sfaturi simple pentru editarea fotografiilor.

 • IMPRIMAŢI

  Editarea fotografiilor pentru imprimare

  Imprimaţi mai multe din fotografiile dumneavoastră cu ghidul nostru pas cu pas pentru editarea fotografiilor pentru imprimare şi cele mai bune setări de imprimare de folosit.

 • NOŢIUNI DE BAZĂ

  Fotografierea pentru a realiza imagini imprimate

  Şapte sfaturi esenţiale pentru a surprinde amintiri pe care le veţi păstra imprimate.

  1. Viteza de imprimare a fotografiilor se calculează pe baza setărilor implicite, utilizând standardul ISO/JIS-SCID N2 pe hârtie fotografică lucioasă superioară II, şi nu ia în considerare durata de procesare a datelor pe calculatorul gazdă.
  2. Planul de imprimare PIXMA este disponibil numai pentru persoanele care locuiesc în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Ţările de Jos, Spania, Suedia, Elveţia, Republica Irlanda şi Regatul Unit.
  3. Pe baza economiilor medii la costul pe pagină comparativ cu costul pe pagină cu cerneluri standard originale vândute pentru top 20 de multifuncţionale cu jet de cerneală în Europa de Vest (studiu Key Point Intelligence – ian. 2022). Costul pe pagină (CPP) al abonamentului lunar la Planul de imprimare Canon PIXMA (plan de 200 de pagini), fără pagini suplimentare, comparativ cu costul pe pagină pentru imprimarea paginilor conform standardului ISO/IEC 24711 cu top 20 de multifuncţionale cu jet de cerneală şi cartuşe color, cu preţul sub 200 de euro în Europa de Vest, utilizând cartuşe de capacitate standard. CPP mediu utilizat pentru a stabili economiile în procente faţă de CPP pentru Planul de imprimare Canon PIXMA (plan de 200 de pagini). Randamentul cernelii şi preţurile sunt bazate pe informaţiile de pe site-ul producătorului din Germania. Preţurile de vânzare ale cernelii nu sunt luate în considerare pentru acest studiu. Studiu Keypoint Intelligence din ianuarie 2022 comandat de Canon, pe baza informaţiilor disponibile public în ianuarie 2022. Imprimante selectate în funcţie de vânzările de unităţi raportate în IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Europa de Vest.