IMPRIMARE CREATIVĂ

„Primul meu an” în fotografii imprimate: sărbătoriţi momentele importante din viaţa bebeluşului cu imprimanta Canon SELPHY CP1500

Primii ani din viaţă nu se mai întorc, dar albumele foto pot dura o viaţă. Jemella Ukaegbu, fotograf de portrete, vă oferă cele mai bune sfaturi pentru a surprinde şi a imortaliza această perioadă specială.
O persoană lipeşte fotografii imprimate într-un album de colaje, în timp ce alte imprimări stau lângă o imprimantă Canon SELPHY CP1500.

În orice relaţie specială, primul an este plin de momente de neuitat, aşa cum este primul zâmbet al copilului dumneavoastră sau prima plimbare cu noul dumneavoastră căţeluş. La fel sunt şi emoţiile pe care le aveţi la prima întâlnire cu persoana cu care urmează să vă petreceţi tot restul vieţii. Astfel de evenimente merită cu adevărat rememorate şi sărbătorite.

Jemella Ukaegbu, fotograf de portrete cunoscută şi ca Mellz, ştie cum să surprindă perfect un moment. Ca fotograf profesionist, realizează fotografii la nunţi, botezuri şi petreceri de zile de naştere pentru clienţi, dar şi portrete de cupluri şi nou-născuţi. S-a îndrăgostit de fotografie în copilărie, uitându-se prin albumele foto şi teancurile de fotografii imprimate realizate de părinţii săi. Acestea îi arătau viaţa aşa cum era înainte de a şi-o putea aminti.

„Iubesc albumele foto pentru că ele pot spune, cu sau fără cuvinte, o poveste pe care oricine o poate urmări cu fiecare pagină întoarsă”, spune Mellz. Revăzând fotografiile din primul an de viaţă al fiicei sale, Mellz a dorit să-şi amintească acea perioadă şi altfel decât doar prin imaginile digitale, aşa că a realizat un album foto cu ajutorul imprimantei Canon SELPHY CP1500. Aici oferă sfaturi despre cum puteţi face acelaşi lucru.

Pentru început: procesul de selecţie

Un copil mic se uită prin fotografii de familie împreună cu mama.

Alegerea fotografiilor pentru album poate fi o activitate foarte distractivă, la care pot participa cu uşurinţă copiii. Aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout vă poate ajuta să simplificaţi procesul, deoarece vă permite să imprimaţi imaginile preferate direct de pe smartphone.

O persoană foloseşte aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout pe smartphone pentru a crea un colaj cu patru fotografii.

Aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout are incluse şabloane care vă permit să aranjaţi mai multe imagini într-o singură imprimare, aşa încât să creaţi albume de familie cât mai bogate.

Cel mai probabil nu veţi avea timp să vă uitaţi la fiecare fotografie digitală făcută în primul an de viaţă al copilului dumneavoastră. În încercarea de a imortaliza fiecare moment preţios, albumele digitale de pe cardurile de memorie din telefon şi aparatul foto se vor umple inevitabil cu mii de imagini. Cu toate acestea, un album foto sau un album de colaje în format fizic este ceva diferit. Alegând şi imprimând cele mai bune imagini din miile de fotografii pe care le-aţi făcut, sunt mult mai multe şanse să rememoraţi acele momente. De asemenea, procesul de selecţie poate fi plin de satisfacţii.

„Îmi place să le organizez pe secţiuni”, spune Mellz. „Este mai uşor de organizat pe luni decât pe repere, deoarece în galerii [pe smartphone şi laptop] se poate căuta pe luni, ceea ce uşurează selecţia fotografiilor.” Alegerea câtorva fotografii reprezentative pentru fiecare lună este un bun început.

Dacă vă este greu să alegeţi, aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout vă oferă opţiunea de a aranja până la opt imagini într-o singură imprimare, aşadar, chiar dacă aţi cumpărat numai 50 de coli de hârtie, nu sunteţi limitat la 50 de fotografii. De asemenea, pentru a le aduce un plus de dinamică, le puteţi adăuga text, etichete şi chenare. Odată realizat un folder cu fotografiile preferate, este timpul să puneţi imprimanta la treabă.

Configurarea imprimantei SELPHY CP1500

Două mâini încarcă un cartuş în imprimanta Canon SELPHY CP1500.

Canon SELPHY CP1500 dispune de o casetă standard de hârtie (PCP-CP400) pentru imprimarea fotografiilor în format de carte poştală. Caseta de hârtie PCC-CP400 pentru fotografii imprimate şi autocolante în format de card de credit şi de formă pătrată, precum şi pentru mini-autocolante, poate fi achiziţionată suplimentar.

Canon SELPHY CP1500 este uşor de configurat. Mai întâi, descărcaţi aplicaţia SELPHY Photo Layout pe smartphone. Odată instalată aplicaţia, scanaţi cu ajutorul ei codul QR al imprimantei. Astfel se va realiza conexiunea wireless între telefon şi imprimantă, după care nu vă mai rămâne decât un singur lucru de făcut: încărcaţi hârtia şi cerneala.

Imprimanta SELPHY CP1500 este compatibilă cu mai multe tipuri de hârtie, de la hârtie în format de carte poştală (RP-108 şi KP-36IP) până la mini-autocolante (KC-18IL), incluzând formatul de card de credit (KC-36IP şi KC-18IF) şi formatul pătrat (KC-18IS). Fiecare pachet de hârtie include un cartuş încărcat cu cantitatea exactă de cerneală necesară.

După ce încărcaţi hârtia şi cerneala, puteţi selecta o fotografie de pe smartphone cu ajutorul aplicaţiei SELPHY Photo Layout. Dacă preferaţi astfel, puteţi imprima de pe calculator sau aparatele foto Canon1, conectându-vă prin Wi-Fi sau cu ajutorul unui cablu USB-C. De asemenea, imprimanta are încorporat un cititor compatibil cu cardurile SD, SDHC şi SDXC.

Odată realizată configurarea, durează numai 41 de secunde să imprimaţi o fotografie. Uşoară şi de dimensiuni mici, SELPHY CP1500 imprimă fotografii de calitate superioară, la nivel de laborator foto, dar în confortul casei dumneavoastră.

„Cu SELPHY CP1500 sunt mai încântată să realizez fotografii imprimate. Este suficient de compactă încât să o putem instala în bucătărie, iar faptul că este la vedere mă face dornică să imprim mai mult. Faptul că îmi pot conecta telefonul şi pot controla totul din aplicaţie simplifică lucrurile foarte mult”, spune Mellz.

Dispunerea fotografiilor

Două mâini ţinând o fotografie imprimată cu Canon SELPHY CP1500, imprimanta fiind aşezată pe o masă, înconjurată de multe fotografii imprimate.

Înainte de a lipi fotografiile, este o idee bună să le puneţi pe toate pe masă, pentru a stabili o ordine care vă place. Dacă, în final, aţi imprimat mai multe decât era nevoie, înrămaţi-le, trimiteţi-le rudelor sau – dacă le-aţi imprimat pe hârtie autocolantă – dezlipiţi coala de pe spate şi lipiţi-le pe suprafeţe netede din casă.

O persoană lipeşte în albumul de colaje o fotografie imprimată a unei mame cu un bebeluş în braţe.

Dacă imprimaţi pe hârtie autocolantă, vă puteţi lipi fotografiile în albumul foto sau de colaje fără a mai avea nevoie de lipici sau bandă adezivă. Nici că putea fi mai simplu.

„Recomand oricui îşi face propriul album foto cu primul an din viaţa copilului să aleagă o ordine cronologică. Aşa îmi fac eu albumele foto, pentru că vreau să rememorez totul aşa cum s-a întâmplat”, spune Mellz.

Mellz a început albumul cu fotografii din timpul sarcinii, incluzând şi imagini cu ecografiile făcute înainte de naşterea fiicei sale, pentru a surprinde întreaga experienţă. Dacă doriţi să îi urmaţi exemplul şi să imprimaţi întreaga experienţă, poate fi o idee bună să vă imprimaţi mai întâi fotografiile şi, înainte să le lipiţi în album, să le aranjaţi în ordine cronologică.

Încercaţi diferite aranjamente şi fiţi creativ cu toate tipurile de hârtie, adaptând aşezarea în fiecare pagină. Dacă doriţi să includeţi documente, cum ar fi certificatul de naştere al copilului sau felicitări primite pentru sărăbătorirea naşterii, pur şi simplu faceţi o fotografie a documentului şi imprimaţi-o cu Canon SELPHY CP1500 pentru a imortaliza fiecare moment şi a aduce un plus de varietate albumului foto.

În continuare: albumul următorului an şi mai departe

O persoană decupează cu foarfeca imagini imprimate, pregătindu-se să le lipească în albumul de colaje.

După ce aranjaţi mai multe fotografii pe o singură bucată de hârtie autocolantă, le puteţi decupa pentru obţine mai multe autocolante mai mici. Încercaţi să combinaţi diferite formate de hârtie pentru a da viaţă albumelor dumneavoastră.

O persoană îşi ajută copilul să lipească fotografii într-un album de colaje ghidându-i mâinile.

Răsfoirea albumelor foto împreună cu familia poate fi distractivă, dar realizarea lor împreună este şi mai distractivă. Şi nu vă faceţi griji pentru urmele de degete: fotografiile imprimate cu Canon SELPHY CP1500 au aplicată o peliculă specială, aşa că pot fi păstrate până la 100 de ani. 2 .

Odată ce v-aţi realizat primul album foto, aţi putea avea o abordare uşor diferită pentru următorul. Faptul că dedicaţi mai mult timp imortalizării momentelor despre care ştiţi că vor rămâne într-un album ar putea însemna folosirea unor elemente de recuzită adecvate, cum ar fi torturi pentru zilele de naştere sau baloane, pentru a marca ocazii speciale, sau mai multă atenţie acordată luminii şi compoziţiei în fotografiile din prima zi de şcoală sau portretele de familie. Mellz ne recomandă să nu uităm că „fotografia nu înseamnă altceva decât desene cu lumină, aşa că este important să surprindem momentele importante în cele mai bune momente ale zilei sau în spaţii bine luminate”.

Odată ce aţi făcut fotografiile, nu trebuie să vă limitaţi la a le imprima doar pentru albume foto. Fotografiile pot fi decupate şi lipite în albume de colaje pentru obţinerea unei colecţii mai artistice. Fotografiile imprimate în format de carte poştală conferă o notă personală şi pot însenina ziua celor dragi. Fotografiile imprimate în format de card de credit pot fi păstrate în poşetă ca o mică amintire a unui moment fericit. Fotografiile imprimate pe hârtie autocolantă pot fi folosite pentru a decora obiecte de papetărie, mobila din dormitor sau electrocasnice de bucătărie.

Există atât de multe moduri în care vă puteţi înfrumuseţa viaţa cu fotografii imprimate, iar Canon SELPHY CP1500 vă ajută să imortalizaţi fiecare zi.

Articol scris de Matthew Bowen

 1. Aparate foto compatibile cu PictBridge.
 2. Dacă sunt păstrate într-un album. Pe baza testării accelerate, la o temperatură de 23 °C/73,4 °F şi umiditate de 50 %.

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante Canon pentru fotografii

  Indiferent dacă doriţi să vă expuneţi fotografiile într-o ramă, într-un album sau pe un autocolant, găsiţi cea mai potrivită imprimantă pentru nevoile dumneavoastră creative.

 • NOŢIUNI DE BAZĂ

  Fotografierea pentru a realiza imagini imprimate

  Şapte sfaturi esenţiale pentru a surprinde amintiri pe care le veţi păstra imprimate.

 • FOTOGRAFIA BEBELUŞILOR

  Sfaturi pentru fotografierea bebeluşilor

  Faceţi fotografia bebeluşilor distractivă şi obţineţi rezultate excelente.

 • KIT

  Avantajele unui aparat foto dedicat

  Aflaţi cum vă poate ajuta Canon EOS R100 să înregistraţi amintiri preţioase.