Reciclare

Programul de reciclare a cartuşelor Canon

Dacă nu ştiaţi, Canon a fost prima companie care a lansat un program de reciclare a cartuşelor de toner în 1990.
Canon Camera

Programul de reciclare a cartuşelor Canon

Despre

Programul Canon de reciclare a cartuşelor vă oferă un mod gratuit, uşor şi ecologic de reciclare a cartuşelor Canon goale.


Canon s-a angajat să respecte o politică de zero deşeuri de la groapa de gunoi. Fiecare element al fiecărui cartuş returnat este reutilizat sau reciclat – ca piesă într-un cartuş nou, ca material de bază în alte industrii sau ca înlocuitor pentru combustibili fosili. Nu se trimite nicio piesă la groapa de gunoi.

Programul global Canon de reciclare a cartuşelor

Reciclaţi cartuşele

Oferim un program gratuit de reciclare pentru cartuşele de toner şi cu jet de cerneală originale Canon.

 • TONER

  Reciclaţi cartuşele de toner Canon

  Aflaţi mai multe despre programul nostru de reciclare simplu şi gratuit pentru cartuşele de toner Canon originale.

ÎNVĂŢAŢI

Cum se reciclează cartuşele?

După ce cartuşele ajung la centrul de reciclare Canon, acestea sunt supuse unui proces complex de reciclare, prin care se recuperează piesele reutilizabile şi se reciclează piesele care nu sunt potrivite pentru reutilizare în procesul de producţie.
Canon Camera

POVESTEA PÂNĂ ÎN PREZENT

Date şi cifre

Canon Camera

DATE ŞI CIFRE

Peste 435.000 de tone de emisii de CO2 economisite

În perioada 1990-2020, Canon a colectat şi a reciclat peste 435.000 de tone de cartuşe de toner la nivel global.

DATE ŞI CIFRE

Reciclarea cartuşelor cu jet de cerneală se desfăşoară în 35 de ţări

În perioada 1996-2020, Canon a colectat şi reciclat peste 2.510 tone de cartuşe cu jet de cerneală folosite şi activitatea se desfăşoară în 35 de ţări şi regiuni din întreaga lume.

Canon Camera
Canon Camera

DATE ŞI CIFRE

Reducerea dependenţei de materii prime

Recuperând, reutilizând şi reciclând piese de la cartuşele Canon uzate, am reuşit să reducem dependenţa de materiile prime noi cu mai mult de 306.000 de tone în perioada 1990-2020.

PREMII

Ne simţim onoraţi de următoarele premii care ne-au fost acordate:

 • 2021

  Pe lista finaliştilor la premiile Better Society

  Cele mai importante premii pentru sustenabilitate din Regatul Unit recunosc excelenţa în rândul companiilor ecologice

 • 2021

  EcoVadis gold

  Prin clasificarea EcoVadis Rating se evaluează companiile în mai multe domenii esenţiale pentru atingerea obiectivelor sustenabile, inclusiv protejarea mediului, muncă şi drepturile omului, etică şi impactul achiziţiilor durabile.

 • 2021

  Finalist la premiul Business Green Leaders CE

  Business Green Leaders CE premiază companiile care promovează principii comerciale ecologice şi tehnologii curate în societate

 • 2019

  Edie CE – finalist

  Edie’s Sustainability Leaders Awards reprezintă unul dintre cele mai importante şi prestigioase premii pentru sustenabilitate din Regatul Unit, recunoscând excelenţa în rândul companiilor ecologice

Istoricul de reciclare Canon

Istoricul reciclării cartuşelor

 • trees

  1982-1992

  Primul program de reciclare din lume

  În 1982, Canon a lansat primele copiatoare personale din lume, cu un sistem de cartuş consolidat. După opt ani, în 1990, s-a lansat Programul de reciclare a cartuşelor de toner Canon în SUA, Japonia şi Germania. În 1992, Canon a început reciclarea plasticului în sistem închis şi a câştigat marele premiul la Premiile globale pentru protecţia mediului.

 • 1997-2002

  Dezvoltarea programului de reciclare

  În 1997, Canon a început să recicleze cartuşe la Canon Bretagne în Franţa, iar după 2 ani, în 1999, programul de reciclare a fost lansat în încă alte trei ţări europene. În 2002, Canon şi-a extins programul la 10 ţări din Europa.

 • 2003-2009

  Creşterea numărului de opţiuni de returnare a cartuşelor

  În 2003, Canon obţine distincţia „fără deşeuri la groapa de gunoi” pentru reciclarea cartuşelor de toner. În 2008, programul s-a extins la 12 ţări şi s-a lansat un proces web de returnare a cartuşelor. În acelaşi an, volumul de cartuşe colectate s-a ridicat la 200.000 de tone. În anul următor, 2009, Finlanda şi Suedia au lansat reciclarea cartuşelor în vrac.

 • 2011-2013

  Volumul de cartuşe colectate a ajuns la 300.000 de tone

  În 2011, numărul de ţări europene în care Canon oferă programul de reciclare a cartuşelor de toner a crescut la 18. În anul următor, 2012, volumul global de cartuşe de toner colectate a ajuns la 300.000 de tone. În 2013, Canon Bretagne a introdus un proces complet nou de reciclare a materialelor.