Reciclare

Programul de reciclare a cartuşelor Canon

Dacă nu ştiaţi, Canon a fost prima companie care a lansat un program de reciclare a cartuşelor de toner în 1990.
Canon Cartridge Recycling Programme

Despre

Programul Canon de reciclare a cartuşelor vă oferă un mod gratuit, uşor şi ecologic de reciclare a cartuşelor Canon goale.


Canon s-a angajat să respecte o politică de zero deşeuri de la groapa de gunoi. Fiecare element al fiecărui cartuş returnat este reutilizat sau reciclat – ca piesă într-un cartuş nou, ca material de bază în alte industrii sau ca înlocuitor pentru combustibili fosili. Nu se trimite nicio piesă la groapa de gunoi.

Programul global Canon de reciclare a cartuşelor

Reciclaţi cartuşele

Oferim un program gratuit de reciclare pentru cartuşele de toner şi cu jet de cerneală originale Canon.

 • TONER

  Reciclaţi cartuşele de toner Canon

  Aflaţi mai multe despre programul nostru de reciclare simplu şi gratuit pentru cartuşele de toner Canon originale.

 • JET DE CERNEALĂ

  Reciclaţi cartuşele cu jet de cerneală Canon

  Aflaţi mai multe despre programul nostru de reciclare simplu şi gratuit pentru cartuşele cu jet de cerneală Canon originale.

POVESTEA PÂNĂ ÎN PREZENT

Date şi cifre

Canon contribuie la economia circulară prin programul de reciclare a cartuşelor de toner de la Canon Bretagne, Franţa şi operează reciclarea cartuşelor cu jet de cerneală în Germania.
Canon Camera

DATE ŞI CIFRE

Peste 435.000 de tone de emisii de CO2 economisite

Realizăm colectarea cartuşelor de toner uzate în 23 de ţări şi regiuni (cu un volum cumulat de colectare de aproximativ 444.000 de tone la sfârşitul anului 2021) pentru reciclare în patru locaţii, în Japonia, Statele Unite, Europa şi China (reciclare în aceeaşi regiune în care este utilizat produsul). Datorită iniţiativelor noastre de reciclare a tonerului, începând din 2021 am realizat o reducere cumulată a utilizării de noi resurse de aproximativ 314.000 de tone. De asemenea, oferim soluţii personalizate de reciclare pentru recipientele de toner şi consumabile de imprimare Canon profesionale.

DATE ŞI CIFRE

Reciclarea cartuşelor cu jet de cerneală se desfăşoară în 35 de ţări

De asemenea, Canon colectează şi reciclează cartuşe de cerneală uzate din 1996. La sfârşitul anului 2021, programul de colectare Canon a fost operaţional în 35 de ţări şi regiuni din întreaga lume, iar volumul total de cartuşe care au fost colectate până la sfârşitul anului 2021 a ajuns la 2.616 tone.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

DATE ŞI CIFRE

Reducerea dependenţei de materii prime

Ca urmare a acestor acţiuni între 2008 şi 2021, am luat 42.413 tone de materiale plastice din produse uzate pentru reciclare ca materii prime, iar alte 33.619 tone de produse şi piese au fost reutilizate direct.

PREMII

Ne simţim onoraţi de următoarele premii care ne-au fost acordate:

 • 2021

  Pe lista finaliştilor la premiile Better Society

  Cele mai importante premii pentru sustenabilitate din Regatul Unit recunosc excelenţa în rândul companiilor ecologice

 • 2021

  Finalist la premiul Business Green Leaders CE

  Business Green Leaders CE premiază companiile care promovează principii comerciale ecologice şi tehnologii curate în societate

 • 2019

  Edie CE – finalist

  Edie’s Sustainability Leaders Awards reprezintă unul dintre cele mai importante şi prestigioase premii pentru sustenabilitate din Regatul Unit, recunoscând excelenţa în rândul companiilor ecologice

Istoricul de reciclare Canon

Istoricul reciclării cartuşelor

 • 1982-1992

  Primul program de reciclare din lume

  În 1982, Canon a lansat primele copiatoare personale din lume, cu un sistem de cartuş consolidat. După opt ani, în 1990, s-a lansat Programul de reciclare a cartuşelor de toner Canon în SUA, Japonia şi Germania. În 1992, Canon a început reciclarea plasticului în sistem închis şi a câştigat marele premiul la Premiile globale pentru protecţia mediului.

 • 1997-2002

  Dezvoltarea programului de reciclare

  În 1997, Canon a început să recicleze cartuşe la Canon Bretagne în Franţa, iar după 2 ani, în 1999, programul de reciclare a fost lansat în încă alte trei ţări europene. În 2002, Canon şi-a extins programul la 10 ţări din Europa.

 • 2003-2009

  Creşterea numărului de opţiuni de returnare a cartuşelor

  În 2003, Canon obţine distincţia „fără deşeuri la groapa de gunoi” pentru reciclarea cartuşelor de toner. În 2008, programul s-a extins la 12 ţări şi s-a lansat un proces web de returnare a cartuşelor. În acelaşi an, volumul de cartuşe colectate s-a ridicat la 200.000 de tone. În anul următor, 2009, Finlanda şi Suedia au lansat reciclarea cartuşelor în vrac.

 • 2011-2013

  Volumul de cartuşe colectate a ajuns la 300.000 de tone

  În 2011, numărul de ţări europene în care Canon oferă programul de reciclare a cartuşelor de toner a crescut la 18. În anul următor, 2012, volumul global de cartuşe de toner colectate a ajuns la 300.000 de tone. În 2013, Canon Bretagne a introdus un proces complet nou de reciclare a materialelor.