Accesibilitatea la Canon

Angajamentul Canon faţă de accesibilitate

Personalizaţi-vă experienţa

Îmbunătăţirea accesibilităţii pe site-ul nostru

Contactaţi-ne


Declaraţia de accesibilitate pentru site-ul web Canon Europe din iulie 2020


Angajamentul Canon faţă de accesibilitate

Canon Europe s-a angajat să creeze site-uri web, aplicaţii şi servicii digitale cât mai accesibile posibil. Scopul nostru este de a combina experienţa captivantă pentru utilizatori cu niveluri înalte de accesibilitate şi incluziune, astfel încât toată lumea să poată folosi serviciile noastre digitale, indiferent de competenţe sau dizabilităţi. Aceasta face parte din angajamentul nostru de a ajuta toţi oamenii, indiferent de cultură, obiceiuri, limbă sau rasă, să trăiască şi să muncească împreună pentru binele comun – aceasta este filosofia kyosei a companiei noastre, o credinţă profundă care reprezintă nucleul activităţii noastre. În dezvoltarea continuă a site-urilor, dezvoltarea de aplicaţii şi crearea de conţinut, ne ghidăm după cele mai bune practici privind accesibilitatea, precum WCAG 2.0 şi ISO 30071-1.

Adaptaţi-vă experienţa la propriile nevoi

Deşi acest site a fost creat pentru a fi utilizabil „ca atare”, probabil unele persoane vor beneficia de cea mai accesibilă experienţă dacă îşi personalizează calculatorul pentru a-l adapta la nevoile personale, de exemplu: redarea audio a conţinutului site-ului, schimbarea schemei de culori sau mărirea fontului textului.

Dacă aceste lucruri vi se par utile, vă recomandăm să vizitaţi:

BBC My Web, My Way sau WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer (Recomandări pentru personalizarea calculatorului) pentru a citi sau urmări clipuri video despre cum vă pot ajuta aceste personalizări (obţinute prin utilizarea caracteristicilor de accesibilitate existente pe calculator, telefon sau tabletă, sau instalând tehnologii de asistenţă).

Îmbunătăţirea accesibilităţii pe site-ul nostru

Prin testarea site-ului de către utilizatori cu dizabilităţi, am aflat că există îmbunătăţiri de accesibilitate care pot fi benefice pentru site-ul nostru şi avem un plan pentru implementarea lor. Momentan lucrăm la rezolvarea următoarelor probleme:

 • Ne creştem numărul de clipuri video care oferă subtitrări, transcrieri sau descrieri audio. Dacă întâmpinaţi dificultăţi la utilizarea clipurilor noastre video, contactaţi-ne la: accessibility@canon-europe.com.
 • Examinăm textul alternativ (descrierea) al site-ului şi corectăm orice discrepanţe.
 • Ne străduim să îmbunătăţim consecvenţa navigării pe site-ul nostru şi vizibilitatea evidenţierii în chenar a elementului de pe pagină care a fost selectat.
 • Examinăm accesibilitatea navigării pe pagină şi lucrăm la includerea unor linkuri de navigare pentru omitere.
 • Ne străduim să îmbunătăţim consecvenţa etichetării din cadrul navigării şi să optimizăm informaţiile de pe unele din linkuri pentru a fi mai uşor de înţeles pentru utilizatorii care citesc informaţiile pe ecran.
 • Ne străduim să îmbunătăţim mesajele de eroare din câmpurile de introducere a informaţiilor de pe paginile de asistenţă şi contact. Dacă întâmpinaţi dificultăţi la utilizarea formularelor nostre, contactaţi-ne la: accessibility@canon-europe.com.
 • Lucrăm la îmbunătăţirea modului în care selectoarele de aparate foto şi obiective pot fi folosite cu ajutorul tastaturii.
 • Indicatorul de cost din instrumentul de comparare a aparatelor foto utilizează culori pentru a oferi informaţii. Căutăm alte căi de a oferi aceste informaţii persoanelor care au dificultăţi în a percepe culorile. Examinăm, de asemenea, culorile textului şi fundalului utilizate pe site, pentru a ne asigura că sunt uşor de parcurs şi că tot textul poate fi mărit în browsere.
 • Unii utilizatori au nevoie de ajutor pentru a înţelege unele elemente de pe paginile cu produse. Căutăm modalităţi de a oferi instrucţiuni pentru ca aceste elemente să fie mai clare.
 • Este posibil ca în unele regiuni, cititoarele de ecran să nu pronunţe corect cuvintele care nu sunt în limba oficială a paginii. Lucrăm la îmbunătăţirea acestui aspect.
 • Unele caracteristici ale site-ului folosesc WAI-ARIA pentru a oferi o experienţă accesibilă. Toate calculatoarele, tabletele şi telefoanele moderne includ browsere care acceptă WAI-ARIA. Totuşi, dispozitivele mai vechi, cu Android 4.1 nu sunt compatibile. Dacă telefonul sau tableta dvs. utilizează Android 4.1 şi dacă aveţi dificultăţi la utilizarea site-ului, vă recomandăm să vă actualizaţi sistemul de operare de pe dispozitiv la o variantă mai recentă.

Dacă oricare dintre aceste limitări curente vă împiedică să beneficiaţi de informaţiile sau serviciile de care aveţi nevoie pe site-ul nostru, contactaţi-ne la accessibility@canon-europe.com şi vă vom ajuta cu plăcere.

Anunţaţi-ne dacă întâmpinaţi dificultăţi la utilizarea acestui site

Căutăm mereu metode de a îmbunătăţi accesibilitatea site-ului, aşadar, dacă vreo funcţie a site-ului este dificil de utilizat pentru dvs., anunţaţi-ne la accessibility@canon-europe.com. Pentru a ne ajuta să vă înţelegem problema rapid, ar fi util să ne oferiţi în cererea dvs. informaţiile indicate în „Contactarea organizaţiilor cu privire la site-urile web inaccesibile”.

Orice feedback constructiv privind accesibilitatea sau utilizarea site-ului nostru este binevenit şi va fi analizat cu atenţie.

Această declaraţie de accesibilitate a fost actualizată ultima dată în iulie 2020 şi respectă indicaţiile privind declaraţiile de accesibilitate din Standardul internaţional ISO 30071-1.