KIT

4 motive pentru care un aparat foto dedicat vă poate ajuta să faceţi fotografii mai bune

Ocaziile importante merită rememorate cu fotografii şi videoclipuri frumoase. Uşor de utilizat şi cu o calitate superbă a imaginii, EOS R100 vă va pune în valoare momentele speciale.
Un aparat foto Canon EOS R100 este aşezat pe un album foto pe o masă de lemn, înconjurat de fotografii de familie.

Fie că este vorba de emoţia de a vă întâlni cu prietenii şi familia, de o zi de naştere importantă sau de primii paşi ai copilului dumneavoastră, unele ocazii merită mai mult decât un instantaneu pe smartphone.

Totuşi, nu vă doriţi să vă petreceţi tot timpul preocupându-vă cum să realizaţi o imagine sau un film de calitate excelentă. Un aparat foto precum Canon EOS R100 se poate ocupa de totul pentru dumneavoastră, cu funcţii automate, filtre creative şi un mod util Asistenţă creativă, astfel încât să vă puteţi concentra asupra ocaziei pe care doriţi să o surprindeţi şi să aveţi încredere că veţi obţine rezultate fantastice.

Este soluţia ideală pentru cei care doresc uşurinţa în utilizare a unui smartphone, dar şi calitatea superioară a imaginii şi flexibilitatea creativă asigurate de un aparat foto dedicat. Iată principalele motive pentru care ar trebui să treceţi la un aparat foto dedicat pentru surprinderea momentelor care merită rememorate.

1. Calitate impresionantă a imaginii

O persoană instalează un aparat foto Canon EOS R100 pe un mâner tip trepied Canon pentru a fotografia un copil cu un tort aniversar.

Canon EOS R100 este ideal pentru surprinderea ocaziilor care contează cu adevărat şi vă oferă rezoluţia clară şi detaliile uimitoare de care aveţi nevoie pentru imprimări mari, de înaltă calitate. © Gary Morrisroe

O familie zâmbitoare este adunată în jurul unui tort cu lumânări aprinse pentru aniversarea vârstei de 65 de ani, imaginea fiind surprinsă cu un aparat Canon EOS R100.

Un senzor mai mare asigură fotografiere mai bună la lumină scăzută. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R100 cu obiectiv Canon RF 16mm F2.8 USM la 1/64 s, f/3,5 şi ISO 1600. © Gary Morrisroe

În cele din urmă, calitatea imaginii este cea care contează. Senzorul APS-C de 24,1 MP din Canon EOS R100 este mult mai mare decât senzorul dintr-o cameră foto de smartphone, producând imagini mai clare, cu mai puţin zgomot şi oferindu-vă totodată o mulţime de detalii, astfel încât să puteţi decupa sau imprima fotografiile în format mare.

Lumina suplimentară colectată de senzorul mai mare vă oferă imagini de calitate mai bună la fotografierea în condiţii de lumină scăzută. De asemenea, vă oferă un control sporit asupra profunzimii câmpului (cât de mult dintr-o scenă este focalizată clar) şi vă permite să obţineţi un efect bokeh veritabil (neclaritate de fundal).

Camerele foto ale telefoanelor pot recrea digital efectul profunzimii superficiale a câmpului, dar prelucrarea întâmpină probleme cu scenele complexe, iar şuviţele de păr sau marginile ochelarilor vor fi estompate împreună cu fundalul. De la decupaje stângace la detalii estompate, senzorii smartphone-ului pur şi simplu nu pot concura cu senzorul mai mare din EOS R100.

Ca aparat foto cu obiective interschimbabile, EOS R100 este compatibil cu gama extinsă de obiective Canon RF şi RF-S, inclusiv cu opţiuni de nivel de bază pentru portrete. Zoomul optic, care utilizează obiectivul pentru a mări fizic imaginea, în loc să o mărească electronic, vă va oferi, de asemenea, imagini mult mai bune atunci când doriţi să fotografiaţi de aproape la ocazii precum nunţi, absolviri sau meciuri sportive.

2. Moduri tehnice şi automate utile

O persoană ţine un aparat foto Canon EOS R100 pentru a fotografia doi membri ai familiei văzuţi din spate.

Modul Asistenţă creativă de la Canon vă ajută să efectuaţi reglaje rapide ale estompării fundalului, luminozităţii şi contrastului prin simpla deplasare a unui glisor. © Gary Morrisroe

Chiar dacă un aparat foto dedicat vă oferă mai mult control, uneori este plăcut să laşi totul în seama tehnologiei. Astfel, când doriţi să trăiţi clipa, cu modurile automate puteţi lăsa EOS R100 să se ocupe de tot pentru dumneavoastră.

Modurile scenă speciale includ Portret, Peisaj şi Scenă nocturnă şi există, de asemenea, un mod silenţios pentru fotografierea bebeluşilor care dorm sau a pieselor de teatru şcolare. De asemenea, puteţi utiliza filtre creative pentru a oferi fotografiilor un aspect diferit, inclusiv efecte Alb-negru, Ochi de peşte şi Miniatură.

Pentru a vă ajuta să realizaţi fotografii mai bune, EOS R100 dispune totodată de o grilă şi nivele electronice pentru o compoziţie perfectă, la care se adaugă un mod Asistenţă creativă cu o serie de efecte, filtre şi instrumente de ajustare a culorilor, astfel încât să vă puteţi edita fotografiile în funcţie de stilul dorit şi să obţineţi rezultate excelente fără a fi nevoie să stăpâniţi setările complicate ale aparatului.

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre realizarea fotografiilor, EOS R100 este primul aparat foto din sistemul EOS R care dispune de meniul alb cu ghidul pentru moduri şi ghidul funcţiilor, care afişează informaţii utile despre modul sau funcţia selectată.

3. Focalizare precisă şi filmare cu încetinitorul

Un copil zâmbitor merge pe tricicletă între bunicii săi care râd, aşezaţi lângă o piscină în aer liber. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R100.

Procesorul DIGIC 8 de la Canon ajută EOS R100 să realizeze totul, de la înregistrare video 4K la fotografiere în rafală la 6,5 cps şi multe altele. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R100 cu obiectiv Canon RF 50mm F1.8 STM la 1/1300 s, f/3,5 şi ISO 400. © Gary Morrisroe

O pereche de mâini ţin un aparat foto Canon EOS R100 focalizat pe un copil mic, în timp ce se îndreaptă spre el.

Când este selectat modul de detectare şi urmărire a feţei, aparatul va focaliza automat pe ochiul care este cel mai apropiat de aparat. Cu un sistem de focalizare automată care poate detecta şi urmări oamenii atât de uşor, puteţi fotografia liber, ştiind că nu veţi pierde niciodată focalizarea într-un moment cheie. © Gary Morrisroe

Procesorul DIGIC 8 de la Canon face posibile multe dintre funcţiile impresionante ale aparatului EOS R100. Tehnologia Dual Pixel CMOS AF oferă focalizare precisă, iar modurile de focalizare automată cu detectarea ochilor şi de detectare şi urmărire a feţei pot detecta inteligent o faţă sau ochiul cel mai apropiat de aparat şi pot fixa focalizarea în mai puţin de o secundă. EOS R100 poate face toate acestea la niveluri de lumină de până la -4 EV – în esenţă, o noapte cu lună.

Pe lângă capacitatea de a înregistra videoclipuri 4K, EOS R100 poate realiza filmări Full HD la 60 cps (HD la 120 cps). Posibilitatea de a înregistra la aceste rate de cadre mai mari înseamnă că puteţi încetini înregistrarea pentru a crea filme cu încetinitorul care evidenţiază momentele speciale.

4. Conectivitate la smartphone şi cloud

O persoană ţine un aparat foto Canon EOS R100 lângă un smartphone, aceeaşi imagine fiind afişată pe ecranul aparatului şi în aplicaţia Canon Camera Connect de pe telefon.

Cu aplicaţia Canon Camera Connect puteţi să transferaţi rapid şi uşor fotografii şi videoclipuri pe un smartphone sau o tabletă pentru a le trimite familiei şi prietenilor.

Când începeţi să utilizaţi aparatul, asiguraţi-vă că descărcaţi aplicaţia Canon Photo Companion, care vă va ghida prin configurarea, caracteristicile şi funcţionalităţile aparatului foto.

Minunat la Canon EOS R100 este că poate funcţiona simbiotic cu smartphone-ul, permiţându-vă să valorificaţi ce este mai bun la ambele dispozitive. Puteţi înregistra imagini şi videoclipuri cu un aspect mai profesional cu EOS R100, apoi puteţi folosi aplicaţia gratuită Canon Camera Connect pentru a le descărca pe smartphone pentru a le trimite prietenilor şi familiei sau pe reţelele sociale.

Canon Camera Connect vă ajută totodată să controlaţi EOS R100 de la distanţă de pe smartphone, lucru util atunci când doriţi să adunaţi oamenii pentru o fotografie de grup.

EOS R100 este compatibil şi cu platforma de stocare web Canon image.canon – conexiunea Wi-Fi încorporată a aparatului vă permite să încărcaţi imaginile în cloud pentru stocare şi trimitere sigure pe reţelele sociale.

Cântărind doar 356 g, Canon EOS R100 este unul dintre cele mai uşoare aparate foto cu obiective interschimbabile de pe piaţă – uşor de luat la drum şi suficient de mic pentru a vă însoţi oriunde. Simplu şi intuitiv de utilizat, este un pas înainte semnificativ de la fotografia cu smartphone-ul, permiţându-vă să înregistraţi perfect momente din viaţă la o calitate excepţională. Aşadar, atunci când doriţi să surprindeţi amintiri speciale, realizaţi o fotografie mai degrabă decât un instantaneu.


Articol scris de Jeff Meyer şi Sarah Bakkland

Produse conexe

Articole conexe

 • O persoană ţine un aparat foto Canon EOS R100 pentru a fotografia doi membri ai familiei văzuţi din spate.

  NOŢIUNI DE BAZĂ DESPRE FOTOGRAFIE

  Cum să vă iniţiaţi în fotografie

  Doriţi să avansaţi de la smartphone la un aparat foto? Ghidul nostru de fotografiere pentru începători are tot ce vă trebuie pentru a începe.

 • Trei obiective RF Canon – RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, RF 50mm F1.8 STM şi RF 85mm F2 MACRO IS STM – pe o suprafaţă din lemn cu un perete portocaliu în spate.

  NOŢIUNI DE BAZĂ DESPRE FOTOGRAFIE

  Cum să alegeţi un obiectiv

  Tot ce trebuie să ştiţi despre obiective, de la tipurile de obiective la caracteristicile pe care să le aveţi în vedere.

 • RF 135mm F1.8L IS USM

  NOŢIUNI DE BAZĂ DESPRE FOTOGRAFIE

  Cum să creaţi un efect bokeh uimitor

  Urmaţi aceste sfaturi şi trucuri pentru a oferi fundalurilor o estompare superbă.

 • NOŢIUNI DE BAZĂ

  Fotografierea pentru a realiza imagini imprimate

  Şapte sfaturi esenţiale pentru a surprinde amintiri pe care le veţi păstra imprimate.