IMPRIMARE CREATIVĂ

Imprimaţi şi creaţi felicitări personalizate frumoase în şase paşi simpli

Dacă aveţi puţină hârtie, o imprimantă şi vă place să vă folosiţi creativitatea, încercaţi să realizaţi manual felicitări acasă, împreună cu familia şi prietenii.
O colecţie de felicitări realizate manual pe o masă, lângă o imprimantă Canon.

Pe lângă faptul că sunt cadouri bine gândite, felicitările realizate manual reprezintă şi o metodă minunată de a dobândi abilităţi de artizanat. Indiferent că este o aniversare importantă în familie, nunta unui prieten, un nou-născut sau o absolvire, există o mulţime de evenimente din viaţă de la care nu trebuie să lipsească o felicitare cu o notă personală ca amintire. Şi nu trebuie să fiţi un artist în adevăratul sens al cuvântului pentru a crea felicitări frumoase; pur şi simplu încercaţi şi lăsaţi-vă imaginaţia să vă conducă.

După ce în urmă cu 13 ani s-a mutat din Pakistan în Regatul Unit, artizanatul a ajutat-o pe Tania Ahmed să se acomodeze. „În Pakistan nu poţi obţine materiale pentru creaţii din hârtie cu aceeaşi uşurinţă ca în Regatul Unit”, spune ea. „Aşa că am brodat, am creat bijuterii, obiecte cu mărgele şi am cusut ca metodă de relaxare creativă. Când m-am mutat în Regatul Unit, am descoperit YouTube şi de acolo universul artizanatului şi felicitărilor realizate manual. Eram foarte curioasă, am găsit un magazin în apropiere şi am putut să cumpăr unele materiale online. Aşa că aceasta a fost şi metoda mea de a mă acomoda cu ţara.”

În acest articol, Tania, creatoare de obiecte artizanale, antreprenoare creativă specializată în felicitări realizate manual şi profesor de cursuri online de artă media mixtă, îşi împărtăşeşte cele mai bune sfaturi şi explică cum puteţi realiza felicitări utilizând o imprimantă Canon PIXMA seria TS7450.

1. Adunaţi materialele necesare

Înainte de a vă apuca de noul dumneavoastră hobby, asiguraţi-vă că aveţi la îndemână toate articolele pentru crearea felicitărilor. Iată de ce veţi avea nevoie:


Opţional:
 • Autocolante şi pietricele decorative
 • Buline adezive din spumă
 • Cuţit utilitar

2. Alegeţi-vă modelul

O femeie care priveşte pe smartphone şabloane de felicitări imprimabile.

Există sute de şabloane pe care le puteţi încerca în Creative Park, serviciul de conţinut gratuit de la Canon ce oferă o multitudine de surse de inspiraţie. Există ceva pentru fiecare ocazie, de la zile de naştere şi invitaţii, până la felicitări de Crăciun şi felicitări cu diverse urări.

O femeie care îşi foloseşte smartphone-ul pentru a imprima o felicitare pe o imprimantă Canon PIXMA.

Imprimanta Canon PIXMA seria TS7450 este uşor şi rapid de configurat, conform spuselor Taniei. „A fost gata de utilizare în 15-20 de minute. Am fost surprinsă de cât de uşor şi rapid a fost să-mi conectez telefonul la imprimantă.”

După ce v-aţi pregătit uneltele, trebuie să selectaţi un model. Aplicaţia gratuită Canon Creative Park conţine numeroase şabloane care pot fi descărcate şi imprimate: puteţi alege dintr-o gamă largă de mini-felicitări şi felicitări în relief, dar şi plicuri tematice pentru fiecare ocazie. Că tot urmează sezonul sărbătorilor, nu ar fi o idee bună să vă imprimaţi propriile felicitări de Crăciun sau chiar o felicitare în relief cu un om de zăpadă sau sania lui Moş Crăciun?

Pentru a vă duce cu adevărat creativitatea la nivelul următor, încercaţi să combinaţi modele pentru a crea o felicitare complet originală sau includeţi un model din secţiunea Paper Craft (Creaţii din hârtie) a aplicaţiei Creative Park. Tania a ales a doua variantă pentru creaţiile ei. „Am ales un şablon care iniţial era menit pentru crearea unei coroniţe de flori, însă am decis să îl utilizez pe o felicitare”, explică ea. „L-am imprimat cu imprimanta Canon PIXMA seria TS7450, am decupat florile şi am utilizat componentele de care aveam nevoie.”

„Lărgiţi-vă orizonturile şi căutaţi diverse obiecte pe care le puteţi utiliza pentru o felicitare”, recomandă ea. „Utilizaţi site-ul ca punct de pornire şi lăsaţi-vă ghidat de inspiraţie – puteţi schimba modelul după cum doriţi.”

3. Alegeţi cea mai bună hârtie

O imprimantă imprimă o coală cu modele din Creative Park pe o masă, lângă hârtie de imprimantă Canon.

Este important să alegeţi hârtie rezistentă care îşi va păstra forma, mai ales dacă plănuiţi să creaţi decoraţiuni 3D pentru felicitările dumneavoastră, aşa cum face Tania.

Hârtia perfectă pentru realizarea felicitărilor trebuie să fie rezistentă şi solidă, cu finisaj mat, pentru culori îndrăzneţe şi imagini clare.

Tania a utilizat ca bază pentru felicitările ei hârtie mată faţă-verso Canon, care este pliată la mijloc şi livrată cu plic, şi hârtie fotografică mată pentru decorare. Hârtia a fost uşor de tăiat, permiţându-i Taniei să adauge o dimensiune suplimentară felicitărilor ei. „Am răsucit petalele înainte de a lipi florile”, explică ea. „Hârtia a fost suficient de rezistentă astfel încât să nu se deformeze dacă aş trimite felicitarea prin poştă.”

4. Imprimaţi componentele felicitării

O femeie care decupează zâmbind forme de flori folosind o foarfecă.

Pentru rezultate unice, puteţi combina diverse metode de realizare a felicitărilor. „Există numeroşi creatori de felicitări care îmbină mai multe metode”, spune Tania.

Mâinile unei femei care decupează cu foarfeca flori din hârtie roz.

După ce aţi învăţat elementele de bază ale realizării de felicitări, puteţi crea orice doriţi pentru a adăuga o notă personală specială cadourilor. Artizanatul şi creaţiile pot constitui şi exerciţii de relaxare.

Acum că aveţi hârtia, începeţi să imprimaţi. Puteţi utiliza site-ul Creative Park sau aplicaţia Creative Park – şi conecta imprimanta Canon. Tania s-a folosit cu succes de conectivitatea wireless intuitivă oferită de Canon PIXMA seria TS7450, care vă permite să imprimaţi cu uşurinţă direct de pe calculator sau smartphone.

Mai departe, imprimaţi şabloanele alese din sutele de opţiuni disponibile. Nu vă vine în minte nicio ocazie specială? Există numeroase idei de felicitări de trimis fără vreun anumit motiv, ideale dacă pur şi simplu doriţi să-i arătaţi cuiva ca vă pasă.

5. Personalizaţi cât mai mult

O femeie ţine cu grijă o floare de hârtie la o masă plină cu felicitări colorate realizate manual, unelte de artizanat şi o imprimantă.

Unul dintre principalele avantaje ale creării propriilor felicitări este posibilitatea de a personaliza conţinutul după cum doriţi, iar dacă nu aţi mai realizat creaţii din hârtie, această activitate vă va permite să începeţi rapid şi uşor.

O femeie care adaugă mărgele argintii pe roţile unui cărucior de copil pe o felicitare realizată manual.

Folosind Creative Park, Tania a reuşit să descopere o nouă latură a activităţii de creare a felicitărilor. „A fost ceva extraordinar, deoarece nu confecţionez atât de mult cu modele digitale. De obicei, realizez felicitări pornind de la zero, ceea ce implică marcarea şi colorarea imaginilor cu creioane şi carioci. Astfel, am fost nevoită să îmi lărgesc orizonturile. Există atât de multe posibilităţi, iar instrucţiunile pot fi descărcate şi imprimate.”

După ce aţi terminat de imprimat şi aţi decupat cu atenţie toate secţiunile care urmează să fie lipite pe modelul de felicitare, pasul următor este să începeţi să lipiţi şi să personalizaţi. Puteţi folosi orice: sclipici, folie, carton colorat sau autocolante, având la dispoziţie un număr nelimitat de tehnici şi materiale pentru ca felicitarea dumneavoastră artizanală să fie cu adevărat atrăgătoare.

„Am folosit câteva autocolante suplimentare şi carton auriu metalizat pentru a crea centrul florilor”, spune Tania. „Apoi le-am lipit pe toate şi am adăugat câteva perle deasupra.”

Tania spune că odată ce învăţaţi cum se face, este uşor să adăugaţi un efect de adâncime felicitărilor. „Dacă vreţi ca o felicitare plată să fie uşor tridimensională şi are un element central care poate fi decupat uşor, puteţi imprima acelaşi şablon de două ori”, explică ea. „Apoi, puteţi utiliza baza ca atare, însă decupaţi decoraţiunea centrală şi adăugaţi câteva buline adezive din spumă pentru a adăuga adâncime şi un plus de interes.”

6. Transformaţi-o într-o activitate de socializare

O felicitare tridimensională cu flori pe o masă, lângă două cutii de hârtie pentru imprimanta Canon. În fundal se observă o femeie care realizează creaţii artizanale.

Tania provine dintr-o familie de artişti, pentru care artizanatul este ceva natural. „În copilărie, purtam rochii create şi vândute de mama şi în jurul meu vedeam oameni cu adevărat creativi într-un fel sau altul. Tată meu este un tâmplar foarte talentat, aşa că a realizat o căsuţă de păpuşi, rafturi şi mobilier. Avem şi artişti în familie, aşa că este ceva ce am crezut că toate lumea face”, spune ea.

Deoarece nu aveţi nevoie decât de o imprimantă, puţină hârtie şi o foarfecă, crearea felicitărilor este o metodă extraordinară de a petrece timp cu prietenii şi familia şi de a vă implica într-o activitate creativă de grup.

Puteţi găzdui reuniuni de seară pentru crearea de felicitări de Crăciun, cu gustări şi băuturi festive, sau vă puteţi întâlni cu prietenii pentru a crea felicitări înaintea petrecerii pentru o viitoare mămică.

Dacă rămâneţi în pană de inspiraţie, Tania recomandă să căutaţi idei şi combinaţii de culori pe Pinterest. „Puteţi arunca o privire şi pe videoclipuri cu noţiuni fundamentale despre teoria culorilor”, recomandă ea.

Nu uitaţi să căutaţi hashtagul #MadeWithPixma pentru mai multe idei şi să vă distribuiţi creaţiile.

Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

  Imprimarea de felicitări de Crăciun

  Creaţi-vă propriul decor pentru şedinţa foto de sărbători şi imprimaţi felicitări de Crăciun personalizate.

 • IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

  Sfaturi de top pentru cadouri artizanale din hârtie bine gândite

  Descoperiţi cum puteţi face cadouri remarcabile folosind Canon Creative Park şi imprimanta PIXMA.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni de masă din hârtie artizanală

  Creaţi decoruri frumoase pentru masă pentru toate ocaziile, folosind Creative Park.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Idei pentru creaţii imprimabile de Halloween

  Idei de sezon pentru un decor distractiv şi înfricoşător, costumaţii, gustări şi multe altele.