IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

Creaţi cadouri bine gândite, făcute în casă cu ajutorul imprimării

De la un buchet drăguţ de hârtie la o felicitare amuzantă în relief, aflaţi cum puteţi crea cadouri remarcabile folosind Canon Creative Park şi imprimanta PIXMA.
Un buchet de flori realizate din hârtie artizanală trece de la o pereche de mâini la alta într-o cameră de zi.

Uneori, un cadou simplu, realizat acasă, poate însemna foarte mult pentru familie şi prieteni. Indiferent dacă trec prin momente fericite sau dificile, cu siguranţă vor aprecia un cadou făcut personal de dumneavoastră, cu dragoste şi atenţie, în locul unui cadou cumpărat din magazin. În plus, vă puteţi pune în valoare talentul artistic în imprimare.

Canon Creative Park conţine o multitudine de şabloane pentru creaţii din hârtie, ceea ce înseamnă că puteţi imprima şi asambla un buchet de flori de hârtie indiferent de anotimp şi o felicitare care să se potrivească, în stilul pe care îl alegeţi. Nu numai că aceste cadouri vor avea mai multă semnificaţie datorită timpului dedicat confecţionării lor, dar vor rezista mult mai mult decât florile reale – şi vor înveseli orice încăpere.

Creaţiile din hârtie sunt, de asemenea, o modalitate mai accesibilă de a oferi cadouri şi pot constitui şi o activitate de exersare a atenţiei conştiente – iar creaţiile pot fi întotdeauna reciclate (consultaţi întotdeauna regulile locale de reciclare) dacă vă răzgândiţi cu privire la tematică sau dacă faceţi greşeli pe parcurs.

Având în vedere cele de mai sus, Canon l-a provocat pe Martin Stone, pasionat de creaţii din hârtie, să creeze cadoul perfect pentru partenera sa, folosind Canon Creative Park, o imprimantă PIXMA şi propria creativitate.

Alegerea şabloanelor: idei de cadouri

O pereche de mâini ţin un smartphone cu şabloane de flori de la Canon Creative Park pe ecran, iar dedesubt şabloane de petale ies dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Canon Creative Park are o selecţie uriaşă de şabloane care pot fi folosite pentru cadouri realizate acasă. Martin Stone, pasionat de creaţii din hârtie, a ales să realizeze un buchet de flori şi a selectat şabloane de flori individuale pentru a conferi un aspect unic creaţiei sale.

Un tânăr stă la o masă şi decupează un şablon de felicitare imprimat din Canon Creative Park.

„Decupaţi grosier formele înainte de a trece la decuparea precisă”, recomandă Martin. „Făcând acest lucru, veţi reduce excesul de hârtie din jurul formei. Acest lucru ar trebui să facă imaginile mai uşor de decupat, deoarece nu veţi avea prea multă hârtie care să vă stea în cale.”

Cu ajutorul şabloanelor din Canon Creative Park puteţi face aproape orice cadou pentru o persoană dragă, nu trebuie să fie neapărat flori. Aveţi un frate sau o soră, un nepot sau o nepoată care adoră dinozaurii? Atunci, creaţi-le câteva modele din hârtie! Sau de ce să nu încercaţi o creaţie din hârtie cu tematică muzicală pentru acel prieten obsedat de trupele rock?

Pentru acest proiect, Martin a ales să realizeze un buchet şi o felicitare din hârtie. „Dacă vă uitaţi la modelele de flori, aţi putea crede că au fost destul de greu de realizat”, spune Martin. „Dar esenţial este să fiţi organizat – există instrucţiuni ilustrate simple şi uşor de urmat.”

Imprimarea şabloanelor

O coală imprimată iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA care se află pe o masă, înconjurată de plante, hârtie, materiale şi instrumente de artizanat.

„Culorile obţinute cu imprimanta Canon PIXMA au fost incredibile. De la început până la sfârşit, imprimarea a fost întotdeauna bună”, spune Martin.

După ce aţi selectat şabloanele pentru cadoul dumneavoastră, este timpul să le imprimaţi. Puteţi face aceasta conectându-vă la imprimanta PIXMA din aplicaţia Canon PRINT de pe smartphone sau folosindu-vă laptopul. Iar dacă aveţi o imprimantă compatibilă, vă puteţi abona la Planul de imprimare PIXMA1 – o soluţie de imprimare rentabilă, care oferă planuri flexibile şi livrează cerneală direct la adresa dumneavoastră, astfel încât să nu rămâneţi niciodată fără cerneală.

Lui Martin i s-a părut uşor să navigheze în Creative Park şi a făcut acest lucru accesând site-ul web de pe smartphone înainte de a descărca şi utiliza aplicaţia.

Fiecare şablon este însoţit de un tip de hârtie sugerat, aşa că nu uitaţi să citiţi instrucţiunile. În acest caz, Martin a folosit hârtie foto mată Canon (170 g/mp), care este mai groasă decât hârtia obişnuită de imprimare şi asigură un model final robust.

Cum să faceţi un buchet din hârtie

O pereche de mâini împăturesc cu grijă partea interioară a unei flori de hârtie.

Abordaţi fiecare floare ca pe un şablon individual, sugerează Martin – acest lucru va face sarcina mai uşor de abordat şi veţi putea lucra cât timp doriţi. Decupaţi cu atenţie în jurul şabloanelor şi asiguraţi-vă că le marcaţi înainte de a le plia, pentru a asigura o formă generală mai bună. Puteţi face acest lucru cu latura unei rigle.

O pereche de mâini plasează prima petală de hârtie pe tulpina unei flori. Alte petale pot fi văzute pe planşa de mai jos.

„Nu credeam că şabloanele vor fi atât de uşor de realizat”, spune Martin. „Cel mai greu a fost să aşteptăm să se usuce lipiciul.” S-a gândit cu atenţie la tipul de adeziv pe care trebuia să îl folosească. Adezivul lichid a funcţionat bine pentru petale, însă a constatat că banda dublu-adezivă a fost mai bună pentru aplicarea petalelor pe tulpină. Puteţi folosi, de asemenea, puncte de lipici, un pistol de lipit sau un tub de lipici.

Martin spune că are întotdeauna o abordare metodică în ceea ce priveşte creaţiile din hârtie. După ce a imprimat toate şabloanele, le-a organizat în teancuri pentru fiecare floare, astfel încât să poată ţine evidenţa şablonului pentru fiecare floare în parte. „Am păstrat fiecare şablon separat în aceste grămezi pe tot parcursul procesului, ca să nu mă încurc”, spune el.

Apoi, Martin a decupat toate şabloanele înainte de a le plia. A folosit un instrument pentru a marca marginile unde indicau instrucţiunile, pentru a uşura plierea. „Aceste linii marcate sunt foarte mici, iar precizia este esenţială”, spune el. „Am folosit o pensetă normală, cu vârfuri fine pentru a marca de-a lungul acestor linii. De asemenea, este important să şlefuiţi [lustruiţi] aceste margini pentru linii curate.”

Martin a putut începe să lucreze de îndată ce imprimările au fost gata. „Cerneala s-a uscat instantaneu, aşa că am putut continua fără să mă tem de vreo pată”, spune el.

Când vine vorba de lipirea modelelor, Martin recomandă să lăsaţi şabloanele câteva ore pentru a vă asigura că sunt complet uscate şi că nu există umiditate în hârtie. Odată ce aţi ales florile, le puteţi asambla folosind sfoară, sârmă sau chiar lipici în aranjamentul care credeţi că arată cel mai bine.

O fotografie de sus a unui aparat foto Canon aşezat pe o imprimantă Canon PIXMA, cu un colaj de fotografii în fundal.

CANON CLUB

O comunitate exclusivă pentru creatorii ca dumneavoastră. Urmaţi-vă pasiunea beneficiind de asistenţă, inspiraţie, avantaje şi multe altele. Vă puteţi înscrie uşor. Cumpăraţi un produs. Înregistraţi-l. Intră în Canon Club.

Personalizarea cadoului

O pereche de mâini ţin flori de hârtie asamblate, alte flori fiind aşezate pe masa de jos. Alături, un smartphone afişează o imagine a unui buchet de hârtie în aplicaţia Canon Creative Park.

„Florile au un design nemaipomenit, dar am preferat să-mi fac propriile tulpini folosind paie verzi de hârtie”, spune Martin. Are deja idei despre ce alte cadouri ar putea face în viitor cu aceste şabloane – de exemplu, să adauge flori fără tulpini la un cadru de cutie şi să plaseze o fotografie în centru.

Deşi există un şablon de buchet în Creative Park, puteţi, de asemenea, să vă alegeţi propriile aranjamente florale dacă doriţi ceva unic sau dacă destinatarul dumneavoastră preferă floarea-soarelui, de exemplu.

„Mi-a plăcut cum au ieşit florile”, spune Martin. „Când m-am aşezat prima dată să mă uit la buchetul de flori, m-am gândit la diferitele tipuri de flori pe care mi le doream. Gama largă de şabloane mi-a permis cu adevărat să îl personalizez cât mi-am dorit. Acest lucru a făcut ca totul să fie mult mai plăcut, deoarece am putut alege florile care îmi plăceau cel mai mult şi am avut posibilitatea să mă gândesc la ce i-ar plăcea destinatarului.”

Felicitări făcute manual

Un tânăr lipeşte flori în relief pe o felicitare. Pe suprafaţa de lângă el se află lipici, o foarfecă şi un pachet de hârtie Canon.

Martin a folosit un şablon din Canon Creative Park pentru a realiza o felicitare în relief cu temă florală, pe care să o ofere împreună cu buchetul său. Site-ul şi aplicaţia oferă o gamă largă de felicitări pentru a adăuga o notă finală cadoului realizat acasă.

O pereche de mâini plasează o felicitare într-un plic făcut manual. Pe masa de jos se află o foarfecă, lipici şi un pachet de hârtie Canon.

Martin şi-a dorit ca plicul său să fie reutilizat – poate pentru a păstra fotografiile preferate sau suvenire plate, cum ar fi bilete la concerte. „De exemplu, intenţionez să adaug câteva bilete de tren de la o călătorie pe care am făcut-o împreună cu partenera mea”, spune el.

Martin a optat pentru o felicitare în relief amuzantă, care să completeze desenele sale florale. „Felicitarea în relief a fost foarte simplă datorită instrucţiunilor pas cu pas”, spune el. „Ceea ce mi-a plăcut, de asemenea, a fost cât de multe linii drepte erau în şablon, astfel încât am putut să îl decupez rapid cu instrumentul meu de tăiere.”

Atunci când a realizat felicitarea, Martin a decis să personalizeze plicul. „Plicurile tind să fie elementul de unică folosinţă al oricărei felicitări, iar eu am vrut să schimb acest lucru, fiindcă modelul plicului era frumos”, explică el.

Martin a creat propriul său sistem de închidere pentru plic, pentru a împiedica ruperea acestuia – a folosit două dintre imaginile cu margarete din buchetul de flori. „Am ataşat una pe clapeta plicului, iar cealaltă la baza plicului”, explică el. „Am folosit un adeziv spumă, ca florile să fie în relief. Sub pernuţa de spumă de pe clapeta plicului am ataşat o bucată de sfoară, care poate fi apoi folosită pentru a înfăşura cercuri în formă de opt pentru a lega plicul.”

Atunci când creaţi felicitări personalizate pentru mai multe persoane şi timpul este esenţial, puteţi folosi hârtia mată faţă-verso Canon MP-101D, care include un plic.

Retuşuri finale

Un buchet colorat de flori din hârtie este aşezat într-o vază în centrul unei camere de zi.

Cadourile din hârtie artizanală pot fi folosite ca decor pentru casă şi vă reamintesc că o persoană specială se gândeşte la dumneavoastră.

Martin spune că ar mai confecţiona şi altă dată un cadou din hârtie. „Toţi cei cărora le-am arătat buchetul de hârtie au fost foarte impresionaţi şi toţi îşi doresc unul. Este cadoul perfect, iar partea cea mai bună este că va rezista mult timp. Gata cu cumpăratul de flori proaspete doar pentru ca acestea să se ofilească după patru zile!”

De asemenea, a fost inspirat de Creative Park să îşi confecţioneze o coroniţă pe care să o prindă pe uşa de la intrare. „Deşi pe aceasta o folosesc eu, ştiu că prietenii şi familia îşi vor dori şi ei, deci poate fi un cadou frumos.”

Vă place ideea? Puteţi face una de la zero pentru un cadou minunat sau puteţi folosi şabloanele de coroniţe din Creative Park pentru un design mai simplu. În funcţie de perioada din an, puteţi încerca o ghirlandă de sezon pentru vară sau o decoraţiune festivă de iarnă.

Aduceţi bucurie

O imprimantă Canon PIXMA şi mai multe borcane şi lumânări sunt aşezate pe un birou negru. Pe imprimantă se află un buchet de flori de hârtie confecţionat manual.

Faceţi-i o bucurie cuiva drag cu un cadou confecţionat de dumneavoastră. Pentru inspiraţie, accesaţi pagina noastră de Pinterest.

După ce v-aţi finalizat cadourile, desigur, este timpul să le dăruiţi. Fie că doriţi să înfăşuraţi buchetul de hârtie în hârtie maro pentru a-l dărui unui prieten, fie că vreţi să-l puneţi într-o vază pentru a-i înveseli casa, oferirea de cadouri artizanale imprimate este o modalitate atentă şi creativă de a arăta unei persoane că o preţuiţi.

Aşa că încercaţi-le! Şi nu uitaţi să vă distribuiţi creaţiile pe reţelele sociale folosind hashtagul #MadeWithPIXMA. Şi dacă sunteţi în căutare de mai multă inspiraţie, cum ar fi cum să creaţi o cutie de amintiri personalizată, alăturaţi-vă Canon Club pentru mai multe sfaturi şi tehnici de artizanat!

Tamzin Wilks
 1. Necesită o imprimantă compatibilă şi în limita disponibilităţii în regiunea dumneavoastră

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Distraţi-vă cu activităţi de artizanat de toamnă

  Descoperiţi cum designerul şi creatoarea Pippa Hiscock a confecţionat decor distractiv şi personalizat din hârtie pentru ziua de naştere.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţi o cutie explozivă

  Lini Trinh îşi arată cutia ei „explozivă” din hârtie, realizată folosind un Canon SELPHY CP1500.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni de masă din hârtie artizanală

  Creaţi decoruri frumoase pentru masă pentru toate ocaziile, folosind Creative Park.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţii artistice din hârtie

  Artistul Zack McLaughlin este inspirat de şablonul unui pescăraş albastru din Canon Creative Park.