IMPRIMARE CREATIVĂ

Decoraţiuni de masă realizate acasă: sfaturi şi idei pentru realizarea creaţiilor artizanale din hârtie

Creaţi propriile decoraţiuni cu imprimanta PIXMA şi Creative Park, inclusiv decoraţiuni artizanale, inele pentru şerveţele sau cartonaşe cu numele locurilor.
Un prim-plan al unei mese de sufragerie acoperite cu o faţă de masă din in şi decorată cu conuri de pin, frunze şi obiecte artizanale din hârtie.

Indiferent că este o petrecere aniversară, o masă festivă sau o reuniune extinsă de familie, tuturor le place să-şi aranjeze masa într-un mod impresionant. Crearea propriului decor de masă nu este doar o metodă convenabilă de a găzdui un eveniment de seară, ci şi un mod mai bun de a proteja mediul, deoarece ulterior puteţi recicla şabloanele de hârtie, sau le puteţi păstra pentru un eveniment viitor.

Canon a provocat-o pe stilista profesionistă Dani Tucker, autoarea The Social Kitchen, să creeze un „aranjament de masă” utilizând un material nou pentru ea – hârtia. „Un aranjament de masă înseamnă o masă deosebit de frumoasă”, explică Dani, „însă nu trebuie neapărat să fie costisitor. Din punctul meu de vedere, pur şi simplu înseamnă să fim creativi cu decoraţiunile pentru masă şi să adăugăm un pic din personalitatea noastră în decor.”

Vedeţi cum a reuşit Dani să-şi îndeplinească sarcina şi descoperiţi cele mai importante sfaturi pentru realizarea propriilor decoraţiuni artizanale din hârtie pentru masă.

1. Alegerea unei tematici

O femeie cu păr şaten lung aşază conuri de pin pe o masă de sufragerie decorată frumos.

Vă puteţi inspira din orice pentru masa dumneavoastră: de exemplu, puteţi crea un aranjament floral pentru o petrecere la cină pe timp de vară sau pentru aniversarea unui prieten în funcţie de culoarea sau hobby-ul preferate ale acestuia. Aici, Dani adaugă conuri de pin la aranjamentul ei de masă cu tematică de iarnă.

Un prim-plan al unei mese decorate cu conuri de pin, lumânări şi fulgi de zăpadă din hârtie, stele, bufniţe şi căsuţe din turtă dulce create utilizând Creative Park.

După ce petrecerea s-a încheiat, le puteţi oferi invitaţilor câteva din creaţiile dumneavoastră artizanale din hârtie ca amintire, le puteţi recicla împreună cu deşeurile din hârtie sau le puteţi păstra pentru o ocazie specială viitoare.

Pentru a crea propriul decor de masă, începeţi cu o tematică, după care nu veţi avea nevoie decât de hârtie, o imprimantă şi modele. Creative Park conţine o multitudine de şabloane gratuite, de la clădiri şi animale de realizat din hârtie artizanală, până la decoraţiuni şi chiar suporturi pentru şerveţele şi cartonaşe cu numele locurilor, care vă oferă un avantaj considerabil. De exemplu, o masă cu tematică florală poate conţine şabloane cu flori şi fluturi lipite la un loc pentru a crea o traversă de masă sau o ghirlandă strălucitoare, în combinaţie cu cartonaşe cu nume pentru a oferi o notă personală.

De această dată, tematica a fost iarna. Dani îşi descrie procesul începând cu o paletă de culori. „Am ales auriu, galben şi maro, deoarece am vrut să adaug câteva nuanţe naturale. Apoi am adunat elementele pentru a crea noul aspect, respectând paleta de culori. Voiam să simt o senzaţie de iarnă, aşa că am adăugat eucalipt [utilizat de obicei în coroniţele de Crăciun], iar apoi am adăugat câteva lumânări pentru a accentua atmosfera.”

N-aveţi de ce să cheltuiţi mult pentru a vă crea propriile decoraţiuni de masă, iar Dani se asigură că foloseşte obiecte obişnuite pentru decor. „Tot ce am folosit este uşor de găsit”, spune ea. „Am folosit borcane vechi de gem ca suporturi pentru lumânări, sau vaze pe care le-am umplut cu alte materiale de recuzită.”

Dani a început să-şi decoreze masa folosind şabloanele în formă de stea aurie şi fulgi de zăpadă galbeni, în combinaţie cu bufniţele în miniatură. Apoi a adăugat meniurile imprimate şi cartonaşele cu nume, precum şi conurile de pin şi frunzele pe care le-a adunat, pentru a crea contrast între nuanţele de auriu şi verde.

2. Imprimarea şabloanelor

O femeie cu păr şaten lung ia un şablon în formă de stea imprimat dintr-o imprimantă Canon.

„Am imprimat şabloanele de pe telefonul meu din aplicaţia Creative Park – după ce aţi configurat imprimanta, este chiar uşor de folosit”, spune Dani.

Înainte de a imprima modelele pe care le-aţi selectat, asiguraţi-vă că aveţi materialele de imprimare la îndemână. Pentru fiecare şablon din Creative Park se indică un tip specific de hârtie, majoritatea necesitând hârtia foto mată Canon. Aceasta poate face cu adevărat diferenţa în ceea ce priveşte structura finală, deoarece cu hârtia foto mată Canon veţi obţine un model mai robust decât aţi obţine cu hârtia de imprimantă standard.

Puteţi imprima direct de pe smartphone utilizând site-ul web sau aplicaţiaCreative Park.

După ce aţi imprimat toate şabloanele, va trebui să le asamblaţi – în funcţie de câte doriţi să creaţi, puteţi să vă alocaţi câteva seri pentru a vă asigura că rezultatul final este de cea mai înaltă calitate.

3. Crearea propriilor şabloane

O imagine realizată de sus cu o persoană care stă la un birou şi îşi foloseşte smartphone-ul pentru a privi o imagine cu o stea artizanală din hârtie pe site-ul Creative Park de la Canon. Pe birou se află şi o coală imprimată cu steaua respectivă.

În Creative Park există şabloane potrivite pentru toate abilităţile, de la modele simple până la modele pentru creaţii mai complicate.

O femeie stă aplecată deasupra unei mese de lemn, pliind şi tăind şabloane artizanale de hârtie pe o planşă de tăiat mică.

„Am folosit buline adezive pentru a fixa şabloanele”, explică Dani. „Am tăiat bulinele în două, deoarece unele şabloane erau destul de mici şi am fixat modelul în acest fel.”

Urmaţi cu atenţie instrucţiunile, deoarece unele modele presupun să pliaţi hârtia înainte de a tăia. Apoi decupaţi şabloanele şi pliaţi clapetele care trebuie lipite. Puteţi utiliza lipici pentru a lipi şabloanele şi apoi lăsaţi-le să se întărească şi să se usuce.

Puteţi chiar personaliza modelele, obţinând un decor propriu unic pentru sărbătoarea dumneavoastră. „V-aţi putea personaliza şabloanele scriind nume pe şabloanele în formă de stea sau pe căsuţe”, recomandă Dani. „Sau dacă este pentru o zi de naştere, puteţi scrie vârsta persoanei sărbătorite sau «la mulţi ani». Consider că un scris de mână frumos şi un pix bun pot reprezenta o metodă cu adevărat ingenioasă şi eficientă de realizare a decorului”. De asemenea, o altă opţiune ar fi să adăugaţi modele prin intermediul aplicaţiei.

Dani şi-a personalizat şabloanele iniţiale pentru tematica ei pentru masă – de exemplu, a utilizat şablonul în formă de stea împărţit în două, astfel încât stelele să stea pe orizontală pe masă, apoi a lipit şabloanele în formă de căsuţă de turtă dulce, astfel încât să devină un model unic. De asemenea, a aplicat cartonaşele mici cu nume pe carton colorat de dimensiuni mai mari pentru a crea o margine şi a utilizat şabloanele în formă de fulg de zăpadă întoarse invers, astfel încât culorile să se potrivească cu tematica.

4. Aranjarea mesei

O masă de sufragerie decorată frumos acoperită cu o faţă de masă din in şi decorată cu conuri de pini, frunze şi obiecte artizanale din hârtie.

Crearea propriului decor vă permite să schimbaţi tematicile oricând doriţi, pur şi simplu imprimând mai multe şabloane, ceea ce reprezintă o metodă economică de a vă adapta aranjamentul mesei în funcţie de diversele evenimente. Puteţi crea obiecte artizanale pentru cele patru anotimpuri, dar şi pentru o petrecere de bun venit pentru un nou-născut, pentru o petrecere de Anul Nou sau o petrecere de bun-rămas cu tematică specifică ţării în care călătoriţi utilizând gama de şabloane de arhitectură pentru atracţii turistice din Creative Park.

Acum că aţi finalizat şabloanele, aranjaţi-le pe masă. Asiguraţi-vă că aveţi farfuriile, tacâmurile şi paharele pregătite, ca să puteţi crea decorul în funcţie de acestea.

Dani recomandă să aranjaţi obiectele mai mari mai întâi şi apoi să continuaţi cu cele mai mici. „Încep prin a aşeza faţa de masă”, spune ea, „Apoi adaug pe masă cele mai mari obiecte cum ar fi florile în vaze sau aranjamentele de flori, după care adaug obiectele mai mici.”

Mai întâi aşezaţi decoraţiunile principale la mijlocul mesei – acestea pot fi flori, bucăţele de lemn, conuri de pin sau chiar fructe proaspete, cum ar fi portocale sau dovleci întregi, în funcţie de tematica pe care aţi ales-o. Apoi adăugaţi obiecte mai mici precum listele de meniu sau cartonaşele cu nume, deoarece acestea pot fi plasate uşor lângă fiecare farfurie.

Dani recomandă să vă grupaţi obiectele în numere impare – ea adaugă întotdeauna decoraţiunile câte trei, pentru un aspect mai atrăgător.

După ce v-aţi ocupat de toate aceste aspecte, va trebui să vă aranjaţi decoraţiunile artizanale din hârtie mai mici în jurul acestora, distribuindu-le pe masă după cum consideraţi că este mai bine. De exemplu, fiecare persoană poate avea o bufniţă în miniatură lângă pahar. Apoi puteţi adăuga notele finale, cum ar fi inelele de şerveţel şi alte decoraţiuni mici.

Dani a fost impresionată de gama de şabloane gratuite din Creative Park şi a profitat de ocazie pentru a se inspira. „Provocarea mi s-a părut cu adevărat interesantă şi mi-a oferit libertatea de a-mi exersa într-adevăr creativitatea folosind hârtia, iar aspectul a fost cu adevărat frumos – nu mai făcusem aşa ceva, deci mi-a permis să-mi lucrez creativitatea”, spune ea.

Dacă vă simţiţi inspiraţi să încercaţi, căutaţi hashtagul #MadeWithPixma pentru a găsi mai multe idei creative şi apoi partajaţi-vă aranjamentul de masă cu creaţii artizanale din hârtie, etichetând @canonemea.

Indiferent de ocazie, puteţi alege să vă decoraţi masa cu obiecte artizanale din hârtie.

Articol scris de Tamzin Wilks

Produse conexe

 • Imprimante pentru acasă

  PIXMA TS7450a Series

  Un multifuncţional elegant pentru pasionaţii de tehnologie, cu diferite tipuri de imprimare creativă, plus tehnologie ADF pentru a simplifica procesul de copiere şi scanare a mai multor coli diferite.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Matte Photo Paper MP-101

  Hârtia fotografică mată produce fotografii, grafică şi text de înaltă calitate, cu finisaj mat. Este potrivită şi pentru utilizări mai creative, precum felicitări, afişe şi creaţii artizanale de hârtie.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Matte Photo Paper MP-101D

  Transpuneţi-vă ideile în realitate cu acest suport de imprimare versatil. Ideală pentru pasionaţi şi iubitorii de artizanat, este alegerea perfectă pentru felicitările confecţionate manual, fotografiile de pus în albume sau proiectele artizanale din Creative Park.

Articole conexe