IMPRIMARE CREATIVĂ

Dezlănţuiţi-vă: imprimaţi-vă propria aventură cu animale

De la lei şi tigri la girafe şi urşi, creaţi un safari distractiv de hârtie acasă cu Canon Creative Park şi aflaţi mai multe despre conservarea mediului împreună cu întreaga familie.
Trei copii care se joacă cu marionete artizanale de hârtie reprezentând o girafă, un hipopotam şi un urs.

Explorarea regnului animal poate oferi un timp de joacă nelimitat pentru cei mici, plin de imaginaţie, fiind o combinaţie perfectă de activităţi plăcute şi educative. Dacă sunteţi în căutarea unei activităţi care să stimuleze creativitatea şi să îi înveţe pe copii lucruri despre cele mai drăguţe şi mai puternice creaturi din lume, ce-ar fi să încercaţi creaţiile din hârtie?

Canon Creative Park este o resursă online gratuită plină de proiecte inspirate de animale, conţinând materiale ce se pot descărca şi care sunt potrivite pentru o zi distractivă petrecută în casă cu familia. Tot ce aveţi nevoie pentru a vă crea propriul safari pop-up este o imprimantă şi nişte micuţi dornici să se joace cu hârtie. De la gheparzi şi koala la urşi panda roşii şi pinguini imperiali, avem o varietate de animale din întreaga lume şi o mulţime de activităţi distractive care aşteaptă să fie descoperite, pentru ca întreaga familie să afle mai multe despre natură.

Bloggeriţa Fariba Soetan trăieşte la Londra cu soţul şi cei trei copii ai lor. Aici, ea ne vorbeşte despre modul în care familia ei a folosit Creative Park şi o imprimantă Canon PIXMA seria TS8350 pentru a crea o aventură extraordinar de distractivă cu animale.

1. Strângeţi materialele pentru activitatea de artizanat

O serie de şabloane pentru creaţii din hârtie imprimate pe hârtie A4 sunt analizate de o familie.

Proiectele de artizanat cu hârtie din Creative Park sunt simplu de realizat şi nu necesită instrumente speciale. Nu aveţi nevoie decât de foarfece, lipici, spaţiu de lucru şi nişte micuţi pasionaţi care să lucreze.

Nu veţi avea nevoie de multe instrumente pentru a începe safariul acasă: un număr suficient de foarfece pentru ca toată lumea să se implice, o imprimantă, hârtie şi lipici sau bandă adezivă este tot ce vă trebuie.

„Pentru animalele mai complicate, probabil aveţi nevoie de foarfece mai ascuţite, spre deosebire de cele pentru copii, întrucât veţi avea nişte bucăţi mici de decupat”, spune Fariba, care recomandă ca adulţii să îi ajute pe copii atunci când decupează modelele.

Fiecare model din aplicaţia1 sau de pe site-ul web Creative Park se recomandă să fie folosit cu un anumit tip de hârtie şi, pentru rezultate optime, este bine să respectaţi această recomandare. Hârtia de bună calitate, precum hârtia fotografică lucioasă superioară şi hârtia fotografică mată, este excelentă pentru imprimeuri vii cu animale. De asemenea, Fariba utilizează imprimanta Canon PIXMA seria TS8350 pentru imprimări clare şi vii. „Am comandat hârtie mai groasă care nu era ca hârtia normală de imprimantă. Când o îndoim, rămâne îndoită”, spune ea.

2. Selectaţi şabloanele

O mamă şi doi copii la o masă de sticlă, strânşi în jurul unui laptop.

Creative Park are modele extrem de variate, aşa încât copiii vor putea găsi un şablon al animalului lor preferat, la nivelul de complexitate adecvat. „Numărul de animale pe care le puteţi crea este imens”, spune Fariba, creatoarea blogului Mixed.Up.Mama.

Toată familia a stat în camera de zi şi a decupat şabloane de hârtie.

Odată ce v-aţi decis cu privire la proiect, este momentul să-l imprimaţi – şi dacă întreaga familie se implică, puteţi crea un safari mult mai repede.

Creative Park oferă o varietate de modele din care puteţi alege. Cei mici pot alege astfel să creeze un animal care le place lor, indiferent că este un animal exotic sau un animăluţ din apropierea casei.

Tot ce trebuie să faceţi este să folosiţi aplicaţia Creative Park sau să accesaţi site-ul web Creative Park, să descărcaţi modelele preferate şi să le imprimaţi cu imprimanta de acasă. Dacă alegeţi diferite şabloane cu nivelurile de abilitate potrivite, întreaga familie se poate distra lucrând împreună la creaţiile lor.

„Am vizitat site-ul web şi fetele au studiat diferite animale, iar eu le-am ajutat să aleagă în funcţie de nivelul de dificultate. Fetele au fost cu adevărat entuziasmate de acest lucru şi sunt la vârsta la care fiecare are un animal preferat”, spune Fariba, ale cărei fiice au şase, opt şi zece ani.

„Ca părinţi, vă cunoaşteţi proprii copii şi ştiţi de ce sunt capabili. Aveţi o varietate uriaşă de animale din care puteţi alege”, continuă ea.

„Vă sfătuiesc să alegeţi ceva care se încadrează în limitele capacităţii lor de concentrare, iar dacă cei mai mari doresc să creeze un model mai complex, precum ghepardul – ceea ce ai mei au dorit – îi puteţi lăsa să o facă.

3. Decupaţi şi creaţi animale de hârtie

O familie care decupează forme de animale din hârtie.

Marionetele de hârtie pe care familia Faribei a decis să le creeze au opţiuni de personalizare, astfel că fiecare poate primi o notă personală creativă.

O fată care decupează o imagine în formă de ghepard, imprimată pe hârtie A4.

Şabloane mai dificile, precum acest ghepard de hârtie, pot reprezenta o activitate antrenantă pentru copiii mai mari.

Una dintre cele mai interesante părţi ale procesului de realizare a unui proiect de artizanat este plierea şi lipirea părţilor animalului pentru a da viaţă safariului sau spectacolului de marionete. Fariba crede că acest lucru poate fi o activitate minunată de weekend pentru familii.

„Este o activitate frumoasă, care se bazează pe o grămadă de abilităţi diferite: copiii îşi dezvoltă abilităţile motrice fine prin decupare şi lipire, îşi folosesc concentrarea şi creează un model 3D.”

„Într-o sâmbătă, când căutaţi ceva de făcut şi sunteţi în casă, această activitate îi încurajează să-şi folosească creativitatea”, spune ea. „Pot să facă proiectul singuri, dar dumneavoastră puteţi să staţi pe lângă ei cu o cană de ceai, oferindu-vă ajutorul la nevoie. Este foarte frumos pentru ei să se implice în ceva şi se pot juca cu animalele după aceea.”

„Odată ce aţi creat marionetele, aveţi diferite opţiuni pentru ochi, pălării şi accesorii. Aşadar, copiii s-au bucurat să aleagă fiecare un accesoriu, să decidă cum vor fi ochii şi să facă fiecare animal să arate puţin diferit, ceea ce a fost un lucru drăguţ.”

4. Distraţi-vă

O marionetă în formă de hipopotam pe o masă rotundă lângă o imprimantă Canon PIXMA.

Pe lângă faptul că este foarte distractivă, Fariba spune că această activitate are legătură şi cu ceea ce învaţă la şcoală fiicele ei. „La nivelul lor, învaţă despre formele 3D atât în clasa întâi, cât şi în clasa a treia, aşa că această activitate le ajută.”

Trei mâini mici ţin sus marionete de hârtie în formă de animale, în spatele unei canapele albastre mari din camera de zi a familiei. În stânga cadrului, se poate vedea un iepure mare.

Copiii Faribei au decis să organizeze un spectacol de marionete cu personajele lor animale – şi au implicat chiar iepurele familiei.

Indiferent dacă aţi imprimat şi creat o serie de animale sălbatice din câmpiile Africii, o feerie din pădurile europene sau un spectacol de marionete amuzant şi creativ, timpul de joacă oferă copiilor o oportunitate excelentă de a-şi exersa creativitatea.

Copiii Faribei au ales să creeze un spectacol care a inclus animalul lor de casă şi s-au bucurat să îşi imagineze ce zgomote ar face animalele create de ei. „Au dorit să facă un mic spectacol cu marionete şi să le folosească pentru a se juca cu iepurele şi cu tot felul de lucruri”, spune Fariba. „Am discutat despre numele pe care le-ar da animalelor, ceea ce i-a entuziasmat, şi au încercat să imite sunetele pe care le-ar scoate o girafă – sunete care erau îndoielnice!”

5. Învăţaţi prin joc

Trei copii în spatele unei canapele albastre, ţinând în mâini marionete de hârtie şi zâmbind.

Crearea de animale artizanale din hârtie poate fi o modalitate foarte bună de a încuraja copiii să de implice şi să afle mai multe despre natură.

Abordarea subiectelor precum conservarea naturii sălbatice poate fi dificilă pentru părinţi, dar cu o activitate interactivă ca aceasta, este simplu să strecori activităţi plăcute de învăţare. Creând quizuri despre animale, spunând poveşti cu animale cu personaje artizanale de hârtie sau discutând despre mediile lor naturale şi despre obiceiurile animalelor create de copii, educaţia despre natură poate fi inclusă uşor în jocul cu hârtia.

„Am vorbit despre posibilitatea ca unele dintre aceste animale să trăiască împreună, deoarece au creat un urs panda, un hipopotam, un tigru şi o girafă pentru marionete. Aşadar, am discutat despre posibilitatea ca ele să trăiască în acelaşi habitat”, spune Fariba.

Este şi un mod minunat de a discuta despre subiecte mai sensibile, precum lanţul trofic. Părinţii au oportunitatea să vorbească despre motivul pentru care animalele caută un anumit mod de a se ascunde de prădători sau de a ajunge la sursa lor de hrană.

Pentru a vă implica familia, accesaţi Creative Park şi lăsaţi-vă inspiraţi de o gamă nesfârşită de şabloane de animale, perfecte pentru copiii cu înclinaţie creativă şi iubire pentru natură.

Puteţi chiar crea propriul parc cu animale sălbatice în grădina dumneavoastră, ducând creaţiile artizanale de hârtie afară şi punându-le în habitatele lor cele mai potrivite, sub copaci, în iarbă înaltă sau pe pietre.

Articol scris de Lorna Dockerill

  1. Dacă imprimanta dumneavoastră nu este compatibilă, consultaţi site-ul web Creative Park.

Produse conexe

Articole conexe