IMPRIMARE CREATIVĂ

Creaţi un dormitor cu tematică cu dinozauri folosind decoraţiuni artizanale din hârtie reciclabile

Decoraţiunile interioare nu sunt doar pentru adulţi. Cu Creative Park de la Canon, întreaga familie îşi poate aduce contribuţia pentru a oferi dormitorului copilului o transformare convenabilă în stil preistoric, cu decoraţiuni care pot fi reciclate.
Pe o masă se află diverse şabloane de dinozauri imprimate din Creative Park de la Canon, cu o mână care le ridică.

Precum adulţilor, copiilor le place foarte mult să-şi exprime creativitatea şi personalitatea prin intermediul spaţiilor care îi înconjoară. În copilărie, dormitorul nu este doar locul în care adormim la sfârşitul unei zile pline. Este şi locul în care ne facem temele, ne jucăm şi în care ne invităm prietenii – este micul nostru univers. Ce alt mod mai bun de a ne personaliza cu adevărat acel spaţiu decât prin creaţii care ne plac? Este mai uşor ca niciodată cu Creative Park de la Canon, o imprimantă PIXMA, hârtie şi o foarfecă.

Alegeţi-vă tematica

Un adult şi un copil construiesc dinozauri artizanali din hârtie descărcaţi de pe site-ul Creative Park de la Canon şi imprimaţi cu o imprimantă Canon PIXMA.

Tatăl Chee şi fiul mai mare Okkie s-au distrat decupând împreună dinozauri. „Ne-am simţit foarte bine în familie, iar opţiunile de dinozauri au variat de la modele suficient de simple pentru Elon, la modele extrem de complicate care ne-au ţinut treaz interesul”, spune Chee.

Există multe moduri prin care puteţi personaliza decoraţiunile dormitorului copiilor: draperii sau lenjerie cu modele, picturi murale sau imagini înrămate. Însă poate fi dificil să ţineţi pasul cu preferinţele în continuă schimbare ale copiilor. Ba le plac spaţiul şi astronauţii, ba piraţii, ca apoi dintr-odată să fie interesaţi de dinozauri. Poate fi costisitor să zugrăviţi din nou şi să cumpăraţi noi lenjerii sau decoraţiuni de fiecare dată, însă acum îi puteţi oferi copilului dumneavoastră o transformare în stil preistoric într-un mod convenabil.

Aşa că de ce nu aţi încerca decoraţiunile din hârtie? Când interesele copilului dumneavoastră se schimbă, pur şi simplu puteţi recicla decoraţiunile şi realiza unele noi. În aplicaţia Creative Park de la Canon şi pe site-ul web există mii de şabloane gratuite, inclusiv o mulţime de idei de creaţii artizanale din hârtie special pentru copii, însă paleontologii în devenire vor fi deosebit de încântaţi să descopere că există modele cu dinozauri. Alegeţi o mască pentru tot capul, cum ar fi cea de Pteranodon sau Triceratops, sau o figurină de hârtie Apatosaurus. Iar în cazul în care copiii dumneavoastră îşi doresc felicitarea în relief perfectă pentru ziua de naştere a unui prieten, puteţi crea o felicitare cu T-rex. Chee-Chiu Lee şi cei doi fii ai săi, Elon (7) şi Okkie (11), au încercat mai multe modele de pe site.

Pregătiţi-vă să realizaţi propriile decoraţiuni de perete în formă de dinozauri

O imprimantă Canon PIXMA imprimă un şablon de dinozaur pentru creaţii din hârtie, cu un model T-rex finalizat lângă plante în ghiveci, în lateral.

Imprimanta din seria Canon PIXMA TS5350a este ideală nu numai pentru creaţii artizanale din hârtie, ci şi pentru realizarea de etichete, permiţându-vă să imprimaţi direct de pe smartphone.

Un copil foloseşte o foarfecă pentru a decupa un şablon de dinozaur descărcat din Creative Park de la Canon şi imprimat cu o imprimantă Canon PIXMA.

Realizarea de creaţii artizanale oferă o reală satisfacţie, iar arătându-le copiilor dumneavoastră cum să creeze lucruri pe cont propriu la o vârstă fragedă, îi puteţi învăţa să fie independenţi şi perseverenţi, ceea ce îi va ajuta ulterior în viaţă.

Unul dintre cele mai bune aspecte ale activităţii de realizare a dinozaurilor artizanali din hârtie este că nu aveţi nevoie de echipamente noi sau complicate. Consultaţi instrucţiunile pentru fiecare şablon – unele pot necesita materiale suplimentare, cum ar fi sfoară, benzi elastice, lipici artizanal sau carioci – însă, în general, veţi avea nevoie de următoarele:

Alegeţi-vă propriile decoraţiuni cu dinozauri

Un copil foloseşte un creion maro pentru a colora un desen cu dinozauri.

Şabloane de colorat cu tematică cu dinozauri sunt disponibile şi în Creative Park şi pot fi o metodă excelentă prin care copiii să îşi folosească creativitatea, adulţii ocupându-se de sarcinile mai complicate de asamblare şi instalare. În această imagine, Elon, care are şapte ani, se distrează colorând un dinozaur imprimat.

Mâinile unui adult care construieşte un model de dinozaur de hârtie din Creative Park de la Canon imprimat cu o imprimantă Canon PIXMA; în spatele lui se află un pachet de hârtie foto Canon.

Ştiaţi că s-au găsit fosile de dinozauri pe toate cele şapte continente? Şi că se spune că Stegosaurus avea creierul de dimensiunea unei nuci? Crearea decoraţiunilor în formă de dinozaur pentru dormitor vă oferă ocazia de a le împărtăşi copiilor dumneavoastră informaţii foarte interesante.

După ce aţi adunat toate instrumentele, va trebui să selectaţi modelele din Creative Park de la Canon; descărcaţi şabloanele şi imprimaţi-le cu imprimanta PIXMA. Există foarte multe modele din care puteţi alege – de la un carusel din hârtie care îi va încânta pe copiii mai mici, la afişe cu T-rex care îşi arată colţii mari şi înfricoşători pe care copiii mai mari iubitori de senzaţii tari le vor îndrăgi. Okkie, care are 11 ani, a descoperit că activitatea de realizare a creaţiilor artizanale este deosebit de interesantă – „mai ales modul în care pliurile hârtiei se îmbină pentru a crea obiecte 3D ca prin magie!”, spune Chee.

Discuţiile referitoare la alegerea modelelor reprezintă o ocazie excelentă de a comunica cu copiii despre diversele specii de dinozaur, despre ce specii le plac cel mai mult şi de ce. Vă poate surprinde cât de multe vă pot învăţa!

De asemenea, prin această activitate copiii au ocazia de a gândi creativ în ceea ce priveşte culorile. Îşi pot dori să aleagă propria paletă de culori sau să completeze culorile pe care le au deja pereţii şi draperiile lor. De asemenea, vă puteţi folosi de această ocazie pentru a încuraja discuţia despre roata culorilor şi cum culorile opuse, cum ar fi albastru şi portocaliu, care arată bine dacă sunt combinate. Deşi de obicei ne gândim că dinozaurii au anumite nuanţe, oamenii de ştiinţă nu ştiu ce culoare au avut. Creative Park oferă contururi de imagini pe care copiii le pot colora, astfel încât să-şi folosească imaginaţia. Cine spune că nu pot exista dinozauri multicolori şi cu sclipici?

În cazul în care copiilor dumneavoastră le plac selfie-urile, puteţi imprima un set de elemente de recuzită Jurassic pentru fotografii, adunaţi-i pe toţi în cadru şi creaţi-vă propriile portrete distractive în stil preistoric, pe care copiii le pot expune pe perete sau panou.

O fotografie de sus a unui aparat foto Canon aşezat pe o imprimantă Canon PIXMA, cu un colaj de fotografii în fundal.

CLUBUL CANON

O comunitate exclusivă pentru creatorii ca dumneavoastră. Urmaţi-vă pasiunea beneficiind de asistenţă, inspiraţie, avantaje şi multe altele. Te poţi înscrie uşor. Cumpără un produs. Înregistrează-l. Intră în Canon Club.

Reuniţi întreaga familie în activitatea de artizanat

Mâinile unui adult care construieşte capul unui T-rex alături de mâinile unui copil care taie un dinozaur simplu pentru origami.

Creative Park de la Canon dispune de o gamă de modele de dinozaur pentru creaţii din origami, ideale pentru copiii mai mici, deoarece nu necesită lipire sau decupare migăloasă. Astfel, adulţii au timp să se ocupe de structurile mai complexe, cum ar fi acest cap de T-rex, împreună cu micuţii.

Un adult fixează o lampă de veghe artizanală în formă de T-rex pe un perete alb din dormitor.

În Creative Park de la Canon este disponibilă o gamă de modele mai complexe cu care vă puteţi perfecţiona creaţiile artizanale cu dinozauri pentru a crea decoraţiuni de cameră captivante. Acest cap de T-rex poate fi montat pe perete pentru a crea o lampă de veghe pe baterii. „Lui Elon îi place foarte mult capul de dinozaur iluminat la interior în dormitor”, spune Chloe. „Îl arată tuturor prietenilor care îl vizitează.”

Fiecare şablon este însoţit de instrucţiuni pas cu pas care pot fi imprimate şi pe care le puteţi consulta pe parcurs, o clasificare prin stele care indică nivelul de dificultate, precum şi informaţii despre durata aproximativă pentru finalizare. Deoarece unele modele sunt mai uşor de asamblat decât altele, există ceva pentru ca fiecare să devină absorbit – de la copiii care abia încep şcoala şi preadeolscenţi până la bunici. „Selectarea şi imprimarea dinozaurilor i-a făcut pe băieţi să se simtă ca şi cum creau ceva de la zero”, spune Chee.

Lăsaţi-i pe copii să se ocupe singuri de şabloanele mai simple, cum ar fi modelul atrăgător Triceratops pentru origami sau un mini-dinozaur simplu şi ajutaţi-i să se descurce cu modelele mai complexe, cum ar fi Stegosaurus 3D. Diferitele modele pot fi adaptate cu uşurinţă la nivelul de abilităţi al copiilor dumneavoastră. „Okkie era suficient de îndemânatic la decuparea şi lipirea unor modele complexe”, spune Chee.

Unele modele, cum ar fi jucăria de hârtie articulată Tyrannosaurus şi modelul cu elastic Stegosaurus, au părţi mobile, contribuind cu informaţii din domeniul ingineriei şi fizicii la lecţiile instructive.

Decoraţi camera şi partajaţi-vă creaţiile

Două mâini prind pe peretele din spate un desen colorat cu doi dinozauri; în faţă, pe o masă se află diverse şabloane de dinozaur asamblate obţinute din Creative Park de la Canon.

Realizarea de creaţii artizanale în formă de dinozaur poate stârni conversaţii interesante despre subiecte precum istoria, ştiinţa şi schimbarea climatică – o metodă excelentă de a completa informaţiile de la şcoală.

Un şablon în formă de dinozaur asamblat, obţinut din Creative Park, pe o plantă în ghiveci, cu alte plante în jur.

Poate fi destul de dificil să găsiţi jucării şi decoraţiuni fără plastic. Aceste modele de dinozaur pentru creaţii artizanale din hârtie vă oferă posibilitatea de a transforma o cameră fără a vă face griji cu privire la impactul asupra mediului, deoarece le puteţi recicla pe cele care se deteriorează după joacă. Puteţi chiar să le aşezaţi lângă plantele de casă, pentru a le oferi erbivorelor de hârtie un mediu în care să se simtă ca acasă.

Întrebaţi-i pe copii despre cum se gândesc să-şi expună dinozaurul artizanal pentru a-l face să arate cât mai bine. Poate că le-ar plăcea să creeze un perete de galerie cu imagini interesante cu dinozauri. Împreună puteţi planifica unde să le aşezaţi pentru a arăta cât mai bine. Poate că au realizat multe modele de dinozauri sau au creat propria dioramă cu mini-dinozauri. Acestea arată excelent pe o etajeră, pe un birou sau o comodă, de unde copiii le vor putea lua rapid când vor să se joace. „Băieţilor le-a plăcut să pună dinozaurii printre plantele de casă”, explică Chee.

Un adult şi un copil admiră modelul de cap de T-rex pe care îl ţine în mână adultul, realizat dintr-un şablon din Creative Park de la Canon.

În loc să porniţi televizorul sau o consolă de jocuri data viitoare când copilul dumneavoastră se plictiseşte, încercaţi să realizaţi creaţii artizanale din hârtie. Pe lângă faptul că este o activitate care încurajează apropierea, vă şi ajută să vă relaxaţi, poate îmbunătăţi concentrarea şi vă poate ajuta să vă exprimaţi emoţiile, fiind în acelaşi timp, prin natura sa, o experienţă care oferă satisfacţii.

Data viitoare când plouă cu găleata sau doriţi să faceţi ceva într-o după-amiază de sfârşit de săptămână, nu va fi nevoie de cheltuiţi bani pe activităţi costisitoare. Crearea dinozaurilor artizanali din hârtie nu este doar distractivă, ci le şi permite copiilor să-şi dezvolte diverse abilităţi, cum ar fi creativitatea, concentrarea, respectarea instrucţiunilor şi lucrul în echipă. Vor fi încântaţi când vor vedea rezultatele – un dormitor sau spaţiu de joacă unic despre care vor putea spune cu mândrie ca l-au personalizat ei înşişi. Iar când li se schimbă preferinţele, puteţi pur şi simplu reveni la Canon Creative Park pentru a descoperi mai multe şabloane de hârtie pentru modele care corespund noului lor subiect de interes.

Acum mai mult ca niciodată este momentul să decoraţi dormitorul copilului dumneavoastră într-un mod convenabil cu creaţiile artizanale din hârtie în stil preistoric din Creative Park de la Canon. După ce terminaţi, faceţi o fotografie şi partajaţi-o cu hashtagul #MadeWithPixma pentru a-i inspira şi pe alţii să încerce. Acum nu trebuie decât să decideţi ce dinozaur să aduceţi la viaţă!

Rachel Segal Hamilton

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţii artistice din hârtie

  Artistul Zack McLaughlin este inspirat de şablonul unui pescăraş albastru din Canon Creative Park.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Confecţionaţi-vă propriile jucării antistres

  Jucăriile din hârtie sunt distractive şi relaxante pentru minţile ocupate.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Arătaţi-vă toate culorile

  Adăugaţi un plus de culoare casei dumneavoastră cu aceste creaţii artizanale frumoase în nuanţele curcubeului.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Crearea sistemului solar artizanal

  Faceţi-vă timp pentru a interacţiona, învăţa şi a vă juca cu colecţia Creative Park de creaţii artizanale din hârtie cu tematică spaţială.