IMPRIMARE CREATIVĂ

Învioraţi-vă casa cu decoraţiuni uşor de confecţionat

Un ghid pas cu pas pentru imprimarea şi confecţionarea propriilor decoraţiuni interioare cu o imprimantă PIXMA G6040.
O imprimantă PIXMA G6040 şi hârtie foto magnetică de la Canon pe o masă lângă creaţii artizanale din hârtie, inclusiv un carusel cu dinozauri, un cap de unicorn şi autocolante cu pisici.

Acasă este acolo unde ţi-e inima – dar şi locul în care mulţi dintre noi petrecem din ce în ce mai mult timp. Pe măsură ce vremea se răceşte şi nopţile devin din ce în ce mai lungi, începem să ne gândim cum putem crea un sanctuar confortabil plin cu note personale. Puteţi merge prin magazine să cumpăraţi ornamente ieşite din comun sau decoraţiuni neobişnuite pentru a conferi o notă personală decoraţiunilor interioare – dar aţi putea şi să încercaţi să le confecţionaţi singur.

Mulţumită gamei vaste de şabloane disponibile în aplicaţia Creative Park şi pe site-ul web Creative Park, precum şi tehnologiilor inteligente oferite de gama de imprimante wireless Canon PIXMA, vă puteţi confecţiona propriile accesorii pentru casă, fără să cheltuiţi mulţi bani. Pentru acest tutorial am folosit imprimanta Canon PIXMA G6040. Este o opţiune preferată pentru biroul de acasă, dar poate fi utilizată şi ca centru de imprimare pentru întreaga familie, fiind ideală pentru a produce şabloane de înaltă calitate pentru creaţii din hârtie.

Aplicaţia şi site-ul web Creative Park oferă o gamă de decoraţiuni practice şi atrăgătoare pentru fiecare cameră din casă. Puteţi imprima şi plia propria ramă foto sau confecţiona o vază sau o casetă de bijuterii pe care să le amplasaţi pe un raft sau pervaz gol. Puteţi înviora dormitorul copiilor cu un cap de unicorn 3D sau un carusel colorat cu dinozauri sau puteţi imprima o diagramă de creştere cu animale pentru a măsura înălţimea copiilor – există multe opţiuni distractive prin care vă puteţi etala creativitatea.

O sculptură de perete artizanală din hârtie, cu unicorn, în dormitorul unui copil.

Imprimarea şi artizanatul reprezintă metode minunate de a vă însufleţi casa cu obiecte care vă plac.

Veţi avea nevoie de:

1. Exploraţi modelele

O imprimantă PIXMA G6040 şi hârtie foto magnetică lângă o planşă de tăiere şi şabloane pentru un carusel artizanal cu dinozauri din hârtie.

Gama de şabloane din aplicaţia Creative Park ar trebui să vă ofere o mulţime de idei din care să vă inspiraţi.

Creative Park oferă o mulţime de idei de decorare a casei sau puteţi descărca aplicaţia Creative Park uşor de folosit din App Store sau Google Play. Nu aveţi nevoie decât de un cont Canon ID şi o imprimantă compatibilă Canon.

Şabloanele din aplicaţie au fost sortate pe categorii, iar designul intuitiv uşurează navigarea la secţiunile pe care le căutaţi. Opţiunea „Room décor” (Decoraţiuni pentru camere) din secţiunea „Category” (Categorie) include plante, decoraţiuni de tip şirag, autocolante de perete, afişe şi carusele. Pe site-ul web Creative Park există o secţiune „Home and Living” (Casă şi decoraţiuni interioare) cu categorii precum „Plants” (Plante), „Ornaments/Accessories” (Ornamente/Accesorii) şi „Hanging decoration” (Decoraţiuni suspendate). De asemenea, puteţi încerca să folosiţi instrumentul „Search” (Căutare) pentru a găsi ceea ce căutaţi.

2. Descărcaţi şablonul

Un bărbat folosindu-şi telefonul pentru a imprima wireless pe imprimanta sa PIXMA G6040.

După ce aţi conectat aplicaţia Creative Park la imprimanta Canon PIXMA, puteţi să selectaţi un model pentru a-l imprima de pe telefon.

Odată ce aţi găsit un şablon pe placul dvs., puteţi da clic pe stea pentru a-l salva în meniul „Favourites” (Favorite) sau puteţi da clic pe fila „Edit” (Editare) pentru a-l descărca. În timpul procesului de descărcare vi se va solicita să selectaţi formatul de hârtie. Salvaţi proiectele pe parcurs (elementele salvate ajung în meniul „Your Items” (Elementele dvs.)).

Fiecare şablon dispune de un set de instrucţiuni, care pot fi fie urmate de pe ecran, fie imprimate pe o foaie de hârtie simplă.

3. Selectaţi hârtia

Un bărbat care încarcă hârtie într-o imprimantă Canon PIXMA G6040 pe un blat de bucătărie.

Pentru proiectele de artizanat se recomandă hârtia foto mată sau hârtia mată faţă-verso. De obicei, şabloanele necesită mai multe coli, mai ales pentru modelele mai complexe. Tava posterioară pentru hârtie a imprimantei Canon PIXMA G6040 poate fi alimentată cu o multitudine de suporturi pentru artizanat.

Pentru a vedea oferta, consultaţi opţiunea „Recommendations by paper type” (Recomandări în funcţie de tipul de hârtie) din fila „Category” (Categorie) din aplicaţia Creative Park.

4. Verificaţi nivelurile de cerneală şi imprimaţi

Rezervorul de cerneală reutilizabil al unei imprimante Canon PIXMA G6040.

Cu recipientele uşor de manevrat, este uşor să umpleţi rezervoarele de cerneală din Canon PIXMA G6040 MegaTank.

Dacă utilizaţi imprimanta pentru prima dată, va trebui să vă asiguraţi că are cerneală. Sistemul MegaTank de la Canon, disponibil pe toate imprimantele din seria PIXMA G, a fost conceput pentru a oferi un randament impresionant de mare, cu cost per pagină scăzut, ceea ce înseamnă că puteţi fi oricât de creativ doriţi, fără a vă face griji că rămâneţi fără cerneală. Rezervorul de cerneală integrat poziţionat în partea anterioară vă ajută să vedeţi când nivelul de cerneală este redus. Pentru a umple rezervorul, nu trebuie decât să deschideţi capacul de pe partea din faţă a imprimantei şi să introduceţi recipientul de cerneală corespunzător în fantă – se va opri automat când se umple. Puteţi umple rezervoarele de îndată ce observaţi că nivelurile de cerneală scad.

Pentru alte tipuri de imprimante Canon PIXMA cu jet de cerneală, introduceţi cartuşele de cerneală corecte în timpul procesului de configurare.

Pentru a conecta aplicaţia Creative Park la o imprimantă Canon PIXMA compatibilă, accesaţi „Main Menu” (Meniul principal) şi selectaţi „Add Printer” (Adăugare imprimantă) din opţiunea „Settings” (Setări). După ce aţi verificat nivelurile de cerneală şi aţi încărcat hârtia corectă, puteţi apăsa „Print” (Imprimare).

5. Decupaţi şi pliaţi forma

Un bărbat decupează o imagine cu un dinozaur portocaliu pentru un carusel suspendat.

Acest model cu dinozauri a fost imprimat într-o gamă de culori vii. Pentru a vă menţine creaţiile pline de culoare şi viaţă pe perioadă îndelungată, feriţi-le de lumina directă a soarelui.

Un bărbat care ataşează picioarele unui dinozaur portocaliu artizanal din hârtie.

Utilizând o planşă de tăiere şi o foarfecă sau un cuţit utilitar, decupaţi cu grijă diverse forme şi apoi pliaţi-le conform instrucţiunilor.

Pentru aceasta va trebui să aveţi mâna formată şi ceva răbdare – în special pentru şabloanele mai complicate. O foarfecă ascuţită ar trebui să fie suficientă pentru modelele simple, însă se recomandă o planşă de tăiat şi un cuţit utilitar pentru piesele mai complexe. Consultaţi instrucţiunile şablonului pentru a vă asigura că pliaţi şi îndoiţi hârtia în direcţia corectă.

6. Lipiţi sau îmbinaţi

O persoană care ţine în mână un dinozaur artizanal din hârtie lângă o imprimantă Canon PIXMA G6040.

Unele şabloane pot fi pliate cu uşurinţă ca atare, însă pentru altele veţi avea nevoie de lipici pentru hârtie.

Dacă decoraţiunea dvs. trebuie să fie lipită, nu doar pliată, veţi avea nevoie de lipici de hârtie puternic. Înainte de a aplica adezivul, pliaţi şi îndoiţi marginile pentru a obţine un rezultat mai îngrijit. Agrafele de hârtie pot fi utile pentru a fixa în poziţie marginile neîndoite în timp ce aşteptaţi ca adezivul să se usuce.

7. Căutaţi cel mai bun loc din casă

Un bărbat care atârnă un carusel artizanal cu dinozauri din hârtie în dormitorul unui copil.

După ce v-aţi finalizat proiectul artizanal din hârtie, vă puteţi mândri cu rezultatul muncii dvs. expunându-l în casă.

Acum vă puteţi atârna decoraţiunea sau o puteţi amplasa într-un punct de interes din casă. Puteţi folosi piuneze pentru a agăţa decoraţiunile de tavan sau puteţi folosi adeziv reutilizabil pentru a fixa decoraţiuni de perete mai uşoare. Pentru a evita decolorarea, nu le poziţionaţi în lumina directă a soarelui.

V-a inspirat acest proiect? Puteţi explora şi alte oportunităţi pentru decoraţiuni interioare. De la cartonaşe şi calendare la materiale imprimate şi postere, aplicaţia distractivă şi intuitivă Easy-PhotoPrint Editor vă permite să fiţi super-creativi cu fotografiile preferate.

Canon PIXMA G6040

Canon PIXMA G6040 este o opţiune de imprimare eficientă şi la cost mic. Aceasta dispune de sistemul de imprimare MegaTank de la Canon – rezervoare de cerneală reutilizabile uşor de umplut şi cu costuri de utilizare scăzute. Pentru imprimare la calitate foto, rezervoarele de cerneală color din PIXMA G6040 pot produce până la 2.200** de fotografii de înaltă calitate. Canon PIXMA G6040 este compatibilă cu o multitudine de aplicaţii Canon creative, inclusiv Creative Park, aplicaţia Canon PRINT şi aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor. De asemenea, puteţi utiliza PIXMA Cloud Link pentru a imprima imagini din conturi de cloud precum Google Foto, Facebook şi Instagram.

Articol scris de Claire Gillo şi Andrea Ball

* Dacă imprimanta dvs. nu este compatibilă, consultaţi site-ul web Creative Park.
** Randamentul de imprimare este valoarea estimată bazată pe metoda de testare individuală Canon utilizând graficul ISO/IEC 29103 şi simularea imprimării continue cu recipientele de cerneală de schimb după configurarea iniţială.

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni de masă din hârtie artizanală

  Creaţi decoruri frumoase pentru masă pentru toate ocaziile, folosind Creative Park.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni biofile simple

  Combinaţi natura cu designul pentru a crea spaţii relaxante în casa dumneavoastră.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Cele mai bune sfaturi pentru afişarea imprimărilor

  Descoperiţi cum să vă transformaţi locuinţa cu fotografii de familie frumoase, expuse în stil galerie.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţii artistice din hârtie

  Artistul Zack McLaughlin este inspirat de şablonul unui pescăraş albastru din Canon Creative Park.