IMPRIMARE CREATIVĂ

Când vine vorba de creaţii artizanale în culorile curcubeului, cerul e limita

Aflaţi cum să realizaţi creaţii artizanale în culorile curcubeului cu o imprimantă Canon PIXMA şi Canon Creative Park pentru a adăuga un plus de culoare locuinţei.
Imagine de sus cu un birou din lemn, o morişcă şi un balon cu aer cald din hârtie colorată, plus un pachet de hârtie foto Canon.

Curcubeul este un simbol puternic al speranţei, norocului şi frumuseţii după furtună, precum şi o imagine universală a dragostei şi a diversităţii. Când îl zăriţi de la distanţă, nu aţi vrea să îl puteţi pune într-o sticlă şi lua acasă? Ei bine, acum puteţi.

Creaţiile artizanale pe tema curcubeului pot înveseli orice cameră şi reprezintă decoraţiuni perfecte pentru petreceri, ideal de realizat în avans cu un grup de prieteni. Dar nu trebuie să ne credeţi pe cuvânt: aflaţi ce are de spus cineva care adoră toate lucrurile frumoase şi colorate – Helen Cooke, artizan şi bijutier din Regatul Unit, persoana din spatele @CraftyCooke.

„Îmi plac mult culorile. Am fost întotdeauna o persoană veselă, aşa că mă îmbrac conform personalităţii mele”, spune Helen. „Îmi place să văd ce poţi face folosind culorile şi ignorând regulile. Mai ales în domeniul artizanatului, unde poţi să experimentezi cu diferite culori şi să vezi cum poţi schimba personalitatea unui obiect în funcţie de cum asociezi culorile.”

Pentru început, veţi avea nevoie de o imprimantă Canon PIXMA şi de site-ul sau aplicaţia Canon Creative Park. Aici, Helen arată cum a folosit o imprimantă din seria Canon PIXMA TS5350a, Creative Park şi instrumente de artizanat pentru a aduce la viaţă o morişcă şi un balon cu aer cald în culorile curcubeului.

Alegerea şi imprimarea şabloanelor

O mână ţine un smartphone cu şablonul unei morişti din Canon Creative Park pe ecran. În fundal, pe un birou, este o imprimantă Canon PIXMA.

Cu aplicaţia Canon Creative Park şi o imprimantă Canon PIXMA, puteţi imprima şablonul direct de pe smartphone.

O foaie cu şablonul unei morişti colorate iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA, aşezată pe un birou din lemn.

Lui Helen i-au plăcut bara de stare cu LED-uri şi afişajul OLED ale seriei Canon PIXMA TS5350a. Cu cartuşele FINE cu cerneală ChromaLife100, culorile imprimate sunt vii, făcând din această imprimantă opţiunea ideală pentru creaţii artizanale.

Canon Creative Park este incredibil de uşor de folosit. Puteţi descărca aplicaţia pe dispozitivul iOS sau Android sau puteţi răsfoi gama extinsă de şabloane gratuite de pe site. Există diverse modele disponibile în culorile curcubeului, cum ar fi o felicitare pop-up şi modele origami. Helen a ales o morişcă şi un balon cu aer cald în culorile curcubeului. Fiecare şablon are propriul set de instrucţiuni imprimabile şi specifică timpul de asamblare şi nivelul de dificultate, precum şi cel mai bun tip de hârtie.

Helen a apreciat accesibilitatea site-ului. „Instrucţiunile sunt utile şi site-ul este foarte uşor de folosit”, spune ea. „E drăguţ să ai toate şabloanele descărcate la un loc.”

După ce alegeţi şablonul, îl puteţi imprima direct de pe smartphone dacă aveţi o imprimantă Canon PIXMA compatibilă. Helen a folosit seria Canon PIXMA TS5350a pentru a-şi imprima modelele. „A fost foarte uşor să mă conectez prin Wi-Fi”, spune ea cu entuziasm. „Calitatea imprimării este grozavă.”

Helen a folosit hârtie foto mată Canon şi a remarcat că avea o calitate perfectă pentru artizanat. „Culorile sunt frumoase, iar grosimea e cea potrivită”, explică ea. „Nici prea subţire, nici prea cartonată: exact ce trebuie.”

Asamblarea şabloanelor

O persoană se apleacă deasupra unui birou pentru a decupa un şablon complicat folosind un cuţit utilitar.

Lucrul cu hârtie este un mod accesibil de a vă distra, a vă relaxa şi a vă folosi creativitatea. „Nu trebuie să cumpăraţi unelte speciale, dar vă va trebui un cuţit utilitar ascuţit”, spune Helen. „Nu vă grăbiţi. Dacă vreţi ca un lucru să arate bine, aveţi răbdare şi distraţi-vă.”

O femeie zâmbitoare cu o bluză colorată în dungi stă la o masă şi termină de realizat o morişcă din hârtie în culorile curcubeului.

Puteţi face cadou prietenilor aceste creaţii din hârtie în culorile curcubeului. Helen spune că se mândreşte cu ceea ce face când primeşte feedback de la persoane care îi apreciază creaţiile.

Helen a folosit un cuţit utilitar pentru a-şi decupa şabloanele. „Balonul cu aer cald este destul de complicat, aşa că e bine să folosiţi un cuţit utilitar”, spune ea. „În cazul moriştii, o foarfecă este cea mai potrivită.”

Este important să vă marcaţi şabloanele înainte de a începe să pliaţi. „Trebuie să marcaţi hârtia cu o riglă metalică, altfel modelele vor fi greu de pliat, mai ales în cazul hârtiei mai groase”, explică ea. „Trebuie să realizaţi nişte pliuri îngrijite. Nu v-aş recomanda să omiteţi acest pas.”

După marcarea hârtiei, folosiţi un tub cu lipici pentru a vă asambla şablonul. Balonul cu aer cald este un model complex cu multe părţi mici, aşa că este nevoie de multă răbdare, dar parte din distracţie este să uitaţi de orice altceva şi să vă concentraţi pe proiect.

„Pentru mine, artizanatul este o activitate de mindfulness”, spune Helen. „Unii oameni aleg pentru asta cărţile sau sportul, dar pentru mine este artizanatul. N-am de ales decât să mă deconectez, pentru că trebuie să mă concentrez. Sunt complet implicată.”

„Îmi place să văd cum prind formă lucrurile”, continuă ea. „Începi cu tot felul de părţi micuţe şi le îmbini ca să creezi o emoţie sau ceva cu care oamenii se pot conecta sau de care se pot bucura.”

Expunerea creaţiilor în culorile curcubeului

O femeie zâmbitoare cu un pulover colorat în dungi atârnă un balon cu aer cald din hârtie în culorile curcubeului de o lustră cu lumină caldă.

Pe lângă faptul că vă înveselesc casa, aceste obiecte artizanale se pot folosi şi pentru a sărbători luna Pride. „Este important să susţinem şi să atragem atenţia asupra comunităţii queer”, spune Helen.

Imagine de sus cu un birou din lemn, o morişcă şi un balon cu aer cald din hârtie colorată, plus câteva castroane cu dulciuri şi fructe.

Morişca are mai multe părţi centrale (ca o floare sau o stea), ca să o puteţi personaliza după plac.

Când vine vorba de expunerea creaţiilor în culorile curcubeului, fie pe pervaz, ca să vă arătaţi susţinerea pentru comunitatea LGBTQ+, fie pe o masă cu dulciuri multicolore, singura limită este imaginaţia dumneavoastră. Helen a suspendat balonul cu aer cald folosind un fir metalic şi l-a atârnat în dormitorul fiului ei. „Este un obiect vesel şi adaugă un plus de culoare în orice cameră”, spune ea.

Iar aceste produse nu au doar o singură utilizare. „Le puteţi aşeza oriunde vreţi şi puteţi chiar să vă jucaţi cu ele; morişca se roteşte cu adevărat!”, adaugă Helen.

„Culoarea nu trebuie să fie doar pentru copii”, continuă ea. „Doar pentru că suntem adulţi, nu înseamnă că trebuie să renunţăm la lucrurile colorate. Culorile vă pot influenţa starea de spirit, aşa că vă puteţi simţi mai fericit dacă adăugaţi culoare în mediul dumneavoastră înconjurător.”

Fie că sărbătoriţi Pride, găzduiţi o petrecere sau un eveniment ori vreţi doar să vă bucuraţi de culorile din casa dumneavoastră, Creative Park are multe creaţii de oferit.

Dacă sunteţi în căutare de inspiraţie, urmăriţi-ne pe Pinterest şi împărtăşiţi-vă creaţiile pe reţelele sociale folosind hashtagul #MadeWithPIXMA.

Nikita Achanta

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

  Sfaturi de top pentru cadouri artizanale din hârtie bine gândite

  Descoperiţi cum puteţi face cadouri remarcabile folosind Canon Creative Park şi imprimanta PIXMA.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Atracţii turistice realizate din hârtie

  Sărbătoriţi locurile speciale cu o imprimantă Canon PIXMA şi Creative Park.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi-vă propria cabină foto Canon Zoemini

  Adăugaţi un plus de amuzament la următoarea petrecere pe care o daţi folosind doar aparatul Canon Zoemini S2 şi aplicaţia Mini Print, creând amintiri cu fotografii în stil cabină foto.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi decoraţiuni în formă de dinozauri cu Creative Park

  Decoraţi dormitorul copilului dumneavoastră într-un mod convenabil, cu creaţii artizanale din hârtie în stil preistoric.