IMPRIMARE CREATIVĂ

Lumea la îndemâna dumneavoastră: o provocare cu creaţii din hârtie

Testaţi-vă abilităţile creative şi sărbătoriţi oraşele cu o semnificaţie specială cu o imprimantă Canon PIXMA şi Creative Park.
Artizana Paula Milner şi soţul ei, Dan, ţinând modele pentru creaţii din hârtie ale unui castel japonez şi ale turnului Big Ben construite folosind şabloane Canon Creative Park.

Ce momente de călătorie unice în viaţă v-au umplut de bucurie? De la joburi în străinătate şi aventuri culturale cu prietenii la vacanţe de familie distractive şi city break-uri pe cont propriu, amintirile create atunci când vizitaţi părţi frumoase ale lumii fac parte din distracţie. Dar cele mai bune experienţe nu se încheie când reveniţi acasă.

Poate credeaţi că proiectele de artizanat cu hârtie sunt doar pentru copii, dar Canon Creative Park oferă, de asemenea, o serie de modele mai dificile, inclusiv şabloane ale celor mai renumite atracţii turistice din lume.

Aceste clădiri din hârtie ar fi ideale pentru o petrecere sau sărbătoare cu tematică specifică unui anumit loc care necesită decoraţiuni unice sau ar putea face parte dintr-un aranjament tematic acasă pentru a marca o călătorie semnificativă. Timpul petrecut decupând şi creând este, de asemenea, o activitate excelentă de mindfulness. Combinaţi-o cu o sărbătoare tradiţională din ţara respectivă şi muzică locală, iar activitatea poate căpăta o dimensiune cu totul nouă.

O provocare pentru cuplurile creative

Artizana Paula Milner şi soţul ei, Dan, construind cu şabloane Canon Creative Park pentru creaţii din hârtie.

Pentru artizana Paula Milner şi soţul ei, Dan, creaţiile din hârtie pe care le realizează împreună sunt modalitate excelentă de a se relaxa.

Artizana profesionistă Paula Milner, cunoscută sub numele de The Crafty Lass, şi soţul ei, Dan, inginer de Formula 1, au acceptat provocarea de a-şi crea propriile repere emblematice preferate cu o imprimantă Canon seria PIXMA TS7450a. Paula este interesată de artizanat încă din copilărie, dar nunta ei a fost cea care i-a stimulat pasiunea pentru creaţie. A petrecut un an creând manual totul pentru eveniment, de la suporturi de şerveţele şi ghirlande la sute de flori din material textil pentru culoarul bisericii şi decoraţiuni de masă. Acum, ea se ocupă de design de materiale textile şi organizează ateliere şi evenimente de artizanat.

„Dan este foarte creativ şi, dacă îi dai un proiect de făcut, îi place foarte mult”, spune Paula.

„Viaţa poate fi atât de ocupată”, adaugă Dan. „Poate fi greu să-ţi faci timp pentru a te deconecta, mai ales cu doi copii. Această activitate de artizanat ne-a oferit ocazia de a face exact acest lucru.”

Dacă vă doriţi o provocare şi vreţi să vă construiţi propriile minuni arhitecturale, iată de ce veţi avea nevoie, plus câteva sfaturi şi recomandări de la Paula şi Dan.

Un monitor care prezintă instrucţiunile pentru construirea unui şablon Canon Creative Park al unui castel japonez.

Canon Creative Park nu numai că are proiecte de artizanat cu hârtie, dar şi felicitări pop-up, felicitări simple, calendare şi decoraţiuni de perete. Fiecare şablon, de la cele simple la cele mai avansate, vine cu propriul set de instrucţiuni, astfel încât să puteţi crea ceva frumos, indiferent de nivelul abilităţilor.

Alegeţi momentul de călătorie preferat

Un ecran de laptop care prezintă un şablon al unei mori de vânt din Olanda, disponibil pentru descărcare de pe site-ul web Canon Creative Park.

Pe lângă Big Ben, Paula a ales să construiască o moară de vânt olandeză pentru a-şi aminti călătoriile ei. „Am trăit la Amsterdam doar o perioadă scurtă de timp, dar a fost totuşi suficient de lungă pentru a avea un impact semnificativ”, îşi aminteşte ea. „Îmi place cultura. Mama mea a locuit, de asemenea, la Amsterdam, când era mai tânără, aşa că a însemnat mult să creez această moară de vânt.”

Un bărbat ţine în mână şi admiră un şablon Canon Creative Park asamblat al Castelului Nagoya din Japonia.

Dan a ales Castelul istoric Nagoya pentru această provocare, dar există şi alte monumente japoneze din care puteţi alege, inclusiv Castelul Matsuyama, Castelul Matsumoto, Castelul Shuri şi chiar o versiune mini a Muzeului Naţional de Artă Occidentală.

Paula şi Dan au ales să recreeze clădiri de referinţă cu care au avut o legătură personală. Paula a ales Big Ben din Londra şi o moară de vânt pentru a reprezenta Ţările de Jos, deoarece a trăit la un moment dat la Amsterdam. „Big Ben este o clădire emblematică, britanică prin excelenţă, iar recent l-am dus şi pe fiul nostru Freddie să-l vadă, aşa că a fost şi mai special să explorăm împreună o clădire atât de frumoasă. Când am construit-o, el ştia ce este şi îi amintea de excursia noastră distractivă de o zi la Londra”, spune Paula.

Dan a ales un castel japonez după ce a lucrat în această ţară, întâmplător în timp ce Paula locuia la Amsterdam. „Japonia are un loc special în inima mea”, explică el. „La începutul carierei mele, am fost suficient de norocos să am două detaşări acolo pentru muncă şi m-am îndrăgostit de cultură şi de ambianţă”, spune el. „Timpul petrecut plimbându-mă prin parcuri când înfloreau cireşii şi vizitarea siturilor istorice, cum ar fi Nikko, sunt amintiri pe care le voi păstra pentru totdeauna.”

Selectaţi clădirea dumneavoastră de referinţă

Un şablon Canon Creative Park al turnului Big Ben iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Big Ben nu este singurul reper din Londra pe care îl puteţi găsi în Creative Park – există şi un şablon pentru Tower Bridge. Pentru a da viaţă ţării dorite cu modele mai simple, puteţi să optaţi şi pentru flori sau animale care reprezintă zona.

Cu atât de multe şabloane gratuite din care puteţi alege, veţi găsi cu siguranţă o atracţie turistică care are semnificaţie pentru dumneavoastră. De la Colosseum din Roma şi Turnul Eiffel din Paris la Sagrada Familia din Barcelona şi Turnul înclinat din Pisa, există o mulţime de proiecte de artizanat cu hârtie din care să alegeţi.

Paula vă sugerează să asociaţi modelul de şablon ales cu idei de petrecere aniversară, amintiri de la nuntă, petreceri pentru o viitoare mireasă şi multe altele. „Este o idee foarte bună pentru petreceri. Chiar şi pentru o nuntă, aţi putea construi diferite locuri semnificative pe care să le aşezaţi pe ornamentele pentru masa festivă sau aţi putea include o destinaţie pentru luna de miere. Poate fi o activitatea foarte frumoasă pentru un cuplu şi aţi putea ruga şi prietenii să vă ajute”, spune ea.

Atracţiile turistice din hârtie ar putea fi, de asemenea, o opţiune excelentă pentru o petrecere de rămas bun, pentru a sărbători o croazieră aniversară sau pentru a întâmpina pe cineva care se întoarce acasă dintr-o călătorie.

Decupaţi, împăturiţi şi construiţi

Mâini folosind o riglă şi o foarfecă pentru a decupa o parte dintr-un şablon Canon Creative Park.

Paula şi Dan s-au bucurat de provocarea construirii atracţiilor turistice. Puteţi avea nevoie de mai multe ore pentru a finaliza aceste modele mai complicate, iar concentrarea atenţiei asupra unei activităţi poate ajuta la îmbunătăţirea stării de spirit şi reducerea stresului şi anxietăţii.

Mâini folosind o foarfecă pentru a decupa părţi dintr-un şablon Canon Creative Park cu Big Ben imprimat pe hârtie foto mată Canon.

Paula a fost impresionată de hârtia foto mată Canon. „Calitatea imprimării a fost extraordinară”, spune ea. „Nivelul detaliilor a fost incredibil. Dacă aţi încerca să faceţi acest proiect de artizanat pe hârtie pentru copiator, nu şi-ar păstra niciodată structura.”

După ce aţi descărcat şablonul, asiguraţi-vă că utilizaţi suporturile adecvate, cum ar fi hârtia foto mată Canon recomandată, care poate face cu adevărat diferenţa pentru structura finală.

„Chiar vă recomand să folosiţi hârtie foto mată Canon”, adaugă Paula, „deoarece se poate împături mult mai uşor şi îşi menţine structura destul de bine. Aş sugera, de asemenea, să împăturiţi hârtia cu grijă şi să vă asiguraţi că marginile sunt bine definite şi îngrijite, astfel ca atunci când vă îmbinaţi creaţia să intre natural în acea formă, fără a fi nevoie să o forţaţi.”

Dan este de acord că alocarea unui timp suficient pentru activitate o va face şi mai plăcută, mai ales atunci când participă familia şi prietenii. „Rezervaţi-vă un timp mai mare decât cel recomandat”, spune el. „Astfel, nu veţi fi sub presiune să terminaţi şi nu vă veţi grăbi şi face greşeli. Lucraţi pe îndelete şi veţi fi uimit de rezultatul final.”

Puteţi să imprimaţi instrucţiunile şi să lucraţi la proiect în mai multe seri – provocându-vă să creaţi cea mai bună clădire pe care puteţi şi apoi văzând cum totul prinde viaţă veţi avea un sentiment real de realizare.

Etalaţi-vă creaţia

O moară de vânt din hârtie realizată dintr-un şablon Creative Park expusă alături de un steag al Ţărilor de Jos, o bicicletă mică şi o pereche de saboţi din lemn.

Creaţia dumneavoastră din hârtie ar putea face parte dintr-un aranjament tematic, alături de suvenire şi amintiri ale vizitei dumneavoastră.

Un model din hârtie al turnului Big Ben aşezat pe steagul britanic.

Paula crede că artizanatul cu hârtie poate fi o modalitate excelentă de a-i învăţa pe copii despre diferite ţări şi culturi. „Chiar cred că şcolile ar beneficia de pe urma acestui tip de activitate”, spune ea. „Semestrul trecut, clasa fiului meu a făcut un proiect numit «Iubeşte-ţi zona locală». Era vorba despre Regatul Unit, Londra şi satul nostru. Un model al turnului Big Ben ar fi un obiect uimitor de la care copiii ar putea învăţa.”

Odată ce aţi terminat munca grea şi aţi asamblat clădirea imprimată, este timpul să vă admiraţi creaţia. Indiferent dacă intenţionaţi să vă expuneţi capodopera arhitecturală, să o etalaţi pe perete sau să o folosiţi ca decor de masă, există o mulţime de idei pentru expunerea creaţiilor din hârtie.

„Avem un dulap cu vitrină plin cu cărţi şi amintiri, aşa că plănuim să punem acolo câteva dintre lucrurile lui Dan din Japonia pentru a crea o temă”, spune Paula.

Dan şi Paula cred că această activitate este un instrument nemaipomenit pentru a învăţa despre alte culturi, precum şi o modalitate plăcută de exprimare creativă. „Ai atât de multe de învăţat de la diferiţi oameni”, se entuziasmează Dan. „Există, de asemenea, atât de multe locuri şi sunete frumoase de descoperit şi, de fiecare dată, asta întăreşte sentimentul că trăim împreună într-un loc foarte special pe care ar trebui să-l respectăm şi să-l protejăm.”

Vă simţiţi inspirat să încercaţi? Căutaţi hashtagul #MadeWithPixma pentru mai multe idei creative, apoi arătaţi-le şi celorlalţi minunile lumii pe care le-aţi creat, etichetând @canonemea.

Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

 • Imprimante pentru acasă

  PIXMA TS7450a Series

  Un multifuncţional elegant pentru pasionaţii de tehnologie, cu diferite tipuri de imprimare creativă, plus tehnologie ADF pentru a simplifica procesul de copiere şi scanare a mai multor coli diferite.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Matte Photo Paper MP-101

  Hârtia fotografică mată produce fotografii, grafică şi text de înaltă calitate, cu finisaj mat. Este potrivită şi pentru utilizări mai creative, precum felicitări, afişe şi creaţii artizanale de hârtie.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Matte Photo Paper MP-101D

  Transpuneţi-vă ideile în realitate cu acest suport de imprimare versatil. Ideală pentru pasionaţi şi iubitorii de artizanat, este alegerea perfectă pentru felicitările confecţionate manual, fotografiile de pus în albume sau proiectele artizanale din Creative Park.

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Crearea sistemului solar artizanal

  Faceţi-vă timp pentru a interacţiona, învăţa şi a vă juca cu colecţia Creative Park de creaţii artizanale din hârtie cu tematică spaţială.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Jurnale de călătorie profesioniste

  Transformaţi-vă fotografiile din vacanţă realizate cu Canon Zoemini S2 într-un jurnal creativ personalizat.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru designeri

  Imprimantele sunt instrumente esenţiale pentru designeri – vă ajutăm să alegeţi modelul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

 • IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

  Sfaturi de top pentru cadouri artizanale din hârtie bine gândite

  Descoperiţi cum puteţi face cadouri remarcabile folosind Canon Creative Park şi imprimanta PIXMA.