IMPRIMARE

Cele mai bune imprimante pentru designeri

Imprimantele sunt instrumente esenţiale pentru designerii independenţi şi persoanele care lucrează de acasă, dar cum alegeţi modelul potrivit pentru nevoile dvs.?
O imprimantă Canon PIXMA TR150 imprimă imaginea unei vaze albastre mici, care este aşezată exact lângă imprimantă, pentru inspiraţie.

Pe măsură ce modul în care lucrăm devine din ce în ce mai flexibil, este tot mai important ca biroul sau studioul de acasă să fie dotat cu instrumentele de care avem nevoie pentru a lucra eficient. Pentru cei care lucrează în domenii de creaţie, în special designeri, o imprimantă este un instrument esenţial. De la verificarea machetelor până la crearea unor copii fizice pentru aprobare din partea clientului şi realizarea sarcinilor administrative zilnice, o imprimantă de înaltă calitate vă poate economisi timp şi vă poate ajuta să câştigaţi comenzi. Dar ce caracteristici trebuie să căutaţi?

Text şi detalii de design clare, variaţii fine, fidelitatea culorilor şi consecvenţa de la o imprimare la alta sunt cerinţe esenţiale pentru a crea probe pentru client. Versatilitatea este alt atribut vital al imprimantei. Ca designer, vi se poate solicita să realizaţi multe lucruri, de la cărţi de vizită şi pliante până la imprimări în format de poster, aşadar o imprimantă care acceptă o varietate largă de tipuri şi dimensiuni de hârtie vă va oferi mai multe opţiuni creative şi va însemna mai puţine drumuri la tipografia locală. Fiabilitatea şi uşurinţa de utilizare sunt şi acestea calităţi esenţiale, ca şi caracteristicile de confort, precum conectivitatea wireless, alimentarea automată cu hârtie şi vitezele ridicate de imprimare.

Pentru a vă ajuta să decideţi care este cea mai bună imprimantă pentru nevoile dvs. de design, am compilat o selecţie de imprimante Canon PIXMA potrivite pe care să le examinaţi.

Cea mai bună imprimantă pentru proiecte mari de design: Canon PIXMA seria TS9550

O imprimantă Canon PIXMA seria TS9550 pe un birou, lângă un laptop, un carneţel, fotografii şi creioane.

Imprimanta Canon PIXMA seria TS9550 poate realiza imprimări A3 fără margini şi, totuşi, nu este cu mult mai mare decât o imprimantă A4 standard. © Natasha Alipour

Se vede mâna unei femei care întoarce o foaie de hârtie pentru a demonstra capacităţile de imprimare faţă-verso ale seriei Canon PIXMA TS9550.

Imprimarea automată faţă-verso şi un ADF (alimentator automat de documente) de 20 de coli sunt doar două dintre numeroasele caracteristici ale seriei Canon PIXMA TS9550. © Natasha Alipour

Imprimanta multifuncţională Canon PIXMA seria TS9550 ocupă aproximativ la fel de mult spaţiu precum o imprimantă A4 standard, dar poate produce imprimări A3 fără margini şi are o serie de caracteristici care permit designerilor să îşi folosească timpul mai productiv. Un ecran tactil LCD de 10,8 cm facilitează ajustarea setărilor de imprimare, în timp ce imprimarea automată faţă-verso şi un ADF (alimentator automat de documente) de 20 de coli pentru hârtie A4 reduce numărul de realimentări pe care trebuie să le realizaţi. Este şi un model bine conectat, având atât opţiuni Ethernet, cât şi wireless şi compatibilitate cu AirPrint (iOS) şi Mopria (Android) şi aplicaţia Canon PRINT, pentru a putea imprima, scana şi copia idei şi inspiraţie direct de pe dispozitivul dvs. inteligent.

Desigur, testul suprem al unei imprimante este calitatea imprimării propriu-zise, iar PIXMA seria TS9550 foloseşte cinci cartuşe de cerneală ChromaLife100 individuale, inclusiv o cerneală neagră pe bază de pigment pentru text clar, pentru a produce imprimări detaliate, care pot fi păstrate până la 100 de ani în albume1. De asemenea, PIXMA seria TS9550 acceptă o gamă largă de suporturi creative, inclusiv hârtie Canon de înaltă rezoluţie, hârtie fotografică magnetică şi carton de 12 x 12 inci.

Pentru graficienii care nu au nevoie să imprime materiale mai mari de A4, imprimanta multifuncţională Canon PIXMA seria TS8350 arată la fel de bine ca materialele pe care le produce. Designul elegant va avantaja spaţiul de lucru al oricărui designer şi va duce performanţa de imprimare la următorul nivel, cu un sistem cu şase cerneluri individuale, care reduce granularitatea.

Cea mai bună imprimantă pentru costuri mici de funcţionare: Canon PIXMA G6040

O imprimantă Canon PIXMA G6040 care imprimă imaginea unei sigle.

Canon PIXMA G6040 poate imprima până la 18.0002 de pagini din doar trei recipiente de cerneală neagră, ceea ce o face alegerea inteligentă pentru cei cu buget redus. © Jake Baggaley

Se vede o mână care adaugă cerneală neagră în rezervorul imprimantei Canon PIXMA G6040.

Recipientele de cerneală Canon fără presare, care nu fac mizerie, permit umplerea rapidă şi uşoară a rezervoarelor de cerneală de mare capacitate de pe imprimanta Canon PIXMA G6040. Recipientele opresc automat procesul de umplere imediat ce rezervoarele sunt pline.

Pentru designerii care trebuie să realizeze un volum mare de probe pe hârtie, un model MegaTank din gama Canon PIXMA seria G este o opţiune foarte practică. Canon PIXMA G6040 are patru rezervoare de cerneală reîncărcabile, de mare capacitate, şi poate realiza până la 18.0002 de pagini din trei recipiente de cerneală neagră sau 7.7002 pagini dintr-un set de cerneluri colorate. Dispune totodată de o capacitate de 350 de coli de hârtie simplă şi imprimare automată faţă-verso, pentru a petrece mai puţin timp reîncărcând PIXMA G6040 cu hârtie şi cerneală şi mai mult timp ocupându-vă de partea creativă a lucrurilor.

Tehnologia capului de imprimare de pe PIXMA G6040 asigură imprimări clare şi detaliate şi oferă totodată imprimare fără margini, de la formate pătrate de 89 x 89 mm până la A4. Este şi o opţiune versatilă, trei-în-unu, dispunând atât de copiator, cât şi de scaner A4, ceea ce vă permite să importaţi lucrări artistice şi alte materiale sursă într-un proiect de design, fără a avea nevoie de echipamente suplimentare. De asemenea, PIXMA G6040 este compatibilă cu tehnologia cloud, aşadar creaţiile pot fi imprimate din orice locaţie folosind serviciile compatibile, precum Google Drive şi Dropbox.

Cea mai bună imprimantă pentru designerii în deplasare: Canon PIXMA TR150

Un bărbat aşezat la o masă examinează imaginea realizată de imprimanta sa Canon PIXMA TR150.

Canon PIXMA TR150 realizează imprimări în culori intense graţie sistemului său de cerneală hibrid şi vitezelor de imprimare de până la 5,5 ipm3 (imagini pe minut). © Jake Baggaley

Un bărbat pune o imprimantă Canon PIXMA TR150 într-un rucsac negru.

Mică şi uşoară, încăpând fără probleme într-un rucsac şi având capacităţi wireless, Canon PIXMA TR150 este imprimanta portabilă perfectă. © Jake Baggaley

Indiferent dacă sunteţi un grafician care doreşte să producă probe pentru un client în timp ce se află în deplasare sau lucraţi de la distanţă – sau pur şi simplu doriţi să câştigaţi spaţiu în biroul de acasă – imprimanta subţire şi uşoară Canon PIXMA TR150 este o alegere excelentă. Fiind capabilă să realizeze documente şi fotografii fără margini de până la A4, această imprimantă portabilă poate fi alimentată de la reţea sau folosind un acumulator opţional, pentru a beneficia de o soluţie cu adevărat mobilă.

PIXMA TR150 foloseşte un sistem de cerneală hibrid, care dispune de cerneală neagră pe bază de pigment şi cerneluri color pe bază de coloranţi pentru materiale vii la calitate de arhivare. Este şi rapidă, având viteze de imprimare color de până la 5,5 ipm3 (imagini pe minut) şi 9 ipm3 pentru imprimare alb-negru.

Toate conexiunile şi cablurile sunt fixate pe o parte a imprimantei, astfel încât poate încăpea uşor în spaţii înguste şi este compatibilă cu reţele Wi-Fi de 2,4 GHz şi 5 GHz4, cât şi cu Wi-Fi Direct, pentru a putea continua să imprimaţi wireless fără a avea acces la un router de internet. Dispune chiar şi de un ecran OLED de 1,44 inchi pentru a putea verifica direct starea conexiunii, setările de acces şi nivelurile de cerneală.

Dacă nevoile dumneavoastră de imprimare mobilă nu sunt aşa de diverse, imprimanta compactă şi comodă Canon SELPHY Square QX10 produce imagini vii de 68 x 68 mm cu o margine pe care puteţi scrie note sau comentarii, ceea ce o face ideală pentru crearea unui panou de prezentare. Caracteristicile utile includ încărcare USB şi conectivitate Wi-Fi, cu seturi de cerneală şi hârtie SELPHY care vă permit să le înlocuiţi pe ambele dintr-un singur pas.

Articol scris de Marcus Hawkins

 1. Tipurile de hârtie fotografică compatibile ChromaLife 100 includ hârtie fotografică Pro Platinum, hârtia fotografică lucioasă superioară II, hârtie fotografică semilucioasă superioară şi hârtia fotografică lucioasă. Pe baza testării accelerate de către Canon în spaţii de păstrare întunecate, în condiţii controlate de temperatură, umiditate şi gaz, simulând păstrarea într-un album cu buzunare de plastic. Canon nu poate garanta longevitatea materialelor imprimate; rezultatele pot varia în funcţie de imaginea imprimată, timpul de uscare, condiţiile de expunere/păstrare şi factorii de mediu.
 2. Randamentul este valoarea estimată bazată pe metoda de testare individuală Canon utilizând graficul ISO/IEC 24712 şi simularea imprimării continue cu recipientele de cerneală de schimb după configurarea iniţială.
 3. Viteza de imprimare a documentelor A4 pe hârtie simplă este măsurată pe baza mediei ESAT în testul categoriei de birou conform standardului ISO/IEC 24734.
 4. Compatibilitatea cu banda de 5 GHz poate să nu fie disponibilă în regiunea dvs.

Articole conexe

 • Un tânăr cu spatele la cameră se sprijină pe un birou pe care se află o imprimantă Canon PIXMA, plante şi articole de papetărie.

  IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru studenţi

  Fiecare student are nevoie de o imprimantă – descoperiţi cele mai bune opţiuni accesibile pentru nevoile dumneavoastră.

 • Modele Canon PosterArtist imprimate, pe un birou, în faţa unei imprimante Canon MAXIFY.

  IMPRIMARE

  Canon PosterArtist

  Creaţi modele de afişe profesionale, rapid, simplu şi gratuit.

 • Doi muncitori în construcţii imprimă documente cu Canon PIXMA TR150. Lângă ei, pe masă este o cască de protecţie portocalie.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Imprimaţi de oriunde cu PIXMA TR150

  Aflaţi cum o imprimantă portabilă vă poate ajuta să vă dezvoltaţi afacerile bazate pe mobilitate.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Imprimantele MegaTank şi avantajele lor

  Descoperiţi şase motive pentru care aveţi nevoie de o imprimantă MegaTank.