IMPRIMARE

Cele mai bune imprimante pentru designeri

Indiferent dacă lucraţi de acasă sau în studio, iată cum să alegeţi imprimanta perfectă pentru design grafic pentru nevoile dumneavoastră.
O imprimantă Canon PIXMA TR150 imprimă imaginea unei vaze albastre mici, care este aşezată exact lângă imprimantă, pentru inspiraţie.

Pe măsură ce modul în care lucrăm devine din ce în ce mai flexibil, este tot mai important ca biroul de acasă sau studioul să fie dotat cu instrumentele de design grafic de care aveţi nevoie pentru a lucra eficient. Pentru cei care lucrează în domenii de creaţie, în special designeri, o imprimantă este un instrument esenţial. De la verificarea machetelor până la crearea unor copii fizice pentru aprobare din partea clientului şi realizarea sarcinilor administrative zilnice, o imprimantă de înaltă calitate vă poate economisi timp şi vă poate ajuta să câştigaţi comenzi. Dar ce caracteristici trebuie să căutaţi?

Text şi detalii de design clare, variaţii fine, fidelitatea culorilor şi consecvenţa de la o imprimare la alta sunt cerinţe esenţiale pentru a crea probe pentru client. Versatilitatea este alt atribut vital al imprimantei. Ca designer, vi se poate solicita să realizaţi multe lucruri, de la cărţi de vizită şi pliante până la imprimări în format de poster, aşadar o imprimantă care acceptă o varietate largă de tipuri şi dimensiuni de hârtie vă va oferi mai multe opţiuni creative şi va însemna mai puţine drumuri la tipografia locală. Fiabilitatea şi uşurinţa de utilizare sunt şi acestea calităţi esenţiale, ca şi caracteristicile de confort, precum conectivitatea wireless, alimentarea automată cu hârtie şi vitezele ridicate de imprimare.

Pentru a vă ajuta să decideţi ce opţiuni de imprimare profesionale sunt cele mai potrivite pentru nevoile dumneavoastră, am alcătuit acest ghid pentru tehnologia Canon de imprimare creativă. Acesta include o prezentare rapidă a imprimantelor PIXMA de top şi a modelelor MAXIFY rentabile, toate oferind imprimare de înaltă calitate, astfel încât să puteţi găsi imprimanta perfectă.

Cele mai bune imprimante pentru acasă pentru designeri grafici

Un pliant de afaceri iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Canon PIXMA TS7650i are un ecran tactil color cu o interfaţă inovatoare Switch UI, care vă ajută să adaptaţi funcţiile la nevoile dumneavoastră, accelerând fluxul de lucru.

Unele dintre cele mai recente imprimante PIXMA şi MAXIFY de la Canon sunt proiectate având în vedere lucrul hibrid. Designul compact, configurarea uşoară, caracteristicile utile şi comenzile intuitive sunt toate factori cheie, împreună cu rentabilitatea. Canon PIXMA TS7650i este o imprimantă uşor de utilizat, suficient de mică pentru a încăpea în spaţii înguste, dar dispune de capete de imprimare mai mari, de ultimă generaţie, pentru viteze de imprimare rapide de aproximativ 15 ipm1 (imprimări pe minut) şi 10 ipm pentru documentele monocrome şi respectiv color, la care se adaugă procesarea îmbunătăţită a imaginilor pentru o calitate maximă a imprimării.

Păstrând lucrurile simple, foloseşte doar două cartuşe de cerneală, ambele cu capete de imprimare integrate: un cartuş tricolor cu cerneluri pe bază de coloranţi pentru imprimare foto superbă şi un cartuş negru pe bază de pigment. Este prima „imprimantă pentru acasă” de la Canon cu cerneală neagră pe bază de pigment rezistentă la pătare, care rezistă bine la utilizarea markerelor pentru evidenţiat. Beneficiile Wi-Fi includ imprimarea directă şi scanarea pe şi de pe dispozitive inteligente. PIXMA TS7750i adaugă un ADF (alimentator automat de documente) de 35 de coli pentru a scana şi copia uşor mai multe pagini.

Ambele modele sunt compatibile şi cu Planul de imprimare Canon PIXMA, un serviciu pe bază de abonament care vă monitorizează nivelurile de cerneală şi livrează cartuşe noi la adresa dumneavoastră imediat ce detectează niveluri scăzute, oferindu-vă economii de până la 50 % la costurile cu cerneala standard.2

Ca în cazul multor altor imprimante Canon, aplicaţiile auxiliare includ Easy-PhotoPrint Editor pentru editarea fotografiilor, precum şi pentru crearea de colaje, afişe şi multe altele utilizând o serie de şabloane, şi Canon Easy-Layout Editor pentru combinarea, aranjarea şi imprimarea mai multor imagini. Aplicaţia Canon PRINT vă oferă actualizări în timp real privind starea imprimantei şi nivelurile de cerneală şi permite sarcini de întreţinere, oferind totodată opţiuni de imprimare, scanare şi copiere direct de pe dispozitivul inteligent. Există, de asemenea, Canon PosterArtist, cu o multitudine de şabloane personalizabile pentru a crea şi imprima orice, de la pliante la afişe şi bannere.

Cele mai bune imprimante pentru design grafic pentru proiecte mari

O imprimantă Canon PIXMA seria TS9550 pe un birou, lângă un laptop, un carneţel, fotografii şi creioane.

Imprimanta Canon PIXMA seria TS9550 poate realiza imprimări A3 fără margini şi, totuşi, nu este cu mult mai mare decât o imprimantă A4 standard. © Natasha Alipour

Se vede mâna unei femei care întoarce o foaie de hârtie pentru a demonstra capacităţile de imprimare faţă-verso ale seriei Canon PIXMA TS9550.

Imprimarea automată faţă-verso şi un ADF (alimentator automat de documente) de 20 de coli sunt doar două dintre numeroasele caracteristici ale seriei Canon PIXMA TS9550. © Natasha Alipour

Multifuncţionalul Canon PIXMA seria TS9550 ocupă aproximativ la fel de mult spaţiu precum o imprimantă A4 standard, dar poate produce imprimări A3 fără margini şi are o serie de caracteristici care permit designerilor să îşi folosească timpul mai productiv. Un ecran tactil LCD de 10,8 cm facilitează ajustarea setărilor de imprimare, în timp ce imprimarea automată faţă-verso şi un ADF (alimentator automat de documente) de 20 de coli pentru hârtie A4 reduce numărul de realimentări pe care trebuie să le realizaţi. Este şi un model bine conectat, având atât opţiuni Ethernet, cât şi wireless şi compatibilitate cu AirPrint (iOS) şi Mopria (Android) şi aplicaţia Canon PRINT, pentru a putea imprima, scana şi copia idei şi inspiraţie direct de pe dispozitivul dumneavoastră inteligent.

Desigur, testul suprem al unei imprimante este calitatea imprimării propriu-zise, iar seria Canon PIXMA TS9550 foloseşte cinci cartuşe de cerneală ChromaLife100 separate, inclusiv o cerneală neagră pe bază de pigment pentru text clar, plus patru cerneluri CMYK separate pe bază de coloranţi, producând imprimări detaliate, care pot fi păstrate până la 100 de ani în albume.3 Acceptă o gamă mare de suporturi creative, inclusiv hârtie lucioasă, satinată, mată şi de artă şi discuri imprimabile. Pentru a reduce costurile de funcţionare, pe lângă opţiunile de capacitate standard sunt disponibile cartuşe XL de mare capacitate. Este compatibilă totodată cu serviciul Canon de livrare automată a cernelii. Înscrieţi-vă la acest serviciu şi veţi primi cartuşe de schimb livrate acasă oricând nivelurile încep să fie reduse, evitând grija de a rămâne fără cerneală în mijlocul unei lucrări importante.

Dacă nu aveţi nevoie de o imprimantă cu scaner integrat, luaţi în considerare Canon PIXMA iX6850. Această imprimantă A3+ similar de compactă utilizează aceeaşi combinaţie de cinci cerneluri pe bază de pigmenţi şi coloranţi, în timp ce imprimanta A3+ cu şase cerneluri PIXMA iP8750 adaugă o cerneală gri suplimentară pe bază de colorant, crescând gama de culori şi îmbunătăţind în continuare calitatea imprimării monocrome.

Cele mai bune imprimante pentru costuri de funcţionare reduse

O imprimantă Canon PIXMA G6050 care imprimă imaginea unei sigle

Canon PIXMA G6040 poate imprima până la 18.0004 de pagini din doar trei recipiente de cerneală neagră, ceea ce o face alegerea inteligentă pentru cei cu buget redus. © Jake Baggaley

O persoană stă la un birou mic lucrând la laptop. Pe biroul din spatele laptopului este o imprimantă Canon PIXMA.

Imprimanta optimizată Canon PIXMA GX1040 este concepută să se potrivească perfect în biroul de acasă, fiind foarte compactă pentru o imprimantă MegaTank. Ca în cazul altor imprimante Canon cu rezervoare reîncărcabile, recipientele de cerneală au duze cu formă unică, astfel încât fiecare culoare să poată fi turnată numai în rezervorul corect. O supapă încorporată previne umplerea excesivă şi posibila vărsare.

Pentru designerii care au nevoie de soluţii de imprimare creative pentru a produce un volum mare de probe pe hârtie, un model MegaTank din gama Canon PIXMA seria G este o opţiune foarte practică. Canon PIXMA G6040 are patru rezervoare de cerneală reîncărcabile, de mare capacitate, şi poate realiza până la 18.0004 de pagini din trei recipiente de cerneală neagră sau 7.700 de pagini dintr-un set de cerneluri colorate. Dispune totodată de o capacitate de 350 de coli de hârtie simplă şi imprimare automată faţă-verso, pentru a petrece mai puţin timp reîncărcând PIXMA G6040 cu hârtie şi cerneală şi mai mult timp ocupându-vă de partea creativă a lucrurilor.

Tehnologia capului de imprimare de pe PIXMA G6040 asigură imprimări clare şi detaliate şi oferă totodată imprimare fără margini, de la formate pătrate de 89 x 89 mm până la A4. Este şi o opţiune versatilă, trei-în-unu, dispunând atât de copiator, cât şi de scaner A4, ceea ce vă permite să importaţi lucrări artistice şi alte materiale sursă într-un proiect de design, fără a avea nevoie de echipamente suplimentare. De asemenea, PIXMA G6040 este compatibilă cu tehnologia cloud, aşadar creaţiile pot fi imprimate din orice locaţie folosind serviciile compatibile, precum Google Drive şi Dropbox.

Pentru a reduce şi mai mult costurile de funcţionare, multifuncţionalul MegaTank 3 în 1 MAXIFY GX3040 vă oferă cel mai bun cost pe pagină şi cost total de deţinere din clasa sa. Poate produce 6.0004 de pagini monocrome sau până la 14.000 de pagini color dintr-un singur set de recipiente de cerneală pe bază de pigmenţi, producţia crescând la aproximativ 9.000 şi respectiv 21.000 de pagini în modul economic. MAXIFY GX4040 adaugă un ADF de 35 de coli şi o interfaţă cu ecran tactil color, ambele fiind capabile de viteze ridicate de producţie de 18 ipm pentru pagini monocrome şi 13 ipm pentru pagini color. Alt bonus al acestor două imprimante este faptul că dispun de un al treilea alimentator de hârtie în partea din spate. Designul plat al tăvii manuale permite imprimarea pe carton cu o grosime de până la 0,7 mm şi crearea de bannere cu o lungime de până la 1,2 metri.

Pentru un multifuncţional MegaTank 3 în 1 deosebit de compact, MAXIFY GX1040 este proiectat pentru persoanele care lucrează în regim hibrid, dispunând de o interfaţă personalizabilă cu ecran tactil color, care permite integrarea fără probleme pentru designerii care lucrează de acasă. Are o capacitate suficientă pentru 3.0004 de pagini monocrome sau până la 3.000 pagini color dintr-un singur set de recipiente de cerneală şi, la fel ca PIXMA G6040, toate cernelurile pe bază de pigmenţi sunt foarte rezistente la pătare şi la utilizarea markerelor pentru evidenţiat, atât pentru documentele monocrome, cât şi pentru cele color. Canon MAXIFY GX2040 adaugă un ADF de 35 de coli.

Cele mai bune imprimante pentru designeri pentru utilizare în deplasare

Un bărbat aşezat la o masă examinează imaginea realizată de imprimanta sa Canon PIXMA TR150.

Canon PIXMA TR150 produce rapid imprimări în culori intense graţie sistemului său de cerneală hibrid şi vitezelor de imprimare de până la 5,5 ipm. © Jake Baggaley

O persoană care ţine în mână o imprimantă Canon SELPHY Square QX10 în timp ce aceasta imprimă o siglă pentru un proiect.

Suficient de mică pentru a fi luată oriunde, Canon SELPHY Square QX10 este alimentată de o baterie reîncărcabilă şi este ideală dacă lucraţi în locaţii izolate, fără acces la alimentare de la reţea.

Indiferent dacă sunteţi un designer grafic care doreşte să producă probe pentru un client în timp ce se află în deplasare sau lucrează de la distanţă sau pur şi simplu doriţi să câştigaţi spaţiu în biroul de acasă, imprimanta subţire şi uşoară Canon PIXMA TR150 este o alegere excelentă. Fiind capabilă să realizeze documente şi fotografii fără margini de până la A4, această imprimantă portabilă poate fi alimentată de la reţea sau folosind un acumulator opţional, pentru a beneficia de o soluţie cu adevărat mobilă.

PIXMA TR150 foloseşte un sistem de cerneală hibrid, care dispune de cerneală neagră pe bază de pigment şi cerneluri color pe bază de coloranţi pentru materiale vii la calitate de arhivare. Este şi rapidă, având viteze de imprimare color de până la 5,5 ipm1 (imagini pe minut) şi 9 ipm pentru imprimare alb-negru. De asemenea, este compatibilă cu plicuri şi hârtie specială, inclusiv hârtie Canon de înaltă rezoluţie, hârtie foto mată şi hârtie mată faţă-verso.

Toate conexiunile şi cablurile sunt fixate pe o parte a imprimantei, astfel încât poate încăpea uşor în spaţii înguste şi este compatibilă cu reţele Wi-Fi de 2,4 GHz şi 5 GHz5, cât şi cu Wi-Fi Direct, pentru a putea continua să imprimaţi wireless fără a avea acces la un router de internet. Dispune chiar şi de un ecran OLED de 1,44 inchi pentru a putea verifica direct starea conexiunii, setările de acces şi nivelurile de cerneală.

Dacă nevoile dumneavoastră de imprimare mobilă nu sunt aşa de diverse, imprimanta cu baterii reîncărcabile Canon SELPHY Square QX10 produce imagini de 68 x 68 mm cu o margine pe care puteţi scrie note sau comentarii, fiind ideală pentru crearea unui panou de prezentare.


Articol scris de Marcus Hawkins şi Matthew Richards

 1. Vitezele de imprimare a documentelor sunt valori medii ale ESAT în testul categoriei de birou în modul simplex implicit, ISO/IEC 24734. Viteza de imprimare a fotografiilor se calculează pe baza setărilor implicite, utilizând standardul ISO/JIS-SCID N2 pe hârtie fotografică lucioasă superioară II, şi nu ia în considerare durata de procesare a datelor pe calculatorul gazdă.
 2. Planul de imprimare PIXMA este disponibil numai pentru persoanele care locuiesc în Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Ţările de Jos, Spania, Suedia, Elveţia, Republica Irlanda şi Regatul Unit.
 3. Tipurile de hârtie fotografică compatibile ChromaLife 100 includ hârtie fotografică Pro Platinum, hârtia fotografică lucioasă superioară II, hârtie fotografică semilucioasă superioară şi hârtia fotografică lucioasă. Pe baza testării accelerate de către Canon în spaţii de păstrare întunecate, în condiţii controlate de temperatură, umiditate şi gaz, simulând păstrarea într-un album cu buzunare de plastic. Canon nu poate garanta longevitatea materialelor imprimate; rezultatele pot varia în funcţie de imaginea imprimată, timpul de uscare, condiţiile de expunere/păstrare şi factorii de mediu.
 4. Randamentul este valoarea estimată bazată pe metoda de testare individuală Canon utilizând graficul ISO/IEC 24712 şi simularea imprimării continue cu recipientele de cerneală de schimb după configurarea iniţială.
 5. Compatibilitatea cu banda de 5 GHz poate să nu fie disponibilă în regiunea dumneavoastră.

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE

  Aplicaţia de imprimare Canon potrivită pentru dumneavoastră

  Fiţi creativ şi organizat cu aplicaţiile de imprimare Canon – există câte una pentru fiecare proiect.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru birourile de acasă

  Lucraţi fără griji de acasă cu imprimantele Canon PIXMA şi MAXIFY.

 • IMPRIMARE

  Cum să folosiţi o imprimantă wireless

  Modalităţi inteligente de a profita la maximum de imprimanta wireless.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Tipurile de hârtie explicate

  Exploraţi diferitele tipuri de hârtie Canon cu acest ghid util de achiziţie.