IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

Ghidul esenţial al hârtiei pentru imprimare

Lucioasă sau mată? Satinată sau de artă? Exploraţi fiecare tip de hârtie de care veţi avea nevoie pentru fotografii şi proiecte creative.
O mână care ia o imagine imprimată a unei tarte de cartofi dulci din tava unei imprimante PIXMA, alături de un pachet de hârtie de imprimantă şi o carte de bucate realizată acasă.

Alegerea hârtiei potrivite pentru imprimantă este una dintre cele mai importante decizii în procesul creativ de a da viaţă unei idei, unei fotografii sau unui design. Suportul pe care îl selectaţi poate deschide potenţialul pentru o varietate de efecte diferite şi poate oferi lucrării dumneavoastră tuşa finală perfectă.

Pentru proiectele de fotografie care necesită tonuri intense de negru şi culori vii, este esenţial să selectaţi hârtie care să accentueze aceste caracteristici şi să aducă subiecţii la viaţă în fotografie. Ar trebui să alegeţi hârtie lucioasă sau mată? Hârtie de artă texturată sau semilucioasă? Pentru creaţiile distractive, ar trebui alese opţiuni inovatoare, cum ar fi hârtia foto magnetică sau hârtia de înaltă rezoluţie?

Aţi putea dori să luaţi în considerare greutatea hârtiei, indiferent dacă este cretată sau necretată, şi materialul său – unele sunt fabricate din fibre sintetice sau textile. Nu vă faceţi griji dacă totul pare copleşitor. Acest ghid vă va ajuta să faceţi cele mai bune alegeri pentru nevoile dumneavoastră.

Cea mai bună hârtie pentru imprimarea fotografiilor acasă

O mână pune o fotografie imprimată pe un panou cu alte imprimări.

Există o gamă extinsă de hârtie lucioasă din care puteţi alege – inclusiv hârtia Canon lucioasă superioară II, Canon Pro Luster şi hârtia Canon semilucioasă superioară – toate fiind compatibile cu o gamă mare de imprimante Canon.1 Aplicaţiile creative Canon vă oferă, de asemenea, opţiunea de a imprima pe hârtie foto magnetică sau pătrată.

Păstrarea amintirilor este adesea în centrul imprimării fotografiilor acasă. Puteţi crea imprimări de dimensiuni mai mici, care sunt perfecte pentru lipirea în albume realizate acasă, adăugarea în rame foto sau fixarea pe plăci de plută. Pentru acest tip de imprimare, un tip de hârtie cretată poate fi o opţiune mai bună, deoarece este, în general, mai rezistentă.

Hârtia cretată are un agent adăugat la suprafaţă, astfel că este mai netedă şi absoarbe mai puţină cerneală, creând imprimări mai clare. De asemenea, este mai rezistentă la murdărie, umezeală şi uzură datorită acestui strat de acoperire. Hârtia necretată, în schimb, are textură, este mai poroasă şi poate absorbi cerneala mai uşor. Imaginile imprimate pe hârtie necretată pot fi mai estompate, cu o senzaţie tactilă mai pronunţată.

Gama Canon de imprimante foto compacte SELPHY utilizează hârtie cu un înveliş protector special, care asigură rezistenţa la apă, amprente şi zgârieturi a fiecărei imprimări şi poate rezista până la 100 de ani într-un album. De la hârtie în format de carte poştală la imprimări pătrate, fotografii în format de card de credit şi mini-autocolante, există câte o opţiune potrivită pentru o serie de moduri creative de a vă etala fotografiile.

Hârtia lucioasă pentru utilizare zilnică Canon este o hârtie de calitate profesională excelentă pentru fotografii economice de zi cu zi pline de culoare şi este compatibilă cu imprimantele PIXMA. Hârtia lucioasă Canon reţine cerneala mai adânc sub stratul superior decât alte tipuri de hârtie, ceea ce nu lasă cerneală în exces pe suprafaţa hârtiei, oferindu-vă imprimări care se usucă instantaneu şi totodată un finisaj lucios care îşi păstrează strălucirea în timp.

O coală imprimată iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA aşezată pe o masă, înconjurată de alte imprimări şi un aparat foto Canon.

Dacă doriţi să imprimaţi un număr mare de fotografii de vacanţă sau de familie, este important să luaţi în considerare dimensiunea şi modul în care le veţi expune. Pentru fotografii clasice de 10 x 15 cm care utilizează hârtie lucioasă sau semilucioasă, Canon PIXMA G640 poate imprima de obicei până la 3.800 de fotografii2 cu un singur set de recipiente de cerneală. Funcţionează cu o gamă variată de formate de hârtie, imprimând fotografii până la A4 fără margini – ideal pentru prezentarea celor mai importante momente la scară mai mare. Cele şase cerneluri individuale pe bază de coloranţi produc rezultate precise de înaltă calitate şi pe hârtie necretată.

Alternativ, hârtia semilucioasă superioară Canon are un finisaj satinat şi o textură de hârtie fotografică cu luciu redus pentru un aspect mai delicat. Această hârtie de 260 g/mp va crea fotografii imprimate excelente, cu uscare instantanee. Folosiţi-o cu cernelurile Canon ChromaLife 100 şi o imprimantă care poate crea fotografii de înaltă calitate, cum ar fi Canon PIXMA TS705a, şi aveţi soluţia ideală.

Pentru amintiri dragi de familie sau peisaje frumoase de călătorie care ar crea impresie expuse mai vizibil în locuinţă, multe tipuri de hârtie foto Canon sunt disponibile în format A4 şi, utilizate cu o imprimantă precum PIXMA G640, pot produce fotografii A4 fără margini bogate pentru prezentare.

Hârtia Canon lucioasă superioară II are un finisaj foarte lucios şi o greutate mai mare, de 265 g/mp, şi va ajuta la recrearea culorilor saturate şi a nuanţelor de negru. Este perfectă pentru cernelurile ChromaLife 100, precum şi pentru cernelurile Canon LUCIA PRO utilizate de imprimantele profesionale Canon imagePROGRAF.

Dacă preferaţi o fotografie mată, hârtia foto mată Canon pentru imprimantele cu jet de cerneală poate ajuta la reducerea reflexiilor la expunerea într-o ramă cu sticlă, deoarece va reflecta mai puţină lumină. Hârtia mată este mai potrivită pentru tonuri mai calde şi pentru imprimări fără luciu reflectorizant.

Cea mai bună hârtie pentru imprimarea fotografiilor de artă

O pereche de mâini ţine o imagine imprimată cu un măr înmuiat în vopsea albă, în timp ce o imprimantă Canon PIXMA şi alte două imprimări similare stau pe masă.

Imprimările mai mari de până la A3+ sau în format panoramic vor face cu adevărat impresie, fie că sunt pe suporturi de artă sau lucioase. O imprimantă wireless, precum Canon PIXMA PRO-200, care utilizează sistemul de opt cerneluri Canon pe bază de coloranţi, poate crea o reproducere remarcabilă a culorilor.

Dacă imprimaţi un proiect fotografic de artă, hârtia Canon premium rugoasă de artă este o hârtie A4 profesională din bumbac, de înaltă calitate, cu o textură aspră, care va ajuta la crearea unor tonuri dense de negru şi a unei tonalităţi precise în zonele întunecate ale unei imagini. Pasionaţii de fotografie şi iubitorii de artă vor prefera această hârtie pentru creaţiile lor, rezultate plăcute putând fi obţinute atât pentru imprimările monocrome, cât şi pentru cele color.

Canon Pro Luster de 260 g/mp este o hârtie foto profesională cu un uşor luciu satinat. Această hârtie foto fină pentru imprimante cu jet de cerneală este disponibilă până la formatul A2. Seamănă cu hârtiile tradiţionale acoperite cu răşină utilizate în camerele obscure, ceea ce o face ideală pentru fotografii care doresc un finisaj de laborator foto pentru a-şi prezenta lucrările. Oferă culori strălucitoare, detalii clare şi o reproducere alb-negru excepţională. Atunci când este utilizată cu cernelurile Canon ChromaLife 100, folosite în gama PIXMA, sau cu cernelurile Canon LUCIA PRO folosite în gama imagePROGRAF, cum ar fi imagePROGRAF PRO-300, această hârtie protejează fotografiile împotriva degradării cauzate de gazele atmosferice şi de lumină.3

O femeie cu un pulover lila stă aşezată pe marginea unui birou ţinând o coală A2 care iese dintr-o imprimantă Canon imagePROGRAF.

Hârtia lucioasă, mată şi de artă poate conferi imaginii o textură diferită şi luciu şi, asociind-o cu un sistem avansat de cerneluri, cum ar fi cele 12 culori oferite de Canon imagePROGRAF PRO-1000, asigură în general o gamă cromatică mai extinsă. Imprimanta poate, de asemenea, să imprime pe pânză, creând opţiuni suplimentare pentru reproducere şi expunere.

Altă opţiune pentru cei care doresc un finisaj profesional este hârtia lucioasă grea de 300 g/mp Canon Pro Platinum. Aceasta dispune de şase straturi, este rezistentă la decolorare şi oferă o reproducere remarcabilă a culorilor, în special cu cernelurile Canon LUCIA PRO şi ChromaLife 100.

Puteţi alege hârtia şi în funcţie de tonurile de culoare dintr-o imagine. Pentru fotografii speciale şi lucrări de artă cu culori calde şi tonuri de gri, hârtia mată Pro Premium de 210 g/mp oferă o textură fină, fără reflexii şi fără luciu reflectorizant. Dezvoltată pentru profesioniştii care îşi doresc calitate premium, această hârtie mai groasă va produce imprimări la calitate de expoziţie atunci când este utilizată cu o imprimantă precum imprimanta A3 profesională compactă cu jet de cerneală Canon imagePROGRAF PRO-300 sau imprimanta A2 imagePROGRAF PRO-1000 cu sistem avansat cu 12 cerneluri şi gamă cromatică extinsă.

Alte tipuri de hârtie care oferă imprimare profesională excepţională de calitate artistică sunt hârtiile Canson® Infinity, cum ar fi Canson® Infinity Platine Fibre Rag, care are o bază 100 % din bumbac şi un ton alb pur. Hârtia din bumbac are o textură bogată, fibre mai rezistente, o senzaţie de lux şi o durată mare de viaţă, ceea ce îi oferă o calitate de arhivare. Alternativ, gama de hârtie foto Hahnemühle oferă, de asemenea, rezultate premium pentru fotografii, afişe şi albume foto.

Cea mai bună hârtie pentru proiectele de artizanat

O felicitare tridimensională cu flori pe o masă, lângă două cutii de hârtie pentru imprimanta Canon. În fundal se observă o femeie care realizează creaţii artizanale.

Pentru felicitări, cărţi poştale sau invitaţii, hârtia mată faţă-verso pentru proiecte artistice şi de artizanat este ideală pentru creaţiile dumneavoastră personalizate de albume de colaje, origami sau calendare.

O masă acoperită cu decoraţiuni din hârtie din Canon Creative Park, flori în vaze şi farfurii cu mâncare, inclusiv ouă şi chifle calde.

Canon Creative Park vă ajută să faceţi cea mai bună alegere în materie de hârtie, sugerând ce tipuri de hârtie Canon să utilizaţi pentru fiecare şablon. După ce v-aţi decis asupra unui şablon şi v-aţi selectat suporturile, aplicaţia poate fi utilizată cu mai multe modele PIXMA, inclusiv imprimantele din seria Canon PIXMA TS7450a sau seria PIXMA TS5350a, pentru imprimare pe hârtie mată şi expunere prin casă.

Fie că este vorba de felicitări, cadouri confecţionate acasă sau o carte de poveşti, atunci când vă creaţi proiectele artizanale cu o imprimantă există câteva aspecte de luat în considerare. Unde doriţi să vă expuneţi creaţia? Trebuie să imprimaţi pe ambele feţe? Şi este nevoie de hârtie de înaltă rezoluţie dacă proiectul include fotografii?

Există o mulţime de modalităţi interesante de a vă accesoriza casa sau de a crea expoziţii de fotografii interactive dacă vă imprimaţi lucrările artistice pe hârtie foto magnetică Canon cu o imprimantă pentru acasă cu jet de cerneală. O puteţi folosi pentru a crea o prezentare interactivă cu fotografii magnetice sau puzzle-uri sau puteţi lipi fotografiile direct pe frigider pentru a expune amintiri plăcute – nu este necesară o ramă foto.

Dacă hobby-ul dumneavoastră este realizarea de materiale imprimate şi creaţiile din hârtie cu Canon Creative Park, hârtia foto mată va crea imprimări cu tonuri vii şi luminoase şi imagini clare, fără efect lucios. Este excelentă pentru designurile care includ fotografii, grafică şi text.

Pentru cei cărora le place să adauge o notă personală ocaziilor speciale prin crearea propriilor felicitări sau invitaţii la petreceri, hârtia mată faţă-verso de 17,5 x 25 cm dispune de un pliu executat în prealabil şi plicuri pentru a face procesul rapid şi uşor şi pentru a vă asigura că fiecare coală este pliată corect.

Pentru realizarea de albume sau crearea de cărţi de poveşti personalizate, imprimarea într-o gamă de forme şi dimensiuni poate fi o modalitate excelentă de a adăuga note distractive, personalizate. Mini-autocolantele şi hârtiile autocolante în format pătrat utilizate cu imprimantele Canon SELPHY reprezintă o modalitate rapidă şi uşoară de a produce imprimări pe care le puteţi lipi imediat, bucurându-vă de rezultat – iar cu aplicaţia SELPHY Photo Layout vă puteţi adăuga şi propriile modele, finisaje şi text.

Cea mai bună hârtie pentru companiile mici sau biroul de acasă

Seria Canon TS7450a imprimă o coală de hârtie cu culori strălucitoare. Un laptop este aşezat lângă imprimantă pe un birou.

Hârtia Canon de înaltă rezoluţie este ideală pentru prezentări profesionale care necesită imagini sau grafică clare, vii, iar stratul său microporos absoarbe rapid cerneala adânc sub suprafaţă pentru a nu lăsa pe coală cerneală în exces – astfel că puteţi imprima în ultima clipă înainte de o întâlnire, ştiind că toate materialele imprimate sunt protejate împotriva petelor. În combinaţie cu Canon PIXMA TS7450a, care este un multifuncţional cu funcţii de imprimare, scanare şi copiere, este hârtia perfectă pentru rezultate de calitate profesională la birou.

Pentru o reproducere luminoasă şi îndrăzneaţă a culorilor, optaţi pentru hârtie Canon de înaltă rezoluţie, o hârtie cretată cu luminozitate ridicată, potrivită pentru fotografii şi imagini vii, precum şi pentru documente şi foi de calcul de înaltă calitate care conţin culori intense şi clare. Ideală pentru biroul de acasă sau companiile mici, această hârtie este perfectă pentru crearea de prezentări profesionale cu un finisaj elegant.

O hârtie de înaltă rezoluţie ca aceasta este o alegere bună şi pentru cei care doresc să creeze afişe sau alte materiale promoţionale pentru munca lor. Cu o gamă largă de şabloane, imagini şi fonturi, Canon PosterArtist vă oferă toate instrumentele de care aveţi nevoie pentru a realiza online un afiş, în mod gratuit. Asociaţi această hârtie cu multifuncţionalul 3 în 1 seria Canon PIXMA TS5350a, un instrument creativ ideal pentru a realiza magneţi şi fotografii imprimate de pe smartphone. Sau încercaţi eleganta şi accesibila serie Canon PIXMA TS7450a, cu care puteţi imprima pe hârtie foto şi hârtie magnetică pentru a crea o gamă de proiecte de afaceri personalizate.

Gamele de hârtie şi de imprimante Canon oferă ceva potrivit pentru toate nevoile dumneavoastră de imprimare. Indiferent dacă vă promovaţi afacerea, produceţi un proiect artistic, expuneţi portrete de familie sau utilizaţi imprimarea pentru a vă organiza acasă, aveţi garanţia calităţii şi standardelor ridicate.Articol scris de Lorna Dockerill

 1. Consultaţi pagina produsului pentru o listă de imprimante compatibile.
 2. Randamentul este valoarea estimată pentru fotografii de 10 x 15 cm bazată pe metoda de testare individuală Canon utilizând graficul ISO/IEC 29103 şi simularea imprimării continue cu recipiente noi de cerneală după configurarea iniţială.
 3. Când se utilizează cu cerneluri Canon originale şi în condiţiile de depozitare specificate.

Produse conexe

Articole conexe

 • Niveluri de cerneală afişate pe bara de setări a unei imprimante Canon.

  SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Întrebări frecvente despre imprimante, cerneală şi hârtie

  Expertul Canon Suhaib Hussain răspunde la întrebări frecvente despre tehnologiile imprimantelor, cerneală şi hârtie.

 • O selecţie de fotografii de nuntă imprimate puse în faţa unui laptop deschis, iar în spate o femeie studiază o fotografie abia scoasă de imprimantă.

  IMPRIMAŢI

  Editarea fotografiilor pentru imprimare

  Imprimaţi mai multe din fotografiile dumneavoastră cu ghidul nostru pas cu pas pentru editarea fotografiilor pentru imprimare şi cele mai bune setări de imprimare de folosit.

 • A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

  IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante Canon pentru fotografii

  Indiferent dacă doriţi să vă expuneţi fotografiile într-o ramă, într-un album sau pe un autocolant, găsiţi cea mai potrivită imprimantă pentru nevoile dumneavoastră creative.

 • O femeie decupează şabloane din Creative Park în timp ce stă la un birou din lemn pe care se află o imprimantă Canon PIXMA şi o selecţie de materiale de artizanat.

  IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru artizanat

  De la proiecte de familie la un finisaj profesional, Canon are imprimanta perfectă pentru dumneavoastră.