IMPRIMARE CREATIVĂ

Creaţi-vă propria carte de poveşti pentru copii pas cu pas

Cu Canon SELPHY CP1500, este mai uşor decât credeţi să creaţi o carte de poveşti de la zero.
Un adult şi doi copii stau pe o canapea, răsfoind o carte de poveşti realizată manual, creată folosind o imprimantă Canon SELPHY CP1500 şi aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout.

Ştim cu toţii că joaca şi creativitatea sunt importante pentru dezvoltarea copiilor, iar încurajarea acestora acasă poate fi o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate împreună, ca familie. Alison (all.about.the.play), creatoare de conţinut şi pasionată de jocuri, crede în importanţa de a-şi ajuta copiii – Isla şi Callum – să înveţe prin creativitate.

„Amândoi sunt foarte creativi şi mi se pare foarte distractiv să stăm împreună şi să creăm diverse lucruri”, spune ea. „Îmi place să văd cum se manifestă imaginaţia lor.” Alison împărtăşeşte experienţele familiei pe reţelele sociale, iar ultimul ei proiect cu fiica ei de şase ani, Isla, a fost să facă o carte creativă pentru copii folosind imprimanta Canon SELPHY CP1500.

Crearea propriei dumneavoastră cărţi de poveşti poate părea o provocare, dar SELPHY CP1500 poate să simplifice procesul. Indiferent dacă faceţi un cadou unic, un proiect şcolar sau o poveste personalizată de adormit copiii, familiile pot lucra împreună pentru a veni cu idei. „Isla a fost implicată în multe decizii”, spune Alison. „Mi-a plăcut că a fost ceva ce am putut crea împreună cu ea.” Aici, Alison îşi împărtăşeşte sfaturile pentru a face totul uşor şi distractiv pentru întreaga familie.

Materiale de care veţi avea nevoie

Diverse imprimate, o foarfecă şi un album deschis lângă o imprimantă Canon SELPHY CP1500 roz stau pe o masă de lemn.

Cu Canon SELPHY CP1500 puteţi să imprimaţi fotografii rapid şi uşor de pe smartphone prin Wi-Fi, astfel încât să nu fie nevoie să le cereţi copiilor să aştepte sau să petreceţi timp descurcând şi conectând cabluri complicate.

Una dintre funcţiile Canon SELPHY CP1500 este capacitatea de a imprima pe hârtie autocolantă, astfel că nu este nevoie de foarfeci sau lipici atunci când creaţi cu copii mai mici. Această imprimantă vă permite, de asemenea, să adăugaţi elemente suplimentare utilizând aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout, oferind o modalitate de a crea întreaga carte fără multe materiale suplimentare. Iată tot ce veţi avea nevoie:

  • Canon SELPHY CP1500
  • Smartphone cu aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout instalată
  • Album de colaje
  • Hârtie foto autocolantă, casetă şi cerneală Canon compatibile

Puteţi dori să adăugaţi elemente suplimentare, care pot include materiale opţionale:

  • O foarfecă
  • Adeziv
  • Ştampile
  • Vopsele, pixuri şi creioane
  • Sclipici ecologic

Căutarea de idei

Un copil zâmbitor care ţine o bucată de hârtie colorată se uită atent la adultul aşezat lângă el.

Poveştile vizuale sunt o modalitate distractivă de a discuta diverse subiecte cu copiii, indiferent dacă este vorba despre ce trăsături de caracter sunt importante sau despre problemele cu care se confruntă planeta noastră.

Explorarea de idei pentru poveşti şi crearea propriilor personaje pentru cărţile de poveşti este oportunitatea perfectă de a vorbi despre experienţele de viaţă ale copiilor, cărţile şi emisiunile lor TV preferate – intriga, imaginile, protagoniştii, temele şi mesajele implicate. Sau cum şi-ar putea folosi prietenii şi persoanele dragi ca inspiraţie în timp ce creează un personaj.

„Isla a decis că vrea să se includă şi pe ea în carte, precum şi pe fratele ei Callum şi pe mami şi tati”, spune Alison. Avem mai multe cărţi acasă care explorează ce se poate întâmpla dacă plasticul ajunge în mare, aşa că Isla înţelege că trebuie să avem grijă de plajele noastre. Îi place să se ducă la strâns de gunoi şi le spune prietenilor ei care aruncă gunoi pe jos că trebuie să-l strângă.”

Isla adaugă: „Ţestoaselor le place să mănânce meduze, dar dacă sunt pungi de plastic în mare, ţestoasele cred că acestea sunt meduze şi le mănâncă. Asta îi îmbolnăveşte”. Această pasiune pentru animale şi mediu a devenit o temă centrală în povestea lui Alison şi a Islei.

Crearea personajelor şi alegerea imaginilor

Un copil foloseşte un pix colorat pentru a scrie „happy” (fericit) şi a desena o faţă zâmbitoare într-un album, pe masă putându-se vedea diverse imprimate, articole de papetărie şi o imprimantă Canon SELPHY CP1500.

Copiii ar putea alege să includă în cartea de poveşti fotografii cu ei înşişi sau membri ai familiei, atribuind personajelor diferite puteri sau meserii care ar putea servi ca instrument aspiraţional.

Un copil zâmbitor foloseşte un stilou pentru a scrie într-un album de colaje sub îndrumarea adultului aşezat lângă el.

„Mi-a plăcut că Isla şi-a putut folosi imaginaţia pentru a crea cartea”, spune Alison. „Mi-a cerut să o ajut, aşa că a fost un proiect comun pe care am putut să-l facem împreună.”

Învăţând să creezi o carte din fotografii poate fi modul perfect de a da o nouă viaţă amintirilor, fie că este vorba de crearea unei aventuri fictive folosind poze de vacanţă, oferirea unei identităţi secrete animalelor de companie sau transformarea copiilor în supereroi, personaje de basm sau inventatori. Crearea unei cărţi de poveşti este, de asemenea, ocazia ideală de a ieşi din casă pentru a face câteva fotografii noi, astfel încât copiii să se poată vedea reprezentaţi în orice mod aleg.

„Odată ce am decis că povestea noastră îi va înfăţişa pe Isla şi Callum pe plajă, am găsit fotografii care să se potrivească cu povestea”, explică Alison. „Islei i s-a părut că gunoiul de pe plajă este un subiect bun şi a vrut să includă o fotografie a instrumentului nostru de adunat gunoi.” În timp ce asambla cartea, Isla a desenat o faţă tristă pentru a arăta cât de dezamăgită se simte când vede plastic aruncat pe plajă şi o faţă zâmbitoare pentru a simboliza fericirea ei atunci când este capabilă să facă o schimbare pozitivă.

Explorarea a diverse formate

Un prim-plan cu mâini care ţin un smartphone, afişând editarea unei fotografii în aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout.

Puteţi folosi seturi pentru lucrul manual şi materiale suplimentare pentru a vă personaliza cărţile de poveşti, dar aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout vă ajută să faceţi totul pe ecran.

În orice bibliotecă sau librărie, veţi găsi o gamă largă de cărţi pentru copii, de la benzi desenate şi cărţi cu imagini la basme şi biografii. Personajele pot comunica prin baloane de vorbire, versuri poetice sau prin intermediul unui narator sau al unor fragmente de jurnal.

Indiferent de formatul pe care îl alegeţi, cu aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout puteţi să adăugaţi text, chenare şi ştampile fotografiilor. În plus, există şabloane pentru imprimarea machetelor cu o singură fotografie sau cu mai multe fotografii, împreună cu o selecţie de finisaje diferite. Este o modalitate excelentă pentru copii de a se implica şi de a explora ceea ce funcţionează înainte de a apăsa pe imprimare.

„Aplicaţia mi s-a părut foarte uşor de utilizat şi a fost distractiv să devin creativă”, spune Alison. „Am încercat nişte autocolante şi am conceput nişte fotografii cu chenare. De asemenea, am adăugat text, m-am jucat cu baloane de vorbire şi am adăugat şi o inimă în unele fotografii. Utilizând diferitele funcţii ale aplicaţiei, am creat o carte de poveşti care arăta distractiv şi diferit.”

Imprimarea fotografiilor şi asamblarea cărţii

Un copil desprinde o fotografie de pe hârtie autocolantă Canon – imprimată cu Canon SELPHY CP1500 – în timp ce altă persoană o ţine în mână.

Folosind hârtie autocolantă, copii mai mici pot să se implice fără decupare migăloasă sau lipici dificil de folosit, putând să dezlipească uşor folia de pe versoul fotografiilor imprimate şi să le lipească direct în cartea de poveşti.

Un copil zâmbitor dezlipeşte un mic autocolant numerotat de pe o foaie de hârtie autocolantă Canon pentru a-l pune în albumul de colaje din faţa sa.

Aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout include o opţiune Label Layout (Aspect etichetă) pentru imprimarea mini-autocolantelor, pe care Isla le-a folosit pentru a adăuga numere de pagină albastre şi albe în cartea sa de poveşti.

După ce aţi imprimat imaginile, puteţi începe să combinaţi toate elementele. În acest punct, vă poate ajuta să schiţaţi o structură pe hârtie sau să aşezaţi paginile pe o masă sau pe podea înainte de a decide aranjarea finală în pagină. „Am avut multe idei diferite pe care voiam să le includem, aşa că le-am notat şi ne-am uitat să vedem ce părţi să folosim”, spune Alison. „În final, am obţinut o poveste foarte cursivă, cu un început, un mijloc şi un sfârşit.”

Copiii mai mici pot să lipească fotografiile, în timp ce copiii mai mari şi adulţii se ocupă de decupare, dacă e cazul. Toată lumea se poate implica în alte activităţi suplimentare creative, cum ar fi desenat sau scris şi alegerea fotografiilor pentru copertă. Nu uitaţi să adăugaţi numele autorilor şi ilustratorilor – adică voi!

Admirarea şi împărtăşirea creaţiei

Un copil pune bandă washi peste colţul unei fotografii într-un album de colaje, creat folosind o imprimantă Canon SELPHY CP1500 şi aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout.

Lucrul împreună ca o echipă pentru a crea ceva personal poate fi o experienţă excelentă care îi apropie pe membrii familiei, iar faptul că îşi pot prezenta cartea finală îi poate ajuta copiii să se mândrească cu abilităţile lor creative.

Un copil zâmbeşte la aparatul foto în timp ce ţine o carte de poveşti realizată manual, creată utilizând o imprimantă Canon SELPHY CP1500 şi aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout.

„Cred că este un proiect minunat pentru Isla”, spune Alison. „I-a plăcut să fie creativă şi să deseneze imagini în interior, precum şi să scrie o parte din poveste şi să aleagă unde să lipească fotografiile.”

„Am ales să-i spunem «Aventurile Islei pe plajă»”, spune Alison. „Am folosit filtrul alb-negru pe trei fotografii şi câteva autocolante pătrate pentru a face titlul, adăugând textul în albastru, astfel încât să iasă în evidenţă. Suntem foarte mulţumiţi de cum a ieşit!”

Învăţând cum să creezi o carte este o modalitate distractivă de a petrece timp ca familie, lăsând imaginaţia să se dezlănţuie şi bucurându-vă de discuţii despre personaje şi teme. Canon SELPHY CP1500, combinată cu aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout, face procesul uşor şi fără complicaţii, ajutând familiile să creeze din mers. Vă puteţi etala cu mândrie rezultatul în bibliotecă sau pe noptieră sau îl puteţi face cadou cuiva drag.

„Fiţi creativ”, sfătuieşte Alison. „Nu există un mod corect sau greşit de a crea o carte de poveşti. Puteţi face o carte despre ceva de care este interesat copilul dumneavoastră sau despre o excursie în care a fost. Este o activitate excelentă pentru o zi ploioasă. Islei i-a plăcut să îi citească cartea lui Callum, aşa că nu este vorba doar despre creaţie, ci despre împărtăşirea cărţii cu alţii.”

Daţi frâu liber imaginaţiei creându-vă propria aventură şi experimentând cu SELPHY CP1500 şi cu aplicaţia SELPHY Photo Layout. Nu există limite atunci când sunteţi autorul.

Articol scris de Kat Halstead

Produse conexe

Articole conexe