IMPRIMARE CREATIVĂ

Daţi viaţă proiectelor dvs. artizanale cu aplicaţia SELPHY Photo Layout

Emma Jewell, bloggeriţă şi expertă în artizanat, demonstrează cum se pot realiza proiecte uimitoare cu ajutorul aplicaţiei Canon SELPHY Photo Layout.
O mână luând o foaie de hârtie imprimată cu imagini vii dintr-o imprimantă Canon SELPHY CP1300 înconjurată de mărgele, coliere şi o diagramă de culori.

Emma Jewell, artistă şi expertă în artizanat, este întruchiparea tuturor lucrurilor strălucitoare, nu numai prin numele ei, ci şi prin preocupări. De la feedul ei de pe Instagram, inundat de un curcubeu de culoare şi plin de inspiraţie pentru proiecte de artizanat, la Clubul ei lunar de artizanat şi cocktailuri, Emma are pasiunea de a crea lucruri – mai ales dacă implică sclipici.

„Cred că fiecare persoană are un talent, trebuie doar să afle care este acesta”, spune Emma, deţinătoare a propriei mărci de creaţii artizanale, Sassy Crafting, şi care a devenit creatoare de obiecte artizanale independentă.

Emma a mărturisit că iubeşte culoarea, sclipiciul şi „să pună lucrurile în ordinea culorilor curcubeului” şi a acceptat provocarea de a demonstra posibilităţile de distracţie oferite de aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout. Aplicaţia nu numai că vă permite să creaţi machete foto interesante, ci poate fi folosită şi ca instrument creativ pentru artă şi design, oferind opţiunea de a adăuga filtre, text, ştampile şi elemente grafice, ceea ce o face ideală pentru realizarea albumelor de colaje şi a proiectelor foto personale distractive. Iar odată ce sunteţi mulţumit de creaţiile dvs., imprimanta foto Wi-Fi portabilă Canon SELPHY CP1300 vă permite să vă imprimaţi imediat montajele pline de inspiraţie.

Aici, Emma arată de ce aplicaţia gratuită pentru crearea colajelor Canon SELPHY Photo Layout şi mini-imprimanta foto Canon SELPHY CP1300 sunt combinaţia perfectă pentru realizarea proiectelor artizanale de creaţie.

1. Obţinerea ideilor

Un şir de mărgele şi coliere lângă o bucată de hârtie cu imagini cu coliere din mărgele şi brăţări.

Emma face blogging din 2014 şi a creat conţinut pentru mărci precum Hobbycraft, Cricut şi Trimcraft. Adoră să îşi facă propriile creaţii unice în loc să cumpere articole generice din magazine.

„Ador să realizez albume de colaje şi să personalizez haine”, spune Emma, care a folosit aplicaţia SELPHY Photo Layout pentru a strânge idei pentru proiectele ei artizanale. „Am obţinut inspiraţie – diferite modele şi culori – pentru o pereche de blugi pe care voiam să o personalizez, câteva idei de decoraţiuni de perete colorate, o geantă pentru machiaj brodată cu paiete şi câteva bijuterii în stilul anilor ’90, cu mărgele de plastic pe un lănţişor.

„Strâng idei de oriunde, inclusiv de pe Pinterest. Vreau să realizez ceva cu blugi şi elemente florale, aşadar mă gândeam la margarete. Am folosit aplicaţia pentru a pune totul împreună ca să văd ce modele mergeau cel mai bine.”

2. Editarea ideilor pline de inspiraţie

Margarete din material textil, o bucată de hârtie cu imagini cu margarete şi o fotografie a unor blugi cu margarete pe ei pe o suprafaţă albă.

Macheta „Combinare” a aplicaţiei vă permite să aranjaţi fotografiile în diverse formate, iar Emma a folosit această opţiune pentru a crea un colaj foto cu margarete pentru blugii pe care plănuia să-i personalizeze.

Margarete din material textil, o bucată de hârtie cu imagini cu margarete şi o fotografie a unor blugi cu margarete pe ei pe o suprafaţă mov, lângă o imprimantă Canon SELPHY CP1300.

Aplicaţia SELPHY Photo Layout oferă o gamă de opţiuni pentru a adăuga filtre, ştampile, text şi elemente grafice, permiţându-vă să vă creaţi propriul colaj foto distractiv.

Aplicaţia SELPHY Photo Layout oferă şase opţiuni de machete dintre care puteţi alege:

Select & Print (Selectare şi imprimare): această opţiune creează o singură imagine.

N-up (N pe pagină): această opţiune împarte în mod egal hârtia în două, patru sau opt fotografii pe pagină.

Shuffle (Aleatoriu): această opţiune aranjează automat aleatoriu fotografii cu rapoarte de aspect diferite pentru a crea un colaj gata făcut cu fotografiile dvs.

Bookmark (Semn de carte): această opţiune creează două machete pe lungime.

Combination (Combinare): această opţiune aranjează fotografii de diferite dimensiuni (care pot fi apoi decupate după imprimare).

Label (Etichetă): această opţiune vă permite să folosiţi imagini pentru a crea etichete mici sau pătrate.


Dacă aţi descărcat cea mai recentă versiune a aplicaţiei, veţi putea crea o machetă Semn de carte cu două modele diferite, în locul aceluiaşi model repetat. Artizanii vor avea, de asemenea, opţiunea de a alege dintr-o gamă îmbunătăţită de culori pentru text şi grafică şi funcţia „strat personalizat” pentru un efect UV punctual unic, care va face ca unele zone al imaginii să fie mai strălucitoare, oferindu-vă posibilităţi creative fascinante.

Emma a folosit mai multe machete pentru a realiza un colaj cu ideile sale. „Pentru unele dintre machete, am adăugat text şi câteva dintre abţibilduri”, spune ea. „Am adăugat abţibilduri florale pe blugi doar ca să văd cum ar arăta. Aplicaţia mi-a oferit şi opţiunea de a adăuga un fundal punctat pe una dintre secţiuni”, explică Emma. „Am folosit trei imagini şi o zonă punctată, ceea ce îmi permitea să adaug notiţe dacă voiam.”

3. Imprimarea modelelor

Diverse materiale pentru artizanat şi imprimate colorate în jurul unei imprimante Canon SELPHY CP1300.

Emma adoră culoarea şi sclipiciul, iar modelele sale colorate sunt perfect redate de imprimanta Canon SELPHY CP1300, care produce imprimate de dimensiunea unui card cu o gamă de finisaje.

O imprimantă Canon SELPHY CP1300 imprimând o foaie de hârtie cu patru modele strălucitoare diferite.

Compatibilă cu Apple AirPrint, Canon SELPHY CP1300 facilitează realizarea de instantanee distractive, care pot fi expuse pe panouri sau pereţi.

Materialele imprimate ale Emmei, realizate uşor şi rapid datorită imprimantei foto portabile Canon SELPHY CP1300, s-au potrivit stilului ei vibrant consacrat. „Culorile erau foarte luminoase şi cuprindeau toate nuanţele pe care voiam să le arăt. Am imprimat chiar şi o mică diagramă de culori pentru una dintre ele, care arăta culorile exact aşa cum erau pe ecran”, spune Emma.

„Mi-a plăcut cât de rapid a imprimat SELPHY CP1300. Este un proces plăcut, rapid şi simplu să trimiţi imaginea din aplicaţie direct la imprimantă. De asemenea, a fost uşor să fac modificări dacă ceva nu arăta bine sau dacă mă răzgândeam – putem pur şi simplu să imprim o altă versiune. Îmi place mult hârtia în format 10x15 pentru că poţi obţine câteva imagini pe o singură foaie.”

Aplicaţia SELPHY Photo Layout este compatibilă şi cu imprimanta portabilă Canon SELPHY Square QX10.

4. Găsirea de inspiraţie pentru propriul proiect artizanal

O geantă pentru machiaj, cu o foaie strălucitoare, aţă şi paiete aşezate pe ea, lângă o pereche de ghete albe, care au un efect holografic strălucitor.

Să porniţi de la o singură imagine care vă inspiră, precum această pereche de cizme holografice, este o modalitate excelentă de a vă începe proiectul de creaţie. „Încălţămintea cu element holografic au fost punctul de plecare”, explică Emma. „Un exemplu de tip de ţinută cu care ar merge această geantă pentru machiaj.”

Principalul sfat al Emmei pentru artizanii în devenire este să folosească o tematică distractivă pentru a începe proiectul şi să o lase apoi să evolueze. „Strângeţi cât mai multă inspiraţie”, spune ea. „Apoi, alegeţi o imagine de la care să porniţi, fie că este o culoare, un articol pe care vreţi să-l personalizaţi sau chiar şi o fotografie a unor pantofi – folosiţi acest lucru ca punct de plecare.”

De obicei, ideile Emmei iau naştere când caută o soluţie pentru o problemă şi vrea să îşi creeze propriul articol, în loc să cumpere o soluţie de la magazin. „Port cu mine un carneţel în care îmi notez ideile ce-mi vin în minte în timp ce fac alte lucruri”, spune ea. „Mă gândesc la lucruri pe care aş vrea să le port eu însămi sau să le folosesc în casă. În loc să cumpăr ceva, mă gândesc cum pot să realizez articolul pe care îl caut.”

Indiferent dacă exploraţi idei de creaţii artizanale cu imprimanta portabilă Canon SELPHY CP1300 sau SELPHY Square QX10, aplicaţia SELPHY Photo Layout vă poate ajuta să vă exprimaţi creativitatea cu colaje foto.

Pentru mai multă inspiraţie pentru creaţii artizanale, de la fluturi artizanali la panouri de prezentare, faceţi clic aici.

Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi pe tot parcursul anului

  Descoperiţi idei pline de inspiraţie pentru SELPHY Square QX10 de la Jesus Sauvage.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţi o cutie explozivă

  Lini Trinh îşi arată cutia ei „explozivă” din hârtie, realizată folosind un Canon SELPHY CP1500.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Intraţi în spiritul sărbătorilor cu decoraţiuni foto

  În cel de-al doilea proiect SELPHY Craft Club, Duygu Turgut Gokpinar îşi împărtăşeşte experienţa cu Canon SELPHY Square QX10.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi un panou cu obiective

  Asortaţi-vă spaţiul cu stilul dumneavoastră cu Canon SELPHY Square QX10.