IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

Stimulaţi-vă creativitatea cu o cutie „explozivă” de amintiri din hârtie

În prima parte a seriei Canon SELPHY Craft Club, pasionata de creaţii din hârtie Lini Trinh prezintă ghidul ei pentru crearea unei cutii explozive personalizate utilizând o imprimantă Canon SELPHY CP1500.
O imprimantă Canon SELPHY se află lângă o cutie explozivă din carton violet, plină cu stele din hârtie şi decorată cu fotografii în formă de inimă, multe alte fotografii şi creaţii origami atârnând de sfori deasupra.

Creaţiile din hârtie sunt modul perfect de a vă implica într-o activitate artistică fără a cheltui o mulţime de bani sau a aduna materiale complicate şi pot fi o modalitate foarte bună de a vă face timp pentru dumneavoastră, departe de haosul din lumea exterioară. De asemenea, pot fi o modalitate atentă de a crea un cadou pentru cineva special, adăugând note individuale pentru a aduce un zâmbet pe faţa destinatarului. Creatoarea Lini Trinh este pasionată de creaţii din hârtie încă din copilărie şi a început să-şi împărtăşească creaţiile online acum puţin mai mult de un an. Este cunoscută pentru proiectele ei drăguţe, pline de culoare, surpriză şi distracţie. Peste 800.000 de persoane îi urmăresc contul TikTok pentru a rămâne la curent cu creaţiile ei motivante şi tutorialele video pentru diverse proiecte, de la torturi aniversare din hârtie la flori, evantaie şi chiar lămpi.

O activitate care îi place în mod deosebit este realizarea de „cutii explozive”. „O cutie explozivă este un tip unic şi interactiv de felicitare sau cutie de cadouri”, explică ea. „Este concepută astfel încât, atunci când o deschizi, laturile «explodează» pentru a dezvălui o surpriză în centru. Este ca şi cum ai deschide o cutie pentru a descoperi o lume ascunsă a creativităţii.”

În prima parte a seriei Canon SELPHY Craft Club, Lini ne prezintă crearea celui mai recent proiect al ei de la început până la sfârşit, împărtăşind un mod plăcut şi artistic de a aborda realizarea propriei cutii explozive folosindu-vă imprimanta foto compactă Canon SELPHY.

Conceptul

O imprimantă Canon SELPHY stă lângă un teanc de carton colorat, un pachet de hârtie de imprimantă Canon, o foarfecă şi un baton de lipici.

Puteţi începe să confecţionaţi o cutie explozivă cu materiale de bază, inclusiv hârtie colorată, foarfecă, adeziv şi hârtie foto Canon, folosind dispozitivul inteligent şi imprimanta Canon SELPHY CP1500 pentru a vă imprima creaţiile şi a vă personaliza cutia.

Născută la Hanoi, în Vietnam, şi trăind în prezent în Germania, designerul de modă Lini s-a ocupat toată viaţa de artizanat şi ştie foarte bine câtă bucurie şi entuziasm poate aduce artizanatul cu hârtie oamenilor de toate vârstele. „Am început să lucrez cu hârtie la o vârstă foarte fragedă”, spune ea. „Confecţionam mult când eram mică, pentru că atunci nu aveam jocuri video sau telefoane mobile, aşa cum au copiii în zilele noastre. Aşa că mi-am petrecut mult timp lucrând cu hârtie şi alte materiale de artizanat.”

În ceea ce priveşte proiectul Canon SELPHY Craft Club, „Am fost inspirată de ideea de a păstra amintirile şi de a crea un cadou personalizat”, spune Lini. Am vrut să fac ceva special pentru ziua de naştere a fiului meu şi m-am gândit că o cutie explozivă ar fi o modalitate perfectă de a surprinde momentele de bucurie pe care le-am împărtăşit.” Oferirea unei cutii explozive fiul ei pentru ziua lui de naştere s-a dovedit ocazia perfectă de a-şi transmite pasiunea şi de a-şi împărtăşi bucuria cu el – poate chiar inspirând o nouă generaţie de pasionaţi de creaţii din hârtie.

Procesul

Foarfecă folosită pentru a decupa o formă de inimă în jurul unei fotografii imprimate a unei femei care ţine un copil mic. În fundal se află o imprimantă Canon SELPHY şi un pachet de hârtie foto Canon.

Lini a ales fotografii cu amintiri speciale cu fiul ei, apoi a folosit aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout pentru a le edita şi imprima wireless cu imprimanta Canon SELPHY CP1500. Ea a decis să le taie în forme de inimă pentru a reprezenta dragostea.

O bucată de carton violet în formă de cruce se află pe un blat, cu fotografii în formă de inimă lipite pe acesta şi o inimă pop-up în mijloc. Lângă se află o imprimantă Canon SELPHY.

Lini vă încurajează să încercaţi diverse forme şi straturi, cum ar fi această formă de inimă pop-up pe care a creat-o în centrul cutiei ei explozive. După ce îşi adaugă şi stelele din hârtie, aceasta oferă o nouă dimensiune „exploziei” şi adaugă un plus de emoţie atunci când destinatarul deschide cutia.

Cutiile explozive pot arăta cu adevărat impresionant şi pot conferi un sentiment de emoţie momentelor speciale – surpriza şi surescitarea cuiva drag care deschide o cutie, doar pentru a fi o explozie de amintiri şi artă. Odată ce vă familiarizaţi cu elementele de bază, puteţi crea ceva pe cât de simplu sau de complicat doriţi. Lini sugerează abordarea creării unei cutii explozive pas cu pas, urmând etapele de mai jos:


 • Adunarea materialelor: colectaţi hârtie colorată şi cu model, fotografii, autocolante şi alte elemente decorative. Puteţi edita imaginile utilizând aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout de pe dispozitivul inteligent înainte de a le imprima wireless într-o varietate de forme şi dimensiuni, de la cărţi poştale la miniautocolante, pe imprimanta Canon SELPHY CP1500.
 • Designul şi aspectul: planificaţi structura şi aspectul cutiei explozive, inclusiv numărul de straturi şi modul în care acestea se vor desface. Structura de bază trebuie să includă un pătrat principal, cu patru pătrate suplimentare – câte unul pe fiecare parte – pentru cutia de bază, plus un capac. Lini are numeroase videoclipuri pe contul ei de TiKTok care arată construcţia cutiilor şi le puteţi testa mai întâi cu hârtie folosită, pentru a evita pierderile.
 • Decuparea şi plierea: tăiaţi hârtia în formele şi dimensiunile dorite pentru fiecare strat. Pliaţi-le pentru a crea efectul de explozie.
 • Decorarea: adăugaţi fotografii, mesaje şi elemente decorative fiecărui strat. Posibilităţile sunt nelimitate.
 • Asamblarea: asamblaţi cu atenţie straturile, asigurându-vă că se îmbină perfect, astfel încât cutia să poată „exploda” fără piedici. Dacă doriţi să includeţi elemente care atârnă de capacul cutiei, la acest pas le puteţi ataşa cu sfoară, asigurându-vă că încap în cutie când este închisă.
 • Ultimele detalii: adăugaţi orice ornamente şi decoraţiuni finale pentru a îmbunătăţi aspectul general. Puteţi să folosiţi sclipici şi să desenaţi propriile forme, precum şi să ataşaţi autocolante şi fotografii personalizate.

Imprimanta

O imprimantă Canon SELPHY se află lângă un smartphone care prezintă aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout, carton colorat şi un pachet de hârtie foto Canon.

Aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout oferă posibilităţi nelimitate de a adăuga note creative şi personalizate proiectelor dumneavoastră. Există numeroase şabloane din care puteţi alege, iar aplicaţia vă ajută, de asemenea, să vă personalizaţi imaginile cu text, chenare şi ştampile pentru a vă face fotografiile unice.

O bucată de carton violet se află pe un blat, cu fotografii în formă de inimă şi stele din hârtie lângă aceasta. Lângă se află o imprimantă Canon SELPHY.

Imprimanta Canon SELPHY CP1500 poate fi utilizată cu trei formate diferite de hârtie de autocolante – autocolante pătrate, dreptunghiulare şi mini. Le puteţi folosi pentru a decora părţile mai mici ale cutiei.

„A fost minunat să lucrez cu Canon SELPHY CP1500”, spune Lini. „Calitatea imprimărilor a fost excelentă, cu culori vii şi detalii clare. A adăugat o notă profesională proiectului meu.”

Imaginile imprimate pe SELPHY CP1500 sunt protejate cu un strat special care le face rezistente la murdărie, apă, grăsime şi amprente. Acestea pot să reziste până la 100 de ani1 într-un album, aşa că sunt excelente pentru păstrarea amintirilor importante. A fost alegerea ideală aici pentru un cadou cu adevărat personal care a sărbătorit timpul petrecut împreună şi momentele speciale cu fiul lui Lini.

Pe lângă calitatea profesională pe care a oferit-o proiectului, Lini a apreciat şi cât de uşor a fost să conecteze wireless imprimanta SELPHY CP1500 la smartphone şi să-şi editeze proiectele înainte de a le imprima. „Am folosit aplicaţia SELPHY Photo Layout pe telefon pentru a selecta şi aranja fotografiile înainte de a le imprima”, explică ea. „A fost uşor de folosit şi mi-a permis să personalizez aspectul pentru a se potrivi nevoilor proiectului meu. Funcţia de imprimare wireless a făcut, de asemenea, procesul foarte convenabil.”

Lini are patru sfaturi finale pentru a crea o cutie explozivă reuşită:


 • Folosiţi hârtie de înaltă calitate pentru a asigura durabilitatea cutiei.
 • Măsuraţi şi tăiaţi cu precizie pentru a obţine straturi îngrijite şi uniforme.
 • Încercaţi diferite tehnici de pliere pentru a crea forme şi unghiuri interesante.
 • Aveţi răbdare şi nu vă grăbiţi când asamblaţi pentru a evita greşelile.

Rezultatul

O cutie explozivă din carton violet, plină cu stele din hârtie şi decorată cu fotografii în formă de inimă, cu multe alte fotografii şi creaţii origami atârnând de sfori deasupra. Lângă se află o imprimantă Canon SELPHY.

După ce aţi realizat forma de bază a cutiei, puteţi adăuga orice ornamente doriţi, cum ar fi fotografiile în formă de inimă ale lui Lini de pe marginile exterioare şi colecţia ei de stele din hârtie aranjate într-o formă de inimă asortată în centru.

O cutie explozivă din carton violet, plină cu stele din hârtie şi decorată cu fotografii în formă de inimă, cu multe alte fotografii şi creaţii origami atârnând de sfori prinse de capacul ridicat.

Un aspect distractiv al cutiilor explozive este ataşarea obiectelor din hârtie de capacul cutiei cu sfoară, astfel încât acestea să se extindă când capacul este ridicat. Aici, Lini a inclus lebede origami, o lună şi stele în culori pastelate pentru un rezultat care arată similar cu un carusel amplasat deasupra unui pătuţ de copil.

„Sunt încântată de rezultatul final”, spune Lini. „Este un cadou unic şi personalizat pe care ştiu că fiul meu îl va preţui.” În trecut, Lini a creat o varietate de cutii explozive, încorporând elemente cum ar fi fantome înfricoşătoare pentru Halloween, un minitort aniversar din hârtie, inimi, stele şi lebede origami. „În comparaţie cu alte cutii explozive pe care le-am creat, aceasta ocupă un loc special în inima mea, pentru că este pentru copilul meu”, spune ea.

„Ceea ce îmi place cel mai mult la lucrul cu hârtie este libertatea creativă pe care o oferă”, continuă ea. „Îmi place că pot să iau foi simple de hârtie şi să le transform în modele frumoase şi creative. Este un mod de a-mi exprima creativitatea şi de a-mi aduce ideile la viaţă.”

Mai multe idei creative

Canon SELPHY CP1500 poate să imprima imagini într-o varietate de forme şi dimensiuni diferite pentru a personaliza orice creaţie la care vă puteţi gândi. „Posibilităţile sunt nelimitate”, spune Lini, „şi este o modalitate excelentă de a crea cadouri sau suveniruri memorabile. Există multe alte idei pentru cutii explozive sau alte creaţii folosind o imprimantă SELPHY. Puteţi încorpora miniautocolante, imprimări pătrate sau în format de carte poştală într-o cutie explozivă pentru a adăuga mai multe opţiuni de personalizare şi surprize.”

Inspiraţia poate veni de oriunde. Lini îşi împărtăşeşte creaţiile pe reţelele sociale şi urmăreşte totodată proiectele la care lucrează alte persoane. „Îmi place să interacţionez cu cei care mă urmăresc, deoarece îmi permite să-i inspir pe alţii şi, de asemenea, să învăţ din comunitatea de artizanat”, spune ea. „Este incredibil să vezi cum oameni din întreaga lume se pot reuni pentru a-şi împărtăşi dragostea pentru artizanat.” Pe lângă cutiile explozive, Lini a creat bucheţele de flori din hârtie, puzzle-uri, felicitări şi minifigurine inspirate din personaje populare.

„Aş îndemna pe oricine doreşte să facă o cutie explozivă pentru prima dată să încerce”, se entuziasmează Lini. „Este un proiect distractiv şi creativ care vă permite să vă exprimaţi şi să creaţi ceva cu adevărat unic. Nu vă fie teamă să încercaţi diferite modele şi tehnici şi reţineţi că o imprimantă SELPHY vă poate îmbunătăţi proiectul cu imprimări de înaltă calitate. Bucuraţi-vă de acest proces, iar rezultatul final va merita!”

Articol scris de Kat Halstead

 1. Dacă sunt păstrate într-un album. Pe baza testării accelerate, la o temperatură de 23° C / 73,4° F şi o umiditate de 50 %.

Produse conexe

Articole conexe