IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

Transformaţi-vă fotografiile în ornamente festive cu Canon SELPHY Square QX10

Pasionata de artizanat Duygu Turgut Gokpinar îşi împărtăşeşte ghidul pas cu pas pentru realizarea de decoraţiuni de Crăciun în cea de-a doua parte a seriei noastră de articole Canon SELPHY Craft Club.
O imagine de sus a unei selecţii de decoraţiuni foto de Crăciun alături de o imprimantă Canon SELPHY Square QX10.

Realizarea propriilor decoraţiuni de Crăciun poate fi o activitate distractivă pentru a intra în spiritul sărbătorilor, o idee grozavă pentru un cadou personalizat, o activitate de mindfulness care vă dă posibilitatea să luaţi o pauză de la programul agitat din perioada Crăciunului şi o modalitate accesibilă de a vă înveseli casa pentru sărbători. „Proiectele de artizanat în perioada sărbătorilor aduc un strop de magie în casa mea”, spune pasionata de artizanat, creatoarea de conţinut şi autoarea Duygu Turgut Gokpinar din Londra. „Fie că este vorba de a confecţiona ornamente de pom, de a umple o cameră cu fulgi de zăpadă de hârtie, de a construi o casă din turtă dulce sau de a face cadouri pentru oamenii pe care îi iubesc, artizanatul mă ajută să intru în spiritul sărbătorilor.”

Originară din Turcia, Duygu s-a apucat de artizanat în copilărie şi pasiunea ei a evoluat într-o carieră. „Am învăţat să tricotez şi să croşetez la o vârstă foarte fragedă datorită mamei mele şi apoi m-au interesat macrameul, împletitul de coşuri, acuarela şi multe alte discipline”, explică ea. „Artizanatul este o modalitate de exprimare creativă pentru mine, permiţându-mi să rezolv probleme, să gândesc neconvenţional şi să găsesc bucurie în procesul de transformare a materialelor simple în ceva frumos. Activitatea practică îmi permite să mă deconectez de stresul vieţii de zi cu zi, stimulând un sentiment de mindfulness şi creativitate.”

După ce a lucrat ca profesor şi creator de conţinut timp de opt ani, Duygu a decis să-şi urmeze visurile şi şi-a fondat propriul studio de creaţie, unde a găzduit peste 200 de ateliere de artizanat pentru alţi pasionaţi. În septembrie 2023, ea a publicat a doua carte despre broderia cu ac persan, care are şi o temă de Crăciun.

În primul articol din seria Canon SELPHY Craft Club am descoperit cum să facem o cutie explozivă. Aici, Duygu explică cum puteţi transforma fotografiile în ornamente pentru pomul de Crăciun folosind imprimanta Canon SELPHY Square QX10.

Decoraţiuni foto pas cu pas de Crăciun

Două decoraţiuni foto de Crăciun, împodobite cu paiete şi imprimate cu Canon SELPHY Square QX10, atârnă de ramuri alături de un pom de Crăciun.

Dacă doriţi să vă confecţionaţi propriile ornamente personalizate de Crăciun, Duygu recomandă să începeţi cu ceva simplu: „Acest lucru vă va dezvolta încrederea şi vă va da ocazia să încercaţi diferite modele.”

Urmaţi cei 10 paşi simpli ai lui Duygu pentru a vă crea propriile ornamente de Crăciun personalizate:

 1. Selectaţi fotografiile pe care doriţi să le folosiţi.
 2. Editaţi-le cu aplicaţia SELPHY Photo Layout – puteţi adăuga text, filtre, autocolante şi altele fotografiilor în această etapă.
 3. Apăsaţi butonul de imprimare de pe smartphone sau de pe alt dispozitiv compatibil şi imprimaţi fotografiile prin Wi-Fi pe Canon SELPHY Square QX10.
 4. Faceţi o ramă tăind două bucăţi de folie transparentă de acetat la dimensiunea dorită (puţin mai mare decât fotografiile).
 5. Aşezaţi fotografia imprimată între bucăţile de folie.
 6. Călcaţi folia în jurul fotografiei pe trei margini pentru a le sigila.
 7. Aşteptaţi 30 de secunde ca rama să se răcească.
 8. Conferiţi puţină strălucire suplimentară adăugând sclipici sau paiete în interior.
 9. Călcaţi marginea rămasă şi faceţi o gaură în partea de sus.
 10. Treceţi o bucată de sfoară decorativă prin orificiu pentru a agăţa decoraţiunea.

Dacă doriţi să evitaţi utilizarea plasticului, puteţi crea şi decoraţiuni fără ramă, imprimând imaginile astfel încât marginea de perforat să fie în partea de sus şi lipind sclipici, frunze aurii sau paiete direct pe suprafaţă.

„Şi asta este tot.”, spune Duygu, „Aveţi ornamente foto frumoase şi personalizate gata să fie expuse în brad!”

Duygu a început să-şi împărtăşească activităţile de artizanat online acum 10 ani şi a creat un videoclip ca parte a acestui proiect pentru a ajuta la urmărirea procesului. „Ceea ce iubesc cel mai mult la interacţiunea cu cei care mă urmăresc este sentimentul de comunitate. Este incredibil de satisfăcător să împărtăşeşti idei, să îi inspiri pe alţii şi să fii martor la entuziasmul colectiv pentru arta de a crea”, spune ea.

Lucrul cu imprimanta Canon SELPHY Square QX10

O imagine de sus care prezintă o selecţie de imprimări foto de Crăciun, o imprimantă Canon SELPHY Square QX10 şi decoraţiuni festive.

Canon SELPHY Square QX10 este uşor de utilizat şi simplu de conectat la dispozitivele inteligente prin Wi-Fi. Aceasta înseamnă că puteţi edita şi imprima fotografiile în câteva minute, creând decoraţiuni individuale şi agăţându-le în pom înainte ca lista de melodii de Crăciun să se termine!

„Lucrul cu imprimanta SELPHY a schimbat regulile jocului pentru mine”, spune Duygu. „Personal, să văd cum fotografiile mele prind viaţă cu o asemenea claritate şi culori vii, a fost incredibil de satisfăcător. Calitatea Canon SELPHY Square QX10 mi-a depăşit aşteptările, transformându-mi proiectele de artizanat în piese de înaltă calitate pe care sunt mândră să le arăt şi altora.”

SELPHY Square QX10 este uşor de utilizat – descărcaţi aplicaţia gratuită SELPHY Photo Layout, conectaţi imprimanta la aceasta şi puteţi imprima wireless direct de pe smartphone. „Aplicaţia este foarte uşor de utilizat”, explică Duygu. „Am instalat-o din magazinul de aplicaţii al telefonului şi apoi am ales un aspect care se potriveşte cel mai bine cu designul meu. Aplicaţia oferă diferite opţiuni, cum ar fi machete de colaje sau şabloane special concepute pentru ornamente. Apoi, am importat fotografiile din galeria telefonului, ajustând formatul, poziţia şi orientarea celor care mi-au plăcut. Aplicaţia oferă, de asemenea, opţiuni pentru a adăuga text, autocolante sau alte elemente decorative. Odată ce am fost mulţumită de aspect, am imprimat fotografiile cu SELPHY Square QX10.”

Imprimările realizate cu SELPHY Square QX10 pot să reziste până la 100 de ani1, ceea ce le face ideale pentru crearea de decoraţiuni care pot fi dăruite şi de care vă puteţi bucura mai multe Crăciunuri la rând. „Hârtia foto XS-20L oferă imprimări vii, uniforme şi bogate”, spune Duygu. Un strat special de acoperire le face rezistente la apă, praf, ulei şi amprente, ceea ce înseamnă că decoraţiunile ar rezista în timp şi ar fi durabile şi fără rama din folie transparentă.

Rezultatul final

O imagine de sus a unei selecţii de decoraţiuni foto de Crăciun, plus o imprimantă Canon SELPHY Square QX10, paiete şi accesorii festive.

„Vă recomand să încorporaţi elemente care sunt semnificative pentru dumneavoastră sau destinatarul ornamentului”, recomandă Duygu. „Ar putea fi o culoare preferată, o amintire dragă sau un simbol cu o anumită semnificaţie.”

Trei decoraţiuni foto de Crăciun, împodobite cu paiete şi imprimate de un Canon SELPHY Square QX10, atârnă de ramuri alături de un pom de Crăciun şi o căsuţă festivă.

„Mă consider o aventurieră în ale artizanatului”, spune Duygu. „Îmi place când am ocazia să încerc experienţe şi proiecte de artizanat noi, necunoscute, dar interesante.” Duygu îi încurajează pe alţii să abordeze artizanatul cu o pasiune similară, să se distreze cu aceste proiecte şi să se bucure de proces la fel de mult ca şi de rezultat. „Canon SELPHY Square QX10 vă ajută să includeţi acea notă personală extrem de importantă”, adaugă ea.

„Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă îmbunătăţi decoraţiunile de sărbători este cu o notă personală – şi nimic nu este mai personal decât clipele fericite”, spune Duygu. „Este un mod fantastic de a sărbători amintirile preferate de Crăciun sau momentele importante, cum ar fi primii ani de viaţă ai copilului sau o imagine a cererii în căsătorie. Crăciunul este, de asemenea, un moment în care reflectăm asupra amintirilor şi oamenilor dragi. Poate fi o modalitate de a-i sărbători pe cei dragi, care s-ar putea să nu fie cu noi în perioada sărbătorilor, sau de a celebra momente speciale împărtăşite cu familia şi prietenii.”

Pentru Duygu, ornamentele au fost „rapid şi uşor de făcut”, iar activitatea i se pare una excelentă de făcut împreună pentru a intra în spiritul sărbătorilor. „Crăciunul este o perioadă în care tradiţiile sunt transmise de la o generaţie la alta”, reflectă ea. Încorporarea fotografiilor în ornamente poate deveni o tradiţie în sine, creând un sentiment de continuitate şi o reprezentare vizuală a istoriei familiei.

„Decoraţiunile personalizate au o semnificaţie specială şi o valoare sentimentală”, continuă ea. „Personalizându-le cu nume, fotografii sau mesaje, puteţi crea un cadou unic. Această notă personală denotă grijă şi preocupare, făcând darul mai semnificativ.”

Alte idei de decoraţiuni festive din hârtie

Duygu găseşte o imensă bucurie în spiritul festiv din această perioadă a anului. „Căldura, bunătatea şi sentimentul de apropiere rezonează cu mine”, spune ea. „Pe măsură ce ne apropiem de Anul Nou, sunt plină de emoţie, bucurându-mă de oportunitatea pentru noi începuturi şi reflectând asupra momentelor pozitive pe care le aduce sezonul festiv.”

Duygu confecţionează decoraţiuni de diverse feluri în fiecare an – în special ornamente de pom brodate, coroniţe de aur şi articole din materiale reciclate pentru sezonul de sărbători. „Utilizarea unei imprimante Canon SELPHY deschide o mulţime de posibilităţi pentru crearea de ornamente şi decoraţiuni unice şi personalizate de Crăciun”, reflectă ea. În viitor, ea crede că imprimanta ar fi excelentă pentru crearea de etichete personalizate pentru cadouri – adăugând nume, modele festive şi fotografii pentru a le face mai speciale. Un calendar de Advent este altă idee care crede că ar funcţiona bine, mai ales că puteţi dezlipi folia de pe verso şi transforma imprimările în autocolante: „Puteţi imprima fotografii mici sau numere pentru a marca fiecare zi dinainte de Crăciun şi le puteţi prinde de o sfoară sau pe o placă.”

Duygu încurajează pe oricine face ornamente de Crăciun pentru prima dată să se dedice procesului creativ şi să se distreze. „Realizarea ornamentelor poate fi o modalitate minunată de a vă exprima stilul personal şi de a adăuga o notă personală decoraţiunilor de sărbători”, spune ea. Amintiţi-vă că bucuria de a face ornamente este dată de procesul în sine, nu doar de rezultatul final. Acceptaţi orice imperfecţiuni şi bucuraţi-vă de satisfacţia de a crea ceva unic.”

Articol scris de Kat Halstead

 1. Dacă sunt păstrate într-un album. Pe baza testării accelerate, la o temperatură de 23 °C/73,4 °F şi umiditate de 50 %.

Produse conexe

 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY SQUARE QX10

  Preţuiţi amintirile dvs. speciale ca imprimate frumos realizate, pe care le puteţi obţine oriunde, wireless.
 • Imprimante pentru acasă

  SELPHY CP1500

  Creaţi fotografii viu colorate şi foarte rezistente în doar câteva secunde cu această imprimantă foto compactă uşor de utilizat.
 • Imprimante pentru acasă

  Canon Zoemini 2

  Obţineţi imprimări instantanee de pe smartphone oricând, oriunde, cu imprimanta de buzunar cu baterie Zoemini 2.
 • Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Decoraţiuni de masă din hârtie artizanală

  Creaţi decoruri frumoase pentru masă pentru toate ocaziile, folosind Creative Park.

 • IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

  Imprimarea de felicitări de Crăciun

  Creaţi-vă propriul decor pentru şedinţa foto de sărbători şi imprimaţi felicitări de Crăciun personalizate.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Cele mai bune imprimante portabile Canon

  Exploraţi gama Canon de imprimante compacte pentru a afla care vi se potriveşte.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţi o cutie explozivă

  Lini Trinh îşi arată cutia ei „explozivă” din hârtie, realizată folosind un Canon SELPHY CP1500.