IMPRIMARE CREATIVĂ

Imprimarea amintirilor pe măsură ce le faceţi: alegeţi cea mai bună imprimantă foto portabilă pentru dumneavoastră

Canon produce o gamă de imprimante foto compacte pe care le puteţi folosi cu uşurinţă acasă sau în deplasare. Aflaţi care dintre ele se potriveşte cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
Un Canon SELPHY CP1500 negru, un Canon SELPHY Square QX10 verde, un Canon Zoemini S2 turcoaz şi un Canon Zoemini 2 roz auriu pe un fundal gri, înconjurate de imprimări, autocolante şi accesorii.

Imprimantele portabile sunt o modalitate distractivă de a păstra şi împărtăşi amintiri şi multe altele. De la imprimarea de autocolante pentru personalizarea gadgeturilor la realizarea de albume, documentarea evenimentelor din viaţă sau crearea de cărţi poştale de trimis în întreaga lume, imprimantele foto portabile Canon pot fi utilizate pentru o varietate de activităţi creative.

Acestea oferă o gamă de dimensiuni, formate de hârtie, funcţii şi tehnologii diferite pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră de imprimare, în funcţie de ce doriţi să imprimaţi şi de ce doriţi să faceţi cu rezultatul final.

Vă vom oferi o comparaţie a modelelor şi vom analiza ce are fiecare de oferit în ceea ce priveşte portabilitatea, tipul de hârtie, formatul de imprimare şi multe altele, astfel încât să puteţi găsi dispozitivul de imprimare perfect.

Gama Canon Zoemini

Un Canon Zoemini 2 roz auriu pe un fundal albastru intens lângă un model Canon Zoemini S2 alb şi altul turcoaz.

Aparatele foto şi imprimantele Canon Zoemini sunt perfect portabile, ideale pentru a produce imprimări pe loc, în timp ce creaţi amintiri.

Suficient de mici pentru a încăpea într-un buzunar şi cântărind mai puţin decât multe smartphone-uri, modelele Canon Zoemini de a doua generaţie sunt perfecte pentru imprimare din mers. Dacă vă întâlniţi cu prietenii, puteţi transforma fotografiile digitale în imprimări fizice în doar câteva secunde, oferindu-le cadou ca o amintire a unei ocazii speciale. De asemenea, sunt ideale pentru festivaluri, seri în oraş şi multe altele – oriunde doriţi să faceţi fotografii şi să vă bucuraţi imediat de pozele imprimate.

Oriunde vă aflaţi, puteţi profita la maximum de colile de hârtie autocolantă, ideale pentru lipirea fotografiilor preferate pe orice, de la frigider la o sticlă de băuturi. Nu există mizerie şi nici complicaţii cu tehnologia Canon ZINK™ (Zero Ink – zero cerneală), iar ambalajele sunt menţinute la minimum, în timp ce aplicaţia Canon Mini Print vă oferă control creativ deplin şi vă permite să obţineţi exact aspectul dorit.

Canon Zoemini S2

O mână ţine un Canon Zoemini S2 alb, din care altă mână scoate o coală imprimată. În fundal se află o selecţie de pachete de hârtie de imprimantă şi un caiet cu o foaie cu două autocolante imprimate deasupra.

Cu aplicaţia Canon Mini Print puteţi adăuga rame, filtre şi doodle-uri imaginilor înainte de a le imprima. Există totodată opţiuni pentru controlul aparatului foto Canon Zoemini S2 de pe telefon, împreună cu vizualizare live şi opţiuni de temporizator automat pentru a vă include în cadru.

În ciuda construcţiei sale compacte, Canon Zoemini S2 este un dispozitiv complet autonom. Este alimentat de propriul acumulator intern, cu suficientă energie pentru a crea până la 25 de fotografii imprimate la o singură încărcare, şi nu există cartuşe de cerneală sau o panglică de cerneală. Funcţionând cu tehnologia ZINK, toată chimia pentru developarea fotografiilor este încorporată în hârtie, care are un format de 50 x 76 mm şi se introduce în imprimantă în pachete de 10 coli.

Canon Zoemini S2 dispune şi de un aparat foto digital integrat de 8 MP şi o oglindă pentru compunerea selfie-urilor, la care se adaugă un inel luminos pentru iluminare suplimentară. Există, de asemenea, un slot de card microSD, pe lângă memoria încorporată, astfel încât să puteţi stoca fotografii şi să le puteţi imprima.

Conectivitatea Bluetooth vă permite să asociaţi imprimanta cu smartphone-ul, profitând de vizualizarea live din aplicaţia Canon Mini Print pentru o încadrare mai precisă şi posibilitatea de a personaliza imaginile cu filtre şi finisaje creative.

Canon Zoemini 2

O mână ţine un Canon Zoemini 2 roz auriu, din care altă mână scoate o foaie de hârtie autocolantă, cu două autocolante rotunde cu fotografii imprimate pe ea.

Atât cu Canon Zoemini 2, cât şi cu Canon Zoemini S2 puteţi să imprimaţi autocolante rotunde, cu opţiunea de hârtie foto Canon ZINK™ ZP-Circle.

Chiar mai uşoară decât Canon Zoemini S2, Canon Zoemini 2 menţine greutatea la un minim absolut prin omiterea unui aparat foto încorporat. Are totodată nevoie de mai puţin timp pentru a se reîncărca, iar cu aplicaţia Canon Mini Print puteţi profita la maximum de fotografiile pe care le faceţi pe smartphone sau tabletă şi vă puteţi folosi totodată fişierele foto din conturile de Facebook, Instagram, Google Foto, Dropbox sau iCloud.

Aplicaţia Canon Mini Print este axată pe distracţie, cu opţiuni pentru adăugarea de doodle-uri şi titluri, precum şi pentru crearea de colaje din mai multe imprimări. Din nou, tehnologia ZINK oferă fotografii imprimate de înaltă calitate pe hârtie de 50 x 76 mm, cu o coală suport ce poate fi dezlipită şi reciclată, iar imprimările sunt rezistente la pete, la rupere şi la apă.

Altă opţiune interesantă la ambele imprimante Canon Zoemini este posibilitatea de a crea autocolante circulare, precum şi imprimări dreptunghiulare convenţionale, ideale pentru etichetarea lucrurilor din casă şi pentru utilizare în proiectele şcolare ale copiilor.

Specificaţiile Canon Zoemini

Dimensiunile imprimantei

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Greutate

188 g
177 g

Culori disponibile

Turcoaz, alb, roz auriu
Bleumarin, alb perlat, roz auriu

Durată de imprimare

aproximativ 50 s
aproximativ 50 s

Tip de imprimare

ZINK
ZINK

Rezoluţie de imprimare

314 x 600 dpi
313 x 500 dpi

Aparat foto

8 MP
Nu este cazul

Timp de încărcare

Până la 120 min.
Până la 50 min.

Capacitate per încărcare

25 de imprimări
20 de imprimări

Stocare internă

512 MB
Nu este cazul

Stocare suplimentară

microSD, până la 256 GB
Nu este cazul

Aplicaţie

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Formatul hârtiei

50 x 76 mm
Autocolante rotunde predecupate de 33 mm
50 x 76 mm
Autocolante rotunde predecupate de 33 mm

Gama Canon SELPHY

Două imprimante Canon SELPHY CP1500 stau lângă două imprimante Canon SELPHY Square QX10 pe un fundal roz aprins.

Gama Canon SELPHY de imprimante compacte funcţionează perfect cu dispozitivele dumneavoastră inteligente şi deschide o mulţime de posibilităţi creative.

Pentru fotografii imprimate de calitate superioară, cu o durată de viaţă de circa 100 de ani la păstrarea în albume, imprimantele Canon SELPHY utilizează tehnologia de imprimare cu sublimarea cernelii în loc de ZINK. Ca atare, folosesc alt tip de hârtie foto specializată şi, în timp ce vă scutesc de grija cernelii lichide, funcţionează cu casetă cu panglică. Imprimantele Canon SELPHY oferă, de asemenea, o opţiune de optimizare automată a imaginilor pentru fotografii, care detectează şi corectează imperfecţiunile imaginii, reglând luminozitatea feţei şi culorile şi reducând în acelaşi timp zgomotul nedorit.

Pentru a crea fiecare imprimare, hârtia trece de patru ori prin imprimantă, adăugând straturi succesive de colorant cyan, magenta şi galben, urmate de un strat protector lucios. Spre deosebire de imprimantele cu jet de cerneală, se pot suprapune diferite culori de colorant, în loc să fie necesară plasarea de picături de cerneală una lângă cealaltă, astfel că se pot păstra detalii foarte fine.

Canon SELPHY Square QX10

O imprimantă Canon SELPHY Square QX10 pe un fundal roz, înconjurată de imprimări, un album de colaje şi accesorii. O mână scoate o coală imprimată din imprimantă.

Imprimanta complet portabilă Canon SELPHY Square QX10 este ideală pentru imprimare mobilă la nunţi, petreceri şi alte evenimente.

O pereche de mâini introduc cartuşe de cerneală pe partea laterală a unei imprimante Canon SELPHY Square QX10.

Canon SELPHY Square QX10 are cerneluri cu sublimare şi casete de hârtie care pot fi introduse direct, astfel că nu există părţi proeminente. Poate produce până la 20 de imprimări cu o baterie complet încărcată.

Complet portabilă, Canon SELPHY Square QX10 are un acumulator intern, precum şi casete interne pentru hârtie şi o panglică cu sublimarea cernelii. Poate fi luată astfel oriunde, fiind ideală pentru a produce fotografii pătrate de 68 mm de înaltă calitate oriunde doriţi. Deşi imaginile în sine sunt pătrate, hârtia foto are dimensiuni puţin mai mari, de 72 x 85 mm, oferindu-vă opţiunea de a scrie un titlu sub imagine.

Ca în cazul hârtiei foto Canon ZINK, colile pentru SELPHY QX10 au o hârtie suport ce poate fi dezlipită pentru a ajunge la partea autoadezivă, obţinându-se fotografii imprimate ce pot fi lipite pe aproape orice suprafaţă şi care sunt ideale pentru albumele de colaje. Cu Wi-Fi integrat, puteţi imprima wireless rapid şi uşor de pe un dispozitiv inteligent, din orice locaţie, fără a fi nevoie să vă aflaţi într-un hotspot Wi-Fi. Aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout vă oferă şi ea opţiuni creative rapide şi uşoare, permiţându-vă să aplicaţi o gamă mare de variante de aspect, ştampile şi chenare.

Canon SELPHY CP1500

O imprimantă Canon SELPHY CP1500 cu o fotografie de familie în tava de imprimare. Lângă aceasta se află o selecţie de fotografii imprimate, un pachet de hârtie de imprimantă şi o mână care ţine un smartphone, afişând aplicaţia SELPHY Photo Layout.

Canon SELPHY CP1500 simplifică foarte mult conectarea dispozitivelor inteligente şi a aparatelor foto compatibile prin Wi-Fi Direct, cu posibilitatea de a afişa un cod QR pe ecranul LCD color încorporat, care poate fi scanat de dispozitivele inteligente pentru o conectare rapidă.

Cu formate de imprimare de până la 100 x 148 mm, Canon SELPHY CP1500 este în continuare compactă şi uşor de transportat. Poate crea rapid şi uşor imprimări în format de carte poştală, având pe verso câmpuri de adresă în care puteţi scrie, şi este de două ori mai rapidă la realizarea de imprimări în format de card de credit.

Ca şi SELPHY Square QX10, dispune de Wi-Fi Direct pentru imprimare wireless de pe dispozitive inteligente, dar oferă şi un port USB-C pentru conectarea uşoară a calculatoarelor, aparatelor foto şi unităţilor flash USB, precum şi un slot SD/SDHC/SDXC pentru imprimare directă de pe carduri de memorie. În plus, dispune de un ecran LCD color de 8,9 cm pentru uşurinţă sporită de utilizare. Din nou, imprimarea cu sublimarea cernelii asigură rezultate de calitate profesională, cu o durată de viaţă de până la 100 de ani1.

Cu toate acestea, spre deosebire de SELPHY Square QX10, SELPHY CP1500 poate să imprime într-o serie de formate diferite, inclusiv carte poştală, card de credit şi pe coli de miniautocolante, utilizând diferite casete de hârtie. De exemplu, pentru a imprima fotografii şi etichete în format de card de credit (54 x 86 mm), veţi avea nevoie de caseta de hârtie PCC-CP400.

Aplicaţia SELPHY Photo Layout permite crearea uşoară de fotografii, cărţi poştale, miniautocolante şi semne de carte personalizate direct de pe telefonul mobil sau tabletă, datorită gamei mari de hârtii asociate şi opţiuni de cartuşe cu sublimare disponibile pentru SELPHY CP1500. Cu acest model puteţi adăuga, de asemenea, un cod QR imprimărilor, permiţând destinatarilor să-l scaneze cu dispozitivul inteligent şi să acceseze instantaneu un album online, un videoclip sau o pagină web.

Specificaţiile Canon SELPHY

Dimensiunile imprimantei

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Greutate

445 g
850 g

Culori disponibile

Negru, alb, roz, verde
Negru, alb, roz

Durată de imprimare

43 s
23 s (54 x 85 mm)
41 s (100 x 148 mm)

Tip de imprimare

Sublimarea cernelii
Sublimarea cernelii

Rezoluţie de imprimare

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Baterie

Internă reîncărcabilă
Elemente suplimentare opţionale

Conectivitate

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, card SD/SDHC

Ecran LCD

Nu este cazul
8,9 cm

Aplicaţie

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Formatul hârtiei

Suprafaţă imprimabilă de 72 x 85 mm, 68 x 68 mm
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Un Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 şi Canon Zoemini 2 stau pe o suprafaţă gri, sub fiecare imprimantă fiind câte o coală imprimată.

Oricum doriţi să vă etalaţi fotografiile, există o imprimantă compactă Canon pentru dumneavoastră.

O selecţie de tipuri de hârtie pentru imprimantele Canon SELPHY şi Canon Zoemini, cu o versiune imprimată a fiecărei hârtii aranjată sub ele.

Canon SELPHY CP1500 oferă patru formate de hârtie, inclusiv imprimări în format de carte poştală şi card de credit, autocolante în format de card de credit, autocolante pătrate şi miniautocolante, în timp ce SELPHY Square QX10 are un format de hârtie de 72 x 85 mm, cu o zonă imprimabilă de 68 x 68 mm. Atât Canon Zoemini S2, cât şi Canon Zoemini 2 pot imprima autocolante de 50 x 76 mm, precum şi autocolante rotunde predecupate de 33 mm.

Fotografiile preferate se pot pierde foarte uşor într-o colecţie uriaşă de imagini digitale, ascunse pe telefoanele noastre şi pe alte dispozitive inteligente, de unde nu mai sunt văzute niciodată. Cu gama Canon de imprimante portabile puteţi crea rapid, uşor, eficient şi în mod distractiv fotografii imprimate, autocolante, cărţi poştale şi multe alte articole fizice, astfel încât să vă asiguraţi că primesc atenţia pe care o merită.

Matthew Richards
 1. Dacă sunt păstrate într-un album. Pe baza testării accelerate, la o temperatură de 23 °C/73,4 °F şi umiditate de 50 %.

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Primul meu an în fotografii imprimate

  Jemella Ukaegbu, fotograf de portrete, vă oferă cele mai bune sfaturi pentru a surprinde şi a imortaliza primul an de viaţă al bebeluşului.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţi o cutie explozivă

  Lini Trinh îşi arată cutia ei „explozivă” din hârtie, realizată folosind un Canon SELPHY CP1500.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi-vă propria cabină foto Canon Zoemini

  Adăugaţi un plus de amuzament la următoarea petrecere pe care o daţi folosind doar aparatul Canon Zoemini S2 şi aplicaţia Mini Print, creând amintiri cu fotografii în stil cabină foto.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Idei creative cu gama Canon Zoemini

  Eliberaţi-vă creativitatea când sunteţi în deplasare cu un aparat foto instantaneu şi o imprimantă de buzunar.