IMPRIMARE CREATIVĂ ŞI REALIZAREA ALBUMELOR

Plantaţi, fotografiaţi, imprimaţi: 100 de zile în grădină

Descoperiţi cum creatoarea TikTok pasionată de grădinărit Chloe Mckechnie a folosit Canon Zoemini 2 şi 100 de mini-fotografii imprimate pentru a-şi documenta creşterea grădinii.
O coală imprimată iese dintr-o imprimantă portabilă Canon Zoemini 2 aşezată pe un jurnal, înconjurată de autocolante, imprimări, articole de papetărie şi un pachet de 100 de coli de hârtie foto Canon ZINK™ de 5 x 7,6 cm.

Documentarea creşterii unui petic de legume sau a unei grădini de flori sălbatice şi pline de viaţă este o modalitate inventivă nu numai de a reţine cum să vă îngrijiţi plantele, ci şi de a înregistra creşterea grădinii şi modul în care aceasta prinde viaţă.

Creatoarea TikTok Chloe Mckechnie, care locuieşte în Torquay, Regatul Unit, a atras un număr mare de urmăritori online datorită actualizărilor utile şi pline de inspiraţie despre grădina ei, postărilor despre salvarea plantelor şi videoclipurilor explicative. Pentru a-şi înregistra progresul şi a oferi o resursă utilă pentru viitor, Chloe a decis să documenteze 100 de zile de grădinărit folosind imprimanta de buzunar Canon Zoemini 2 şi un pachet de 100 de coli de hârtie foto Canon ZINK™ de 5 x 7,6 cm cu verso adeziv. Ea ţinea deja un jurnal de grădinărit, dar acum putea adăuga mini-fotografii notelor scrise de mână, detaliind metodele ei de cultivare şi planurile pas cu pas.

Gama Canon Zoemini şi pachetul de hârtie autocolantă sunt ideale pentru proiecte de transformare precum acesta – indiferent dacă înregistraţi 100 de zile ale unui proiect de bricolaj sau de decorare a casei, 100 de zile preţioase cu nou-născutul sau primele 100 de zile cu un animal de companie nou.

„Un proiect de 100 de zile este o modalitate foarte interesantă şi distractivă prin care creatorii pot să-şi vadă progresul şi am fost foarte încântată să explorez toate modurile în care am putut folosi imprimanta Canon Zoemini 2 în proiectele mele de grădinărit”, spune Chloe.

Aici, ea împărtăşeşte povestea din spatele călătoriei ei de grădinărit de 100 de zile.

Alegerea subiectului de documentat

O tânără care ţine o plantă stă într-un şopron de grădină, cu o lopată, o stropitoare şi un ceainic de metal agăţate pe peretele din spatele ei.

„Mă simt atât de fericită şi împăcată când sunt în grădina mea”, spune Chloe. „Este cu adevărat locul meu preferat – chiar şi atunci când plouă şi sunt murdară de noroi.”

O tânără îngrijeşte rânduri de răsaduri pe un raft în şopronul ei de grădină.

Chloe spune că realizarea de fotografii care arată creşterea plantelor în fiecare zi a inspirat-o să experimenteze cu diferite plante. „M-a motivat să plantez noi legume şi flori şi să le urmăresc progresul”, explică ea.

Chloe s-a apucat de grădinărit cu câţiva ani în urmă, când s-a mutat în apartamentul ei împreună cu partenerul ei, iar transformarea spaţiului exterior i-a alimentat interesul pentru grădinărit. „Am început prin a face doar curăţenie, deoarece grădina era plină de plante şi buruieni crescute excesiv”, explică ea. „Pasiunea mea pentru ea a crescut în fiecare an. Îmi place foarte mult grădinăritul şi spaţiul pe care l-am creat – este oaza mea de fericire.”

Chloe a decis să fotografieze un moment zilnic reprezentativ pe care să-l includă în jurnalul ei şi o selecţie lunară care detaliază plantele care prosperau la momentul respectiv. „Am creat şi propriile mele pagini cu instrucţiuni”, explică ea. „Când vine vorba de grădinărit, cel mai bun mod de a învăţa este din ceea ce ai făcut în trecut, aşa că a fost foarte distractiv să fac aceste pagini.”

„Este primul an în care am avut cu adevărat şansa să-mi cultiv propriile legume”, adaugă ea. „Am cultivat spanac şi morcovi în trecut, dar anul acesta am cultivat şi mazăre, cartofi, roşii şi ardei iute. Am făcut fotografii cu grădina mea de legume şi flori pentru a arăta transformarea de la primăvară la vară”, spune ea.

Chloe a plantat lalele, şofran şi ceapă decorativă alături de mazăre dulce, preferata ei. „Leguma pe care mi-a plăcut cel mai mult să o documentez e mazărea dulce, deoarece a crescut foarte rapid şi fost uşor să obţin plantele din seminţe”, spune ea. „Mi-a pus totodată la încercare talentele de grădinar, deoarece a trebuit să creez suporturi pe care lăstarii să urce.”

Adăugaţi personalitate fotografiilor

Mâini care ţin un smartphone afişând opţiunile de design din aplicaţia Canon Mini Print.

Aplicaţia Canon Mini Print pentru Canon Zoemini 2 şi Canon Zoemini S2 oferă o mulţime de opţiuni, inclusiv posibilitatea de a selecta machete, colaje şi etichete gata create.

Mâini care folosesc aplicaţia Canon Mini Print pentru a adăuga text unei fotografii cu lalele de pe un smartphone.

Aplicaţia vă permite, de asemenea, să fiţi creativ cu imaginile dumneavoastră adăugând autocolante, rame şi text.

Chloe a folosit aplicaţia gratuită Canon Mini Print pentru a-şi conecta smartphone-ul la Canon Zoemini 2. Compatibilă cu dispozitive iOS şi Android, aplicaţia i-a permis să-şi arate creativitatea şi să-şi aducă fotografiile la viaţă.

În cadrul aplicaţiei, vă puteţi personaliza fotografiile cu autocolante şi rame şi există, de asemenea, o selecţie de aspecte, inclusiv o opţiune de etichetă cu o gamă de şabloane personalizabile din care puteţi alege, plus opţiuni pentru a crea colaje cu mai multe imagini.

„Aplicaţia este foarte uşor de utilizat şi versatilă”, spune Chloe. „Există o mulţime de opţiuni la care nu m-aş fi gândit vreodată pentru imprimarea autocolantelor şi a etichetelor.”

Documentarea progresului

O femeie care scrie în jurnal despre plantele pe care le cultivă, alături de fotografii ale plantelor.

Chloe a creat pagini informative în jurnalul ei pentru a-şi documenta prima încercare de a cultiva cartofi, inclusiv imprimări ale diferitelor etape ale procesului, care vor fi o referinţă utilă pentru anul următor.

Mâini lipind pe un ghiveci de plante o etichetă pe care scrie „Tomato”, ilustrată cu o mică imagine a unei roşii.

Puteţi fi creativ cu etichetele – acestea nu trebuie să conţină doar text. Chloe a folosit un font distractiv şi a adăugat o ilustraţie cu roşii pentru a crea etichete pentru plantele ei de roşie.

Toate imprimările create cu gama Canon Zoemini au un verso adeziv, ceea ce facilitează crearea unui jurnal – nu există lipici, deci nu trebuie să vă faceţi griji că veţi face mizerie, iar deşeurile de ambalaje sunt minime. Tot ce trebuie să faceţi este să dezlipiţi coala de pe verso şi să lipiţi fotografiile. Imprimările sunt totodată rezistente la rupere şi la apă, astfel încât Chloe şi-a putut actualiza jurnalul în timp ce lucra afară, în grădină.

Pe lângă hârtia foto Canon ZINK (Zero Ink) de 2 x 3 in. (50 x 76 mm), care este livrată în pachete de 20, 50, precum şi de 100 de coli, există şi opţiunea de a folosi autocolante rotunde predecupate Canon ZINK de 3,3 cm pentru a adăuga varietate jurnalului.

Pe lângă imprimările pentru jurnal, Chloe a creat etichete pentru ghivecele ei de plante, tăind imprimările în mai multe fâşii, astfel încât să poată identifica diferitele răsaduri din sera ei. „Poate fi destul de greu să ţii evidenţa atunci când plantezi o mulţime de seminţe deodată, astfel că etichetele au fost foarte utile”, explică ea. „Am imprimat şi câteva imagini cu o margine pe care o voi folosi pentru a eticheta pungile cu bulbi de primăvară pentru depozitare.”

Chloe crede că o referinţă vizuală a unui sezon de grădinărit va fi de mare ajutor anul următor. „Documentarea procesului de creştere a diferitelor legume de la seminţe la recoltă mă va ajuta cu adevărat la viitoarele grădini de legume”, spune Chloe. „Pot vedea fizic cum ar trebui să arate plantele mele în fiecare etapă. Proiectul de 100 de zile a fost o experienţă uimitoare”, adaugă ea. „Îmi iubesc grădina şi îmi place grădinăritul, dar acest proiect m-a pus cu adevărat la încercare mai mult ca oricând.” A avea un jurnal fizic pe care să îl poţi consulta şi răsfoi mai degrabă decât doar a stoca imaginile pe un telefon poate face o diferenţă emoţională reală, mai ales după finalizarea unui proiect ca acesta.

O mână care ţine un imprimat care arată lalele înflorite deasupra unui jurnal de grădinărit. Pe birou, lângă jurnal, este un pachet de 100 de coli de hârtie foto Canon ZINK de 5 x 7,6 cm.

„Mi-a plăcut să documentez cum bulbii de primăvară au înflorit”, spune Chloe. „A fost interesant să văd cum s-a schimbat grădina mea de-a lungul celor 100 de zile – şi a fost într-adevăr educativ.”

Ce proiect aţi documenta pe parcursul a 100 de zile sau în 100 de imagini? Indiferent de ce alegeţi, puteţi lipi imprimările pe un perete, le puteţi agăţa pe o ghirlandă pentru fotografii realizată manual sau le puteţi chiar adăuga într-un album personalizat. Canon Zoemini 2 în format de buzunar este suficient de mică pentru a fi mereu la îndemână pentru a vă realiza imprimările instantanee, iar un pachet de hârtie ZINK este tot ce veţi avea nevoie.

Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe