IMPRIMARE CREATIVĂ

Albumele de călătorie, acum mai simple

Păstraţi amintirile din călătorii documentându-le într-un jurnal special. Pasionata de jurnale creative Kia Marie Hunt arată cum şi-a adus la viaţă ideile pentru albume folosind Canon Zoemini S2 şi imprimante Canon.
Un jurnal de călătorie este deschis pe o masă din lemn de culoare închisă, lângă câteva fotografii imprimate, un stilou, bandă washi şi timbre. Paginile sale sunt pline de scris în diverse culori, doodle-uri şi fotografii.

Vacanţele şi pauzele de la viaţa de zi cu zi ne oferă experienţe şi amintiri pe care le vom preţui când ne trecem vieţile în revistă. Iar aceste sentimente sunt adeseori legate de fotografii – de poze de familie cu fraţi care mănâncă îngheţată pe plajă sau selfie-uri de grup cu prietenii din adolescenţă bucurându-se de prima călătorie fără părinţi. Când autoarea, ilustratoarea şi pasionata de jurnale Kia Marie Hunt a vizitat Costa Rica cu partenerul său pentru a-şi sărbători cea de-a opta aniversare împreună, era hotărâtă să facă această călătorie memorabilă, creând un album special.

„A fost o aventură extraordinară”, spune ea. „Tuturor ne place să credem că vom ţine minte lucrurile pentru totdeauna, dar adevărul este că multe dintre detaliile mai mici s-ar fi pierdut dacă nu le-aş fi adăugat în jurnalul de călătorie. Sunt aşa de bucuroasă să mă întorc la acele pagini, ştiind că toate momentele frumoase petrecute nu vor fi uitate niciodată.”

Kia creează jurnale de când se ştie. Creatoarea seriei de jurnale pentru copii „My Awesome Year” (Anul meu minunat), ea împărtăşeşte idei şi sfaturi tematice cu cei peste 130.000 de urmăritor ai săi de pe cele două conturi de Instagram: @InspiringJournals şi @KiaCreates. În plus, creează kituri DIY lunare pentru comunitatea ei Journal Club şi are un magazin Etsy unde vinde produse de papetărie, autocolante şi alte „bunătăţi pentru jurnale”. Iată ghidul său pas cu pas pentru albume de călătorie mai simple.

O femeie cu păr lung şi închis la culoare şi un pulover cu dungi pastelate stă la un birou, alegând fotografii pentru un jurnal de călătorie. Jurnalul este înconjurat de fotografii, autocolante, bandă washi, un Canon Zoemini S2, un Canon SELPHY Square QX10 din care iese o fotografie şi alte lucruri.

„Pentru mine, crearea unui jurnal creativ este un mod de a combina scrisul în jurnal cu un album de colaje şi unul foto”, spune Kia. „Am început să realizez jurnale creative nu doar ca mod de a mă exprima artistic, ci şi pentru a înregistra şi a surprinde detalii şi amintiri.”

1. Înregistraţi momentele memorabile

Mâini lipesc fotografii într-un jurnal de călătorie deschis, înconjurat de fotografii, bandă adezivă şi articole de colecţie.

Puteţi să încărcaţi Canon Zoemini S2 cu până la 10 coli de hârtie foto Zink™ cu verso adeziv şi să vă imprimaţi şi lipiţi fotografiile preferate direct în jurnalul de călătorie. Dacă rămâneţi fără hârtie, salvaţi-vă preferatele pe cardul Micro SD pentru a le imprima mai târziu.

Mâini ţin şi întorc paginile unui jurnal de călătorie cu imagini şi articole colorate lipite pe pagini.

Nu doar cuvintele, pozele şi doodle-urile pot decora paginile jurnalului dumneavoastră, ci şi lucruri precum bilete, meniuri sau reclame. „Am început să cer cărţi de vizită de la magazine, să răsfoiesc pliantele din birourile de informaţii turistice şi să cer hărţi din gări”, explică Kia. „Orice hârtie cu o textură plăcută sau un model plăcut şi interesant sau ceva care vă aminteşte de un anumit loc îşi poate găsi locul în jurnalul dumneavoastră dacă doriţi.”

Albumele pot fi făcute pe parcurs sau ulterior, decizia vă aparţine. „Atunci când creaţi un jurnal în timpul călătoriei, surprindeţi momentul; când lucraţi la el după întoarcerea acasă, aveţi ocazia să-l retrăiţi”, spune Kia. „E un succes oricum aţi decide să procedaţi.” În orice caz, momentele trebuie marcate. „Mi-am notat tot ce am făcut în fiecare zi în Costa Rica şi mi-am lăsat cam 20 de minute în fiecare seară ca să le scriu în jurnal, lipind amintirile pe care le colecţionasem şi adăugând fotografii, descrieri şi doodle-uri”, îşi aminteşte ea.

„Întotdeauna am observat că în călătorii se întâmplă lucrurile cele mai spontane, fie că e o întorsătură neaşteptată a unei situaţii, un aparent ghinion care devine un accident fericit, descoperirea unei privelişti uimitoare sau chiar încercarea unui nou preparat. Îmi place că pot să fac o fotografie cu Canon Zoemini S2 şi să o imprim imediat. Deoarece imaginile se imprimă direct pe hârtie autocolantă, le pot adăuga imediat în jurnal, unde momentul se va păstra pentru totdeauna.” Puteţi vedea procesul său în acţiune în acest videoclip de pe TikTok.

2. Nu vă gândiţi prea mult când faceţi selfie-uri

Un Canon Zoemini S2 stă pe pagina unui atlas, lângă un caiet şi o selecţie de fotografii din vacanţă.

Oglinda şi inelul luminos de pe Canon Zoemini S2 îl fac instrumentul ideal pentru realizarea de selfie-uri spontane în vacanţă. Puteţi seta un decalaj de până la trei secunde folosind temporizatorul automat din aplicaţia Canon Mini Print ca să aveţi timp să intraţi în cadru, împreună cu prietenii dumneavoastră.

„Departe sunt zilele în care trebuia să-i cereţi unei persoane necunoscute să vă facă o poză. Mulţumită obiectivului cu oglindă din Canon Zoemini S2, văd reflexia mea şi a grupului meu, iar ghidurile din vizor îmi arată ce se află în cadru şi ce nu, ca să mă pot asigura că încăpem cu toţii în poză.”

Atunci când călătoriţi singuri, vă puteţi folosi smartphone-ul şi ca declanşator la distanţă, prin aplicaţia Canon Mini Print, ca să faceţi un selfie pe un fundal uimitor. Când vine vorba de selfie-uri, sfatul Kiei este să fiţi naturali. „Uneori fotografiile care par cele mai ciudate sau cele mai nereuşite la momentul respectiv se dovedesc a fi cele mai bune. Să răsfoiţi un jurnal sau un album cu selfie-uri regizate nu e nici pe departe la fel de plăcut ca atunci când vedeţi fotografiile spontane, care surprind exact cum vă simţeaţi în locul sau la momentul respectiv.”

3. Personalizaţi-vă imaginile

Mâini ating un smartphone care afişează o fotografie pe care se adaugă detalii grafice. Telefonul stă pe un jurnal de călătorie deschis, iar lângă se află un Canon Zoemini S2.

Conferiţi personalitate fotografiilor sau adăugaţi marcaje temporale şi detalii despre loc folosind ramele, stickerele, formele şi opţiunile de aspect din aplicaţia Canon Mini Print.

Aplicaţia Canon Mini Print este ideală pentru a adăuga personalizări amuzante imaginilor. Puteţi să încercaţi o ramă, să aplicaţi un filtru sau să adăugaţi un doodle sau scris. Puteţi chiar să combinaţi pozele preferate într-un colaj cu instrumentul inteligent pentru colaje al aplicaţiei sau să utilizaţi funcţia de alăturare de imagini pentru a crea un poster autocolant impresionant din patru sau nouă poze mai mici.

„Dacă nu pot decide ce fotografii vreau să imprim, fac un colaj din mai multe poze şi folosesc funcţiile ca să adaug text colorat distractiv, deosebit de util pentru a adăuga locul fotografiei înainte de a o imprima”, spune Kia.

4. Imprimaţi-vă fotografiile, oriunde aţi fi

O imprimantă albă Canon SELPHY Square QX10 pe o suprafaţă din lemn închisă la culoare, înconjurat de fotografii cu chenare albe, un pachet de hârtie de imprimantă SELPHY Square şi un jurnal de călătorie deschis.

Pentru imaginile de care chiar este mândră, Kia foloseşte Canon SELPHY Square QX10 – în călătorie sau acasă – ca să imprime rapid imagini mai mari pe care vrea să le scoată în evidenţă.

O femeie din afara cadrului stă lângă o imprimantă Canon PIXMA de pe o măsuţă, luând o fotografie proaspăt imprimată.

Dacă doriţi libertatea de a experimenta cu diferite formate hârtie sau programe software de editare, cum ar fi Canon Digital Photo Professional (DPP), selectaţi imaginile preferate fotografiate în vacanţă şi folosiţi o imprimantă precum cele din seria Canon PIXMA TS5350a.

Cu Canon Zoemini S2, puteţi să imprimaţi din mers şi să adăugaţi imagini direct în jurnal, dar există şi alte opţiuni pentru a vă imprima amintirile din vacanţă, fie în timp ce călătoriţi, fie când ajungeţi acasă.

Dacă doriţi să includeţi imagini trimise de prietenii cu care călătoriţi sau fotografii stocate pe telefon, vă puteţi conecta smartphone-ul la imprimanta de buzunar Canon Zoemini pentru fotografii de 50 x 76 mm rezistente la pete, la rupere şi la apă, oriunde vă aflaţi. Canon Zoemini este compatibilă şi cu aplicaţia Canon Mini Print, astfel că puteţi adăuga filtre, rame şi doodle-uri.

Canon SELPHY Square QX10 produce imagini mai mari, de 68 x 68 mm, în culori bogate şi vii, pe hârtie autocolantă care dispune de o margine pentru descrieri. „Dimensiunea mai mare a imaginii creează mai mult impact vizual, aşa că folosesc SELPHY Square QX10 pentru ceea ce eu numesc imagini-cheie”, spune Kia. „Acestea sunt principalele imagini de pe pagina de jurnal, pe care apoi le înconjor cu fotografii mai mici de la Canon Zoemini S2.”

„Dacă îmi place o fotografie atât de mult încât vreau s-o privesc tot timpul, nu doar când deschid jurnalul, folosesc Canon PIXMA TS5351 (urmată acum de seria Canon PIXMA TS5350a) ca s-o imprim pe hârtie foto de 10 x 15 cm şi îi adaug o ramă, ca s-o pot expune în casă sau s-o fac cadou cuiva care a fost în călătorie cu mine”, adaugă ea.

5. Alegeţi-vă albumul

Un jurnal de călătorie este deschis la ultimele pagini. Pe partea stângă se află o fotografie din vacanţă înconjurată de doodle-uri colorate şi hârtii rupte, iar pe partea dreaptă este lipit un plic, din care o mână scoate o fotografie.

Atunci când vă dedicaţi o parte din timp creării unui jurnal, vă faceţi timp pentru dumneavoastră, pentru a reflecta la propriile experienţe şi a alege cu atenţie ce vreţi să adăugaţi pe pagină. Chiar dacă albumul este despre trecut şi are rolul de a păstra amintiri pentru viitor, vă petreceţi timp ancoraţi în momentul prezent, concentrându-vă pe procesul dumneavoastră artistic, lucru care poate fi extrem de terapeutic. Acest tip de jurnal este benefic şi pentru starea de bine, deoarece vă oferă posibilitatea să vă exprimaţi latura creativă.

„Jurnalele sunt un mediu atât de liber: nu există reguli şi puteţi face orice doriţi”, subliniază Kia. „Orice fel de caiet poate fi un jurnal. Nu contează dacă are coperţi cartonate sau nu, dacă are paginile liniate sau albe – este strict o chestiune de preferinţă personală. De-a lungul timpului, am experimentat cu tot felul de jurnale; mi-am creat şi singură unele sau am transformat cărţi vechi în jurnale, făcând colaje pe paginile lor.”

Kia recomandă să folosiţi un jurnal suficient de rezistent pentru a proteja paginile, dar destul de mic ca să încapă într-o geantă. Ea preferă jurnalele cu buzunar pe verso, ca să-şi poată păstra articolele de colecţie în siguranţă. Dacă nu aveţi un buzunar, puteţi crea unul, lipind un plic pe o pagină de jurnal. „Întotdeauna am agrafe de hârtie în kitul meu pentru jurnale de călătorie; sunt utile pentru a adăuga fotografiile pe paginile dorite”, adaugă ea.

6. Daţi frâu liber imaginaţiei

O mână lipeşte autocolante circulare imprimate pe o pagină de jurnal. Lângă jurnal se află un Canon Zoemini S2, imprimând o foaie cu încă două autocolante circulare, fiecare cu câte o floare roşu aprins.

Kia foloseşte pachetul de autocolante circulare predecupate Canon ca să adauge detalii din locurile vizitate în paginile jurnalului. „În Costa Rica, am fotografiat natură sălbatică şi flori interesante şi am imprimat pozele sub formă de autocolante circulare cu care îmi presar paginile de jurnal, adăugând tuşe de culoare care nu ocupă la fel de mult loc ca fotografiile mai mari – sunt potrivite pentru paginile pe care aveţi mult de scris.”

Două mâini ţin deschis un jurnal de călătorie, arătând o selecţie de timbre, fotografii, texte şi doodle-uri, în nuanţe de verde şi albastru.

Kia spune că o idee amuzantă pentru a alege fotografii pentru o pagină de jurnal atunci când călătoriţi cu alţii este să faceţi un concurs de fotografie. „Stabiliţi o sarcină – să fotografiaţi ceva anume sau doar să surprindeţi spiritul zilei – apoi arătaţi-vă fotografiile celorlalţi”, explică ea. „Fiecare persoană alege o fotografie câştigătoare din galeria foto a celorlalţi, după care imprimaţi imaginile alese şi le adăugaţi în jurnal.”

„Începeţi prin a aranja imagini şi articole de colecţie pe pagini, folosiţi-vă notiţele ca să adăugaţi textul pe care doriţi să-l includeţi, apoi umpleţi spaţiile cu culoare”, explică Kia.

Puteţi folosi hârtie Canon de autocolante circulare predecupate ca să răsfoiţi mai uşor paginile, creând autocolante numerotate pentru fiecare zi a călătoriei, pentru numele locurilor sau pentru titlurile capitolelor, de exemplu.

Dacă aţi rămas fără idei sau nu vă atrage ideea de a surprinde fiecare zi a călătoriei, paginile tematice sunt un mod de a vă păstra inspiraţia. „Puteţi alege o temă coloristică, dedicând fiecare pagină fotografiilor, articolelor de colecţie sau autocolantelor din călătorie care se potrivesc cu o anumită culoare”, sugerează Kia. „Alternativ, puteţi crea o pagină despre mâncare şi băutură, una cu momentele amuzante şi una cu activităţile încercate.

Există atât de multe posibilităţi, iar jurnalele de călătorie sunt atât de personale – puteţi face orice doriţi din ele.”Articol scris de Rachel Segal Hamilton

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Vizualizaţi-vă stilul de vacanţă

  Optimizaţi organizarea bagajelor cu Canon Zoemini 2.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Cei mai buni parteneri la festival

  Păstraţi-vă amintirile în mişcare cu gama de buzunar Canon Zoemini.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi-vă propria carte de poveşti

  Daţi frâu liber imaginaţiei cu o carte de poveşti realizată manual, utilizând Canon SELPHY CP1500.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru artizanat

  De la proiecte de familie la un finisaj profesional, Canon are imprimanta perfectă pentru dumneavoastră.