IMPRIMARE CREATIVĂ

Creaţi-vă propriile jucării antistres cu Creative Park

Jucăriile antistres sunt distractive şi încă şi mai plăcut de confecţionat, dar ele pot, de asemenea, linişti minţile ocupate, aşa cum am aflat în acest tutorial de la experta în creaţii din hârtie Paula Milner şi fiul ei, Freddie.
Un pachet de hârtie foto Canon mată, fotografiat de sus, înconjurat de jucării antistres colorate realizate din hârtie.

Paula Milner este o creatoare pasionată de artizanat şi designer de materiale textile din Regatul Unit. Este cunoscută sub numele de The Crafty Lass pe Instagram, unde oferă inspiraţie pentru creaţii artizanale şi postează fragmente din viaţa ei de acasă pentru peste 6.000 de urmăritori. Fiul cel mare al Paulei, Freddie, este autist şi aşteaptă un diagnostic de ADHD, ceea ce înseamnă că are nevoie de sprijin suplimentar – ceva despre care Paula vorbeşte deschis şi sincer pe canalele ei sociale.

Artizanatul a fost întotdeauna o parte importantă a copilăriei lui Freddie şi, chiar dacă poate fi dificil pentru el să se concentreze perioade lungi de timp, Paula găseşte modalităţi de a-i menţine interesul. „Freddie este foarte interesat de ceea ce fac mama şi tatăl lui”, spune Paula. „Tatăl lui este inginer şi pasionat de numere, aşa că Freddie este interesat şi de jucăriile şi jocurile cu numere. Dacă mă vede croşetând sau cosând, vrea să înveţe şi el – poate deja să coase un nasture şi şi-a făcut propria pătură din petice. Este foarte interesat de orice activitate care oferă rezultate imediate.”

Paula a descoperit recent Canon Creative Park, care o ajută să-l ţină pe Freddie ocupat, oferind nenumărate proiecte de artizanat cu hârtie uşor de realizat. Jucăriile din hârtie sunt o alternativă excelentă la cele din plastic, iar Freddie găseşte întregul proces, de la a-şi face jucăriile până la a se juca cu ele, extrem de relaxant. Jucăriile antistres nu sunt doar pentru copii – având ceva care să le ocupe mâinile, este mai uşor şi pentru adulţi să se concentreze dacă se simt neliniştiţi sau agitaţi.

Dacă doriţi să vă confecţionaţi propriile jucării antistres, iată tot ce veţi avea nevoie, plus puţină inspiraţie de la Freddie şi Paula.

Un şablon Creative Park care iese dintr-o imprimantă Canon neagră aşezată pe un raft din lemn.

Puteţi imprima şabloane direct din aplicaţia Creative Park sau puteţi descărca un PDF de pe site-ul web Creative Park.

O femeie zâmbitoare şi un băiat stau la o masă jucându-se cu o serie de jucării antistres din hârtie.

Ţineţi mâinile mici ocupate cu jucării antistres din hârtie, distractive şi uşor de descărcat şi realizat.

1. Selectaţi şabloanele din Creative Park

O femeie stă la un laptop care afişează site-ul Canon Creative Park. Un pachet de hârtie de imprimantă Canon, o morişcă de vânt din hârtie şi pahare cu carioci şi foarfeci sunt pe masa de lângă ea.

S-ar putea să vă surprindă câte şabloane vă aşteaptă pe Creative Park. Titirezurile sunt o variantă minunată cu care să începeţi, dar alte opţiuni includ figurine dinozaur şi o casă de marcat cu piese care funcţionează. Opţiunile sunt inepuizabile.

Cu Creative Park, este uşor să vă apucaţi de confecţionat când vă vine cheful. Există mii de proiecte de artizanat cu hârtie din care puteţi alege, variind de la jucăriile antistres preferate ale lui Freddie la materiale didactice mai complexe, cum ar fi o cutie pop-up ABC.

„Interesele lui Freddie se schimbă destul de des”, spune Paula. „La un moment dat poate să fie pasionat de numere, pentru ca imediat să treacă la culori strălucitoare, astfel că gama disponibilă în Creative Park este foarte utilă atunci când caut lucruri care să îl atragă.”

Este uşor să căutaţi şabloane în Creative Park. Folosiţi meniul derulant de pe site-ul pentru desktop sau selectaţi fila Category (Categorie) de pe pagina de pornire a aplicaţiei. Puteţi folosi şi pictograma de căutare. Dacă este prima oară când folosiţi Creative Park, este o idee bună să începeţi cu ceva simplu. Jucăriile antistres, cum ar fi aceste titirezuri, sunt perfecte pentru începători sau copii (cu supravegherea adulţilor). Le puteţi găsi căutând „Origami Spinning Tops” în bara de căutare din versiunea de desktop sau navigând prin categoriile Papercraft > Educational > Play (Creaţii din hârtie > Educativ > Joc).

2. Imprimaţi pe hârtie foto mată Canon

Mâini care ţin un teanc de şabloane Creative Park colorate, imprimate pe hârtie foto mată Canon.

Hârtia foto mată Canon este cea mai bună alegere pentru artizanat. Veţi obţine garantat culori care ies în evidenţă, iar la 170 g/mp (grosimea unei hârtii, măsurată în grame pe metru pătrat), hârtia este suficient de rezistentă pentru a crea jucării şi jocuri care pot fi folosite de mai multe ori.

Hârtia foto mată Canon este excelentă pentru artizanat. Este uşor mai groasă decât hârtia A4 standard şi permite reproducerea unor culori strălucitoare, de înaltă calitate, ceea ce vă va scoate în evidenţă creaţiile. Încărcaţi hârtia în imprimanta PIXMA conform instrucţiunilor şi imprimaţi şabloanele alese direct din aplicaţia Creative Park sau descărcaţi un şablon PDF de pe site-ul web Creative Park pentru a-l imprima de pe calculator sau dispozitiv.

„Lui Freddie îi plac ideile noi şi trebuie stimulat, astfel că faptul că pot alege lucruri şi le pot imprima aproape instantaneu este perfect pentru el”, spune Paula. După ce aţi ales şablonul şi aţi încărcat hârtia, vă puteţi apuca de confecţionat în câteva minute.

3. Decupaţi şi creaţi

Un băiat stă la o masă decupând atent forme colorate dintr-un şablon Creative Park.

Liniile de decupare de pe şabloanele Creative Park sunt uşor de urmărit de copiii mici, dar este totuşi recomandat să fie supravegheaţi de un adult.

Un băiat stă la o masă jucându-se cu jucării antistres din hârtie.

Freddie a reuşit să-şi decupeze şi creeze propriile jucării fidget spinner, ceea ce a făcut întregul proces şi mai plăcut pentru el.

După ce aţi imprimat şabloanele, următorul pas este să le decupaţi. Urmaţi marginile modelului şi căutaţi pictogramele foarfecă, care vă indică unde să faceţi tăieturi suplimentare. Jucăriile antistres necesită doar câteva tăieturi, ceea ce le face suficient de simplu de realizat de către copii, cu doar puţin ajutor pentru siguranţă.

Jucăriile fidget spinner pot fi personalizate cu uşurinţă cu vopsea, carioci sau mici ornamente, cum ar fi sclipici sau autocolante (reţineţi că, dacă folosiţi vopsea sau sclipici, creaţiile pot să nu mai fie reciclabile). „Abia am descoperit Creative Park”, spune Paula, „dar cred că este o resursă uimitoare pentru părinţii care au nevoie să-şi ţină copiii ocupaţi în vacanţe sau să creeze proiecte şcolare.

„Am găsit atât de multe moduri în care îi poate ajuta şi pe adulţi, în special pe cei care caută modalităţi alternative şi sustenabile de a crea decoraţiuni pentru petreceri şi evenimente.” Există, de asemenea, o mulţime de opţiuni pentru decoraţiuni interioare imprimabile.

4. Destinat şi adulţilor

Mâini lipesc la un loc cu lipici bucăţi de hârtie. Pe masă sunt şi hârtie de imprimantă şi instrucţiuni pentru realizarea unei jucării din hârtie.

Unele şabloane din Creative Park sunt puţin mai complicat de construit şi mai potrivite pentru copii mai mari sau adulţi. Dacă sunteţi în căutare de modalităţi de a vă distra prietenii, puteţi încerca o petrecere la care să realizaţi creaţii din hârtie. Puteţi descărca un şablon de câte ori doriţi, deci invitaţi cât de multe persoane vreţi!

O serie de jucării colorate din hârtie sunt aşezate pe o imprimantă Canon PIXMA, iar lângă ea sunt pahare cu carioci şi foarfeci.

Fiecare coală fidget spinner conţine mai multe şabloane, astfel încât aveţi o mulţime de opţiuni cu care să vă jucaţi.

Artizanatul este, în general, foarte relaxant pentru Freddie, căruia îi place să facă lucruri cu mâinile. Cu puţin timp în urmă i-am sugerat jucării antistres cu care să se joace, iar acum le caută activ ori de câte ori simte nevoia să se liniştească”, spune Paula.

Creaţiile din hârtie pot fi o activitate individuală foarte relaxantă, dar sunt şi o modalitate excelentă de a petrece timp cu prietenii. Puteţi descărca şabloanele de câte ori doriţi, astfel încât să puteţi încerca cu toţii să creaţi acelaşi lucru. Odată realizate jucăriile, încurajaţi copiii să creeze jocuri pe care să le joace împreună, cum ar fi organizarea unui spectacol de păpuşi pentru părinţi.

Petrecerile cu activităţi de artizanat nu sunt doar pentru copii – bucuria de a face lucruri cu mâinile este benefică şi pentru adulţi. Există câteva proiecte uimitoare în categoria de arhitectură din Creative Park, care necesită mult mai mult timp şi răbdare, inclusiv modele ale bisericii Sagrada Familia din Spania şi ale complexului templului Angkor Wat din Cambodgia.

„Când vine vorba de artizanat, copiii se implică adesea şi nu respectă neapărat modelul”, spune Paula. „Pe de altă parte, adulţii tind să aibă idei preconcepute despre cum ar trebui să arate ceva. Creaţiile din Creative Park sunt perfecte pentru ambele grupuri, indiferent dacă doriţi să vă personalizaţi modelele sau doar să urmaţi un şablon. Dacă greşiţi, puteţi să imprimaţi din nou şi să o luaţi de la capăt.”

5. Reciclaţi şi treceţi la următorul proiect

Mâini ţin o cutie gri de reciclare, plină cu bucăţi de carton şi hârtie şi creaţii din hârtie aruncate.

După ce v-aţi jucat cu jucăriile fidget spinner, acestea pot fi reciclate cu restul hârtiei şi cartonului. De asemenea, nu uitaţi să verificaţi opţiunile de reciclare pentru cartuşele de cerneală Canon goale.

Hârtia foto mată Canon poate fi reciclată împreună cu hârtia/cartonul obişnuit (consultaţi întotdeauna recomandările locale privind reciclarea). Acest lucru poate să nu fie însă valabil dacă vă decoraţi modelele sau folosiţi lipici, dar aţi putea căuta variante mai sustenabile, cum ar fi sclipici biodegradabil.

„Freddie poate fi destul de stângaci”, spune Paula. „Poate să strice destul de uşor jucăriile din plastic, ceea ce poate fi păcat dacă am cheltuit bani pe ele. Cu şabloanele gratuite pentru jucării din Creative Park, nu ne facem atâtea griji chiar dacă le strică, mai ales că ştim că hârtia poate fi reciclată.”

Dacă nu aţi mai folosit Creative Park, începeţi cu proiecte mici şi avansaţi până la proiecte mai mari şi mai complexe, reciclând creaţiile anterioare pe parcurs pentru a face spaţiu pentru altele noi.

Articol scris de Matthew Bowen

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Arătaţi-vă toate culorile

  Adăugaţi un plus de culoare casei dumneavoastră cu aceste creaţii artizanale frumoase în nuanţele curcubeului.

 • SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Sfaturi de imprimare pentru începutul scolii

  Descoperiţi moduri creative pentru a vă organiza pentru anul şcolar cu o imprimantă Canon.

 • ATENŢIE CONŞTIENTĂ ŞI CREATIVĂ

  Eliminaţi stresul de la birou

  Vă prezentăm câteva moduri simple de a reduce anxietatea în fiecare zi.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi decoraţiuni în formă de dinozauri cu Creative Park

  Decoraţi dormitorul copilului dumneavoastră într-un mod convenabil, cu creaţii artizanale din hârtie în stil preistoric.