IMPRIMARE CREATIVĂ

Jocuri de fotbal artizanale care vă motivează să rămâneţi activ

Marcaţi câteva puncte cu familia vara aceasta şi testaţi-vă priceperea la jocurile de fotbal artizanale din hârtie utilizând Creative Park.
O fetiţă care taie un şablon pentru a confecţiona un joc de fotbal din hârtie.

A venit vara şi, evident, părinţii sunt nerăbdători să găsească activităţi care să implice întreaga familie. Jocurile artizanale pe care le puteţi atât construi, cât şi juca împreună sunt o sursă excelentă de distracţie, iar cu Canon Creative Park, procesul este simplu şi accesibil.

Creative Park conţine o multitudine de activităţi gratuite cu creaţii din hârtie, pline de culoare şi gata să fie descoperite şi imprimate direct cu imprimanta dumneavoastră de acasă.

Bloggeriţa Fariba Soetan trăieşte la Londra cu soţul şi cei trei copii ai lor şi este creatoarea blogului Mixed.Up.Mama. În acest articol, Fariba ne explică cum a folosit Creative Park şi o imprimantă Canon PIXMA seria TS8350 pentru a crea o zi plină de activităţi sportive autentice în familie.

1. Alegeţi setul şi şabloanele

Două fete care stau la masă utilizând un laptop.

Indiferent de nivelul abilităţilor dumneavoastră artizanale şi indiferent cât timp aveţi pentru activităţile creative, veţi găsi un şablon potrivit în Creative Park.

O imprimantă Canon pe un raft lângă câteva plante de interior, imprimând un set de instrucţiuni.

Este important să folosiţi hârtie de calitate, pentru a vă asigura că jocurile create sunt suficient de rezistente pentru a vă juca cu ele.

Înainte de toate, alegeţi hârtie rezistentă pe care să vă imprimaţi jocurile. Hârtia fotografică mată Canon este perfectă pentru artizanat, deoarece textura sa mată este ideală pentru imaginile şi grafica vii.

„Grosimea hârtiei este foarte importantă, pentru a vă asigura că decupajele sunt rezistente şi nu se rup”, spune Fariba, ale cărei fiice au vârsta de şase, opt şi zece ani. Canon PIXMA seria TS8350 este ideală pentru acest fel de imprimări, însă puteţi folosi orice imprimantă PIXMA.

Fariba spune că inclusiv alegerea şabloanelor pentru jocul de fotbal poate fi o activitate de familie interesantă; fiecare dintre acestea indică timpul necesar pentru asamblare şi nivelul de dificultate, aşa că veţi putea decide dacă sunt potrivite pentru copiii dumneavoastră.

„Fetele au fost foarte încântate să exploreze site-ul căutând lucruri pe care le-ar putea crea”, adaugă ea. „Dacă părinţii caută împreună cu copiii, vor trebui doar să-şi noteze timpul necesar şi nivelul de dificultate.

„Am ales în final jocuri de baschet şi fotbal, în parte pentru că păreau cu adevărat distractive, dar şi pentru că m-am gândit că nivelul de dificultate era bun pentru o primă încercare – pentru a ne familiariza cu modul de asamblare.”

2. Creaţi-vă propriul mini-joc

O familie în jurul mesei creând un joc de fotbal şi o poartă din hârtie.

Jocurile şi activităţile artizanale din Creative Park dispun de instrucţiuni de asamblare simple şi uşor de urmat.

O familie care decupează împreună forme şi creează ceva din hârtie.

Implicaţi-vă întreaga familie în creaţiile artizanale, părinţii fiind cei care vor ajuta în etapele mai complexe.

Utilizând aplicaţia Creative Park sau descărcând de pe site-ul Creative Park direct pe calculator, vă puteţi selecta modelele de creaţii din hârtie preferate şi le puteţi imprima direct de pe imprimanta de acasă pentru a le asambla înainte de marele joc.

Pentru echipa dumneavoastră de artizani nu veţi avea nevoie decât de o foarfecă, lipici, o riglă pentru a crea pliurile, un pix vechi şi instrucţiunile pentru joc. Apoi, apucaţi-vă de treabă urmând liniile pentru decupare, pliurile şi punctele de lipire.

Două fete care lipesc ţinte pe o poartă de fotbal din hârtie.

„Copiii mei sunt cu adevărat creativi, iar aceste jocuri reprezintă o metodă foarte bună de a le satisface nevoia de a crea”, spune Fariba.

Două fete care se mândresc cu jocurile de fotbal artizanale pe care le-au confecţionat.

Descoperiţi jocuri artizanale de familie cu care vă veţi distra atât când le creaţi, cât şi când le jucaţi – sentimentul de realizare după finalizarea creaţiei artizanale din hârtie poate fi întrecut doar de distracţia oferită de jocul cu aceasta.

Dând fiecăruia ceva de făcut vă veţi asigura că toată lumea este implicată. „După ce am imprimat jocurile, am observat că aveau o grafică foarte bună, iar instrucţiunile erau foarte simple”, spune Fariba. „Fetele au decupat cu încântare fiecare formă, iar nivelul de dificultate a fost bun, eu având trei fete de vârste diferite şi cu diferite abilităţi de decupare a hârtiei. Cea mai complexă a fost forma mingii, de care s-a ocupat cu mare interes fata mea de 10 ani. Au existat şi piese mai mari, cum ar fi plasa porţii, pe care a decupat-o fata mea de şase ani.

„A fost util să avem fiecare câte ceva de făcut, iar în timp ce lucram discutam. Înseamnă că fiecare contribuie cu ceva, ceea ce îi ţine pe toţi implicaţi – şi nu le mai permite să se certe despre ce face fiecare!”

3. Găzduiţi-vă turneul

O fată care se pregăteşte să arunce o minge de fotbal din hârtie.

„După ce am terminat totul, am luat o pauză, ne-am relaxat şi am servit o gustare, după care am revenit la joc”, spune Fariba.

O fată care stă lângă o ţintă artizanală agăţată pe perete, cu mâinile în aer de bucurie.

Ţinteşte şi punctează! Să creezi şi să te joci cu un obiect sau joc creat de tine oferă o mulţime de satisfacţii.

După asamblare, jocul poate începe! Puteţi organiza un grup de prieteni pentru a ţine scorul sau vă puteţi crea propriile tabele de marcaj pentru ca turneul să fie oficial!

Creative Park conţine o multitudine de alte şabloane de hârtie ideale pentru a confecţiona turnee sportive – de la recuzită pentru cabine foto şi bannere pentru a încuraja jucătorii şi coechipierii până la pălării de petrecere şi megafoane care vă vor ajuta să creaţi o atmosferă de echipă.

Cei mici au un plus de satisfacţie jucându-se cu ceva ce au făcut ei înşişi, dobândind astfel şi abilităţi practice utile. „Fetelor le place mult să picteze, să lipească şi să coloreze, aşa că avantajul suplimentar de a avea ceva cu care să se poată juca ulterior a fost ceva cu adevărat minunat”, spune Fariba. „Există atât de multe avantaje: decuparea, evident, pentru abilităţile motrice şi, în plus, simplul fapt de a vedea că pot crea ceva contribuie mult la încrederea lor în sine.

Fata mea cea mai mare a fost foarte încântată că a creat un obiect 3D complex precum mingea decupând hârtia şi asamblând-o de una singură. S-a distrat de minune aruncând-o la poartă.”

4. Planificaţi o zi specială

O familie în jurul unui aparat foto, privind imaginile.

Proiectele cu hârtie ca ale Faribei reprezintă o metodă necostisitoare de distracţie cu familia timp de multe ore în timpul vacanţelor de vară. „Ne-am notat ce ne dorim să facem data viitoare”, spune Fariba. „Dacă vom avea câteva ore libere sâmbăta sau dacă plouă, ne vom ocupa cu aşa ceva.”

Trei fetiţe care se joacă cu o minge de fotbal în grădină.

După ce aţi creat jocurile artizanale şi v-aţi jucat cu ele, puteţi ieşi afară şi face acelaşi lucru şi în realitate.

Indiferent dacă realizaţi creaţii artizanale din hârtie la sfârşitul săptămânii sau în timpul vacanţei de vară, este o idee excelentă să stabiliţi o zi pentru proiectul dumneavoastră şi să introduceţi elemente precum gustările în timpul pauzei sau un trofeu din hârtie pentru câştigător. Puteţi chiar să documentaţi activităţile distractive din timpul zilei realizând fotografii şi jucându-vă împreună.

Iar pentru acei membri ai familiei care îşi doresc cu adevărat să devină creativi, o idee distractivă ar fi să-şi personalizeze decupajele de hârtie, mai ales dacă doresc să le păstreze după ce ziua de activităţi se încheie.

„Poarta de fotbal este în continuare pe peretele nostru”, spune Fariba. „Din când în când, fetele găsesc mingile şi încep să se joace din senin. În jocul de fotbal, portarul este o siluetă, însă copiii pot desena o faţă pe aceasta sau pot decupa un echipament diferit. Există o mulţime de lucruri pe care le puteţi face.”

Dacă membrii familiei au nevoie de câteva idei creative pentru artizanat sau pur şi simplu îşi doresc să creeze ceva şi să nu mai petreacă timp în faţa ecranului, există o gamă imensă de şabloane distractive în Creative Park, gata să fie descoperite şi confecţionate.

Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Creaţi decoraţiuni în formă de dinozauri cu Creative Park

  Decoraţi dormitorul copilului dumneavoastră într-un mod convenabil, cu creaţii artizanale din hârtie în stil preistoric.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Distraţi-vă cu Creative Park

  Decoraţiuni şi recuzită de imprimat acasă cu aplicaţia Creative Park.

 • SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Sfaturi de imprimare pentru începutul scolii

  Descoperiţi moduri creative pentru a vă organiza pentru anul şcolar cu o imprimantă Canon.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  aplicaţia Creative Park

  Aplicaţia Creative Park oferă o mulţime de proiecte de artizanat distractive.