IMPRIMARE CREATIVĂ

Liste, planuri şi obiective: organizaţi-vă cu ajutorul imprimării

De la planificatoare de mese imprimabile la jurnale de recunoştinţă, descoperiţi cum să vă creaţi propriile instrumente de organizare cu o imprimantă Canon PIXMA şi Creative Park.
O fotografie de sus a unui jurnal tip listă deschis, alături de şabloane cu chenare din Creative Park şi o imprimantă Canon PIXMA.

A deveni mai organizat este o dorinţă obişnuită de Anul Nou, dar sunt multe de câştigat dacă găsim strategii de a ne ţine sub control vieţile ocupate pe tot parcursul anului. Nu este vorba doar de planificatoare zilnice – cu puţină gândire creativă putem să valorificăm puterea imprimării pentru a crea tot felul de resurse excelente care să ne ajute să gestionăm numeroasele provocări ale vieţii. 

Acest lucru poate fi la fel de simplu ca nişte liste de cumpărături sau planuri pentru masă care să vă ajute să vă amintiţi tot ce aveţi nevoie la supermarket sau un jurnal de recunoştinţă care vă permite să ţineţi o evidenţă a tuturor lucrurilor pentru care sunteţi recunoscător. Sau poate un jurnal de urmărire a stării de spirit, astfel încât să puteţi analiza ceea ce ar putea să vă afecteze sănătatea mintală. 

Oricare ar fi obiectivul, gama de imprimante Canon PIXMA vă poate ajuta să vă perfecţionaţi abilităţile de organizare şi să deveniţi în acelaşi timp creativ.

De ce să faceţi liste, planuri şi obiective?

O femeie stă la un birou de lemn şi scrie într-un jurnal, cu o băutură caldă lângă ea.

Creatoarei Temi Manning îi face plăcere să îşi facă timp pentru a crea jurnale tip listă. Pentru ea, o seară de duminică în care se relaxează savurând o băutură caldă este ocazia perfectă să se organizeze pentru săptămâna care urmează.

O femeie foloseşte o foarfecă pentru a decupa motive tematice descărcate din Creative Park. Pe birou este o imprimantă Canon PIXMA. 

Temi a experimentat cu imprimanta Canon seria PIXMA TS7450a şi cu Canon Creative Park, explorând noi modalităţi de a-şi îmbunătăţi vizual planificatoarele, cu chenare şi motive tematice.

Crearea de liste, planuri şi obiective nu trebuie să se reducă la notarea rapidă a unor lucruri şi bifarea acestora. Locuind în Portsmouth, Regatul Unit, Temi Manning a descoperit că ţinerea unui jurnal ajută la gestionarea sănătăţii mintale şi şi-a dezvoltat un public impresionant pe reţelele sociale, care îi distribuie jurnalele tip listă cu ilustraţii frumoase. „A fost o modalitate de a-mi dezvolta atenţia conştientă şi de a face ceva ce îmi place, în timp ce îmi aştern pe hârtie gândurile zbuciumate”, explică ea. Jurnalele tip listă sunt un mijloc de a înregistra tot felul de obiective şi realizări în viaţă, de la exerciţiile fizice pe care le-aţi făcut şi alimentele pe care le-aţi mâncat, până la cărţile pe care aţi dori să le citiţi sau filmele pe care vreţi să le vizionaţi.

Pentru Temi, ţinerea unui jurnal şi planificarea reprezintă acum un mod de viaţă şi a descoperit că, dacă îţi creezi propriul jurnal sau planificator şi îţi faci un plan pentru ceea ce vrei să realizezi, obiectivele tale pot părea mai puţin descurajatoare. „Nu m-aş descurca la fel de bine fără asta”, spune ea. „Este important pentru că mă motivează şi mă ajută să mă organizez. În plus, este plăcut să mă concentrez pe o activitate creativă, creând pagini şi aranjamente frumoase şi inspirându-i în acelaşi timp pe alţii să facă acelaşi lucru.”

Aici, ea ne împărtăşeşte sfaturile şi tehnicile ei despre cum puteţi deveni mai eficienţi şi mai creativi cu ajutorul imprimării.

Alegerea unei teme

O femeie decupează o ilustraţie cu o frunză în timp ce stă la birou. Pe birou se află o imprimantă Canon, caiete şi pixuri.

Dacă este prima oară când creaţi un jurnal de tip listă, Temi vă recomandă să adăugaţi ilustraţiile preferate pe pagini pentru un proiect personalizat. Temi a desenat ea însăşi aceste motive de frunze, dar puteţi folosi şi modele gata create din Creative Park – există sute din care puteţi alege.

O pereche de mâini punând într-un jurnal autocolante pe tema cafelei din Canon Creative Park. Lângă ele, pe birou, se află diverse modele imprimate, o tastatură roz şi articole de papetărie.

Potrivit lui Temi, cheia unui jurnal personal de succes este „să alegi ceva care este stilul tău sau ceva care te interesează”. Pentru acest proiect, Temi a ales o temă despre cafea şi toamnă, combinând desenele realizate de mână cu şabloane din Creative Park.

Temi îşi personalizează adesea jurnalele şi afirmaţiile pozitive cu ilustraţii desenate de mână, dar puteţi căuta şi modele predefinite, pe care le puteţi imprima şi adăuga la paginile dumneavoastră. Un mod simplu de a vă pune în valoare stilul creativ personal, aşa cum a sugerat Temi, este să alegeţi o temă pentru fiecare lună. Poate fi vorba de modele în culori vii, de culori specifice sau de un subiect, cum ar fi tema cafelei/toamnei aleasă de Temi pentru luna octombrie. „Le folosesc ca decor pe fiecare pagină şi îmi petrec o seară aranjându-le pentru săptămâna care urmează”, spune ea.

Există nenumărate şabloane, modele şi desene care pot fi descărcate de pe site-ul Creative Park şi din aplicaţia Creative Park, care pot fi imprimate în diferite dimensiuni pe diverse tipuri de hârtie compatibile cu imprimantele PIXMA. Puteţi să adăugaţi chenare pentru a vă înveseli planurile de masă, în timp ce hârtiile cu modele colorate vă permit să creaţi acasă calendare care ies în evidenţă. Dacă încercaţi ceva şi nu vă place, este uşor să reciclaţi vechiul model şi să o luaţi de la capăt.

„Cu Creative Park, pot căuta într-o bibliotecă vastă de modele predefinite şi le pot descărca rapid, gata de imprimare, prin aplicaţia Canon PRINT sau direct din aplicaţia Creative Park”, explică Temi. „M-am îndrăgostit de setul de perete în stil cafenea – îmi place modelul îndrăzneţ şi modern, dar şi varietatea de ilustraţii. Am folosit şi modelele de colivii pariziene pentru a-mi decora bucătăria.”

Imprimarea, scanarea şi crearea de copii 

O imprimantă Canon PIXMA aşezată pe un birou, imprimând o listă de cumpărături.

Imprimanta Canon seria PIXMA TS7450a – care are un scaner încorporat şi vă permite să copiaţi foarte rapid mai multe coli – i-a permis lui Temi să facă rapid copii ale modelelor preferate şi să accelereze procesul.

O femeie foloseşte un pix pentru a adăuga un articol la lista de cumpărături frumos concepută de pe frigiderul ei.

Listele de cumpărături sunt un mod simplu de a prelua controlul asupra rutinei săptămânale. Cu hârtia foto magnetică Canon puteţi să vă afişaţi listele pe frigider. În acest fel, nu veţi mai uita niciodată ceva important.

Opţiunea de scanare a seriei PIXMA TS7450a este excelentă pentru multiplicarea paginilor, astfel încât nu trebuie să creaţi o pagină nouă în fiecare săptămână dacă nu aveţi timp. Puteţi folosi această funcţie şi pentru a crea copii ale propriilor modele şi ilustraţii, pe care le puteţi imprima apoi în mai multe versiuni pentru a le adăuga la proiecte.

De asemenea, cu aplicaţia Canon PRINT, puteţi să imprimaţi modele direct de pe smartphone în formatele, configuraţia şi pe tipurile de hârtie dorite. În timp ce modelele lui Temi au fost imprimate în cea mai mare parte pe hârtie foto mată Canon, hârtia foto magnetică Canon este ideală pentru a lipi listele pe suprafeţele magnetice din casă.

Angajamentul faţă de proces

O imprimantă Canon, o tabletă şi diverse articole de papetărie pe un birou din lemn. Deasupra biroului, pe perete, cărţi poştale şi bileţele sunt ataşate pe un panou metalic. 

„Nimic nu se compară cu sentimentul de împlinire şi plăcerea de a lucra cu hârtie şi planificatoare, creând proiecte frumoase cu propriile mâini”, spune Temi.

O imagine de sus a unui birou din lemn cu un jurnal tip listă deschis care afişează liste de sarcini zilnice şi motive de frunze şi căni.

În plus, nu trebuie să vă păstraţi creaţiile doar pentru dumneavoastră. Acestea pot fi cadouri unice pentru prietenii şi persoanele dragi care doresc să devină mai organizate.

Frumuseţea realizării de jurnale acasă cu produse precum Canon seria PIXMA TS7450a este că oricine poate încerca. „Faptul că poţi imprima toate aceste modele este grozav dacă vrei să economiseşti timp şi să te bucuri de creativitate, având la dispoziţie o bibliotecă de materiale care pot fi descărcate”, spune Temi.

De asemenea, ea sugerează că cel mai bun mod de a vă respecta planurile este să transformaţi organizarea într-o rutină. „Îmi creez paginile de jurnal cu ilustraţiile şi desenele mele în fiecare duminică seara, pregătită pentru săptămâna care urmează. Îmi fac o ceaşcă de ceai, mă relaxez la birou şi mă bucur de acest proces.”

Spre deosebire de planificatorul obişnuit cumpărat din magazin, instrumentele de organizare făcute acasă oferă şansa de a explora rezultate creative şi accesibile, oferind valoare planurilor zilnice, lunare şi anuale. Nu este vorba doar de produsul finit; vă puteţi bucura de acest proces şi, în viitor, puteţi privi înapoi la tot ceea ce aţi realizat.


Articol scris de Rowan Davies

Produse conexe

 • Imprimante pentru acasă

  PIXMA TS7450a Series

  Un multifuncţional elegant pentru pasionaţii de tehnologie, cu diferite tipuri de imprimare creativă, plus tehnologie ADF pentru a simplifica procesul de copiere şi scanare a mai multor coli diferite.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Matte Photo Paper MP-101

  Hârtia fotografică mată produce fotografii, grafică şi text de înaltă calitate, cu finisaj mat. Este potrivită şi pentru utilizări mai creative, precum felicitări, afişe şi creaţii artizanale de hârtie.
 • Imprimante cu jet de cerneală

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Adăugaţi un plus de creativitate şi interactivitate fotografiilor imprimate cu hârtia foto magnetică Canon MG-101.
 • Articole conexe

 • SFATURI PENTRU IMPRIMARE

  Sfaturi de imprimare pentru începutul scolii

  Descoperiţi moduri creative pentru a vă organiza pentru anul şcolar cu o imprimantă Canon.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Personalizaţi-vă gadgeturile

  Creaţi autocolante personalizate pentru telefon şi alte dispozitive cu imprimantele portabile Canon.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru studenţi

  Fiecare student are nevoie de o imprimantă – descoperiţi cele mai bune opţiuni accesibile pentru nevoile dumneavoastră.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru birourile de acasă

  Lucraţi fără griji de acasă cu imprimantele Canon PIXMA şi MAXIFY.