IMPRIMARE CREATIVĂ

Personalizaţi, imprimaţi, organizaţi: creaţi-vă propriul calendar foto

Adunaţi-vă cele mai frumoase amintiri din timpul anului şi imprimaţi un calendar personalizat pentru casa dumneavoastră sau pentru a-l trimite cadou unei persoane dragi.
O femeie ţine în mână o pagină de calendar imprimată care iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Cum nopţile devin mai lungi şi petrecem mai mult timp în casă, este ocazia perfectă să vă treceţi în revistă anul în imagini, pregătindu-vă în acelaşi timp pentru următoarele 12 luni. Ce modalitate mai bună de a vă organiza decât un calendar personalizat cu toate momentele preferate din familie?

Un calendar făcut în casă cu ajutorul imprimantei Canon PIXMA este o ocazie fantastică de a redescoperi tezaurul de comori al momentelor de familie surprinse pe telefon sau aparatul foto, cu imagini perfecte care reflectă fiecare lună. Sau puteţi alege imagini din locurile pe care le-aţi vizitat, potrivind atmosfera şi destinaţia cu anotimpul?

Locuind în sud-vestul Regatului Unit, fotograful, influencerul şi proaspăta mămică Rafaella Ponce are 19.600 de urmăritori pe Instagram, prezentându-şi viaţa cu soţul şi copilul, precum şi alte conţinuturi creative. De asemenea, gestionează o aplicaţie de marketing prin influenceri, care ajută brandurile şi influencerii să interacţioneze între ei.

Aici, ea se dedică artizanatului, arătând cum crearea propriului calendar plin de amintiri frumoase din timpul anului poate fi o activitate simplă şi distractivă: nu aveţi nevoie decât de o imprimantă şi puţină creativitate.

1. Pregătiţi-vă pentru proiectul creativ de calendar

O femeie încărcând hârtie într-o imprimantă, poziţionată pe un birou lângă un pachet de hârtie Canon şi un laptop.

Rafaellei îi place mult să fie creativă şi caută mereu inspiraţie. „Îmi place tot ce ţine de confecţionat”, spune ea. „Realizarea albumelor de colaje este pasiunea mea. Bineînţeles, a trecut ceva timp, de când am un bebeluş, dar îmi place foarte mult.”

Nu aveţi nevoie de multe lucruri pentru a realiza calendarul, aşa că este o activitate perfectă pentru o după-amiază relaxantă de artizanat acasă. Pe lângă o imprimantă Canon PIXMA, cum ar fi Canon PIXMA seria TS7450 wireless pe care a folosit-o Rafaella, veţi avea nevoie de hârtie foto suficient de rezistentă pentru a fi fixată sau expusă.

Hârtia foto mată Canon MP-101 este ideală pentru creaţii din hârtie şi produce fotografii vii de înaltă calitate, cu un finisaj mat. Hârtia lucioasă, cum ar fi hârtia Canon lucioasă superioară II PP-201, este, de asemenea, foarte bună, intensificând culorile vii şi oferind un finisaj perfect pentru fotografiile digitale. Puteţi scrie pe ambele tipuri de hârtie, astfel încât să puteţi încercui date sau să notaţi lucruri de reţinut. Rafaella a optat pentru utilizarea hârtiei lucioase superioare pentru a adăuga un luciu frumos de calitate calendarului ei.

2. Alegeţi-vă imaginile

O femeie ţine în mână o pagină de calendar pentru luna octombrie care arată o femeie însărcinată care ţine un dovleac lângă burtică.

Nu ar trebui să fie greu să găsiţi inspiraţie pentru fiecare lună. Începeţi cu fotografii ale celor dragi pe care le puteţi folosi în lunile în care îşi serbează ziua de naştere şi cu un portret de familie de Crăciun pentru luna decembrie şi continuaţi de acolo.

Fie că includeţi un portret la lumina lumânărilor făcut la petrecerea de ziua unui copil, o scenă fericită din vacanţa de vară, o fotografie de acţiune cu câinele familiei alergând printre frunze de toamnă sau un peisaj local preferat acoperit de zăpadă, personalizarea calendarului cu imagini de sezon ale celor mai dragi momente se află în centrul acestui proiect de artizanat.

„Anul trecut pe vremea asta eram însărcinată şi am făcut o şedinţă foto cu burtica mea şi un dovleac”, explică Rafaella. „A fost frumos să imprim acea fotografie pentru luna octombrie, pentru că îmi aminteşte de acel moment şi de cum zboară timpul – copilul meu are acum aproape un an.”

„Pentru mine sunt importante amintirile pe care le poţi crea prin fotografii. Aşa că, pentru fiecare lună, aş alege o fotografie care să-mi aducă aminte de clipele frumoase din acea perioadă.”

„Dacă intraţi pe Instagramul meu, veţi vedea că îmi place foarte mult să folosesc lumina naturală şi nu-mi place să se întâmple prea multe în fotografie”, spune ea. „Cred că mai puţin înseamnă mai mult. Alegeţi-vă cu grijă imaginile, includeţi multă lumină naturală şi păstraţi fundalurile simple.”

3. Pregătiţi fotografiile pentru imprimare

O femeie stând pe canapea cu un bebeluş, folosind aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor pe telefon pentru a edita un calendar foto.

„Puteţi experimenta cu aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor fie pe calculator, fie pe telefon”, spune Rafaella, care a folosit aplicaţia pentru şablonul ei de calendar.

Este important să vă pregătiţi imaginile înainte de imprimare. Multe aplicaţii de editare a fotografiilor vă vor oferi opţiunea de a selecta tipul de fişier de imagine şi calitatea atunci când exportaţi, iar Rafaella vă sfătuieşte să exportaţi la o calitate cât mai ridicată. „Dacă faceţi acest lucru, atunci când imprimaţi, veţi vedea o imagine de o calitate mai bună”, spune ea.

Dacă exportaţi imaginile în format JPEG, selectaţi cea mai bună calitate posibilă. Puteţi exporta imaginile şi ca fişiere PNG, deoarece aceste tipuri de fişiere pierd mai puţină calitate atunci când sunt comprimate, rezultând adesea imagini mai frumoase. Dacă realizaţi fotografiile în format RAW, veţi obţine cea mai bună calitate posibilă şi cea mai mare flexibilitate în etapa de post-producţie, atunci când utilizaţi un software de editare a imaginilor, precum Canon Digital Photo Professional (DPP).

Nu uitaţi că imaginile pot arăta diferit imprimate faţă de cum le vedeţi pe ecran, aşa că încercaţi câteva imprimări de test pentru a vă face o idee despre cum vor arăta imaginile finale ale calendarului.

Rafaella a utilizat aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor, care dispune de o selecţie de şabloane pentru calendare. Vă puteţi importa imaginile direct în şabloane sau le puteţi folosi ca sursă de inspiraţie pentru propriile modele.

4. Folosiţi-vă imaginaţia cu şabloanele alese

O femeie aşezată la laptop, ajustând fotografii de familie într-un calendar foto folosind Canon Easy-PhotoPrint Editor.

Aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor permite adăugarea de text, ştampile şi rame suplimentare la calendarul dumneavoastră sau aplicarea de filtre creative imaginilor. Pe lângă şabloanele din aplicaţie, există o varietate de opţiuni pentru calendare în aplicaţia Creative Park, de la calendare de Crăciun şi cu zilele rămase până la ziua de naştere la calendare 3D şi autocolante de tip calendar.

În funcţie de abilităţile dumneavoastră de artizanat, aţi putea încerca să vă creaţi propriul şablon de calendar de la zero, dar Rafaella a ales şablonul Classic One Month din aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor, care oferă opţiunea de a adăuga o fotografie pe pagina fiecărei luni. Alegeţi dimensiunea corectă a hârtiei pentru imprimanta dumneavoastră, importaţi-vă fotografiile şi jucaţi-vă cu filtre creative, ştampile şi rame pentru a vă adăuga propriul stil. Puteţi chiar să schimbaţi fontul şi culoarea textului pentru a vă personaliza şi mai mult calendarul.

Există, de asemenea, o serie de opţiuni de calendare în aplicaţia gratuită Creative Park, colecţia Canon de materiale gratuite pentru creaţii din hârtie. Pur şi simplu alegeţi un şablon de calendar, selectaţi dimensiunea pe care doriţi să o imprimaţi şi descărcaţi fişierul. Luaţi nişte foarfece, lipici, un creion, un pix, scobitori şi pensete şi pregătiţi-vă să tăiaţi, să împăturiţi, să lipiţi şi să asamblaţi calendarul.

5. Imprimaţi şi expuneţi

O femeie zâmbeşte ţinând în mână o pagină de calendar proaspăt imprimată.

Vă puteţi conecta direct la imprimanta Canon PIXMA seria TS7450 fie de pe calculator, fie de pe smartphone. Cartuşele de cerneală pentru imprimantă sunt, de asemenea, simplu de instalat şi schimbat.

O femeie ţine în braţe un bebeluş pe o suprafaţă din bucătărie. Un calendar foto este agăţat pe dulapul din spatele ei.

Centrul casei este adesea bucătăria, aşa că v-aţi putea afişa calendarul personalizat pe un dulap de perete pentru a vă asigura că nu uitaţi niciodată evenimentele importante.

După ce totul este gata, este timpul să începeţi imprimarea. Imprimanta Canon PIXMA seria TS7450, accesibilă şi uşor de utilizat, are o gamă largă de opţiuni, ceea ce o face ideală atât pentru muncă, cât şi pentru timpul liber. Puteţi să copiaţi şi să scanaţi rapid mai multe foi pentru serviciu şi să o folosiţi totodată ca dispozitiv creativ pentru activităţile cu copiii. Gama largă de suporturi creative Canon include hârtie foto magnetică pentru a putea lipi calendarul imprimat direct pe frigider.

6. Oferiţi-vă în dar creaţiile

O femeie cu un bebeluş în braţe, agăţând pe perete un calendar foto înrămat, alături de o serie de alte fotografii şi imagini înrămate.

Un calendar personalizat plin de amintiri speciale ar fi un cadou aniversar excelent pentru bunici sau prieteni apropiaţi.

Atunci când este plin de amintiri fericite şi împărtăşite, un calendar personalizat poate fi un cadou emoţionant pentru prieteni sau membri ai familiei. Pe lângă propriul calendar, Rafaella a creat şi un calendar înrămat cu o fotografie de la nunta surorii ei.

„Sora mea s-a căsătorit în august, iar fiica mea a dus inelele, aşa că avem o poză cu noi împreună cu sora şi cumnatul meu”, spune ea. „Am folosit unele dintre modelele de fundal din aplicaţie şi a arătat foarte bine. I-l voi trimite prin poştă surorii mele şi sigur îl va adora.”

„Pentru mine, totul se rezumă la amintirile pe care le poţi cuprinde în fotografii. Totul este digital în zilele noastre, dar cred că ne lipseşte partea tactilă. Este cu siguranţă un cadou pe care mi-ar plăcea să îl primesc. Face amintirile palpabile.”Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMAŢI

  Editarea fotografiilor pentru imprimare

  Imprimaţi mai multe din fotografiile dumneavoastră cu ghidul nostru pas cu pas pentru editarea fotografiilor pentru imprimare şi cele mai bune setări de imprimare de folosit.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Imprimaţi liste, planuri şi obiective

  Fiţi creativ cu o imprimantă Canon PIXMA şi rămâneţi organizat şi conectat la momentul prezent pe tot parcursul anului.

 • IMPRIMARE

  Canon PosterArtist

  Creaţi modele de afişe profesionale, rapid, simplu şi gratuit.

 • PRINTING TIPS

  Create a personal gift

  The Canon Photo Cube helps you craft a gift full of happy memories.