IMPRIMARE

Cele mai bune imprimante pentru studenţi

Găsiţi o imprimantă pentru studenţi perfectă pentru nevoile şi bugetul dumneavoastră.
Un tânăr cu spatele la cameră se sprijină pe un birou pe care se află o imprimantă Canon PIXMA, plante şi articole de papetărie.

În această eră digitală, cea mai mare parte a comunicării noastre scrise este prin mesaje text, e-mail şi documente electronice, dar există încă o mulţime de situaţii în care aveţi nevoie să imprimaţi.

Gama de imprimante Canon este renumită pentru rentabilitatea, eficienţa şi fiabilitatea acestora. Unele modele sunt optime pentru text, în timp ce altele sunt destinate producţiei de grafică şi fotografii, iar multe modele se descurcă excelent la ambele, chiar dacă aveţi un buget mic.

Pentru studenţi, pe lângă necesitatea de a trimite uneori lucrări în formă imprimată, există şi alte beneficii mai puţin evidente ale imprimării. Crearea de note fizice pentru consultare rapidă şi uşoară poate fi un mare ajutor pentru învăţat şi revizuit. Şi, chiar dacă veţi trimite documente electronic, citindu-le mai întâi pe hârtie puteţi observa mult mai uşor greşelile, pe lângă faptul că vă puteţi oferi ochilor o pauză binevenită de la vizualizarea ecranului. Pentru cursuri de grafică şi fotografie, pentru care aveţi de multe ori nevoie să prezentaţi proiecte fizice, imprimarea vă poate ajuta cu adevărat să vă evaluaţi lucrările şi să identificaţi zone de îmbunătăţire.

Un laptop pe un birou cu efect de lemn alături de o imprimantă Canon PIXMA.

Canon are o mulţime de aplicaţii şi software de imprimare pentru a vă ajuta să profitaţi la maximum de imprimanta dumneavoastră.

Dacă nu sunteţi obişnuit să pregătiţi proiecte pentru imprimare, aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor vă ajută să editaţi fotografii şi să creaţi colaje, afişe şi multe altele utilizând o gamă de şabloane. În plus, puteţi aranja mai multe fişiere (text, foi de calcul, PDF-uri, imagini) şi le puteţi imprima împreună pe o singură coală cu Canon Easy-Layout Editor.

Multe colegii şi universităţi folosesc acum Google Classroom pentru organizarea temelor – în acest caz, puteţi utiliza imprimanta Canon pentru a vă imprima foile de lucru din cloud. Conectaţi-vă pur şi simplu la Google Classroom de pe ecranul tactil al imprimantei sau din aplicaţia de pe dispozitivul inteligent şi puteţi face clic pentru a accesa anumite materii şi a imprima fişele cu teme adăugate de profesorii dumneavoastră. După ce aţi terminat lucrul, dacă imprimanta wireless Canon include un scaner încorporat, puteţi chiar să scanaţi paginile finalizate şi să le trimiteţi, direct de pe ecranul imprimantei sau din aplicaţie.

Citiţi în continuare pentru a descoperi echipamentul perfect pentru imprimare.

Imprimante pentru studenţi la preţuri accesibile

O imprimantă Canon PIXMA pe o suprafaţă de lucru gri închis. În fundal se poate vedea o masă mică din lemn şi trei scaune.

Seria Canon PIXMA TS205 este cea mai accesibilă imprimantă din gamă. Nu are un scaner încorporat, dar are o construcţie robustă şi produce documente de înaltă calitate atât monocrom, cât şi color, precum şi fotografii vii fără margini de 10 x 15 cm.

Dacă există o constantă în viaţa de student, aceasta este încercarea de a respecta un buget. Din fericire, imprimantele Canon cu jet de cerneală încep la un preţ foarte modest, iar seria compactă şi elegantă Canon PIXMA TS205 este o imprimantă ideală pentru studenţi.

Simplă, necomplicată şi uşor de utilizat, PIXMA TS205 este totodată destul de rapidă, imprimând pagini A4 monocrome la 7,7 ipm (imprimări pe minut) şi complet color la 4 ipm. Poate imprima şi fotografii lucioase de 10 x 15 cm fără margini în doar puţin peste un minut1.

Nu numai că imprimanta are un preţ accesibil, dar şi costurile de funcţionare sunt reduse. Are nevoie doar de o pereche de cartuşe de cerneală, unul de culoare neagră şi altul color, care sunt rapide şi uşor de înlocuit. Sunt disponibile opţiuni de capacitate mare pentru rentabilitate mai bună dacă trebuie să imprimaţi volume mai mari. Cu fiecare pereche de cartuşe XL puteţi imprima aproximativ 400 de documente A4 monocrome sau până la 300 complet color.

Seria Canon PIXMA TS305 adaugă conectivitate Wi-Fi pentru imprimare wireless şi este compatibilă şi cu aplicaţia gratuită Canon PRINT, permiţându-vă să imprimaţi fără probleme de pe dispozitive inteligente. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că puteţi copia documente, chiar dacă imprimanta în sine nu include un scaner.

O imprimantă Canon PIXMA de culoare neagră imprimă o foaie de hârtie A4, fiind înconjurată de imagini şi materiale imprimate. Se vede şi o mână care ţine un smartphone.

Cu seria Canon PIXMA TS3350 puteţi imprima wireless din cloud, precum şi de pe smartphone-uri şi tablete cu aplicaţia Canon PRINT. Dispune de un afişaj LCD monocrom de 3,8 cm şi poate imprima fotografii pătrate de 13 x 13 cm, precum şi formate mai convenţionale de până la 13 x 18 cm.

Multifuncţionalul seria Canon PIXMA TS3150 adaugă un scaner încorporat, astfel încât puteţi digitaliza sau crea rapid şi uşor copii ale imaginilor şi documentelor imprimate existente. De asemenea, dispune de conectivitate Wi-Fi şi este compatibilă cu Apple AirPrint şi Mopria™ pentru Android, astfel încât să puteţi imprima direct de pe dispozitivul dumneavoastră. Utilizează aceleaşi cartuşe de cerneală ca seria Canon PIXMA TS205 şi seria Canon PIXMA TS305, cu aceleaşi opţiuni de mare capacitate.

La fel ca PIXMA TS3150, imprimanta la un preţ accesibil din seria Canon PIXMA TS3350 include un ecran util de 3,8 cm pentru monitorizarea stării imprimantei şi poate imprima fotografii mai mari fără margini, în formate de până la 13 x 18 cm. Poate totodată să imprime din cloud utilizând PIXMA Cloud Link prin aplicaţia Canon PRINT.

Cele mai bune imprimante compacte pentru studenţi

O imprimantă Canon PIXMA pe marginea unei mese. În fundal se pot vedea mai multe birouri şi scaune.

Seria compactă Canon PIXMA TS305 este ideală dacă spaţiul este limitat, dar aveţi totuşi nevoie de capacităţi de imprimare de înaltă calitate a documentelor şi fotografiilor.

Spaţiile de cazare pentru studenţi nu sunt de regulă spaţioase, astfel că imprimantele uşoare, de dimensiuni mici, sunt adesea preferate. Imprimantele Canon pentru studenţi pe care le-am menţionat până acum au dimensiuni începând de la circa 426 x 255 x 31 mm şi greutăţi de la 2,5 kg în cazul dispozitivelor care doar imprimă şi de la 435 x 316 x 145 mm şi 3,9 kg în cazul multifuncţionalelor. Acestea ocupă foarte puţin spaţiu şi este uşor să le mutaţi dintr-un loc în altul atunci când este necesar.

Un avantaj al conectivităţii Wi-Fi disponibile pe majoritatea imprimantelor Canon este că puteţi păstra imprimanta într-un loc convenabil, mai degrabă decât să o aveţi conectată la un calculator. De asemenea, este util să puteţi imprima de oriunde folosind laptopul sau telefonul, fără a fi nevoie să îl conectaţi fizic la imprimantă cu un cablu care atârnă. De exemplu, puteţi trimite o lucrare de imprimare de pe laptop pe imprimantă înainte de a vă da jos din pat dimineaţa şi o puteţi lua din tava de ieşire când sunteţi gata de plecare.

Imprimanta compactă Canon PIXMA seria TS305 are doar 430 x 282 x 143 mm, cântăreşte 2,9 kg şi imprimă documente A4 de dimensiuni standard la viteze de până la 7,7 ipm monocrom şi 4 ipm color. Poate produce şi fotografii lucioase de 10 x 15 cm fără margini în doar 65 de secunde.

Treceţi la următorul nivel

O mână ţine un document care iese dintr-o imprimantă Canon PIXMA.

Canon PIXMA TS7650i funcţionează cu aceeaşi formulă de cerneală neagră pe bază de pigment ca seria GX de imprimante profesionale Canon, producând text extrem de robust, care este foarte rezistent la pătare.

Seria Canon PIXMA TS5350a duce lucrurile şi mai departe, oferindu-vă o creştere a productivităţii. Dispune de conectivitate Wi-Fi şi este compatibilă direct cu Apple AirPrint, Mopria™ pentru Android şi PIXMA Cloud Link de la Canon. În plus, include un scaner cu rezoluţie mai mare, care permite captura şi copierea detaliilor ultrafine la scanarea documentelor sau a fotografiilor şi a altor imagini. Este totodată mai rapidă, producând documente A4 monocrome la viteze de până la 13 ipm şi color până la 6,8 ipm. Poate produce şi fotografii lucioase fără margini până la formatul A4, imprimând fotografii fără margini de 10 x 15 cm în doar 43 de secunde.

Seria PIXMA TS5350a dispune atât de o casetă A4 cu încărcare frontală, cât şi de o tavă posterioară de alimentare cu hârtie, care poate accepta dimensiuni diferite de hârtie, până la A4. Este o caracteristică foarte utilă dacă doriţi să imprimaţi lucrări de artă şi fotografii, dar şi documente, deoarece puteţi utiliza caseta frontală pentru hârtie simplă şi introduce suporturi specializate sau hârtie foto în tava din spate, după cum şi când aveţi nevoie. Un alt bonus atât pentru a economisi bani, cât şi pentru protecţia mediului înconjurător este faptul că imprimanta include o funcţie duplex automat pentru imprimarea automată a documentelor faţă-verso fără a fi nevoie să întoarceţi paginile manual.

Imprimanta compactă Canon PIXMA TS7650i este altă opţiune accesibilă pentru studenţi. Este rapidă, producând pagini monocrome şi color la 15 ipm şi respectiv 10 ipm, iar cerneala neagră pe bază de pigment are totodată o probabilitate mai mică de a produce pete pe hârtia simplă – un avantaj major atunci când se utilizează markere pentru evidenţiat pentru revizuire.

PIXMA TS7650i este uşor de configurat datorită interfeţei intuitive bazate pe un ecran color rabatabil. Este bine conectată, cu asociere rapidă şi uşoară cu dispozitivele iOS prin Wi-Fi, eliminând necesitatea parolelor. De asemenea, vă puteţi conecta prin Wi-Fi Direct pe dispozitivele iOS şi Android, datorită unui cod QR afişat pe ecranul imprimantei.

Ca şi în cazul seriei PIXMA TS5350a, caseta internă separată pentru hârtie şi tava de alimentare posterioară permit încărcarea simultană a hârtiei simple şi a hârtiei foto. Există, de asemenea, o versiune PIXMA TS7750i uşor mai înaltă, care dispune de un ADF (alimentator automat de documente) încorporat de 35 de coli, care vă poate economisi timp atunci când scanaţi sau copiaţi documente cu mai multe pagini.

Reducerea costurilor de funcţionare

O imprimantă Canon PIXMA cu un aparat foto Canon lângă aceasta şi o selecţie de imprimări de călătorii, cu mâncare şi portrete, aranjate în jurul acesteia.

Ideală pentru imprimarea fotografiilor, Canon PIXMA G640 este o imprimantă MegaTank cu şase rezervoare reîncărcabile de cerneală pe bază de colorant. Aceasta oferă o gamă de tonuri şi un spaţiu de culoare extinse pentru a asigura o calitate optimă a fotografiilor. Există, de asemenea, o imprimantă Canon PIXMA G540 cu acelaşi sistem de cerneală, dar fără scaner încorporat.

Toate imprimantele pentru studenţi pe care le-am menţionat combină preţurile de achiziţie foarte accesibile cu costuri de funcţionare extrem de competitive.

Deşi cartuşele de cerneală sunt convenabile, sunt totuşi mai puţin rentabile dacă trebuie să imprimaţi în mod regulat volume mari de pagini. Imprimantele Canon MegaTank oferă o alternativă mai economică şi mai sustenabilă, care poate reduce semnificativ costurile de funcţionare.

În loc de cartuşe de cerneală, imprimantele MegaTank au rezervoare de cerneală, pe care le puteţi reumple folosind recipiente cu cerneală Canon originală, care costă o fracţiune din preţul cartuşelor. Recipientele fără presare sunt, de asemenea, concepute pentru o completare uşoară cu cerneală, fără a face deloc mizerie, iar fiecare culoare are o formă unică a duzei, ceea ce face imposibilă încărcarea cernelii în rezervorul greşit.

O tânără care ţine un smartphone stă la un birou cu o imprimantă Canon PIXMA pe el.

Cu un raport calitate-preţ uimitor pentru o imprimantă MegaTank, Canon PIXMA G2420 este o investiţie bună ţinând cont că s-ar putea să nu mai aveţi cheltuieli suplimentare cu cerneala pentru tot restul vieţii de student. De asemenea, elimină inconvenienţele de a cumpăra cartuşe de schimb. Canon PIXMA G3420 (în imagine) oferă toate aceste avantaje, adăugând în acelaşi timp Wi-Fi încorporat.

Canon PIXMA G3420 este un multifuncţional MegaTank cu funcţiile obişnuite de imprimare, scanare şi copiere, precum şi conectivitate Wi-Fi şi la cloud. Este livrată cu suficientă cerneală pentru a imprima un număr uimitor de până la 6.000 de pagini monocrome (peste 7.600 în modul economic) sau până la 7.700 de pagini color.

Dacă doriţi toate aceste avantaje, dar nu aveţi nevoie de conectivitate Wi-Fi, Canon PIXMA G2420 este şi mai accesibilă şi are exact aceleaşi costuri de funcţionare reduse. În plus, ambele modele pot imprima şi bannere color cu o lungime de până la 1,2 metri, doar pe hârtie simplă.

Alegerea vă aparţine

Pentru a fi cu un pas înainte în viaţa ocupată de student, este minunat să puteţi imprima orice doriţi, oricând vreţi, în loc să trebuiască să apelaţi pentru aceasta la alte persoane sau servicii. Gama Canon de imprimante PIXMA la preţuri accesibile vă oferă o soluţie optimă de imprimare convenabilă, rapidă şi fără complicaţii, cu o performanţă fiabilă şi stabilă. Şi majoritatea adaugă luxul conectivităţii Wi-Fi, combinat cu aplicaţii pentru dispozitive inteligente, adăugând şi mai mult confort şi versatilitate experienţei de imprimare a studenţilor.Articol scris de Matthew Richards

 1. Viteza de imprimare a fotografiilor se calculează pe baza setărilor implicite, utilizând standardul ISO/JIS-SCID N2 pe hârtie fotografică lucioasă superioară II, şi nu ia în considerare durata de procesare a datelor pe calculatorul gazdă.

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante Canon pentru fotografii

  Indiferent dacă doriţi să vă expuneţi fotografiile într-o ramă, într-un album sau pe un autocolant, găsiţi cea mai potrivită imprimantă pentru nevoile dumneavoastră creative.

 • IMPRIMARE

  Aplicaţia de imprimare Canon potrivită pentru dumneavoastră

  Fiţi creativ şi organizat cu aplicaţiile de imprimare Canon – există câte una pentru fiecare proiect.

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru designeri

  Imprimantele sunt instrumente esenţiale pentru designeri – vă ajutăm să alegeţi modelul potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Cele mai bune imprimante portabile Canon

  Exploraţi gama Canon de imprimante compacte pentru a afla care vi se potriveşte.