IMPRIMARE CREATIVĂ

Imprimaţi propria vânătoare de comori extrem de distractivă pentru întreaga familie

Stop plictiseală, liber la explorare – descoperiţi cum puteţi utiliza imprimanta dvs. PIXMA, plus un strop de imaginaţie, pentru a crea o aventură senzaţională.
O imprimantă Canon PIXMA pe o masă, cu cutii din hârtii pliate şi o hartă desenată de mână.

Nu trebuie să călătoriţi departe de casă pentru a vă bucura de o aventură extrem de distractivă. Copiii adoră jocurile, cu atât mai mult cu cât la final îi aşteaptă o răsplată. Cu un strop de creativitate şi cu ajutorul unor modele de hârtie din Creative Park, al imprimantei dvs. Canon şi al hârtiei fotografice mate cu două feţe, vă puteţi crea foarte uşor propria mini-aventură acasă, indiferent că este vorba de o hartă a comorii ce duce spre bănuţi de ciocolată ascunşi bine sau o hartă cu aventuri, plină de provocări.

Odată ce v-aţi decis asupra locului unde se va desfăşura aventura, puteţi imprima hărţi pentru familie şi prieteni, iar apoi, creaţi propriile cufere cu comori, pline de bunătăţi, pe care să le ascundeţi prin grădină sau în parcul din apropiere. Este alegerea ideală pentru serbarea zilelor de naştere sau întâlnirile în grup, precum şi metoda perfectă de a-i distra pe copii în vacanţa de vară. În plus, întreaga familie se poate implica în proiectul distractiv de imprimare, iar totul se realizează uşor în şapte paşi.

1. Creaţi propria hartă

Două fetiţe care colorează o hartă aflată pe o masă cu o imprimantă PIXMA lângă ele.

Lăsaţi-i pe copii să vă ajute cu crearea hărţii. Dacă sunt mici, folosiţi un pix cu pastă neagră pentru a face contururile, apoi lăsaţi-i să coloreze cu pixuri şi creioane.

Odată ce v-aţi decis unde veţi organiza vânătoarea de comori, trebuie să creaţi o hartă a zonei. Nu vă faceţi griji dacă nu iese o hartă veritabilă, contează să fie uşor de utilizat pentru copii. Încercaţi să includeţi anumite repere pe care copiii să le recunoască uşor, cum ar fi mica seră din grădină sau un copac-vedetă din parcul din apropiere. Nu uitaţi să folosiţi multe culori, astfel încât harta să capteze atenţia.

2. Copiaţi şi imprimaţi

O fetiţă care se apleacă peste o masă, pentru a apăsa butoanele de pe panoul tactil al unei imprimante PIXMA.

Imprimantele Canon PIXMA, de exemplu PIXMA seria TS8350, au funcţia „Copy” („Copiere”), utilă pentru a realiza rapid copii după harta dvs.

O mamă care le arată fiicelor ei cum se imprimă harta pe care acestea au colorat-o.

Puteţi crea o versiune digitală a hărţii dvs. dacă doriţi, apăsând pe butonul „Scan” („Scanare”) în loc de „Copy” („Copiere”). Apoi o puteţi transfera în calculatorul dvs. şi direct pe telefonul dvs. smartphone utilizând aplicaţia Canon PRINT, iar ulterior o puteţi trimite pe e-mail familiei şi prietenilor, pentru ca aceştia să vină gata pregătiţi pentru aventură.

Cel mai probabil veţi avea nevoie de mai multe hărţi, în special dacă le faceţi pentru o petrecere. Vestea bună este că dacă utilizaţi o imprimantă Canon, de exemplu Canon PIXMA seria TS8350, aceasta vă permite să copiaţi şi să imprimaţi uşor harta, pentru a obţine cât de multe versiuni vă trebuie. Trebuie doar să puneţi harta dvs. în scaner, să încărcaţi hârtia, să apăsaţi pe butonul „Copy” („Copiere”) de pe ecranul tactil şi să urmaţi instrucţiunile de pe ecran. Asiguraţi-vă că aţi setat tipul corect de suport în setările de imprimare; noi am utilizat hârtia fotografică mată.

3. Utilizaţi aplicaţia Creative Park

O persoană care utilizează aplicaţia Creative Park pe telefon, pentru a imprima ceva.

Toate şabloanele disponibile în aplicaţia Creative Park vin împreună cu instrucţiuni imprimabile pe care le puteţi descărca.

Acum că aveţi hărţile imprimate, este timpul să pregătiţi cuferele cu comori, iar aici intră în joc aplicaţia Creative Park de la Canon. Puteţi folosi fie versiunea pentru desktop, fie, pentru a simplifica totul, aplicaţia dedicată Creative Park1 disponibilă în App Store sau Google Play. După ce aţi descărcat aplicaţia, trebuie să vă creaţi un cont, dacă nu aveţi deja unul; acesta este gratuit şi vă asigură accesul la sute de şabloane şi idei creative pe care le puteţi imprima cu imprimanta dvs. Canon. Pentru a găsi câteva opţiuni potrivite de cufere cu comori, faceţi o căutare rapidă utilizând cuvântul „cutie” şi alegeţi modelul dorit! Pentru a se potrivi cu tematica zilei, am utilizat mai multe cutii, inclusiv un cub cu motive de frunze şi un model ce seamănă cu un cufăr clasic.

4. Imprimaţi-vă modelele de hârtie

Două fetiţe entuziasmate, care urmăresc cum se imprimă un model de cutie din hârtie la imprimanta Canon PIXMA.

Imprimantele Canon PIXMA, uşor de conectat, facilitează imprimarea uşoară prin aplicaţia Creative Park.

Graţie conectivităţii wireless a imprimantelor Canon, de exemplu PIXMA seria TS8350, este foarte uşor să imprimaţi direct din aplicaţie şabloanele alese. Veţi vedea o pictogramă cu imprimanta în partea de jos a ecranului; apăsaţi pe aceasta, iar aplicaţia Canon PRINT vă va ghida în procesul de imprimare, de la alegerea dimensiunii hârtiei la tipul de suport utilizat. Odată ce aţi finalizat paşii, aplicaţia Creative Park va trimite wireless informaţiile către imprimantă, iar aceasta va începe imprimarea.

5. Creaţi propriile cufere cu comori

O persoană care taie cu foarfeca un model de cutie cu motive de frunze.

Oferind instrucţiuni uşor de urmărit, cuferele şi cutiile Creative Park se asamblează simplu şi rapid.

O mamă şi fiicele ei, care pliază şi lipesc nişte cutii din hârtie.

Odată ce aţi decupat tot ce trebuie, copiii pot contribui la paşii de pliere şi lipire, transformând activitatea într-una creativă şi distractivă înainte de aventura în aer liber.

După ce aţi imprimat modelele pentru cuferele cu comori, este timpul pentru partea distractivă: asamblarea acestora. Întâi va trebui să le decupaţi; de această activitate ar trebui să se ocupe părintele, însă dacă aveţi foarfece pentru copii, îi puteţi lăsa şi pe cei mici să încerce. Unele modele se pliază uşor, în vreme ce la altele veţi avea nevoie de puţin lipici pentru a le asambla, însă majoritatea vor necesita doar câteva plieri pentru a crea cufărul. Nu uitaţi că aplicaţia Creative Park vă oferă instrucţiuni simple pas cu pas.

6. Puneţi înăuntru premiile şi ascundeţi cuferele cu comori

Bănuţi de aur din ciocolată, care sunt puşi într-o cutie din hârtie. Lângă cutie se află o hartă viu colorată, desenată de mână.

După ce sunt gata, de ce să nu adăugaţi o mică surpriză în cuferele cu comori? Va fi răsplata perfectă după o aventură în aer liber.

O cutie din hârtie cu motive de frunze, aşezată într-o grădină lângă câteva ghivece cu plante.

Odată ce aţi terminat cu cutiile pentru cuferele cu comori, e timpul să le ascundeţi prin grădină; nu uitaţi să le ascundeţi cât mai aproape de nivelul solului, pentru a fi la îndemâna mânuţelor celor mici.

Cuferele sunt gata, iar copiii dvs. cu siguranţă deja nu mai au răbdare; e timpul să le umpleţi şi să le ascundeţi în grădină sau în parcul din apropiere, iar apoi, vânătoarea de comori poate începe. Încercaţi să faceţi asta fără să vă urmărească cei mici când umblaţi prin grădină pentru a le ascunde. Odată ce toate cutiile sunt la locul lor, marcaţi pe hartă zona în care ar putea fi ascunsă comoara.

7. Să înceapă vânătoarea de comori!

O mamă şi fiicele ei, care studiază o hartă a comorii într-o grădină mare.

Iar acum vine partea distractivă! Urmăriţi cum copiii dvs. urmează traseele de pe hărţile făcute de dvs., pentru a descoperi cuferele şi comoara dinăuntru.

O fetiţă care se apleacă peste un ghiveci cu plante, pentru a lua un cufăr cu comori făcut din hârtie.

Iată o activitate extrem de distractivă care să vă însenineze ziua şi să-i scoată pe copii în aer liber.

Luaţi hărţile şi oferiţi îndrumări copiilor de-a lungul traseelor, în timp ce aceştia încearcă să descopere cuferele şi cutiile cu comori. Asiguraţi-vă că aveţi aparatul dvs. foto Canon la îndemână, pentru a surprinde momente memorabile, pe care să le împărtăşiţi mai târziu cu alţii!

Articol scris de Phil Hall

  1. Pentru informaţii despre modelele de imprimante Canon cu jet de cerneală acceptate, consultaţi această pagină web.

Produse conexe

Articole conexe