IMPRIMARE CREATIVĂ

6 moduri de a deveni creativ cu imprimanta PIXMA

Daţi un nou suflu locuinţei, stilului şi echipamentelor dumneavoastră cu aceste idei de imprimare şi creaţii din hârtie pentru întreaga familie.
Imprimare distractivă pentru toată lumea

Credeţi că imprimanta dumneavoastră de familie este doar pentru documente şi fotografii? Gândiţi-vă mai bine. Există o multitudine de idei creative care aşteaptă să fie transformate în realitate cu imprimanta Canon PIXMA – de la cărţi de bucate imprimate acasă şi modele grozave pentru echipamentele dumneavoastră, până la îmbrăcăminte personalizată şi decoraţiuni înfricoşătoare de Halloween.

Artista şi creatoarea de obiecte artizanale din hârtie Aimee Graham, care organizează ateliere de confecţionat flori de hârtie şi origami, crede că imprimarea oferă posibilităţi nelimitate. „Produsele din hârtie sunt ceva cu care lucrez de ani de zile şi îmi oferă o platformă creativă pentru a face ceva din nimic”, spune ea. „Pentru că hârtia este atât de versatilă, o puteţi utiliza într-un mod bidimensional şi tridimensional – nu există limite. Pentru cei care nu sunt neapărat foarte creativi, poate fi copleşitor să creezi ceva din nimic. Imprimând, puteţi avea o platformă de la care să începeţi, pentru a restrânge puţin multitudinea de posibilităţi.”

Aimee crede, de asemenea, că imprimarea şi confecţionarea ajută orice om să îşi exprime creativitatea interioară – fiind un mod fantastic de a reuni familiile. „Cu toţii avem o latură creativă, pentru că fiecare om este creativ atunci când este copil”, spune ea. „Această calitate se pierde pentru că trebuie să ne gestionăm viaţa şi să facem tot felul de lucruri de adult, aşa că, atunci când suntem creativi, ne destindem şi suntem mai echilibraţi. Pentru familii, cred că este foarte important pentru că îi conectează pe membri acestora. Conectează părinţii cu copiii şi totodată îi pune pe adulţi în legătură cu copilul lor interior, ceea ce este uimitor.”

Aici vă prezentăm cele mai bune selecţii ale noastre de lucruri creative pe care le puteţi face cu imprimanta PIXMA pentru a sărbători Ziua Internaţională a Imprimării pe 20 octombrie 2021.

1. Creaţii delicate din hârtie

O ramă mică din lemn care conţine trei fluturi 3D coloraţi, din hârtie, stă pe un suport din lemn, lângă o imprimantă Canon PIXMA.

„Nu contează ce creezi, atâta timp cât creezi ceva”, spune Aimee Graham, artista care a realizat această minunată ramă de tip casetă cu fluturi. Aimee s-a apucat de creaţii din hârtie în timp ce locuia în Japonia, iar acum foloseşte această formă de artă pentru a-şi stimula sănătatea mintală, alături de meditaţie şi yoga.

Aimee, care postează tutoriale de origami pe Instagram, a creat artă tematică 3D cu fluturi cu imprimanta Canon PIXMA seria TS5350a şi crede că imprimarea propriilor decoraţiuni acasă poate fi o activitate terapeutică. „Cred că proiectele artizanale cu hârtie sunt o modalitate de a crea o rutină sănătoasă pentru noi înşine”, spune ea. „Unii oameni meditează, alţi oameni fac yoga. Eu fac ambele lucruri, dar acum îmi folosesc creativitatea şi ca parte a rutinei mele pentru sănătate mintală.”

Aimee a descărcat şi imprimat autocolante de perete 3D din Canon Creative Park pentru designul ei de fluturi artistici aranjaţi într-un clopot de sticlă. Site-ul web este gratuit şi oferă şi multe alte insecte simpatice din care puteţi alege, inclusiv buburuze, gândaci şi libelule, pe care le puteţi apoi imprima, decupa, împături, lipi şi asambla pentru a crea jucării şi ornamente 3D.

Pentru eleganta ei ramă de tip casetă cu fluturi, Aimee a imprimat şabloane simple pe care le-a găsit online, pictând apoi aripile cu acuarele şi carioci, inspirându-se din autocolantele din Creative Park. Coloratul, spune ea, este etapa în care aceste proiecte prind cu adevărat viaţă.

„Puteţi folosi orice fel de ustensile de colorat – acuarele, carioci, creioane – nu contează foarte mult, deoarece le puteţi folosi împreună sau în moduri diferite. Adăugarea de culoare este partea distractivă.”

2. Să înceapă jocul

Două fete care se mândresc cu jocurile de fotbal artizanale pe care le-au confecţionat.

Descoperiţi jocuri artizanale de familie cu care vă veţi distra atât când le creaţi, cât şi când le jucaţi – sentimentul de realizare după finalizarea creaţiei artizanale din hârtie poate fi întrecut doar de distracţia oferită de jocul cu aceasta.

Jocurile artizanale pe care le puteţi atât construi, cât şi juca împreună sunt o sursă excelentă de distracţie, iar cu Canon Creative Park, procesul este simplu şi accesibil.

Bloggeriţa Fariba Soetan şi familia ei şi-au transformat casa într-o lume a sportului. „Am ales în final jocuri de baschet şi fotbal, în parte pentru că păreau cu adevărat distractive, dar şi pentru că m-am gândit că nivelul de dificultate era bun pentru o primă încercare – pentru a ne familiariza cu modul de asamblare.”

Utilizând aplicaţia Creative Park sau descărcând de pe site-ul Creative Park direct pe calculator, vă puteţi selecta modelele preferate şi le puteţi imprima direct de pe imprimanta de acasă pentru a le asambla înainte de marele joc.

Pentru echipa dumneavoastră de artizani nu veţi avea nevoie decât de o foarfecă, lipici, o riglă pentru a crea pliurile, un pix vechi şi instrucţiunile pentru joc. Apoi, apucaţi-vă de treabă urmând liniile pentru decupare, pliurile şi punctele de lipire.

3. Decoraţiuni interioare

Un om agăţând o decoraţiune mobilă 3D cu un dinozaur, confecţionată manual, de tavanul unei camere de copil.

„Vreau să creez obiecte distractive, unice şi durabile, pe care oamenii le pot folosi ca accesorii în propriile case. Îmi place totodată să ajut oamenii să-şi descopere latura creativă”, spune Aimee.

Conferiţi un nou aspect locuinţei dumneavoastră creându-vă propriile decoraţiuni interioare cu imprimanta PIXMA. Exploraţi site-ul web Creative Park pentru accesorii la preţ mic, care vă vor înfrumuseţa spaţiile de locuit şi dormitoarele copiilor.

„Îmi folosesc creaţiile din hârtie în scopuri decorative, fie pentru casă, fie ca obiecte de podoabă, pentru a face bijuterii sau decoraţiuni de perete sau de masă”, spune Aimee.

Selectaţi secţiunea „Home and Living” (Casă şi decoraţiuni interioare) a site-ului web sau a aplicaţiei Creative Park pentru a alege, descărca şi imprima şablonul dorit. De la decoraţiuni mobile de atârnat în camera copilului la autocolante 3D de perete, steguleţe de ziua de naştere, sculpturi de perete şi autocolante pentru gresie, casa dumneavoastră ar putea primi un nou suflu de viaţă.

4. Imprimaţi-vă propria carte de bucate

Un bărbat şi un băiat stau la masa de bucătărie, pe care se află o imprimantă şi o carte mare de bucate realizată acasă, înconjurate de imagini imprimate cu diverse mâncăruri.

Daţi frâu liber pasiunii de a găti imprimându-vă propriile reţete şi creând o carte de bucate. Nu veţi mai uita niciodată cum să vă preparaţi mâncărurile de suflet preferate şi veţi avea, de asemenea, o comoară de feluri de mâncare incredibile pe care le puteţi transmite prietenilor şi familiei.

Aveţi o colecţie de reţete de familie care merită adunate într-o carte frumoasă? Transmiteţi-vă mai departe ideile de mâncăruri preferate într-o carte de bucate imprimată acasă – completată cu propriile imagini dacă vă pasionează şi fotografia culinară.

Fotografa culinară Natasha Alipour-Faridani, stabilită în Londra, îşi împărtăşeşte principalele sfaturi pentru realizarea propriei cărţi de bucate cu fotografii folosind Canon PIXMA seria TS3350 şi aplicaţia Canon Easy-PhotoPrint Editor, care are opţiuni creative pentru machetele de cărţi de bucate.

„Îmi doream reţete pline de culoare”, spune Natasha. „Şi dacă mâncarea pare plată, o vedere panoramică de sus este o opţiune bună. Întotdeauna mă asigur că există ceva ce depăşeşte marginea cadrului – poate fi doar marginea farfuriei, aceasta subliniază ideea că este vorba de o scenă în curs de desfăşurare.”

Indiferent că este vorba de o moştenire de familie, un cadou pentru un gurmand sau un jurnal în stilul unui album de colaje cu mâncărurile savurate în călătorii, creaţi o carte care este cu adevărat unică.

5. Distracţie festivă

Un semn cu urarea „Halloween fericit” atârnă deasupra unei mese împodobite cu decoraţiuni de Halloween.

„Sunt atât de mulţi oameni care merită urmăriţi pe Pinterest, YouTube, Instagram, TikTok – este literalmente peste tot”, spune Aimee. „Există atât de multe locuri în care poţi găsi inspiraţie pentru a crea diverse lucruri în prezent.”

„Am o mulţime de idei de creaţii din hârtie de sezon şi toate îmi dau un sentiment de nostalgie”, spune Aimee despre ideile distractive de artizanat pentru evenimente precum zile de naştere, nunţi, Paşte, Halloween şi Crăciun. „Oamenii reacţionează întotdeauna la lucruri nostalgice, iar momentele de sărbătoare ale anului sunt foarte importante, mai ales după ultimii doi ani prin care am trecut. Ele aduc oamenii împreună.”

Imprimaţi un banner înfricoşător, un felinar de hârtie în formă de dovleac, felicitări de Halloween şi măşti de vrăjitoare din aplicaţia sau de pe site-ul web Creative Park. În acest tutorial despre obiectele artizanale imprimabile de Halloween, vă vom arăta chiar şi cum să vă creaţi propriile modele artistice pentru unghii de Halloween cu abţibildurile noastre imprimabile pentru unghii, ce includ modele cu fantome. Aţi putea încerca, de asemenea, să vă creaţi propriile ornamente din hârtie pentru masa festivă sau coroane de Halloween pentru a intra cu adevărat în spiritul macabru al sărbătorii.

Pentru mai multe idei de creaţii din hârtie, urmăriţi-ne pe Pinterest şi împărtăşiţi-vă creaţiile pe reţelele sociale folosind hashtagul #MadeWithPIXMA.Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe

 • IMPRIMARE

  Cele mai bune imprimante pentru artizanat

  De la proiecte de familie la un finisaj profesional, Canon are imprimanta perfectă pentru dumneavoastră.

 • IMPRIMARE ŞI ARTIZANAT

  Creaţii artistice din hârtie

  Artistul Zack McLaughlin este inspirat de şablonul unui pescăraş albastru din Canon Creative Park.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Imprimaţi liste, planuri şi obiective

  Fiţi creativ cu o imprimantă Canon PIXMA şi rămâneţi organizat şi conectat la momentul prezent pe tot parcursul anului.

 • IMPRIMARE CREATIVĂ

  Crearea sistemului solar artizanal

  Faceţi-vă timp pentru a interacţiona, învăţa şi a vă juca cu colecţia Creative Park de creaţii artizanale din hârtie cu tematică spaţială.