A child sits on a stepladder entertained by his parents.

Fotografia de familie

Cum să obţineţi fotografii de Crăciun mai bune decât anul trecut

Chiar dacă Crăciunul este o tradiţie împământenită, fiecare sezon de sărbători este unic. De aceea, este important să vă asiguraţi că fotografiaţi momentele pasagere de distracţie în familie şi de la reuniunile de Crăciun. Fotograful de familie Lena Petrova, din Rusia, şi-a perfecţionat propria metodă de a surprinde această perioadă specială din an, atât în ceea ce priveşte fotografiile instantanee, cât şi fotografiile de grup puţin mai planificate, deşi tot amuzante şi degajate.

Abordarea Lenei cu privire la fotografia de familie poate fi rezumată în-o singură propoziţie: „Veţi obţine fotografii reuşite când toată lumea uită de şedinţa foto şi se bucură de timpul petrecut împreună.” Acest lucru înseamnă muzică dată mai tare, glume şi joacă cu copiii – distracţie în timp ce se creează amintiri trainice.

Indiferent dacă plănuiţi să realizaţi fotografii cu familia pentru felicitările de Crăciun de anul acesta sau doriţi doar să surprindeţi spiritul şi atmosfera sărbătorilor, cele 10 sfaturi de mai jos ale Lenei vă vor da o mulţime de idei pentru fotografiile de Crăciun şi vă vor arăta cum să realizaţi fotografii cu familia acasă. După ce obţineţi fotografiile de Crăciun perfecte cu familia, utilizaţi Creative Park pentru nenumărate opţiuni de imprimare, inclusiv modele de felicitări de Crăciun şi rame şi albume foto ce pot fi imprimate şi făcute cadou celor dragi.

10 sfaturi de la Lena Petrova pentru fotografii de Crăciun acasă şi în grădină

1. Alegeţi momentele importante

„Pentru instantanee, gândiţi-vă ce aspecte ale sărbătorii sunt importante pentru dvs. şi familia dvs. Pe lângă decorarea bradului şi despachetarea cadourilor, mai sunt şi plimbările la târgul de Crăciun, pregătirile pentru cină, semnarea felicitărilor, emoţia întâlnirii cu Moş Crăciun şi, fără îndoială, multe alte lucruri care înseamnă ceva pentru dvs. şi cei dragi. Aşa că asiguraţi-vă că aveţi mereu aparatul foto la îndemână...”

2. Concentraţi-vă pe lucrurile care contează

„Lucrurile care creează o atmosferă intimă în viaţa reală nu sunt întotdeauna potrivite pentru o fotografie clară, aşa că atunci când fotografiez portrete în casele oamenilor, deseori mut mobilier sau decoraţiuni în exces din cadru, inclusiv tablourile de pe perete. Nu fac acest lucru pentru fotografiile instantanee, dar, din fericire, există multe alte moduri de a ajusta fundalul utilizând doar aparatul foto. Nu numai că puteţi să alegeţi un unghi bun şi să încadraţi fotografia, dar puteţi şi să creaţi un fundal estompat cu efect bokeh fotografiind cu o deschidere mare a diafragmei, precum f/1,8.”

3. Gândiţi-vă la fundal

„Pentru un portret de familie, caut un fundal calm, astfel încât să nu distragă atenţia de la persoanele din fotografie. Nu trebuie însă să fie neapărat simplu: puteţi include un brad de Crăciun sau luminiţe de Crăciun pentru a crea o atmosferă de sărbătoare.”

4. Folosiţi recuzită şi decoraţiuni

Articole conexe
canon-get-inspired-christmas-craft-1-185

IDEI DE IMPRIMARE ARTIZANALĂ CREATIVĂ

Şase lucruri uimitoare pe care nu ştiaţi că le puteţi realiza cu imprimanta dvs.

Descoperiţi-vă latura creativă şi realizaţi-vă singuri cadourile de Crăciun, decoraţiunile şi jocurile pentru perioada sărbătorilor. Toate şabloanele pot fi descărcate şi imprimate gratuit.

How to shoot festive pet portraits

PORTRETELE ANIMALELOR DE COMPANIE

Cum să realizaţi portrete festive ale animalelor de companie

Descoperiţi cum să profitaţi la maximum de fotografia animalelor de companie şi să realizaţi portrete festive de Crăciun cu aceste sfaturi de top.

Christmas card printing

IMPRIMARE ŞI CREAŢII ARTIZANALE

Imprimarea de felicitări de Crăciun

Creaţi-vă propriul decor pentru şedinţa foto de sărbători şi imprimaţi felicitări de Crăciun personalizate.

„Pentru o fotografie de exterior de Crăciun, veţi avea nevoie de elemente în cadru care să denote că este perioada Crăciunului, precum brazi, lumini şi decoraţiuni. Vă puteţi aduce şi propria recuzită, precum ciorapi de Crăciun, jucării sau acadele. Nu vă fie teamă că exageraţi: este mai bine să aveţi câte puţin din toate decât să vă limitaţi la unul sau două tipuri de recuzită. Nu uitaţi de îmbrăcămintea festivă. Poate părea ciudat dacă subiecţii pozează în jachete obişnuite, ţinând recuzita de Crăciun şi înconjuraţi de luminiţe de Crăciun. Asiguraţi-vă însă că îmbrăcămintea nu distrage atenţia de la feţele din imagine, cu prea multe culori puternice şi contrastante.”

5. Folosiţi obiectivul potrivit

„Staţi la distanţă de persoane pentru a putea folosi un obiectiv de 50 mm. Poate fi tentant să folosiţi un obiectiv grandangular pentru a include în cadru mai multe persoane înghesuite, însă distanţele focale mici vor crea distorsiuni care nu vor fi pe placul familiei dvs. Dacă nu aveţi un obiectiv special pentru portrete, staţi cât mai departe posibil de subiect şi apropiaţi scena utilizând un obiectiv standard.”

6. Faceţi astfel încât să fie distractiv pentru copii

„Pentru a obţine fotografii bune cu copiii la joacă, cel mai bine este să vă jucaţi cu aceştia, încurajându-i puţin, stimulându-le imaginaţia şi încrederea. Încercaţi să aflaţi de la copii ce le place să facă şi creaţi o situaţie în care pot demonstra acel lucru. Veţi obţine cele mai bune fotografii când toată lumea se distrează.”

7. Lăsaţi muzica pornită

„Încercaţi să evitaţi liniştea în timpul pregătirilor pentru o fotografie de grup. Adeseori, fotografii începători au tendinţa să se axeze pe aspectele tehnice, concentrându-se pe ei înşişi şi uitând de persoanele care pozează pentru fotografie. Prietenii şi membrii familiei se vor plictisi şi acest lucru se vede în fotografii. Spuneţi-le ce faceţi şi porniţi muzica pentru a ajuta oamenii să se relaxeze. De obicei, aduc o boxă portabilă la şedinţele foto exact din acest motiv.”

8. Perfecţionaţi-vă compoziţia fotografiei de grup

„Este esenţial să structuraţi grupul pentru un portret de familie. Obiectivul dvs. este să aranjaţi pe toată lumea astfel încât fiecare să aibă capul la alt nivel. Încercaţi să găsiţi scaune de diferite înălţimi sau folosiţi un fotoliu şi rugaţi pe cineva să stea pe braţul fotoliului. De obicei, încep cu centrul cadrului şi merg spre margini, adăugând câte o persoană pe rând. Însă dacă familia este mare, mă uit prin vizor, stabilesc dimensiunea cadrului şi pun două persoane în marginile din stânga şi din dreapta ale cadrului. Apoi le cer tuturor celorlalţi să ocupe spaţiul dintre aceştia şi fac câteva corecţii pentru a obţine cea mai bună compoziţie.

Setând temporizatorul de pe aparatul foto sau folosind aplicaţia Canon Camera Connect pentru a realiza fotografia de la distanţă, puteţi să vă includeţi şi pe dvs. în cadru. Nu uitaţi să faceţi mai multe fotografii, în cazul în care cineva clipeşte.”

9. Utilizaţi adâncimea potrivită a câmpului

„Pentru un portret de grup, aproape întotdeauna veţi lucra cu două rânduri de persoane. Pentru a obţine o focalizare clară pe toţi participanţii de pe cele două rânduri, diafragma ar trebui să fie de aproximativ f/4-5,6.”

10. Nu uitaţi de animalele de companie

„Becurile şi jucăriile de Crăciun sunt noi şi atrăgătoare pentru animalele de companie, aşa că există şanse destul de bune să obţineţi fotografii de Crăciun amuzante şi jucăuşe cu acestea. Puteţi tachina pisica cu panglica de la un ambalaj de cadou sau cu luminiţele de Crăciun, iar câinii se vor juca bucuroşi afară în zăpadă cu copiii – toate acestea sunt subiecţi excelenţi pentru fotografii de Crăciun amuzante.”

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile