Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGGING

Cele mai bune aparate Canon pentru vlogging

Vloggingul este un mod excelent prin care oamenii vă pot cunoaşte cu adevărat – iar pentru a filma un vlog, aveţi nevoie de un aparat foto pentru vlogging. Indiferent că doriţi să deveniţi un expert cu mii de urmăritori sau doar să vă distraţi documentându-vă hobby-ul sau aventurile din vacanţă, există atât de multe moduri de a deveni creativ şi de a arăta cine sunteţi cu adevărat printr-un vlog. Este adevărat că există deja foarte mulţi vloggeri în lume, însă persoanele prietenoase şi creative vor găsi întotdeauna un mod de a se face auzite.

Acum, tonul prietenos şi mesajul sunt la alegerea dumneavoastră. Dar când vine vorba de cele mai bune aparate foto pentru vlogging de la Canon, cele trei de aici vă vor ajuta să vă transpuneţi ideile în realitate într-un mod distractiv şi uşor, oferindu-vă în acelaşi timp calitatea video şi controlul creativ de care aveţi nevoie pentru a crea un vlog ireproşabil. Toate cele trei aparate foto pentru vlogging de la Canon dispun de Wi-Fi şi Bluetooth încorporate, astfel încât să vă puteţi distribui clipurile video şi fotografiile transferându-vă wireless creaţiile pe dispozitivul inteligent, pentru a le încărca ulterior pe reţelele de socializare.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Un aparat foto ideal pentru vlogging, de tip studio, pentru începători

Senzor: APS-C de 24,1 MP
Ecran: ecran tactil cu unghi variabil, de 8 cm
Sistem AF: focalizare automată Dual Pixel CMOS AF cu urmărire a feţei şi a obiectelor şi detectare a ochilor la filmare
Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
Sistem de obiective: compatibil cu obiectivele EF şi EF-S
Audio: intrare pentru microfon

Acest aparat foto DSLR uşor şi portabil dispune de putere din plin şi specificaţii impresionante. Ecranul său rabatabil complet rabatabil, cu unghi variabil, vă permite să găsiţi unghiul perfect atunci când vă filmaţi, acasă sau în studio. Interfaţa asistată utilă cu utilizatorul vă îndrumă printre diversele funcţii şi explică cum se creează diversele efecte. Canon EOS 250D este aparatul foto perfect pentru vloggerii care îşi doresc să treacă de la un smartphone la ceva care le oferă mai mult control asupra procesului creativ.

Tehnologia de focalizare automată Dual Pixel CMOS AF cu funcţie de detectare a feţei şi a ochilor va asigura că nu veţi pierde niciodată focalizarea când vorbiţi în faţa camerei sau când vă deplasaţi. Când deconectaţi camera de la trepied pentru a realiza o filmare B-roll, Canon EOS 250D oferă o senzaţie de echilibru şi este uşor de ţinut în mână. Este aparatul foto cel mai mare dintre cele trei descrise aici, ceea ce înseamnă că este mai uşor de ţinut cu fermitate în mână, pentru filmări uniforme şi stabile.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Pe lângă toate aceste caracteristici utile, investiţia într-un aparat foto cu sistem EOS înseamnă că veţi beneficia şi de o gamă imensă de accesorii din care puteţi alege, ceea ce vă va oferi şi mai multă flexibilitate creativă. Compatibilitatea cu obiectivele EF şi EF-S înseamnă că aveţi la dispoziţie o mulţime de opţiuni din care să alegeţi în termeni de distanţe focale, precum şi posibilitatea de a crea imagini frumoase cu o adâncime redusă a câmpului. Pentru o calitate îmbunătăţită a sunetului, este disponibilă o mini-mufă stereo de 3,5 mm pentru a conecta un microfon extern.

Multifuncţional şi robust, Canon EOS 250D este aparatul foto preferat pentru persoanele influente precum Sanne de pe canalul YouTube Books and Quills, care utilizează gama largă de obiective Canon pentru a obţine efecte uniforme, de adâncime redusă a câmpului, care oferă videoclipurilor ei un aspect profesional.

Articole conexe
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: cucerirea fluviului Essequibo

Aventuriera Laura Bingham a condus prima coborâre pe fluviul Essequibo şi a filmat experienţa pentru vlogul ei cu un aparat PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGGING

Împărtăşiţi-vă pasiunea şi personalitatea: cum să începeţi un vlog chiar azi

Să începeţi un vlog este distractiv şi plin de satisfacţii – trebuie doar să urmaţi sfaturile noastre pentru vlogging şi să învăţaţi cum să filmaţi materiale frumoase, care să-i încânte pe cunoscători.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Un aparat foto mirrorless versatil de la Canon, destinat utilizării atât în interior, cât şi în exterior

Senzor: 24,1 MP, format APS-C
Ecran: ecran tactil cu unghi variabil, de 8 cm
Sistem AF: focalizare automată Dual Pixel CMOS AF cu urmărire a feţei şi a obiectelor
Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
Sistem de obiective: obiective EF-M dedicate, uşoare şi de mici dimensiuni şi compatibilitate cu obiectivele EF şi EF-S cu adaptorul de montură Canon EF-EOS M.
Audio: intrare pentru microfon

Canon EOS M50 a fost dezvoltat pentru filmare - în special pentru vlogging. Pentru începători, Canon EOS M50 oferă până la 143 de puncte de focalizare automată (în funcţie de obiectivul utilizat) cu tehnologia de focalizare automată Dual Pixel, care asigură urmărire a feţei şi a obiectelor. Focalizarea care poate fi selectată manual în cadru înseamnă că atunci când filmaţi în format B-roll puteţi trece cu degetul pe ecranul tactil pentru a deplasa punctul de focalizare automată sau pentru a crea un efect profesional de adaptare a distanţei de focalizare.

Canon EOS M50 este excelent pentru filmare în condiţii de luminozitate scăzută. La filmarea 4K, aparatul foto oferă sensibilitate de până la ISO 6400, ceea ce înseamnă că puteţi avea siguranţa că veţi obţine filmări clare, cu culori precise, indiferent că vă filmaţi despachetând produse în dormitorul iluminat cu veioză pe timp de noapte sau plimbându-vă pe străzile unei capitale în plină zi. Dacă nu aveţi nevoie să filmaţi în 4K, atunci filmarea la calitate HD vă va permite să măriţi intervalul ISO de la 100 până la 25.600, ceea ce înseamnă că puteţi filma la lumina lunii şi oamenii vor putea totuşi să vă vadă faţa!

Puteţi rabata rapid ecranul rabatabil, pentru a vă putea încadra când sunteţi în mişcare şi a obţine acele mici filmări selfie când vă plimbaţi prin piaţa alimentară locală sau faceţi o drumeţie pe potecile munţilor Apalaşi. Sistemul excepţional de focalizare automată de pe Canon EOS M50 suprapune un pătrat pe faţa dvs. pentru a vă arăta că sunteţi focalizat, iar sistemul digital de stabilizare a imaginii pentru filme vă ajută să vă asiguraţi că obţineţi filmări stabile, chiar şi atunci când ţineţi aparatul foto în mână.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

Pentru flexibilitate creativă, puteţi utiliza obiectivele EF şi EF-S cu un adaptor de montură Canon EF-EOS M, însă obiectivele compacte Canon EF-M dedicate sunt perfecte pentru filmările pentru vlog.

Ce altceva? Ei bine, există un microfon stereo încorporat, plus o mini-mufă stereo de 3,5 mm pentru conectarea unui microfon extern. Iar dacă montaţi obiectivul Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM din kit, EOS M50 vă va sta bine în mână. Acest lucru înseamnă că vă veţi putea filma de la distanţa oferită de lungimea propriului braţ fără a obosi, o tehnică pe care o veţi observa în clipurile video ale persoanelor influente precum Joel de la Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Aparatul foto pentru vlogging în format de buzunar, pentru acţiune

Senzor: 20,1 MP BSI 1.0
Ecran: ecran tactil rabatabil, de 7,5 cm
Sistem AF: focalizare automată continuă cu funcţie de urmărire a feţei şi a obiectelor cu focalizare automată în 31 de puncte; sistem de stabilizare a imaginii cu deplasarea lentilelor echivalent 4-stop, funcţie inteligentă de stabilizare a imaginii cu sistem avansat de stabilizare dinamică a imaginii pe 5 axe şi nivel automat
Rezoluţie video maximă: Full HD (1920 x 1080) la 60 cps
Filtru: filtru ND încorporat

Canon PowerShot G7 X Mark II este un aparat foto compact în format de buzunar, cu senzor de mari dimensiuni şi obiectiv de 24-100 mm (echivalent) f/1,8-2,8 încorporat. Combinaţia dintre greutatea redusă şi senzorul mare îl fac un adevărat campion pentru vloggeri. Îl puteţi pune în buzunar pentru a-l avea cu dvs. oriunde mergeţi – face faţă oricărei provocări. Obiectivul încorporat este extrem de rapid, ceea ce înseamnă că nu veţi rata niciun moment, iar ecranul rabatabil vă va ajuta să vă încadraţi extrem de uşor.

Canon PowerShot G7 X Mark II oferă performanţe excelente în toate condiţiile de iluminare, atât în plin soare, cât şi într-un dormitor luminat de veioză, ceea ce îl face aparatul perfect pentru acţiune. Puteţi vedea cât de clară este filmarea cu acesta în clipurile video ale lui Ellie de pe canalul YouTube doyouknowellie, care filmează de la răsărit până la apus.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II vă oferă un interval focal imens pentru a ajunge oriunde. Astfel, spre exemplu, la un eveniment sportiv puteţi încadra întreaga scenă şi apoi mări exact la capătul de 100 mm al intervalului de focalizare şi surprinde acţiunea. Apoi micşoraţi la loc, rabataţi în sus ecranul tactil, apăsaţi pe ecran şi înregistraţi-vă reacţia!

Canon PowerShot G7 X Mark II dispune şi de un mod excelent de detectare şi urmărire a feţei. Aceasta înseamnă că vă puteţi deplasa în orice direcţie doriţi, vă puteţi ridica mâinile în aer de bucurie şi vă puteţi arăta propriile reacţii la ceea ce se petrece, fără a vă face griji că faţa dvs. va ieşi din zona de claritate.

Veţi putea realiza filme incredibil de stabile chiar şi la zoom maxim şi chiar când panoramaţi sau sunteţi în mişcare, datorită sistemului avansat de stabilizare dinamică a imaginii pe 5 axe care contracarează tremurul aparatului.

Articol scris de Jeff Meyer

Produse conexe

Articole conexe

Inspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile