VLOGGING

Cele mai bune aparate foto Canon pentru vlogging

Aflaţi cum poate vlogul dumneavoastră să prindă viaţă cu uşurinţă, cu control din plin şi calitate video formidabilă, cu ajutorul acestor aparate foto excelente pentru vlogging de la Canon.
O persoană face vlogging cu un aparat foto Canon EOS R10. În fundal este un copac portocaliu încărcat cu fructe.

Vloggingul este un mod excelent prin care oamenii vă pot cunoaşte cu adevărat – iar pentru a filma un vlog, aveţi nevoie de un aparat foto pentru vlogging. Indiferent că doriţi să deveniţi un expert cu mii de urmăritori pe reţelele sociale şi abonaţi YouTube sau doar să vă distraţi documentându-vă hobby-ul sau aventurile din vacanţă, există atât de multe moduri de a deveni creativ şi de a arăta cine sunteţi cu adevărat printr-un vlog. Este adevărat că există deja foarte mulţi vloggeri în lume, însă persoanele prietenoase şi creative vor găsi întotdeauna un mod de a se face auzite.

Acum, tonul prietenos şi mesajul sunt la alegerea dumneavoastră. Dar când vine vorba de cele mai bune aparate foto pentru vlogging de la Canon, modelele enumerate aici vă vor ajuta să vă transpuneţi ideile în realitate într-un mod distractiv şi uşor, oferindu-vă în acelaşi timp calitatea video şi controlul creativ de care aveţi nevoie pentru a crea un vlog ireproşabil. Toate aceste aparate foto Canon pentru vlogging dispun de Wi-Fi şi Bluetooth încorporate, astfel încât vă puteţi distribui imediat videoclipurile şi fotografiile, transferându-vă wireless creaţiile pe dispozitivul inteligent pentru a le încărca ulterior pe reţelele sociale.

Iată cele mai bune aparate foto Canon pentru vlogging – citiţi mai departe pentru a afla de ce.

O fotografie de produs în aer liber cu un aparat foto Canon EOS R10, cu microfon şi minitrepied ataşate, configurat pentru înregistrare video.

Canon EOS R10 a fost creat special pentru creatorii aventuroşi. Cântărind doar 429 g, este aparatul perfect pentru geanta de echipamente a vloggerilor de călătorie, precum şi pentru cei care filmează cu aparatul în mână şi din mers.

1. Canon EOS R10

Cel mai bun aparat foto pentru vlogging de la Canon pentru începători şi creatorii ocazionali de pe reţelele sociale

 • Senzor: 24,2 MP, format APS-C
 • Sistem de focalizare automată: Dual Pixel CMOS AF cu urmărirea ochilor, feţei, animalelor şi vehiculelor
 • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,6 cm, cu 1,04 milioane de puncte
 • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160); 6K (supraeşantionat)
 • Sistem de obiective: obiective RF-S; obiective RF (cu factor de decupare 1,6x); obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
 • Vizor: vizor electronic (EVF) cu 2,36 milioane de puncte şi factor de mărire de 0,95x
 • Audio: microfon încorporat cu reducerea zgomotului intern; intrare pentru microfon
 • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
 • Filme: aspect de film vertical disponibil
 • Greutate: 429 g


Fie că sunteţi un videograf pasionat cu un cont înfloritor de reţea socială sau un începător care caută cel mai bun aparat foto pentru vlogging pentru a începe o carieră pe YouTube, Canon EOS R10 vă oferă ce aveţi nevoie. Un model de bază accesibil din sistemul mirrorless EOS R, EOS R10 vă oferă acces la montura RF de nivel profesional de la Canon pentru focalizare automată extrem de rapidă, utilizând obiective RF-S personalizate. Printre acestea se numără compactul şi accesibilul Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, un obiectiv universal ideal pentru familiarizarea cu sistemul mirrorless.

Focalizarea automată inteligentă cu deep learning de la Canon permite aparatului foto EOS R10 să urmărească fără efort ochii şi feţele pe 100 % din cadru1, astfel încât, indiferent de condiţiile de iluminare, veţi fi întotdeauna în centrul atenţiei. Pentru a vă asigura că animalele de companie nu sunt ignorate, EOS R10 le poate urmări şi pe acestea.

Senzorul său APS-C de 24,2 MP asigură calitatea de care aveţi nevoie pentru conţinut care arată incredibil, oferind 4K până la 60p, fără limită de timp pentru înregistrare. Pentru filmările cu încetinitorul în stil cinematografic, EOS R10 înregistrează 120 cps la calitate Full HD, în timp ce modurile sale de filmare pe verticală creează înregistrări pregătite pentru reţelele sociale pentru Instagram Stories şi TikTok.

EOS R10 a fost proiectat special pentru vloggerii care filmează cu aparatul în mână. Cu o greutate de doar 429 g şi ecran tactil cu unghi variabil pentru mai multă versatilitate şi pentru a vă vedea în timp ce filmaţi, puteţi filma pentru vlog de la lungimea braţului toată ziua. Asociaţi-l cu obiectivul uşor şi compact Canon RF 16mm F2.8 STM, excelent pentru vloggerii începători, pentru imagini ultralargi clare. Reţineţi că utilizarea unui obiectiv RF proiectat pentru un aparat foto full frame pe un aparat foto cu senzor APS-C va creşte, de fapt, distanţa focală a obiectivului cu un factor de 1,6x, ceea ce înseamnă că subiectul va umple o proporţie mai mare din cadru.

În trecut, chiar şi unele dintre cele mai bune aparate foto pentru vlogging pentru YouTuberi şi creatori aveau nevoie de microfoane externe. Cu toate acestea, EOS R10 este prevăzut cu un microfon încorporat care reduce automat zgomotul intern al aparatului foto, asigurând un sunet curat, ideal pentru vlogging din mers.

O femeie, cu spatele la aparat, ţinând un aparat foto Canon EOS R7 cu microfon ataşat în mâna întinsă.

Cu un senzor de 32,5 MP şi acelaşi sistem sofisticat de focalizare automată utilizat la aparatele foto Canon profesionale precum EOS R5 şi EOS R5 C, EOS R7 este o opţiune fantastică pentru creatorii care doresc să-şi ducă conţinutul la nivelul următor.

2. Canon EOS R7

Pentru creatorii şi pasionaţii de conţinut digital care doresc funcţii profesionale

 • Senzor: 32,5 MP, format APS-C
 • Sistem de focalizare automată: Dual Pixel CMOS AF cu urmărirea ochilor, feţei, animalelor şi vehiculelor
 • Stabilizator de imagine încorporat (IBIS): da
 • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,6 cm, cu 1,62 milioane de puncte
 • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160); 7K (supraeşantionat)
 • Stocare: două sloturi pentru carduri SD
 • Vizor: EVF cu 2,36 milioane de puncte şi factor de mărire de 1,15x
 • Sistem de obiective: obiective RF-S; obiective RF (cu factor de decupare 1,6x); obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
 • Audio: microfon încorporat cu reducerea zgomotului intern; intrare pentru microfon
 • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
 • Filme: aspect de film vertical disponibil
 • Greutate: 539 g


Dacă sunteţi un creator de conţinut digital experimentat sau pur şi simplu doriţi să vă îmbunătăţiţi conţinutul vlogului pentru a-l scoate în evidenţă, un aparat foto APS-C de calitate profesională din sistemul EOS R, cum ar fi Canon EOS R7, este partenerul perfect. Combinând senzorul de 32,5 MP cu montura de obiectiv RF, care oferă acces la gama Canon de obiective RF la standarde profesionale sau la obiectivele EF-S şi EF existente, EOS R7 va oferi conţinutul dumneavoastră avantajul unei calităţi impecabile, profesionale de care aveţi nevoie pentru a vă face remarcat pe YouTube sau pe Instagram. Beneficiind de aceeaşi focalizare automată inteligentă ca şi EOS R10, EOS R7 utilizează 527 de zone AF (651 pentru fotografii) pentru a urmări subiecţii, feţele şi ochii pe 100 % din cadru1, asigură-vă că fiecare secundă din conţinutul dumneavoastră video rămâne clară.

Destinat creatorilor de conţinut independenţi cu idei moderne, EOS R7 asigură o rezoluţie 4K la 60p şi conţinut video supraeşantionat din 7K la 30p, oferind detalii incredibile când se face downscaling la 4K. Cu înregistrarea internă folosind Canon Log 3, obţineţi şi o flexibilitate creativă imensă în postproducţie.

Cu sistem IBIS pe 5 axe încorporat, EOS R7 este proiectat pentru captură stabilă cu aparatul în mână, chiar şi în cea mai slabă lumină şi cu obiective fără stabilizator de imagine. Atunci când este asociat cu un obiectiv RF cu stabilizator de imagine, cum ar fi Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, care combină un unghi mare de vizualizare cu o diafragmă maximă luminoasă, EOS R7 oferă până la 7 stopuri2 de stabilizare a imaginii pentru conţinut uniform, fără tremur, chiar dacă filmaţi din mers.

Rezistent atât la praf, cât şi apă, EOS R7 dispune şi de două sloturi de card cu înregistrare simultană pentru a asigura copierea de rezervă a întregii înregistrări. Toate aceste caracteristici fac EOS R7 ideal pentru creatorii aventuroşi care nu ştiu niciodată în ce condiţii vor fotografia sau filma.

Ca şi EOS R10, EOS R7 dispune, de asemenea, de un ecran tactil LCD cu unghi variabil pentru vlogging cu aparatul în mână şi de un microfon încorporat cu reducerea zgomotului intern, care oferă sunet pe măsura calităţii imaginii video.

O femeie într-o jachetă albastru deschis se uită la ecranul tactil cu unghi variabil al unui aparat foto Canon EOS RP montat pe un trepied.

Senzorul CMOS de 26,2 MP al aparatului EOS RP funcţionează incredibil de bine la lumină scăzută, în timp ce ecranul tactil LCD cu unghi variabil oferă o vizualizare clară a subiectului.

3. Canon EOS RP

Un aparat foto mirrorless full frame puternic pentru vloggerii care doresc noi oportunităţi creative

 • Senzor: CMOS full frame de 26,2 MP
 • Sistem de focalizare automată: Dual Pixel CMOS AF cu urmărire şi detectare a feţei şi a ochilor până la -5 EV
 • Ecran: ecran LCD tactil cu unghi variabil de 7,5 cm, cu 1,04 milioane de puncte
 • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem de obiective: obiective Canon RF profesionale; obiective RF-S; obiective EF şi EF-S prin adaptoare de montură
 • Vizor: EVF color OLED cu 2,36 milioane de puncte
 • Audio: microfoane stereo încorporate; intrare pentru microfon
 • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
 • Filme: aspect de film vertical disponibil
 • Greutate: 485 g


Un aparat foto full frame precum Canon EOS RP este o modalitate excelentă de a vă extinde orizonturile creative odată ce aţi acumulat puţină experienţă. Senzorul său mare şi extrem de sensibil de 35 mm oferă performanţă sporită în condiţii de lumină dificile şi în schimbare, precum şi un control mai mare asupra profunzimii câmpului, care vă poate ajuta să modificaţi atmosfera conţinutului.

EOS RP dispune de toate instrumentele de care aveţi nevoie pentru a vă depăşi limitele, cum ar fi sistemul Canon inteligent de focalizare automată, care poate detecta şi urmări feţele şi ochii, în combinaţie cu obiective RF avansate, cu focalizare rapidă, pentru a vă menţine conţinutul elegant şi clar până la o rezoluţie de 4K. Este corpul perfect pentru montarea unui obiectiv RF ultra-grandangular rapid şi accesibil, precum Canon RF 16mm F2.8 STM, conceput pentru vloggeri şi realizatorii de conţinut creativ.

Obiectivul uşor RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, care are o funcţie semi-macro pentru fundaluri frumos estompate, sau versatilul RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, un obiectiv cu zoom ultra-grandangular lin şi silenţios, sunt, de asemenea, opţiuni excelente. Ambele obiective dispun de stabilizare încorporată a imaginii pentru a menţine filmările cu aparatul în mână stabile.

Veţi găsi aceeaşi interfaţă intuitivă cu utilizatorul şi aceeaşi dispunere a meniului pe EOS RP ca şi pe orice alt aparat foto digital Canon. Există 23 de funcţii personalizate care pot fi mapate la butoanele sale Fn, iar aplicaţia Canon Photo Companion vă va explica ce pot face fiecare dintre funcţiile aparatului. Mai mult, toate funcţiile profesionale ale aparatului sunt integrate într-un corp mic şi uşor, ceea ce înseamnă că EOS RP poate fi utilizat pentru crearea portabilă de conţinut pe toată durata zilei.

Un bărbat îmbrăcat într-un pulover bej şi purtând ochelari, care se uită la ecranul cu unghi variabil al aparatului foto Canon M50 Mark II.

Celebrul patiser şi vlogger Matt Adlard utilizează aparatul Canon EOS M50 Mark II pentru a surprinde minunatele sale creaţii culinare.

Diverse echipamente aranjate într-o formă pătrată, inclusiv aparatul foto EOS M50 Mark II, obiective, un bliţ şi un microfon.

Pentru flexibilitate creativă, aparatul foto EOS M50 Mark II poate utiliza obiective EF şi EF-S cu un adaptor de montură Canon EF-EOS M, însă obiectivele compacte dedicate Canon EF-M sunt perfecte pentru vlogging.

4. Canon EOS M50 Mark II

Un aparat foto mirrorless versatil de la Canon, destinat utilizării atât în interior, cât şi în exterior

 • Senzor: 24,1 MP, format APS-C
 • Ecran: ecran tactil cu unghi variabil, de 7,5 cm
 • Sistem AF: focalizare automată Dual Pixel CMOS AF cu urmărire a feţei şi a obiectelor
 • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
 • Sistem de obiective: obiective EF-M dedicate, uşoare şi de mici dimensiuni şi compatibilitate cu obiectivele EF şi EF-S cu adaptorul de montură Canon EF-EOS M.
 • Audio: intrare pentru microfon
 • Mod temporizator automat pentru filme: 2 secunde, 10 secunde, telecomandă
 • Filme: aspect de film vertical disponibil


Canon EOS M50 Mark II a fost dezvoltat pentru filmare – şi în special pentru vlogging. Pentru începători, aparatul EOS M50 Mark II oferă până la 143 de puncte de focalizare automată (în funcţie de obiectivul utilizat) cu tehnologia de focalizare automată Dual Pixel, care asigură urmărirea feţei şi a obiectelor. Alegeţi un subiect care se află aproape oriunde în cadru şi nu glisaţi cu degetul, ci doar atingeţi unde doriţi să focalizaţi pentru a deplasa punctul de focalizare automată sau pentru a crea un efect profesional de adaptare a distanţei de focalizare.

EOS M50 Mark II este excelent pentru filmări în condiţii de luminozitate scăzută. La filmarea 4K, aparatul foto oferă sensibilitate de până la ISO 6400, ceea ce înseamnă că puteţi avea siguranţa că veţi obţine filmări clare, cu culori precise, indiferent că vă filmaţi despachetând produse în dormitorul iluminat cu veioză pe timp de noapte sau plimbându-vă pe străzile unei capitale în plină zi. Dacă nu aveţi nevoie să filmaţi în 4K, atunci filmarea la calitate HD vă va permite să măriţi intervalul ISO de la 100 până la 25.600, ceea ce înseamnă că puteţi filma la lumina lunii şi oamenii vor putea totuşi să vă vadă faţa!

Puteţi schimba rapid poziţia ecranului rabatabil, pentru a vă putea încadra când sunteţi în mişcare şi a obţine acele mici filmări selfie când vă plimbaţi prin piaţa alimentară locală sau faceţi o drumeţie pe potecile munţilor Apalaşi. Sistemul excepţional de focalizare automată de pe EOS M50 Mark II suprapune un pătrat pe faţa dvs. pentru a vă arăta că sunteţi focalizat, iar sistemul digital integrat de stabilizare a imaginii pentru filme vă ajută să vă asiguraţi că obţineţi filmări stabile, chiar şi atunci când ţineţi aparatul în mână.

De asemenea, există un microfon stereo încorporat, plus o mini-mufă stereo de 3,5 mm pentru conectarea unui microfon extern. Iar dacă montaţi obiectivul Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM standard, EOS M50 Mark II vă va sta bine în mână. Aceasta înseamnă că vă veţi putea filma de la lungimea braţului fără a obosi.

Un bărbat într-un palton lung, filmându-se singur cu aparatul Canon PowerShot G7 X Mark III pus într-un gimbal pe care îl ţine în mână.

Videograful şi fotograful Jamie James a testat Canon PowerShot G7 X Mark III într-o şedinţă foto în aer liber.

Un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III pe un covoraş turcoaz, cu microfon extern şi o telecomandă.

Nu vă lăsaţi dezamăgit de sunet. PowerShot G7 X Mark III dispune de o mufă de 3,5 mm pentru un microfon extern, ceea ce înseamnă că imaginea de calitate excelentă va avea şi un sunet impecabil.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Aparatul foto pentru vlogging în format de buzunar, pentru acţiune

 • Senzor: CMOS suprapus de tip 1,0 cu rezoluţie de 20,1 megapixeli
 • Ecran: ecran tactil rabatabil, de 7,5 cm
 • Sistem AF: focalizare automată continuă cu funcţie de urmărire a feţei şi a obiectelor cu focalizare automată în 31 de puncte; sistem de stabilizare a imaginii cu deplasarea lentilelor echivalent cu 4 stopuri, funcţie inteligentă de stabilizare a imaginii cu sistem avansat de stabilizare dinamică a imaginii pe 5 axe şi nivel automat
 • Rezoluţie video maximă: 4K (3840 x 2160)
 • Filtru: filtru ND încorporat
 • Filme: aspect de film vertical disponibil


Canon PowerShot G7 X Mark III este un aparat foto compact în format de buzunar, cu senzor de mari dimensiuni şi obiectiv de 24-100 mm (echivalent) f/1,8-2,8 încorporat. Combinaţia dintre greutatea redusă şi senzorul mare îl fac un adevărat campion pentru vloggeri, dar şi cel mai bun aparat foto pentru vlogging din mers pe YouTube. Îl puteţi pune în buzunar pentru a-l avea cu dvs. oriunde mergeţi – face faţă oricărei provocări. Obiectivul încorporat este extrem de rapid, ceea ce înseamnă că nu veţi rata niciun moment, iar ecranul rabatabil vă va ajuta să vă încadraţi extrem de uşor.

PowerShot G7 X Mark III vă oferă un interval focal extins pentru o distanţă focală excepţională. Astfel, spre exemplu, la un eveniment sportiv puteţi încadra întreaga scenă înainte de a mări exact la capătul de 100 mm al intervalului de focalizare pentru a surprinde acţiunea. Apoi micşoraţi la loc, rabataţi în sus ecranul tactil, apăsaţi pe ecran şi înregistraţi-vă reacţia!

PowerShot G7 X Mark III dispune şi de un mod excelent de detectare şi urmărire a feţei. Aceasta înseamnă că vă puteţi deplasa în orice direcţie doriţi, vă puteţi ridica mâinile în aer de bucurie şi vă puteţi arăta propriile reacţii la ceea ce se petrece, fără a vă face griji că faţa dvs. va ieşi din zona de claritate.

PowerShot G7 X Mark III oferă performanţe excelente în toate condiţiile de iluminare, atât în plin soare, cât şi într-un dormitor luminat de veioză, ceea ce îl face aparatul perfect pentru acţiune.

Veţi putea realiza filme incredibil de stabile chiar şi la zoom maxim şi chiar când panoramaţi sau sunteţi în mişcare, datorită sistemului avansat de stabilizare dinamică a imaginii pe 5 axe care contracarează tremurul aparatului.

6. Cele mai bune obiective Canon pentru vlogging

Există multe obiective Canon excelente pentru vlogging, combinând câmpuri vizuale largi cu o calitate excepţională a imaginii. Obiectivul ultra-grandangular accesibil Canon RF 16mm F2.8 STM este o opţiune iniţială excelentă pentru vloggerii începători, oferind oportunităţi creative superbe creatorilor de conţinut care doresc să captureze fotografii de interior, precum şi perspective largi. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM combină unghiuri largi de vizualizare cu o diafragmă maximă luminoasă şi stabilizare internă, în timp ce RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM oferă un interval versatil de distanţe focale pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră, de la unghiuri ultralargi pentru vlogging cu aparatul în mână la unghiuri mai înguste atunci când aveţi nevoie de o distanţă focală puţin mai mare. Compact, retractabil şi uşor, Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM este, de asemenea, o alegere ideală pentru zilele lungi în mişcare.

Articol scris de Jeff Meyer şi Peter Wolinski

 1. Se aplică atunci când cadrul subiectului este afişat în timpul urmăririi şi pe aparatul foto este montat un obiectiv compatibil, în timp ce focalizarea automată pe tot intervalul este activă sau subiectul este detectat cu succes în alt mod de focalizare automată pe zonă.
 2. 7 stopuri pe baza standardului CIPA cu obiectiv Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM la o distanţă focală de 150 mm.

Produse conexe

Articole conexe

 • O femeie îmbrăcată într-o rochie de vară şi o pălărie de soare ţine aparatul Canon EOS R10 la ochi şi se uită prin vizor, stând în faţa unei arhitecturi spaniole detaliate.

  FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

  Un tur al Sevillei cu EOS R10

  Bloggeriţa Diana Millos descoperă de ce acest aparat foto creativ este partenerul perfect de călătorie.

 • O femeie îşi aranjează aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III lângă laptop pentru a transmite în timp real o şedinţă de yoga.

  APARATE FOTO COMPACTE

  Cel mai bun aparat foto compact pentru conţinut

  Descoperiţi modul în care PowerShot G7 X Mark III vă poate ajuta să vă dezlănţuiţi scânteia creativă în viaţa de zi cu zi.

 • Influencerul de pe reţelele sociale Fatou N'Diaye, purtând o haină maro pufoasă, se ghemuieşte şi zâmbeşte în faţa unui aparat foto Canon EOS R50 pe un trepied.

  VLOGGING

  Crearea de conţinut cu EOS R50

  Duceţi-vă feedurile de pe reţelele sociale la următorul nivel cu Canon EOS R50.

 • O cameră Canon PowerShot V10 aşezată pe un blat de bucătărie, cu un tocător în fundal şi mâna unui vlogger sprijinindu-se de suprafaţa din faţa acesteia.

  VLOGGING

  Faceţi cunoştinţă cu PowerShot V10

  Descoperiţi motivul pentru care această cameră video Canon 4K pentru vlogging, de mici dimensiuni, este echipamentul complet perfect pentru începători.