VLOGGING

Vă prezentăm Canon PowerShot V10, camera video 4K pentru vlogging uşor de folosit

Am lansat cea mai bună cameră video de vlogging pentru începători. Aflaţi cum camera video Canon 4K pentru vlogging, uşor de utilizat şi cu greutate redusă, vă poate ajuta să vă familiarizaţi cu vloggingul şi streamingul.
O cameră Canon PowerShot V10 aşezată pe un blat de bucătărie, cu un tocător în fundal şi mâna unui vlogger sprijinindu-se de suprafaţa din faţa acesteia.

Dacă pur şi simplu doriţi să vă împărtăşiţi pasiunea cu lumea, veţi avea nevoie de o soluţie de vlogging simplă, fără complicaţii. Dacă până acum v-aţi bazat pe smartphone-uri pentru a vă spune poveştile, faceţi cunoştinţă cu PowerShot V10: soluţia completă pentru vlogging, cu greutate redusă, care vă va ajuta să obţineţi un flux de lucru mai rapid şi mai simplu.

PowerShot V10 a fost conceput special pentru oricine îşi doreşte o cameră de vlogging uşor de configurat, cu operare rapidă şi simplă, fie pentru a-şi împărtăşi aventurile din city break-uri, fie pentru a-şi documenta hobby-urile.

Un bucătar pune o oală cu mâncare pe un şervet în faţa unei camere Canon PowerShot V10 poziţionată pe suportul încorporat, înclinată spre mâncare.

Camera video compactă PowerShot V10 este extrem de uşor de folosit, chiar dacă sunteţi complet începător în materie de vlogging. O puteţi monta pe verticală pe suport folosind suportul ajustabil încorporat, puteţi înclina ecranul rabatabil pentru a vă vedea, apoi puteţi seta totul la Automat şi atinge butonul de înregistrare când sunteţi gata.

Designul şi funcţiile PowerShot V10

Cu o greutate de numai 211 g, aproximativ jumătate din greutatea aparatului foto compact PowerShot G7 X Mark III, PowerShot V10 este cea mai compactă cameră pentru vlogging de la Canon, iar dimensiunile sale reduse vă vor oferi posibilitatea de a o lua oriunde, pentru vlogging instantaneu, din mers.

Deşi are dimensiuni mici, PowerShot V10 dispune de două microfoane încorporate cu diametru mare, care pot înregistra sunet de o calitate mai bună decât cea oferită probabil de smartphone. Aceasta deoarece microfoanele din smartphone-uri sunt optimizate pentru apeluri telefonice atunci când ţineţi telefonul aproape de obraz. Însă microfoanele din PowerShot V10 sunt concepute să înregistreze sunet stereo la distanţe de vlogging obişnuite, sunt ajustate în funcţie de vocea dumneavoastră, înregistrând în acelaşi timp atmosfera din jur, indiferent că este vorba de o piaţă sau o petrecere. Dacă înregistraţi în condiţii de vânt, rabataţi protecţia antivânt inclusă pentru a reduce zgomotul nedorit al vântului.

Dacă vă doriţi şi mai mult control asupra sunetului, PowerShot V10 dispune şi de un port de 3,5 mm pentru microfon, situat în lateral, pentru conectarea unui microfon extern. Un suport de accesorii opţional, comercializat separat, vă va oferi flexibilitate maximă în ceea ce priveşte locul în care puteţi monta un microfon extern pe cameră.

De asemenea, o altă dotare unică a PowerShot V10 este suportul încorporat, care vă permite să configuraţi camera astfel încât să filmeze la unghiuri cuprinse între -30° şi -10° pentru filmare de sus şi între 10° şi 30° pentru filmare de jos. Suportul se pliază pentru depozitare compactă şi utilizare cu camera în mână. Pentru versatilitate şi mai mare, PowerShot V10 dispune de o montură de trepied standard, ceea ce vă oferă posibilitatea de a monta camera pe trepiedul dorit, inclusiv pe compactul mâner tip trepied Canon HG-100TBR.

O cameră Canon PowerShot V10 montată pe verticală pe suportul încorporat înregistrează un gamer ale cărui mâini se văd în prim-plan folosind o consolă de jocuri.

Suportul încorporat al camerei PowerShot V10 poate fi ajustat pentru înregistrare atât de sus, cât şi de jos, iar ecranul rabatabil poate fi setat la un unghi confortabil.

Un factor esenţial pentru vlogging de succes este ajustarea în detaliu a compoziţiei. PowerShot V10 facilitează aceasta cu ecranul LCD rabatabil – rabataţi-l în sus pentru a vă vedea în cadru şi a înregistra fără efort sau setaţi-l la diferite unghiuri pentru a vedea imaginea surprinsă de obiectivul camerei. De asemenea, dispune de comenzi tactile pentru toate funcţiile standard de înregistrare, într-o interfaţă simplă. Dacă filmaţi pentru o platformă de socializare care necesită un anumit raport de aspect, puteţi afişa opţional pe ecran marcaje de aspect, pentru a vă asigura că elementele principale vor fi în cadru când veţi decupa ulterior.

Obiectivul de 6,6 mm (echivalent cu distanţă focală de 19 mm pentru film de 35 mm) asigură un câmp vizual mare, ideal pentru a vă include cu uşurinţă în cadru, dar şi pentru a încadra o mare parte din mediul înconjurător. Senzorul mare de 1,0 inchi captează mai multă lumină în condiţii de luminozitate scăzută, astfel încât să aveţi certitudinea că veţi obţine o filmare cu aspect natural pe tot parcursul zilei.

Mâna unui utilizator care scoate o cameră Canon PowerShot V10 din buzunarul unui bluze galbene de sport cu mâneci lungi.

PowerShot V10 este suficient de mic şi de uşor pentru a fi pus în buzunar, gata atunci când aveţi nevoie de acesta. Este conceput pentru a oferi vlogging şi streaming live rapide şi uşoare, fiind capabil şi să realizeze imagini statice de 15,2 MP – excelent pentru imagini de copertă sau miniaturi pentru vlogul dumneavoastră.

Două persoane folosesc un Canon PowerShot V10 ţinut de una dintre acestea la lungimea braţului pentru a se filma în faţa unui arbore decorat cu lumini.

PowerShot V10 oferă performanţe excelente în condiţii de luminozitate scăzută, iar câmpul vizual amplu al obiectivului său oferă siguranţa că veţi realiza cu fiecare ocazie videoclipuri de o calitate mai bună decât aţi putea obţine cel mai probabil cu camera frontală a majorităţii smartphone-urilor.

Modurile video şi opţiunile creative ale camerei PowerShot V10

PowerShot V10 poate înregistra videoclipuri până la 4K UHD la 25/30 cps şi Full HD până la 50/60 cps. De asemenea, dispune de focalizare automată cu urmărirea feţei, ceea ce înseamnă că oamenii de oriunde din cadru sunt detectaţi automat; alternativ, există opţiunea de a atinge imaginea subiecţilor pe ecran pentru a seta camera video să-i urmărească.

Există mai multe moduri de înregistrare. Modurile Filmare automată şi Filmare cu efect de netezire a pielii oferă opţiuni de înregistrare cu o singură atingere pentru situaţiile în care doriţi doar să arătaţi povestea, lăsând setările în grija camerei video. Funcţiile avansate integrate, cum ar fi optimizorul automat de iluminare, filtrul ND automat şi nivelul de alb automat, vă ajută să obţineţi rezultate foarte frumoase. Dacă vă doriţi control suplimentar, modul de filmare cu expunere manuală vă va permite să personalizaţi multe setări.

Puteţi activa sistemul IS digital pentru filme pentru a stabiliza imaginea atunci când filmaţi cu camera în mână sau vă mişcaţi sau puteţi folosi funcţia de îndreptare automată pentru a menţine scena dreaptă în timp ce înregistraţi.1

Dacă vă doriţi un anumit aspect şi o anumită atmosferă, există 14 filtre de culoare (toate disponibile atât în modul de filmare cu expunere automată, cât şi în cel cu expunere manuală), acestea fiind presetări pe care le puteţi aplica printr-o atingere înainte de a începe înregistrarea filmului. Printre acestea se numără RetroGreen şi Sepiatone pentru a oferi un aspect retro unui oraş sau unui peisaj, TastyWarm pentru clipuri cu preparate culinare calde apetisante şi multe altele. De asemenea, există setări pentru tonurile de culoare, ce pot fi alese cu glisoare pentru personalizare suplimentară; camera vă va salva toate setările de culoare, astfel încât data următoare când o porniţi să fie gata de înregistrare cu aspectul unic preferat.

Dacă doriţi să vă duceţi vloggingul la următorul nivel, există opţiuni şi setări suplimentare care pot fi accesate apăsând pe butonul Q, cum ar fi formatul de înregistrare pentru filme, metoda de focalizare automată, zoomul digital şi multe altele.

Un utilizator ţine o cameră Canon PowerShot V10 într-o mână şi un smartphone în cealaltă, cu aplicaţia Canon Camera Connect care transferă fişiere de pe cameră pe telefon.

Instalaţi pe smartphone aplicaţia gratuită Canon Camera Connect pentru a transfera şi încărca videoclipuri; în plus, puteţi chiar gestiona PowerShot V10 de la distanţă.

O femeie care cântă la chitară priveşte în obiectivul camerei Canon PowerShot V10. Camera este aşezată pe o masă joasă în faţa ei şi are ataşate un microfon extern şi un mâner tip trepied Canon HG-100TBR.

Pe măsură ce vă creşte ambiţia şi câştigaţi experienţă, PowerShot V10 se poate dezvolta în ritm cu dumneavoastră. Are o mufă de microfon de 3,5 mm la care se poate conecta un microfon extern, cum ar fi microfonul stereo Canon DM-E100, o montură de trepied standard, astfel încât să puteţi utiliza trepiedul preferat, inclusiv mânerul compact tip trepied Canon HG-100TBR (cu camera în poziţie verticală, dacă este necesar) şi chiar o ieşire HDMI pentru transmisie directă.

Conectarea şi distribuirea cu PowerShot V10

În plus, PowerShot V10 vă ajută să vă arătaţi rapid şi cu uşurinţă vlogurile abonaţilor prin conectivitatea Bluetooth şi Wi-Fi încorporată. Instalaţi pe smartphone aplicaţia gratuită Canon Camera Connect şi vă veţi putea transfera uşor clipurile pe telefon; în plus, puteţi chiar gestiona camera video de la distanţă, folosind aplicaţia. Filmele pot fi transcodate automat în timp ce sunt trimise de pe cameră pe telefon, fiind astfel mai uşor ca niciodată să creaţi videoclipuri pe care să le încărcaţi pe toate canalele sociale.

Pentru a evita ocuparea spaţiului de stocare al telefonului cu multe fişiere video mari, puteţi să încărcaţi conţinutul în serviciul cloud image.canon, în mod automat dacă doriţi, şi de acolo pe Google Drive™, YouTube şi Frame.io sau alte servicii web. Videoclipurile şi imaginile stocate pe Frame.io pot fi importate cu uşurinţă în software-uri de editare video precum Adobe Premiere Pro şi Final Cut Pro, unde vă puteţi edita şi perfecţiona înregistrările.

Cu PowerShot V10, streamingul live este mai uşor ca niciodată – doar prin câteva atingeri pe ecranul LCD. După ce aţi setat destinaţia de streaming preferată în aplicaţia Camera Connect (şi presupunând că aveţi conturi de reţele sociale care permit streamingul), pur şi simplu selectaţi YouTube Live sau Facebook Live sau adăugaţi un link RTMP2 şi începeţi să transmiteţi.3

Puteţi folosi totodată PowerShot V10 drept cameră web. Camera are încorporate drivere UVC şi UAC standard în domeniu, ceea ce înseamnă că nu aveţi nevoie de software suplimentar – pur şi simplu conectaţi-o prin USB (folosind cablul inclus) atât pentru Windows, cât şi pentru macOS şi utilizaţi PowerShot V10 în Full HD la 30 cps cu aplicaţii de apelare video cunoscute. Este disponibil şi zoomul digital pentru streaming sau utilizarea pe post de cameră web – pur şi simplu setaţi camera aşa cum doriţi şi puteţi începe – sau puteţi alege din multe alte presetări ale camerei, precum modurile de filmare cu efect de netezire a pielii şi Automat, focalizarea automată cu urmărirea feţei sau focalizarea automată pe un cadru specificat, filtru de culoare şi multe altele.1

PowerShot V10 – soluţia simplă pentru vlogging

Indiferent de pasiunea sau publicul dumneavoastră, PowerShot V10 vă ajută să vă conectaţi fără configurări complicate şi fără a avea nevoie de multe accesorii. Suportul încorporat vă ajută să configuraţi şi să utilizaţi camera aproape oriunde, indiferent dacă realizaţi vloguri despre gătit sau gaming. Comenzile simple, designul compact şi modurile sale automate vă permit să vă lansaţi în domeniul vloggingului fără a avea nevoie de cunoştinţe de specialitate; în plus, are o multitudine de opţiuni şi funcţii mai avansate dacă doriţi să vă perfecţionaţi.

Articol scris de Jeff Meyer şi Alex Summersby

  1. Datorită modului în care funcţionează, diverse moduri nu pot fi utilizate în combinaţie. De exemplu, sistemul IS digital pentru filme nu poate fi folosit simultan cu Îndreptarea automată, zoomul digital nu poate fi utilizat cu stabilizarea imaginii, iar Îndreptarea automată nu poate fi folosită cu modul de filmare cu efect de netezire a pielii. Pentru informaţii suplimentare, consultaţi specificaţiile camerei.
  2. Vă rugăm să reţineţi că platformele de streaming live îşi pot modifica, întrerupe sau suspenda serviciul în orice moment, fără notificare prealabilă. Pentru cele mai recente cerinţe, consultaţi platformele de streaming live. Canon nu oferă declaraţii sau garanţii cu privire la niciun produs sau serviciu de la terţi, inclusiv streamingul live.
  3. Pentru rezultate optime, se recomandă o conexiune Wi-Fi stabilă într-un spaţiu wireless de 2,4 GHz mai puţin aglomerat, cu o viteză ridicată de încărcare.

    Adobe, Adobe Premiere şi Frame.io sunt fie mărci comerciale înregistrate, fie mărci comerciale ale Adobe în Statele Unite şi/sau în alte ţări. Google, Google Drive şi YouTube sunt mărci comerciale ale Google LLC, iar acest site nu este aprobat sau afiliat cu Google în niciun fel. Final Cut Pro şi macOS sunt mărci comerciale ale Apple Inc., înregistrate în Statele Unite şi în alte ţări şi regiuni.

Produse conexe

  • Compact digital

    PowerShot V10 (Black)

    Remarcaţi-vă în mediul online şi menţineţi o prezenţă discretă în timp ce înregistraţi cu camera video Canon 4K multifuncţională pentru vlogging, în format de buzunar.
  • Compact digital

    PowerShot G7 X Mark III

    Un aparat foto conectat care capturează imagini video şi fotografii superbe pe care urmăritorii dumneavoastră de pe reţelele sociale le vor iubi.
  • Aparate foto mirrorless

    EOS R50

    Creaţi cel mai bun conţinut care atrage atenţia cu acest aparat foto mirrorless EOS R, de la fotografii clare la filme 4K şi streamuri live. Toul cu un singur dispozitiv dedicat.
  • Trepied

    Tripod Grip HG-100TBR

    Filmaţi mai mult timp cu stabilitate şi flexibilitate creativă sporite datorită acestui mâner tip trepied unic, cu telecomandă detaşabilă.
  • Audio

    Microfon stereo DM-E100

    Capturaţi cu uşurinţă sunet excelent datorită unui microfon stereo mic de tip plug and play, care este întotdeauna pregătit pentru înregistrare.
  • Articole conexe

  • VLOGGING

    Cele mai bune aparate foto, camere video şi obiective Canon pentru vlogging

    Canon produce o serie de aparate foto, camere video şi obiective care sunt ideale pentru creatorii de conţinut. Acest ghid vă va ajuta să găsiţi modelele perfecte.

  • VLOGGING

    Cum să devii vlogger

    Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.

  • VIDEOCLIP

    Sfaturi pentru a vă îmbunătăţi videoclipurile pentru reţelele sociale

    Patru creatori discută despre caracteristicile unui conţinut excelent şi cum să iasă în evidenţă online.

  • VLOGGING

    Vlogging din mers

    Canon PowerShot V10 este testat de patru influenceri de top.