VLOGGING

Duceţi-vă crearea de conţinut la următorul nivel cu Canon EOS R50

De la modă şi gastronomie la fitness şi stil de viaţă, patru influenceri foarte cunoscuţi dezvăluie modul în care înregistrarea şi distribuirea poveştilor cu Canon EOS R50 le-a îmbunătăţit conţinutul de pe reţelele sociale.
Influencerul de pe reţelele sociale Fatou N'Diaye, purtând o haină maro pufoasă, se ghemuieşte şi zâmbeşte în faţa unui aparat foto Canon EOS R50 pe un trepied.

Crearea de conţinut este mai competitivă ca oricând şi, indiferent dacă realizaţi vloguri culinare în ritm rapid sau filme de fitness care inspiră, vine un moment în care merită să vă gândiţi dacă aţi putea să vă îmbunătăţiţi videoclipurile cu un aparat foto care oferă performanţă, funcţii şi calitate a imaginii de nivel superior.

Aici intervine Canon EOS R50. Un aparat foto mirrorless de nivel de bază din sistemul Canon EOS R, are un senzor de înaltă rezoluţie de 24,2 MP, moduri automate avansate şi o interfaţă intuitivă care îl face ideal pentru creatorii de conţinut aspiranţi şi influencerii de pe reţelele sociale.

Există foarte multe moduri în care EOS R50 simplifică crearea de conţinut, de la designul său compact şi portabil la afişajul clar al ecranului tactil cu unghi variabil, făcându-l ideal pentru filmările selfie şi streamingul live.

Patru creatori dinamici de conţinut din Regatul Unit, Franţa şi Germania au folosit Canon EOS R50 pentru a-şi surprinde cele mai dragi pasiuni. Ei spun poveşti diferite, dar au putut cu toţii să-şi îmbunătăţească conţinutul cu acest aparat foto APS-C puternic.

Citiţi mai departe pentru a descoperi cum EOS R50 face înregistrarea şi distribuirea conţinutului mai uşoare, mai rapide şi mai bune ca niciodată.

Fatou N'Diaye: o şedinţă de modă la Paris

Creatoarea de conţinut Fatou N'Diaye stă pe o stradă slab luminată, ţinând la ochi un Canon EOS R50 şi privind prin vizor.

Canon EOS R50 are performanţe excelente în condiţii de lumină scăzută, cu focalizare automată care funcţionează până la -4 EV pentru a asigura claritatea conţinutului creat pe timp de noapte sau într-o cameră întunecată.

Un portret realizat cu Canon EOS R50 al creatoarei de conţinut Fatou N'Diaye, purtând un trenci, o eşarfă colorată şi ochelari de soare triunghiulari.

Comenzile Canon EOS R50 sunt ideale pentru începători, incluzând comutarea rapidă între modul foto şi cel video şi meniuri ghidate pe ecranul tactil. Fatou a utilizat aparate DSLR şi aparate hibride Canon avansate, dar a fost atrasă de simplitatea modelului EOS R50. „M-am îndrăgostit de la prima fotografie pe care am făcut-o”, spune ea. „Are tot ce ai nevoie. Este un aparat foto care te va face să te îndrăgosteşti de fotografie.” Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF 50mm F1.8 STM la 1/200 s, f/2,8 şi ISO 200.

Bloggeriţa de beauty pariziană Fatou a făcut o pasiune pentru fotografie când era tânără, după ce l-a văzut pe tatăl ei luându-şi aparatul foto cu film Canon peste tot. În 2007, ea a început blogul Black Beauty Bag pentru a vorbi despre modă, în special pentru femeile afro-american, iar acum fotografiile ei au peste 150.000 de urmăritori pe @blackbeautybag. „Pentru mine, moda şi fotografia merg mână în mână”, spune ea.

Fatou a mers prin diverse locuri din Paris folosind Canon EOS R50 pentru a se surprinde mergând pe bicicletă, făcând cumpărături şi filmând ţinute, obţinând imagini clare cu aparatul în mână cu sistemul digital de stabilizare a imaginii şi făcându-şi uşor selfie-uri cu ecranul versatil cu unghi variabil cu 1,62 milioane de puncte. „Puteţi regla focalizarea automată atingând subiectul pe ecranul tactil”, spune Fatou. Aparatul foto vă va urmări apoi automat sau va urmări orice subiect pe care îl selectaţi.

Fatou spune că s-a îndrăgostit de dimensiunile aparatului EOS R50. „Nu mă aşteptam ca un aparat foto atât de mic să aibă capacităţile unui DSLR de mari dimensiuni”, continuă ea. „EOS R50 vă permite să alegeţi diferite stiluri de fotografie din modul automat bracketing creativ.”

Ca şi smartphone-urile, EOS R50 dispune de presetări şi filtre, iar modul bracketing creativ aplică automat patru efecte creative diferite fiecărei imagini pe care o realizaţi, astfel încât să puteţi selecta aspectul preferat.

Deşi Fatou nu este începătoare în fotografie, ea a descoperit că aceste instrumente îi accelerează fluxul de lucru. „Pentru cineva care nu ştie prea multe despre fotografie, EOS R50 este alegerea potrivită”, concluzionează ea.

Elena Bulkowski: o zi din viaţa unui influencer de fitness

O imagine realizată cu Canon EOS R50 a creatoarei de conţinut Elena Bulkowski alergând pe un câmp spre aparatul foto, îmbrăcată cu un top corai şi colanţi negri.

EOS R50 dispune de acelaşi sistem de focalizare automată ca modelul Canon EOS R10, care i-a permis Elenei să-şi păstreze imaginile clare. „Ori de câte ori ies la o alergare sau fac exerciţii fizice, nu trebuie să-mi fac griji că nu sunt focalizată, deoarece aparatul foto mă urmăreşte automat”, spune ea. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM la 77 mm, 1/500 s, f/7,1 şi ISO 100.

Influencerul de lifestyle şi fitness Elena Bulkowski stă la o masă mâncând un castron de cereale, cu un Canon EOS R50 pe un mâner tip trepied în faţa ei, cu ecranul tactil înclinat în sus.

Dimensiunile compacte ale aparatului EOS R50 s-au dovedit ideale pentru creatorii de conţinut care sunt mereu în mişcare. „Mă trezesc, fac micul dejun, postez un videoclip cu reţeta, apoi pun aparatul în rucsac şi fac drumeţii”, explică Elena. „Se integrează perfect în fluxul meu de lucru, deoarece îl pot lua oriunde.”

Pasionată de fitness, Elena a lansat @trainhard_eatwell în 2014, după ce s-a mutat la Stuttgart, în Germania, şi a descoperit că nu există cluburi sportive în apropiere. Ea îşi împărtăşeşte pasiunea pentru mişcare online, motivându-şi urmăritorii cu reţete sănătoase şi videoclipuri de antrenament – şi are nevoie de un aparat foto care să ţină pasul.

Viteza de fotografiere continuă de 12 cps a aparatului Canon EOS R50 şi filmarea cu încetinitorul la 120p sunt perfecte pentru conţinutul dinamic al Elenei. Sistemul de focalizare automată Dual Pixel CMOS AF II a urmărit-o pe Elena în timpul antrenamentelor şi a păstrat-o focalizată. „Videoclipurile mele de alergare sunt atât de fluide”, spune ea. „Creez o mulţime de conţinut de sport şi ceea ce este minunat este că focalizarea automată te urmăreşte atunci când faci exerciţii fizice.”

Făcând trecerea de la un smartphone, EOS R50 i s-a părut Elenei intuitiv de utilizat. „Este atât de uşor să comuţi între modul video şi cel foto”, continuă ea.

EOS R50 dispune, de asemenea, de 14 moduri de scenă pentru fotografii, configurând automat setările pentru situaţii precum autoportrete şi sport, precum şi de şase moduri de film.

Martyn Odell: reţete pentru o revoluţie alimentară

Influencerul de gastronomie Martyn Odell se apleacă peste un blat de bucătărie cu Canon EOS R50, reglând obiectivul pentru a fotografia o farfurie cu mâncare.

Influencerul de gastronomie Martyn a creat conţinut versatil cu Canon EOS R50 datorită gamei sale largi de obiective RF şi RF-S compatibile. „Obiectivele interschimbabile îmi permit să mă joc cu distanţe focale diferite”, spune el. „Este incredibil să pot utiliza un obiectiv grandangular pentru a captura totul în timpul filmării, apoi să pot trece la o distanţă de 50 mm pentru fotografia culinară.”

Un aparat foto Canon EOS R50 poziţionat vertical pe un trepied cu un inel luminos şi un microfon. Ecranul tactil cu unghi variabil îl arată pe influencerul de gastronomie Martyn Odell ţinând o ceapă roşie.

Noul mod de filmare pentru demonstraţii de prim-plan al aparatului EOS R50 a fost perfect pentru adresări directe către public. „După ce arăt la cameră un ingredient, focalizarea se fixează înapoi pe faţa mea, ceea ce este exact ce am nevoie”, spune Martyn.

Postând cu pseudonimul @lagomchef, videoclipurile lui Martyn TikTok îi învaţă pe oameni cum să-şi reducă risipa alimentară şi să se distreze în bucătărie. Având o diplomă în fotografie şi experienţă cu aparatele DSLR, Martyn folosea un smartphone pentru crearea spontană de conţinut, dar a fost uimit de capacitatea EOS R50 de a înregistra videoclipuri 4K 30p, precum şi Full HD 120p.

„Calitatea la o atingere de buton este foarte importantă pentru mine, deoarece conţinutul meu nu este deloc planificat”, spune Martyn. „Dar ştiu că pot lua aparatul, apăsa butonul de înregistrare şi captura imediat imagini 4K frumoase. Capacitatea de a realiza filme cu încetinitorul a adăugat, de asemenea, o nouă dinamică conţinutului meu culinar.”

Modurile de fotografiere uşor de utilizat ale aparatului Canon EOS R50 l-au ajutat şi cu fotografiile culinare de prim-plan. „Una dintre cele mai importante funcţii este bracketingul la focalizare, care vă permite să realizaţi foarte uşor fotografii macro, alegând profunzimea corectă a câmpului.”

Datorită controlului prin Bluetooth al aparatului EOS R50 şi conectivităţii sale wireless, Martyn a putut posta imediat conţinut pe canalele sale sociale. „Este foarte uşor să trimit fotografii şi videoclipuri de pe EOS R50 pe telefon prin aplicaţia Canon Camera Connect, care vă permite să postaţi conţinut online imediat ce este înregistrat”, spune el.

Zeena Shah: inspiraţie simplă pentru design

Creatoarea de conţinut Zeena Shah face o fotografie a unei mese decorate somptuos cu un aparat Canon EOS R50.

„Deşi nu sunt prea înclinată spre partea tehnică, EOS R50 a fost foarte simplu şi super-intuitiv de utilizat”, spune Zeena. „Posibilitatea de a face fotografii şi de a le afişa automat pe telefon câteva secunde mai târziu este incredibilă. Îmi va economisi foarte mult timp.”

Un portret realizat cu Canon EOS R50 al influencerului de stil Zeena Shah, îmbrăcată cu o salopetă roz şi o pălărie albastră. Ea stă lângă un perete vopsit în alb şi râde.

Stilul este foarte important pentru Zeena, aşa că posibilitatea de a transporta EOS R50 în geanta de mână de acasă la studio este un avantaj major. „Îl iau peste tot şi mă ajută cu adevărat să îmbunătăţesc calitatea”, spune ea. „Simt că sunt un fotograf adevărat şi este o bucurie să fac fotografii de înaltă calitate”. Fotografie realizată cu un aparat foto Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM la 18 mm, 1/500 s, f/9 şi ISO 160.

Zeena (@heartzeena) este un designer, stilist, prezentator şi autor londonez care a redescoperit arta veche a marmorării în timpul carantinei. După ce şi-a capturat prima dată creaţiile pe un smartphone, ea a căutat o îmbunătăţire a calităţii.

Imaginile precise şi clare oferite de EOS R50 au satisfăcut ochiul artistic al Zeenei pentru tonuri vii şi detalii. „Culorile sunt atât de frumoase”, spune ea. „Sunt foarte naturale şi este minunat să pot împărtăşi acea înaltă definiţie şi saturaţie frumoasă cu urmăritorii mei.”

Bracketingul creativ vă oferă mai multe editări pentru fiecare imagine, ceea ce a însemnat că Zeena şi-a putut trimite conţinutul direct pe reţelele sociale. „Cu filtrele predefinite, vă puteţi posta imaginile imediat”, explică ea.

Cel mai mult i-a plăcut Zeenei să folosească funcţia de filmare cu încetinitorul de pe EOS R50 pentru a surprinde efectul fascinant al cernelurilor învolburate din videoclipurile ei care prezintă tehnica marmorării. „Este singurul lucru care lipsea din conţinutul realizat cu telefonul”, continuă ea. „Şi bracketingul la focalizare de pe EOS R50 este grozav. Îmbină imaginile pentru a adăuga o profunzime de câmp cu adevărat frumoasă, pe care nu aş putea să o surprind în niciun alt mod.”

Avantajele EOS R50 pentru creatorii de conţinut

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Indiferent dacă doriţi funcţii de urmărire a feţei şi focalizare automată, moduri de fotografiere intuitive, un ecran tactil cu unghi variabil pentru verificarea compoziţiei şi a setărilor, calitate detaliată şi vibrantă a imaginii sau acces la gama versatilă de obiective pe care îl poate oferi un aparat foto din sistemul EOS R, EOS R50 este partenerul ideal pentru crearea de conţinut uimitor pe care să îl arătaţi prietenilor şi urmăritorilor deopotrivă.


Articol scris de Lauren Scott

Produse conexe

Articole conexe

  • FOTOGRAFIE

    EOS R50 versus EOS R10

    Comparăm principalele caracteristici şi designul a două aparate foto APS-C din sistemul EOS R.

  • VIDEOCLIP

    Sfaturi pentru a vă îmbunătăţi videoclipurile pentru reţelele sociale

    Patru creatori discută despre caracteristicile unui conţinut excelent şi cum să iasă în evidenţă online.

  • VIDEOCLIP

    Cum să realizaţi videoclipuri culinare de înaltă calitate, de nivel profesionist

    Jessie Bakes Cakes a adunat peste 100.000 de urmăritori cu videoclipurile ei culinare uimitoare. În acest articol, ea explică modul în care vă puteţi familiariza cu videografia culinară.

  • VLOGGING

    Cum să devii vlogger

    Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.