FOTOGRAFIA DE CĂLĂTORIE

Cel mai bun kit Canon pentru fotografia de călătorie

Pregătiţi-vă de aventură: echipamente pentru fotografia de călătorie pentru începători, creatori şi pasionaţi.
O persoană care fotografiază cu un aparat foto şi un obiectiv Canon pe o plajă, la asfinţit.

S-au dus vremurile când fotografia de călătorie era ceva extrem de simplu, când cumpărai un aparat foto de unică folosinţă pentru câteva cadre neclare pe plajă pentru albumul de familie realizat acasă.

Odată cu creşterea explozivă a platformelor sociale de distribuire de fotografii şi videoclipuri şi răspândirea albumelor foto profesionale online, imaginile impecabile au devenit acum standardul. Smartphone-urile sunt excelente, însă pentru a realiza fotografii şi imprimări fabuloase, aveţi nevoie de un aparat foto dedicat, care să aibă rezultate bune pe tot parcursul anului, indiferent de condiţiile cu care vă confruntaţi, şi care să fie totuşi suficient de mic încât să încapă în bagajul de mână. La fel este şi în cazul obiectivelor, care au nevoie de versatilitate pentru a ţine pasul cu cei aventuroşi, fără a face însă compromisuri în privinţa calităţii imaginii.

Sunt multe aspecte de luat în calcul, însă am pregătit un ghid al celor mai bune echipamente pentru fotografia de călătorie. Aşadar, indiferent că sunteţi un începător entuziasmat să pornească la drum, un blogger de călătorie în ascensiune care îşi propune să-şi impresioneze urmăritorii sau un creator din ce în ce mai cunoscut, dornic să-şi ducă geanta de echipamente şi conţinutul la următorul nivel, puteţi avea încredere că aveţi instrumentele necesare pentru a reuşi.

Cele mai bune aparate foto de călătorie pentru fotografii ocazionali şi vacanţele de familie: Canon Zoemini S2 şi Canon PowerShot ZOOM

Un Canon Zoemini S2 este aşezat pe o pereche de blugi tăiaţi împăturiţi, înconjurată de mici fotografii imprimate.

Canon Zoemini S2 încape cu uşurinţă în buzunar, însă vă oferă tot ce vă trebuie pentru a realiza fotografii uimitoare de familie şi selfie-uri din mers.

O familie la ţară arată spre ceva aflat deasupra lor. Bărbatul foloseşte un aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Un monocular şi un aparat foto combinate într-un singur corp mic, Canon PowerShot ZOOM are un zoom incredibil de 800 mm şi o dispunere intuitivă a butoanelor, astfel încât să puteţi surprinde acţiunea şi de la distanţă.

Vacanţele de familie sunt mai mult decât o evadare din rutina zilnică. Sunt timp preţios petrecut cu persoanele cele mai apropiate, în care ne sunt create unele dintre cele mai frumoase amintiri.

Datorită senzorului de 8 MP, Canon Zoemini S2 este un excelent partener de călătorie, care aduce momentele preţioase la viaţă chiar în timp ce le trăiţi. Un aparat foto şi o imprimantă ultraportabile, Canon Zoemini S2 vă permite să realizaţi selfie-uri clare, folosind oglinda încorporată şi inelul luminos pentru a vă perfecţiona poziţia şi expunerea. Puteţi alege apoi să imprimaţi fotografiile pe loc, în mai puţin de un minut, sau să salvaţi imaginile pe un card micro SD şi să le imprimaţi mai târziu.

Asociind Canon Zoemini S2 cu aplicaţia Canon Mini Print, vă puteţi examina compoziţia în modul de vizualizare live, puteţi personaliza imaginile înainte de a le imprima şi chiar puteţi imprima fotografii direct de pe smartphone.

Aparatul foto PowerShot ZOOM vă aduce mai aproape de acţiune, fiind ideal pentru următoarea vacanţă în safari. Cu o distanţă focală maximă de 800 mm, acest aparat foto monocular de buzunar cu superzoom este instrumentul perfect atunci când aveţi nevoie de un ajutor suplimentar. Senzorul de 12 MP şi stabilizarea imaginii pe 4 axe fac din acest aparat foto compact şi puternic o opţiune excelentă pentru toate tipurile de călătorii, precum şi pentru urmărirea păsărilor, evenimente sportive şi distracţie în familie.

Cel mai bun aparat foto de călătorie pentru începători şi creatorii de conţinut: Canon EOS R10

Mâini care ţin un aparat foto Canon EOS R10, cu ecranul de vizualizare în prim-plan, pe care se văd o fântână şi verdeaţă.

În timp ce Canon EOS R10 cântăreşte doar 429 g, obiectivul însoţitor Canon RF-S 18-45mm f4.5-6.3 IS STM – la 130 g – este micuţ la rândul său, însă beneficiază de un interval de zoom polivalent şi stabilizare a imaginii. Alăturarea dintre cele două le oferă atât începătorilor, cât şi fotografilor experimentaţi o combinaţie puternică, dar uşoară.

Canon EOS R10 este alegerea perfectă atât pentru fotografii de călătorie începători, cât şi pentru cei experimentaţi. Pentru o iniţiere accesibilă în sistemul EOS R de la Canon, EOS R10 dispune de o montură de obiectiv RF profesională, oferindu-le începătorilor o gamă vastă de obiective cu focalizare rapidă şi o mulţime de oportunităţi de dezvoltare. Specificaţiile tehnice impresionante, însă, fac acest aparat foto potrivit şi pentru pasionaţii şi creatorii de conţinut consacraţi, care au nevoie de caracteristici care să le ducă uşor conţinutul la următorul nivel.

Cu un senzor APS-C de 24,2 MP, EOS R10 produce fotografii extrem de clare şi filmări 4K imaculate pentru vloguri şi poveşti cu un aspect profesional. Iar atunci când folosiţi sistemul avansat de focalizare automată, capabil să urmărească ochi, feţe, animale şi vehicule, conţinutul dumneavoastră va fi mereu clar, chiar şi în condiţii de lumină scăzută.

EOS R10 dispune şi de un ecran tactil cu unghi variabil pentru o compoziţie reuşită indiferent de unghi şi de un bliţ încorporat pentru a fotografia noaptea sau în condiţii de lumină redusă. Mai mult, cântăreşte doar 429 g, aşa că nu va fi greu de transportat în plimbările prin oraşe sau drumeţiile montane.

Cel mai bun aparat foto full frame pentru pasionaţii de fotografia de călătorie: Canon EOS RP

Un bărbat în costum de surfer stă pe o plajă cu stânci, cu o placă de surfing în poală.

Datorită senzorului full frame, construcţiei compacte şi capacităţilor de fotografiere silenţioasă, Canon EOS RP este o alegere intuitivă pentru fotografii care doresc să experimenteze cu un aparat foto din sistemul EOS R. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS RP cu obiectiv Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM la 1/3200 s, f/1,8 şi ISO 100. © Jitka Smelhausova

Pentru fotografii cu paşaportul plin de vize, care îşi doresc să-şi ducă conţinutul la un nivel şi mai înalt, un aparat foto full frame precum Canon EOS RP poate ajuta cu siguranţă la stimularea creativităţii.

Senzorii de mari dimensiuni din aparatele foto full frame sunt mai sensibili la lumină decât senzorii mai mici. Asta înseamnă că pot surprinde un interval dinamic mai mare – foarte comod când fotografiaţi în zone însorite – şi produc mai puţin zgomot la valori ISO ridicate. De asemenea, oferă un control suplimentar asupra profunzimii câmpului pentru ajustarea fină a estompării şi a efectului bokeh, fiind adecvate pentru portretele stradale culturale şi surprinderea luminilor strălucitoare dintr-un peisaj urban nocturn.

Cu înregistrare video 4K, acces la gama de obiective Canon RF profesionale şi focalizarea automată inteligentă la care v-aţi aştepta de la un aparat foto din sistemul EOS R, EOS RP este ideal pentru creatorii care doresc să realizeze conţinut profesional. De asemenea, cântăreşte doar 485 g şi este rezistent la apă şi la praf, fiind ideal pentru aventuri.

Cel mai bun aparat foto compact pentru vloggerii şi bloggerii de călătorie: Canon PowerShot G7 X Mark III

Un bărbat stă pe o plajă cu pietricele în faţa unui foc mic. Un aparat foto Canon PowerShot G7 X Mark III este amplasat pe un trepied cu un microfon pe o piatră din faţa lui.

Cu un interval mare de distanţe focale, echivalent cu 24-100 mm pe un aparat foto full frame, ultraportabilul Canon PowerShot G7 X Mark III vă oferă posibilităţi nelimitate, de la vlogging cu aparatul în mână la portretistică şi fotografia de natură sălbatică.

O femeie stă pe stradă, zâmbind la aparatul foto, ţinând în mână un Canon PowerShot G7 X Mark III la care sunt ataşate un microfon şi un mâner tip trepied.

Trepiedele sunt accesorii incredibil de utile când călătoriţi, oferind stabilitate pentru conţinut video şi foto deopotrivă. Mânerul tip trepied Canon HG-100TBR este un trepied uşor şi compact care încape cu uşurinţă într-un rucsac şi care poate fi folosit şi ca mâner pentru vlogging.

Când apare dorul de ducă, adesea nu e timp decât pentru a lua rucsacul şi a porni la drum. În aceste situaţii, când spaţiul contează cel mai mult, PowerShot G7 X Mark III este partenerul ideal de călătorie.

Oferind echilibrul perfect între performanţă şi profil, PowerShot G7 X Mark III dispune de un senzor mare de 1,0 inch, oferind fotografii impresionante de 20,1 MP şi filmări 4K într-un corp cu o lăţime puţin mai mică de 11 cm şi o greutate de doar 300 g – aşadar, dacă nu aveţi loc în rucsac, îl puteţi strecura cu uşurinţă în buzunar. În plus, puteţi trece de la fotografii la filmări şi înapoi cu o singură mişcare uşoară.

Datorită ecranului rabatabil la 180° şi capacităţilor de streaming live, acest aparat foto a fost creat şi pentru vlogging pe aparat, iar cu deschiderea maximă a diafragmei de f/1,8, focalizarea automată cu urmărirea feţei şi obiectivul cu zoom grandangular, dumneavoastră şi împrejurimile veţi beneficia mereu de expunerea, focalizarea şi încadrarea corecte.

PowerShot G7 X Mark III nu este însă doar pentru vloggeri. Preţul său accesibil şi gama puternică de funcţii îl fac unul dintre cele mai potrivite aparate foto pentru începătorii în fotografia de călătorie.

Urmează să porniţi într-o aventură? Nu uitaţi să descărcaţi aplicaţia Canon Camera Connect pentru a vă putea conecta aparatul foto la smartphone şi a vă distribui fotografiile de călătorie direct pe reţelele sociale. Aplicaţia vă permite şi să controlaţi aparatul foto de la distanţă pentru cadre fără neclarităţi şi filmări stabile.

Cel mai bun obiectiv cu zoom grandangular pentru fotografia de călătorie: Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Formaţiuni noroase reflectate pe suprafaţa unui lac liniştit înconjurat de munţi.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM este un obiectiv cu zoom ultra-grandangular creat pentru a-i mulţumi chiar şi pe cei mai exigenţi fotografi de călătorie. Dispunând de un stabilizator optic de imagine echivalent cu 5 stopuri, o diafragmă maximă luminoasă de f/4,5 şi capacităţile de focalizare rapidă ale monturii Canon RF, acest obiectiv va asigura conţinut de călătorie clar şi cu aspect profesional indiferent de condiţiile de luminozitate. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R5 cu obiectiv Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM la 17 mm, 2,5 s, f/11 şi ISO 100. © Verity Milligan

Un obiectiv cu zoom grandangular este cel mai bun prieten al unui fotograf de călătorii. Cu un interval ultra-larg de distanţe focale, Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM nu va avea probleme să includă totul în cadru, indiferent dacă filmaţi pentru vlog în centrul unui oraş cu clădiri înalte, mergeţi pe străduţele unui oraş medieval sau surprindeţi panoramele unui lanţ muntos spectaculos.

Compact şi uşor, acest obiectiv RF este un accesoriu accesibil ce poate fi adăugat chiar şi în geanta de echipamente a celor care preferă să călătorească lejer, iar datorită stabilizării imaginii şi diafragmei maxime luminoase de f/4,5, oferă performanţă înaltă în condiţii de lumină schimbătoare.

Cel mai bun obiectiv grandangular cu distanţă focală fixă pentru fotografia de călătorie: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Un castron de paste cu roşii şi busuioc fotografiat de sus în jos, cu o furculiţă, frunze de busuioc şi un mojar cu pistil în cadru.

Cu stabilizare a imaginii echivalentă cu 5 stopuri pentru fotografii clare cu aparatul în mână şi capacitate macro de 0,5x, Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM este o alegere ideală pentru a surprinde delicatesele savuroase ale unui restaurant de peste mări şi ţări. În plus, datorită motorului său de focalizare STM silenţios, este un obiectiv fantastic pentru vlogging şi streaming live. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS RP cu obiectiv Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM la 1/125 s, f/2,5 şi ISO 800. © Natasha Alipour-Faridani

Există un motiv pentru care Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM este preferat de fotografii stradali, fotografii de portrete şi fotografii de călătorie deopotrivă. Cu un unghi suficient de larg pentru peisajele urbane întinse, cadre vaste cu peisaje şi prim-planuri revelatoare, cu un profil discret, o deschidere maximă rapidă a diafragmei şi o mărire MACRO de până la 1:2, funcţionează excelent pentru mai multe genuri.

Deşi este creat pentru aparatele foto full frame, obiectivul RF 35mm F1.8 MACRO IS STM poate fi utilizat şi pe corpuri APS-C, cum ar fi Canon EOS R10, unde poate surprinde un câmp vizual echivalent cu cel al unui obiectiv de 56 mm pe un corp full frame.

Cel mai bun obiectiv cu distanţă focală fixă pentru începători pentru fotografia stradală şi de călătorie: Canon RF 50mm F1.8 STM

O femeie cu ruj roşu întoarce capul pentru a privi spre aparatul foto. În fundal se văd lumini scânteietoare.

Datorită stratului protector al lentilei asferice, imaginile realizate cu Canon RF 50mm F1.8 STM vor fi clare în totalitate, în timp ce dimensiunile mici îl fac o alegere valoroasă, indiferent dacă sunteţi un începător aventuros sau un explorator cu experienţă.

Un obiectiv de 50 mm precum Canon RF 50mm F1.8 STM este prima opţiune pentru începătorii care îşi doresc mai multă creativitate în fotografia de călătorie. Deschiderea maximă a diafragmei de f/1,8 a acestui obiectiv vă permite să obţineţi o profunzime a câmpului extrem de redusă, pentru portrete frumoase care exprimă cu adevărat identitatea culturală a persoanelor pe care le întâlniţi.

De asemenea, lasă să pătrundă multă lumină, iar astfel veţi fi pregătit pentru toate condiţiile de iluminare pe care le întâlniţi în aventurile dumneavoastră. Montaţi-l pe un aparat APS-C şi veţi obţine echivalentul unui câmp vizual de 80 mm pe un aparat foto full frame.

Cel mai bun obiectiv cu zoom universal pentru fotografia de călătorie: Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

O stradă îngustă şi şerpuită cu case din piatră deschisă la culoare, cu jardiniere din teracotă pline cu muşcate atârnând de ziduri.

Cu o distanţă minimă de focalizare de numai 13 cm folosind modul macro 0,5x cu focalizare centrală, Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM vă permite să surprindeţi şi cele mai mărunte detalii. Nu trebuie să vă faceţi griji nici că mişcarea aparatului foto v-ar putea strica fotografiile, deoarece acest obiectiv are un stabilizator optic de imagine echivalent cu 5 stopuri. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS RP cu obiectiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM la 50 mm, 1/320 s, f/5 şi ISO 800.

Călătoriţi cu puţine bagaje şi nu aveţi loc în rucsac decât pentru un singur obiectiv? Obiectivul universal Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM este o alegere excelentă. Intervalul său uluitor de distanţe focale oferă o versatilitate incredibilă, potrivită pentru orice, de la vlogging cu aparatul în mână la portrete extraordinare. Mai mult, distanţa focală impresionantă, la care se adaugă stabilizarea imaginii echivalentă cu 5 stopuri pentru fotografiere cu aparatul în mână şi la lumină redusă, sunt integrate într-un corp ce măsoară mai puţin de 9 cm şi cântăreşte doar 395 g. Pe un senzor APS-C, intervalul de distanţe focale al acestui obiectiv este echivalent cu 38,4-168 mm pe un aparat foto full frame.

Pentru aventurieri, aceste aparate foto, obiective şi accesorii uşor de luat în rucsac sunt cu adevărat partenerii ideali, producând imagini şi filmări extraordinare, fără a vă compromite libertatea de deplasare. Pentru mai multă inspiraţie pentru fotografia de călătorie, vedeţi cum s-a descurcat fotografa profesionistă Diana Millos când a petrecut 48 de ore în frumoasa Sevilla cu aparatul foto Canon EOS R10.


Articol scris de Peter Wolinski

Produse conexe

Articole conexe