VLOGGING

Patru artişti, patru talente, o colaborare creativă

Aflaţi ce s-a întâmplat când patru creatori de conţinut care utilizează echipamente Canon pentru a-şi prezenta lucrările online şi-au unit forţele pentru a crea împreună un scurtmetraj.
Un muzician, o dansatoare şi un fotbalist stând în faţa unui perete cu un graffiti fosforescent cu o bufniţă.

Reţelele sociale ne-au transformat pe toţi în creatori de conţinut, deci cum îţi poţi îmbunătăţi videoclipurile şi postările pentru a ieşi în evidenţă? Campania Canon Crew Create a reunit patru artişti din UK; toţi utilizează mai multe aparate foto şi obiective Canon pentru a-şi crea postările şi videoclipurile pe reţelele sociale şi a demonstra ce este posibil – indiferent de buget sau de abilităţi.

Jucătorul de fotbal freestyle Ewan Baggott, cunoscut şi ca EABskills, este pasionat de fotografie din copilărie şi utilizează emblematicul Canon EOS R6 pentru a-şi filma abilităţile şi trucurile pentru cei 107.000 de urmăritori de pe Instagram. „Când eram mai tânăr eram obsedat de fotografie”, spune el. „O imagine de cea mai bună calitate este esenţială pentru ceea ce fac.”

Muzicianul şi producătorul câştigător Brit Awards Jack Garratt utilizează un aparat foto Canon EOS RP pentru a-şi documenta procesul creativ şi a posta fotografii din călătorii pentru cei 90.900 de urmăritori ai săi de pe Instagram. „Îmi place foarte mult să fotografiez”, spune el. „Când plec la drum iau întotdeauna un aparat foto cu mine.”

Dansatoarea Nifè are peste 1 milion şi jumătate de urmăritori pe TikTok. Ea foloseşte un aparat foto Canon EOS M50 Mark II pentru a-şi filma provocările şi tutorialele de dans. „Are o greutate mică, este uşor de utilizat şi pur şi simplu îl pot ţine în poşetă”, spune ea.

Artistului stradal Fat Cap Sprays îi place să fie mai discret, aşa că îşi filmează videoclipurile scurte, care i-au adus peste 72 de milioane de aprecieri pe TikTok, utilizând un model Canon PowerShot G7 X Mark III. „Este foarte compact şi uşor, ceea ce este perfect, deoarece ţin un spray cu vopsea în cealaltă mână”, spune el.

În acest articol vom face cunoştinţă cu cei patru artişti, vom afla mai multe despre procesul lor creativ şi vom descoperi ce au învăţat din colaborarea pentru un scurtmetraj ce le prezintă abilităţile.

Citiţi mai multe:

Jucătorul de fotbal freestyle

Un bărbat tânăr şutând spre o poartă de fotbal, cu un aparat foto Canon montat pe un trepied în spatele lui.

„Colaborez în permanenţă cu alţi influenceri”, spune jucătorul de fotbal freestyle Ewan Baggott, cunoscut şi ca EABskills. „Există o mică comunitate plăcută în lumea fotbalului freestyle, în care ne ajutăm unii pe alţii. Colaborarea creează prietenii pe viaţă.”

Un bărbat într-un hanorac alb, ţinând o minge de fotbal sub braţul stâng, cu un aparat foto Canon în mâna dreaptă.

Ewan Baggott

Jucător de fotbal freestyle, prezentator şi producător.

Cont pe reţele sociale:@eabskills

Aparatul foto ales:Canon EOS R6

„Când eram mai tânăr eram obsedat de fotbal, dar şi de fotografie”, spune Ewan. „Mă gândeam cum aş putea combina fotbalul cu aparatele foto.”

Ewan a început să-şi filmeze trucurile şi abilităţile şi să le distribuie online, iar acum îşi postează montajele despre fotbal pe TikTok, Instagram şi YouTube. „Îmi place foarte mult posibilitatea de a fi liber şi de a face ce vreau”, spune el.

„Colaborarea a fost o ocazie foarte interesantă pentru creatori să se întâlnească şi să afle diverse aspecte ale muncii celorlalţi”, a adăugat el. „Am discutat în prealabil diverse idei la telefon. Ascultam muzica creată de Jack şi mă gândeam: „Trebuie să fac un truc freestyle pe acest fond sau ritm.”

„M-au îngrijorat cu siguranţă câteva lucruri în legătură cu ziua respectivă. Îmi făceam griji că voi scăpa mingea, dar şi cu privire la orientarea în spaţiu. Trebuia să exersez în spaţiul respectiv, între cei patru pereţi în cauză, şi să mă asigur că atunci când mingea vine spre mine nu o să lovesc aparatul foto!”

„Este important să lucrezi cu oamenii, deoarece fiecare este diferit. Poţi învăţa câte puţin de la toată lumea. Cel mai important este să înveţi mereu. Dacă lucrezi cu altă persoană, înveţi de la ea şi ea învaţă de la tine.”

Muzicianul şi producătorul

Un bărbat care poartă pantaloni cu imprimeu floral auriu, stând într-un studio de înregistrări de acasă, cu un aparat foto Canon pe genunchi.

„Ideile îmi vin de oriunde”, spune muzicianul şi producătorul premiat Jack Garratt. „Câteodată aud în minte o melodie complet formată. Alte dăţi poate dura câţiva ani.”

O imagine văzută din spatele unui bărbat cu păr şaten creţ întors spre stânga, privind prin vizorul unui aparat Canon EOS RP.

Jack Garratt

Muzician şi producător câştigător Brit Awards.

Cont pe reţelele sociale:@jackgarratt

Aparatul foto ales:Canon EOS RP

Jack a fost dintotdeauna pasionat de muzică. „Ceea ce mi-am dorit mereu din toată inima a fost să mă dedic compunerii şi interpretării de muzică”, spune el. „Primul cântec l-am scris când aveam 13 sau 14 ani – a fost ceva ce am descoperit că-mi venea destul de natural.”

El consideră că reţelele sociale l-au încurajat să fie mai bun atât ca fotograf, cât şi ca artist, însă este selectiv cu privire la ceea ce postează online. „Îmi aleg cu mare atenţie momentele pe care doresc să le împărtăşesc cu alţi oameni. Câteodată repet un tipar dintr-o melodie la care lucrez, apoi adaug nişte note la chitară sau o linie de bas. Uneori îmi iau chitara şi fredonez un cântec pe care am început să-l scriu.”

Era nerăbdător să vadă cum va fi interpretată muzica lui de ceilalţi artişti în ziua respectivă – şi să se asigure că se potriveşte cu energia prestaţiilor lor. „Voiam să mă asigur că melodia mea era în armonie cu ce făceau ceilalţi. M-a încântat ocazia de a reflecta şi a rezona cu energia altor persoane.

„A fost o experienţă incredibilă să văd muzica reprezentată în arta altor persoane. Un aspect cu adevărat fascinant când creezi ceva este să vezi cum îl interpretează alţi oameni.”

Dansatoarea

O femeie cu un aparat foto aranjat pentru a se filma sărind în aer, făcând paşi de dans pe beton în faţa unei linii de tren.

„Crearea de conţinut îmi oferă libertate”, spune dansatoarea Nifè. „Sunt liberă să fiu cine vreau să fiu, să fac ce vreau şi să creez ce vreau.”

O femeie cu codiţe împletite albastre ce poartă un pulover roz ţine un aparat foto Canon de trepied.

Nifè

Dansatoare din Londra care îşi postează mişcările pe TikTok şi Instagram.

Cont pe reţelele sociale:@itsjustnifee

Aparatul foto ales:Canon EOS M50 Mark II

Nifè dansează de când se ştie. „Mama îmi spunea că m-am născut dansând”, spune ea. „Eram foarte timidă când eram mai tânără. Dansul era ceva ce-mi dădea încredere. Chiar şi acum, cred că încrederea în mine vine din ceea ce am învăţat din dans. Am învăţat cum să mă prezint, cum să mă mişc, cu să mă simt bine cu corpul meu şi cu ceea ce sunt.”

Nifè a primit sarcina de a crea paşi de dans pentru videoclip, dar dorea să lase ceva spaţiu în coreografia ei pentru a putea improviza în ziua respectivă.

„Ştiam că atunci când voi ajunge în locul respectiv, voi găsi ceva cu care să pot lucra”, spune ea.

„Muzica [pentru colaborare] nu este una pe care aş alege-o în mod normal, însă am avut ocazia să descopăr ce parte din mine ar face ceva diferit. Am avut ocazia să observ alte persoane lucrând la ceva. Trebuie să interacţionezi cu alţi creatori pentru a afla mai multe, pentru a face schimb de idei şi de sfaturi. Îmi făceam griji că voi avea emoţii. Emoţiile pot fi supărătoare, însă nu pot fi evitate. Îmi făceam griji că nu va merge bine ceva în ceea ce priveşte spaţiul. A trebuit să fac mai multe eforturi în aceste condiţii. Şi să fiu puţin mai inteligentă.”

Artistul stradal

Un artist de graffiti pictează cu spray imaginea unei căpşune fosforescente strălucitoare pe un perete negru, în timp ce un aparat foto Canon înregistrează procesul.

„Există o mulţime de persoane creative acolo de unde vin eu din Londra, aşa că facem schimb de idei”, spune artistul stradal Fat Cap Sprays. „Îmi place mult să mă ocup de pereţi ignoraţi, neiubiţi şi să îi readuc la viaţă.”

Un aparat foto Canon pe un trepied, orientat către un artist stradal îmbrăcat în negru, ghemuit în faţa unui perete de graffiti cu o serie de tuburi de spray.

Fat Cap Sprays

Artist stradal din estul Londrei, renumit pentru creaţiile sale fosforescente, în stilul desenelor animate.

Cont pe reţelele sociale:@fatcapsprays

Aparatul foto ales:Canon PowerShot G7 X Mark III

„Când oamenii se uită la o operă de artă, văd doar rezultatul final, însă filmând procesul, oamenii pot vedea cum ajunge în forma finală, puţin câte puţin”, spune artistul stradal Fat Cap Sprays. „Am totodată ocazia să le arăt tuturor satisfacţia pe care o simt când pictez. Să-ţi împărtăşeşti creativitatea este ceva foarte valoros. Cred că aduce fericire în viaţa oamenilor.”

Fat Cap Sprays a avut sarcina de a crea arta de fundal pentru videoclip. A pictat o bufniţă în roşu fosforescent, în contrast cu fundalul negru. „Bufniţele au cea mai bună vedere şi sunt creaturi nocturne, aşa că am vrut ca ochii să fie ca obiectivul unui aparat foto – ochii îndreptaţi asupra creatorilor de conţinut”, spune el.

„Contribuţia mea a fost foarte diferită faţă de cea a celorlalţi artişti. Dacă greşeam ceva, puteam picta din nou şi ajusta şi adapta până când eram mulţumit. A fost mult mai multă presiune pe ceilalţi creatori de conţinut, deoarece trebuiau să-şi prezinte spectacolul în faţa camerei şi să repete de câte ori trebuia, până le ieşea.”

„Colaborarea ne-a permis să creăm ceva diferit, nemaivăzut. Totul s-a rezumat la schimbul de experienţă pentru a crea ceva special. Cu toţii avem talente diferite, însă putem crea conţinut împreună într-un mod distractiv.”

Vedeţi ce s-a întâmplat când aceşti creatori de top şi-au pus la contribuţie talentele creative în această piesă în colaborare:

Un bărbat într-un tricou roşu cântă la o chitară electrică.

Articol scris de Andrea Ball

Produse conexe

Articole conexe

 • O femeie ţine la lungimea braţului un aparat foto pe un trepied orientat către ea, pe fundalul nefocalizat văzându-se un şir de clădiri multicolore pe malul râului.

  VLOGGING

  Cum să devii vlogger

  Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.

 • O persoană face vlogging cu un aparat foto Canon EOS R10. În fundal este un copac portocaliu încărcat cu fructe.

  VLOGGING

  Cele mai bune aparate foto Canon pentru vlogging

  Cu ajutorul acestor aparate foto excelente pentru vlogging de la Canon, vlogul dumneavoastră va prinde viaţă cu uşurinţă, cu control din plin şi calitate video formidabilă.

 • O femeie îşi aranjează aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III lângă laptop pentru a transmite în timp real o şedinţă de yoga.

  APARATE FOTO COMPACTE

  Cel mai bun aparat foto compact pentru conţinut

  Descoperiţi modul în care PowerShot G7 X Mark III vă poate ajuta să vă dezlănţuiţi scânteia creativă în viaţa de zi cu zi.

 • Celebrul patiser Matt Adlard fotografiază un desert de ciocolată cu aparatul Canon EOS M50 Mark II.

  FOTOGRAFIA CULINARĂ

  Reţeta succesului: vă prezentăm Canon EOS M50 Mark II

  Patiserul autodidact şi vedeta de pe reţelele sociale Matt Adlard încearcă EOS M50 Mark II.