EOS R3

Aparate foto mirrorless

Canon EOS R3

Momente efemere în timp, surprinse cu aparatul foto în moduri pe care nu le credeaţi posibile. Bun venit în viitorul fotografiei de acţiune!

Do you want to be contacted by a Canon representative?

Please complete the short form to request a product specialist from Canon to contact you.

Specificaţii

 • Senzor suprapus

  Senzor suprapus, cu iluminare din spate

 • Rată de fotografiere în rafală de 30 cps

  Fotografiere continuă la viteze de până la 30 cps sau 12 cps cu obturatorul mecanic, cu AE şi AF cu urmărire

 • Rafale de mare viteză de până la 195 cps1

  Fotografiaţi la o rată de cadre în rafală personalizabilă

 • ISO max. 102.400

  Sensibilitate de la ISO 100 la ISO 102.400 (cu posibilitate de extindere la ISO 204.800)

 • Rezoluţie de 24 megapixeli

  Echilibrul ideal între calitatea imaginii, performanţa ISO ridicată şi dimensiunea fişierului

 • Stabilizare a imaginii echivalentă cu până la 8 stopuri

  Extrem de stabil, stabilizatorul de imagine încorporat funcţionează în tandem cu stabilizatorul de imagine al obiectivului

 • Focalizare automată cu control ocular

  Selectaţi punctele de focalizare sau subiecţii de urmărit pur şi simplu uitându-vă la aceştia

 • Urmărirea subiectului

  Urmăreşte automat oameni, animale şi vehicule atât în modul foto, cât şi în cel video

 • Ecran cu unghi variabil

  Ecran tactil complet articulat, de 8,2 cm şi 4.200.000 de puncte

 • Vizor electronic

  Vizor electronic fără întreruperi, cu 5.760.000 de puncte, rată de reîmprospătare de 120 cps şi acoperire de 100 %

 • Wi-Fi şi Bluetooth

  Conectivitate wireless pentru control de la distanţă şi transfer de imagini

 • RAW 6K

  60 cps, cu cea mai mare flexibilitate la modificarea setărilor, precum nivelul de alb, în etapa de postproducţie

 • 4K 120p

  Înregistraţi filme cu încetinitorul cu detalii extrem de clare

 • Full HD 240p

  Înregistraţi filme cu ultra-încetinitorul cu detalii extrem de clare

 1. Expunerea automată şi focalizarea automată cu urmărire nu sunt disponibile în modul rafală de mare viteză. Numărul maxim de cadre surprinse poate fi setat până la 50
Firmware-ul lansat pe 22 iulie 2022 a adăugat fotografierea continuă până la 195 cps, înregistrarea video Full HD la 240p, plus o serie de alte funcţii utile. Poate fi descărcat de pe pagina de asistenţă.
Aflaţi mai multe Vedeţi specificaţiile complete Obţineţi asistenţă

PREZENTARE GENERALĂ

Vă prezentăm următorul capitol al poveştii EOS

EOS R3 vă va schimba părerea despre aparatele foto mirrorless. Senzorul suprapus cu iluminare din spate poate îngheţa acţiunea la 1/64.000 s şi asigură fotografiere continuă la viteze de 30 cps, cu posibilitate de extindere până la 195 cps1. Focalizarea automată cu control ocular recunoaşte şi urmăreşte în mod inteligent subiecţii în timp ce fotografiaţi – o funcţie excelentă pentru fotografia de sport, ştiri şi natură sălbatică.

EOS R3 pe scurt

 • Viteză explozivă la 30 cps

  Beneficiaţi de un timp de expunere superior de 1/64.000 s şi fotografiere în rafală la 30 cps, cu urmărirea simultană a focalizării automate/expunerii automate.

 • Stăpâniţi mişcarea

  EOS R3 surprinde momente rapide la 30 cps, evidenţiind detalii care nu sunt văzute cu ochiul liber.

 • Vedeţi. Reacţionaţi. Răspundeţi

  Cu tehnologia noastră de generaţie următoare de focalizare automată cu control ocular, EOS R3 focalizează exact ce urmăriţi.

 • Conceput pentru filme

  EOS R3 este un aparat hibrid profesionist, capabil să realizeze filme cinematografice, la calitate de transmisie TV, şi fotografii senzaţionale.

 • Creat pentru profesionişti

  EOS R3 este conceput pentru a face faţă rigorilor utilizării profesionale de zi cu zi, indiferent de circumstanţe.

 • Conectivitate avansată

  EOS R3 foloseşte mufa LAN prin cablu şi conexiunea de 2,4/5 GHz pentru comunicarea cu calculatoare, laptopuri şi dispozitive mobile pentru distribuirea simplă şi rapidă de imagini, precum şi pentru controlul de la distanţă al aparatului foto.

Stăpâniţi mişcarea

EOS R3 surprinde momente rapide la viteze de 30 cps, cu posibilitate de extindere până la 195 cps1,evidenţiind detalii care nu sunt văzute cu ochiul liber.

Senzorul suprapus, cu iluminare din spate al aparatului foto este atât de rapid, încât le oferă fotografilor posibilitatea de a utiliza un obturator electronic pentru a îngheţa mişcarea, fără a-şi face griji în privinţa distorsiunii la înregistrare. Beneficiaţi de un timp de expunere superior de 1/64.000 s, plus fotografiere la 30 cps cu expunere automată/focalizare automată cu urmărire simultană pentru până la 420 de cadre când înregistraţi fişiere Raw.

Doriţi mai mult? Cu fotografiere continuă la viteză mare personalizată, EOS R3 poate realiza rafale la rate de cadre personalizabile de până la 195 cps, surprinzând detalii extraordinare ale subiecţilor în mişcare rapidă. Se pot înregistra până la 50 de cadre într-o singură rafală, imaginile fiind stocate în format JPEG, HEIF sau RAW.

Pentru a vă ajuta să echilibraţi lumina naturală în raport cu lumina de la bliţ în condiţii de lumină puternică sau să surprindeţi clar subiecţi care se mişcă rapid, acum puteţi sincroniza bliţul când folosiţi obturatorul electronic al aparatului – utilizând atât bliţuri Canon Speedlite, cât şi bliţuri terţe de studio.

EOS R3

Focalizare automată avansată, cu control ocular

Aţi folosit vreodată un aparat foto care pare că vă citeşte gândurile? Cu tehnologia noastră de generaţie următoare de focalizare automată cu control ocular, EOS R3 focalizează oriunde priviţi. Acest control fără egal al focalizării automate permite aparatului foto să acţioneze la fel de rapid ca dumneavoastră, ajutându-vă să reacţionaţi cu promptitudine la scenele în continuă schimbare.

EOS R3

Cea mai bună urmărire a subiectului pe care am oferit-o până acum

Utilizând inteligenţa artificială cu deep-learning şi mii de imagini din lumea reală, am învăţat EOS R3 să recunoască cu precizie şi încredere oamenii, animalele şi vehiculele – oriunde s-ar deplasa în cadru.

Oamenii pot fi urmăriţi chiar dacă poartă cască, mască sau ochelari de soare. La fotografierea sporturilor cu motor, EOS R3 poate recunoaşte motocicletele şi maşinile de curse, putând chiar să distingă între cabinele închise şi cele deschise, identificând casca şoferului, dacă este vizibilă.
EOS R3

Performanţă atât la filmare, cât şi la fotografiere

EOS R3 este un aparat hibrid profesionist, capabil să realizeze filme cinematografice, la calitate de transmisie TV, şi fotografii senzaţionale. Dispunând de funcţii care stimulează creativitatea realizatorilor de filme, aparatul foto poate realiza înregistrări video 4K supraeşantionate sau 6K RAW, stocate intern pe un card CFexpress. Canon Log 3 asigură un interval dinamic mai larg şi posibilităţi îmbunătăţite de gradare a culorilor.

Cel mai important însă, aceeaşi recunoaştere a obiectelor disponibilă pentru fotografi este disponibilă şi pentru realizatorii de filme, astfel că puteţi urmări obiectele care se mişcă în cadru, menţinând o focalizare precisă în timp ce lucraţi.
EOS R3

Conectat la întreaga lume

Conectivitatea este esenţială pentru fotografii specializaţi în evenimente sportive şi ştiri. EOS R3 foloseşte mufa LAN prin cablu şi conexiunea Wi-Fi de 2,4/5 GHz pentru comunicarea cu calculatoare, laptopuri şi dispozitive mobile pentru distribuirea simplă şi rapidă de imagini, precum şi pentru controlul de la distanţă al aparatului foto. De asemenea, EOS R3 este compatibil cu aplicaţia noastră Mobile File Transfer, care permite fotografilor profesionişti să adauge metadate şi să transmită imagini de pe un smartphone, utilizând fie Wi-Fi, fie conexiunea de date a telefonului mobil.

EOS R3 dispune şi de o nouă patină multifuncţională pentru accesorii, ce oferă comunicare de date şi alimentare pentru accesorii noi, funcţionând şi ca patină pentru bliţurile şi declanşatoarele Speedlite existente.
EOS R3

Conceput şi construit pentru profesionişti

EOS R3 este conceput pentru a face faţă rigorilor utilizării profesionale de zi cu zi, indiferent de circumstanţe.

De la furtuni de praf la ploi torenţiale, corpul rezistent din aliaj de magneziu dispune de acelaşi grad de etanşare la praf şi apă ca renumitele noastre aparate foto din seria EOS-1D. Fotografiaţi în continuare cu încredere, indiferent de condiţiile cu care vă confruntaţi.

EOS R3

Se potriveşte cu uşurinţă în sistemul dumneavoastră existent

EOS R3 se potriveşte cu uşurinţă în sistemul dumneavoastră existent, funcţionând împreună cu alte aparate foto DSRL sau mirrorless pe care le aveţi.

Este alimentat de o baterie LP-E19 de mare capacitate – ca şi aparatele foto din seria EOS-1D X. Obiectivele dumneavoastră EF vor funcţiona exact aşa cum trebuie mulţumită unei game de adaptoare de montură de înaltă calitate, care pot adăuga şi funcţionalitate suplimentară, cum ar fi inel de control sau filtre cu montare în spatele obiectivului.

Cu comenzile sale intuitive şi ergonomia excelentă, EOS R3 este rezultatul a trei decenii de evoluţie, fiind îmbunătăţit pentru a îndeplini cerinţele fotografilor profesionişti. Beneficiaţi de ergonomie fără egal, cu o interfaţă familiară şi intuitivă.

EOS R3

Comenzi personalizabile reactive

EOS R3 este un pursânge profesionist. Forma sa a fost preluată de la seria EOS-1D X, însă este mai mic şi mai uşor, reunind principiile de proiectare a sistemului EOS R mirrorless, pentru manevrare fără cusur.

Aparatul foto oferă o serie de comenzi, atât cu un controler multifuncţional, cât şi cu un controler inteligent, amplasate instinctiv în apropierea degetului mare. Cele trei selectoare personalizabile de pe corpul aparatului, plus un inel de control al obiectivului pe fiecare obiectiv cu montură RF, asigură reglarea uşoară a timpului de expunere, a deschiderii diafragmei, a sensibilităţii ISO şi a compensării expunerii cu aparatul foto la ochi. Un teleconvertor digital instantaneu de 1,6x este disponibil la o apăsare de buton, pentru o distanţă focală extinsă – deosebit de util pentru decupare pe loc, cu nevoi reduse de post-procesare.

EOS R3 este echipat şi cu un ecran cu unghi variabil, cu o rezoluţie de patru milioane de puncte, clar şi luminos chiar şi în condiţii de lumină puternică. Acesta vă permite să compuneţi cu uşurinţă din perspective creative. Cele două sloturi pentru carduri permit scrierea fişierelor de imagine şi a filmelor pe carduri SD disponibile la scară largă (cu compatibilitate pentru UHS-II) sau pe suporturi CFexpress extrem de rapide, de generaţie următoare.

EOS R3

Utilizaţi obturatorul electronic cu bliţul

Pentru a vă ajuta să echilibraţi lumina naturală în raport cu lumina de la bliţ chiar şi în condiţii de lumină puternică sau să surprindeţi clar capul subiecţilor care se mişcă rapid, aveţi acum posibilitatea de a sincroniza bliţul când folosiţi obturatorul electronic al aparatului – utilizând atât bliţuri Canon Speedlite, cât şi bliţuri terţe.

EOS R3

„AVEM NEVOIE DE VITEZĂ. TREBUIE SĂ FIM MAI RAPIZI ŞI MAI PERFORMANŢI. DE ACEEA FOLOSIM ACEST APARAT FOTO”.

Photographer looking down view finder

Canon îşi propune să obţină emisii nete zero de CO2 din activităţile sale comerciale până în 2050

Vom atinge acest obiectiv prin realizarea unei îmbunătăţiri medii de 3 % pe an a indicelui de îmbunătăţire a emisiilor de CO2 pe durata de viaţă a unui produs. În acest ritm, aceasta ar însemna o reducere de aproximativ 50 % faţă de nivelurile din 2008 până în anul 2030. Recunoaştem că această ţintă este în conformitate cu nivelul de reducere solicitat de Acordul de la Paris.

Vom continua să efectuăm evaluări ale obiectivelor dintr-o perspectivă pe termen lung, ca o modalitate de a verifica contribuţia noastră la realizarea unei societăţi cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Comparaţie EOS R3

Vedeţi cum se compară EOS R3 cu alte aparate foto full frame profesioniste de la Canon.

Caracteristică

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Pixeli efectivi: (aprox. MP)

24,1 megapixeli
20,1 megapixeli
45,0 megapixeli

Stabilizator de imagine încorporat în aparatul foto

Da, avantaj de până la 8 stopuri, în funcţie de obiectivul utilizat1
Nu este cazul
Da, avantaj de până la 8 stopuri, în funcţie de obiectivul utilizat1

Detectarea subiectului

Faţă, ochi, animale şi vehicule
Oameni
Corp, faţă, ochi, animale

Focalizarea automată în lumină slabă

Sensibilitate până la -7,5 EV2
Sensibilitate până la -4 EV sau -6 EV cu Vizualizare live2
Sensibilitate până la -6 EV 2

Viteze de fotografiere continuă (cps)

12 cps cu Servo AF
30 cps cu obturator electronic silenţios şi focalizare automată servo3
AF/AE fix la 195 cps
20 cps cu obturatorul mecanic, Servo AF
20 cps cu obturator electronic, silenţios şi focalizare automată servo
12 cps cu Servo AF
20 cps cu obturator electronic silenţios şi focalizare automată servo3

Filme

6K RAW pe 12 biţi (RAW/RAW light) la viteze de până la 60 cps
4K la viteze de până la 120 cps
Full HD la viteze de până la 240 cps
Canon Log 3 / HDR PQ 4:2:2 pe 10 biţi intern
Compresie All-I / IPB / IPB light, necomprimat 4K 60p 4:2:2 pe 10 biţi pe dispozitiv de înregistrare extern
5,5K RAW pe 12 biţi (RAW/RAW light) la viteze de până la 60 cps.
4K la viteze de până la 60 cps
Full HD la viteze de până la 120 cps
Înregistrare internă 4:2:2 pe 10 biţi în format Canon Log 1 / Log 3 / HDR PQ[7]
Compresie All-I / IPB, necomprimat 4K 60p 4:2:2 pe 10 biţi către dispozitiv de înregistrare extern
8K la viteze de până la 30 cps
4K la viteze de până la 120 cps
Full HD la viteze de până la 120 cps
Modul Redare accelerată 4K
Înregistrare internă 4:2:2 pe 10 biţi în format Canon Log 1 / Log 3[7] / HDR PQ
Compresie All-I / IPB / IPB light, necomprimat 4K 60p 4:2:2 pe 10 biţi pe dispozitiv de înregistrare extern
8K full frame sau 5K decupat în format ProRes
RAW înregistrat extern prin HDMI la
Atomos Ninja V+

Selectoare rotative

Selector rotativ principal
Selector rotativ rapid 1
Selector rotativ rapid 2
Controler multifuncţional pentru focalizare automată
Controler inteligent
Afişajul panoului superior
Selector rotativ principal
Selector rotativ rapid
Controler multifuncţional pentru focalizare automată
Controler inteligent
Afişajul panoului superior
Selector rotativ principal
Selector rotativ rapid 1
Selector rotativ rapid 2
Controler multifuncţional pentru focalizare automată
Afişajul panoului superior

Ecran LCD

8 cm/3,2 inchi
LCD cu 4,15 milioane de puncte
Ecran tactil cu unghi variabil
8 cm/3,15 inchi
LCD cu 2,1 milioane de puncte
Fix
8 cm/3,15 inchi
LCD cu 2,1 milioane de puncte
Ecran tactil cu unghi variabil

Vizor

Vizor electronic de tip 0,5
Tip 0,5
OLED cu 5,76 milioane de puncte
Distanţă oculară de 23 mm / mărire de 0,76x4 până la 120 cps
Vizor optic
Distanţă oculară de 20 mm / mărire de 0,76x
Vizor electronic de tip 0,5
OLED cu 5,76 milioane de puncte
Distanţă oculară de 23 mm/mărire de 0,76x
Până la 120 cps

Reţea

5 GHz/2,4 GHz şi Bluetooth™
5.0, funcţii acceptate: EOS Utility, smartphone, încărcare pe image.canon, imprimare wireless, port Ethernet
Wi-Fi de 2,4 Ghz şi Bluetooth™ integrate
Transmiţător wireless de 5 Ghz WFT-E9, accesoriu opţional
Port Ethernet
Wi-Fi de 5 Ghz şi 2,4 Ghz şi Bluetooth™ integrate[9]
Transmiţător wireless WFT-R10, accesoriu opţional

Greutatea corpului (inclusiv bateria şi cardul de memorie)

1015 g
1440 g
738 g

Sloturi pentru carduri

1x CFexpress tip B
1x SD/SDHC/SDXC şi UHS-II
2 CFexpress
1 x CFexpress
1x SD UHS-II

Baterie

LP-E19
Încărcare USB prin PD-E1
LP-E19
LP-E6NH
Încărcare USB prin PD-E1

Durata de viaţă a bateriei

620 de fotografii (cu vizor electronic, în modul de economisire a energiei)
860 de fotografii (cu LCD, în modul de economisire a energiei)
2850 de fotografii la fotografierea cu vizorul
610 fotografii la fotografierea cu Vizualizarea live
320 de fotografii (vizor electronic în modul de economisire a energiei)
490 de fotografii (LCD în modul de economisire a energiei)

 1. 8 stopuri pe baza standardului CIPA, cu RF 24-105mm F4 L IS USM la o distanţă focală de 105 mm.
 2. Focalizarea automată în cea mai redusă lumină este disponibilă cu un obiectiv f/1,2, punct central de focalizare automată, focalizare automată pentru un singur cadru, la 23 °C/73 °F, ISO 100, cu excepţia obiectivelor RF cu strat pentru uniformizarea defocalizării (DS).
 3. În timpul focalizării automate Servo AF, doar obiectivele RF şi anumite obiective EF pot fi utilizate pentru fotografiere continuă la viteză maximă. Pentru informaţii referitoare la obiectivele acceptate, accesaţi site-ul web Canon oficial.
  Viteza de fotografiere continuă se poate reduce în funcţie de obiectiv, timpul de expunere, deschiderea diafragmei, utilizarea bliţului, procesarea pentru reducerea pâlpâirii, condiţiile subiectului şi luminozitate (de exemplu, într-un loc întunecat).
 4. Cu obiectiv de 50 mm la infinit, -1 m-1 dpt.
 5. Pe baza standardului CIPA şi utilizând bateria furnizată cu aparatul foto, cu excepţia cazurilor indicate. În modul de economisire a energiei.
EOS R3

Conţinutul cutiei

 • Corp EOS R3

 • Ocular ER-h mic

 • Capac pentru patina de accesorii ER-SC1 (rezistent la praf şi apă)

 • Capac pentru aparatul foto R-F-5

 • Curea ER-L1

 • Încărcător LC-E19

 • Acumulator LP-E19

 • Capacul acumulatorului

 • Cablu de alimentare (UE)

 • Cablu de interfaţă IFC-100U (fără miez)

 • Protecţie pentru cablul de interfaţă IFC-100U

 • Manual de utilizare (EU1)

Accesorii

 • Bliţ Speedlite

  Speedlite EL-5

  Un bliţ puternic, avansat, cu reîncărcare rapidă, control creativ excelent şi performanţă remarcabilă în toate situaţiile.
 • DM-E1D
  Pentru sunet digital clar şi pur, alegeţi microfonul stereo direcţional DM-E1D cu suport multifuncţional pentru fiabilitatea sa, precum şi pentru accesul rapid la setări de pe ecranul LCD al unui aparat foto compatibil.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Menţinând etanşarea împotriva intemperiilor, acest adaptor converteşte bliţurile Speedlite cu picior convenţional cu 5 pini pentru utilizare pe aparatele foto cu suport multifuncţional.
 • Speedlite ST-E10
  Un transmiţător Speedlite ultracompact ce oferă caracteristici wireless avansate şi control pentru până la 15 bliţuri compatibile.
 • ER-He

  Ocular ER-hE

  Un ocular pivotant, de mari dimensiuni, potrivit atât pentru utilizatorii care folosesc ochiul stâng, cât şi pentru cei care folosesc ochiul drept, permiţându-le purtătorilor de ochelari să profite la maximum de focalizarea cu control ocular oferită de EOS R3.
 • EOS R3
  Conectaţi-vă smartphone-ul cu această patină multifuncţională pentru a beneficia de integrare impecabilă între aparat foto şi aplicaţii, pentru noi posibilităţi în termeni de flux de lucru.
 • În mâinile profesioniştilor

 • ARTICOL

  Reuşeşte Canon EOS R3 să ţină pasul cu micuţul şi extrem de rapidul prundăraş de sărătură?

  Fotograful italian de natură sălbatică Bruno D'Amicis testează EOS R3, fotografiind pe plajele din Abruzzo o pasăre rară şi incredibil de rapidă.

 • ARTICOL

  Pe teren accidentat cu Canon EOS R3

  „Depăşeşte în mod detaşat orice aparat cu care am lucrat în trecut!” Fotograful de sporturi cu motor Vladimir Rys testează Canon EOS R3 în prima sa şedinţă de fotografiere a unui raliu de maşini electrice.

 • ARTICOL

  Viaţa pe banda de viteză cu super-teleobiectivele Canon

  Fotograful de sporturi cu motor Vladimir Rys se familiarizează cu obiectivele Canon RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM într-o şedinţă foto la un raliu de mare viteză, utilizând Canon EOS R3.

 • ARTICOL

  Focalizarea automată cu control ocular pe înţelesul tuturor

  Aflaţi mai multe despre incredibilul sistem de focalizare automată cu control ocular de la Canon, care setează sau comută punctul de focalizare automată detectând ceea ce priviţi.

 • Produse conexe

 • Aparate foto mirrorless

  EOS R5

  Reevaluaţi ceea ce ştiaţi despre aparatele foto mirrorless. Performanţa ireproşabilă a aparatului EOS R5 vă va revoluţiona arta fotografică şi cinematografică.
 • Aparate foto mirrorless

  EOS R6

  Indiferent ce şi cum fotografiaţi, EOS R6 vă permite să vă folosiţi creativitatea în moduri la care nu v-aţi fi gândit că sunt posibile.
 • Aparate foto DSLR

  EOS-1D X Mark III

  Viaţa este plină de momente irepetabile. Imortalizaţi mai multe dintre ele cu EOS-1D X Mark III şi spuneţi lumii povestea dumneavoastră vizuală.