INFORMAŢII DESPRE PRODUS

Cea mai rapidă şi instinctivă focalizare automată din lume.¹

EOS R3 asigură claritatea, pentru ca dumneavoastră să vă puteţi concentra. Focalizarea automată cu control ocular, recunoaşterea avansată a subiectului şi sensibilitatea extraordinară în condiţii de lumină redusă contribuie la crearea unei experienţe de fotografiere extraordinare.
EOS R3

EOS R3 a fost programat să recunoască maşinile de curse şi motocicletele, de la maşini de Formula 1 la maşini sport şi de raliu.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

O revoluţie în domeniul focalizării automate: focalizarea automată cu control ocular

EOS R3 oferă o metodă complet nouă şi naturală de a focaliza: pur şi simplu priviţi un punct de focalizare sau un subiect de urmărit pentru a-l focaliza automat. Apoi, dacă apăsaţi la jumătate butonul declanşatorului aparatului, acesta va focaliza pe punctul de focalizare automată selectat sau va începe urmărirea continuă a subiectului ales. Aşadar, destul de simplu, nu se compară cu nimic.

Mulţumită combinaţiei dintre focalizarea automată cu control ocular şi urmărirea focalizării, EOS R3 este un aparat foto de acţiune formidabil. Fotografiaţi atleţi pe pistă? Pentru a alege alergătorul pe care doriţi să-l urmăriţi, este suficient să-l priviţi. Apăsaţi butonul, iar EOS R3 va urmări atletul, alegându-l din mulţime. Aceeaşi magie este posibilă pentru orice, de la politicieni la conferinţe de presă la motociclete pe piste de curse sau chiar la păsări pe cer.

Sistemul de focalizare automată cu control ocular este uşor de calibrat, iar setările de calibrare pot fi salvate pentru a fi reutilizate instantaneu şi chiar transferate pe alte aparate prin intermediul cardului de memorie. Un singur aparat foto poate fi programat pentru diverşi fotografi sau pentru acelaşi fotograf care poartă fie ochelari de vedere, fie lentile de contact. Bineînţeles, punctele de focalizare automată pot fi selectate şi utilizând controlerul multifuncţional sau controlerul nostru inteligent, unic.

EOS R3

Vedeţi cum funcţionează în practică focalizarea automată cu control ocular în timp ce fotograful selectează a doua motocicletă cu ochiul şi aparatul focalizează pe noul subiect.

EOS R3

În plus, EOS R3 recunoaşte şi ochii şi urmăreşte focalizarea pentru a menţine claritatea acestora.

EOS R3

Urmărirea focalizării menţine claritatea ochilor jucătorului de baschet în timp ce acesta aruncă mingea.

EOS R3

R3 poate urmări şi căştile motocicliştilor la rate de cadre de 30 cps

Urmărirea subiecţilor la nivel superior

Utilizând aceeaşi tehnologie a inteligenţei artificiale cu deep learning pe care am aplicat-o pe EOS R5 şi R6, am reuşit să echipăm EOS R3 cu focalizare automată superioară. Aparatul foto recunoaşte oameni, animale şi acum şi vehicule din sporturi cu motor.
Au fost folosite sute de mii de imagini de la diverşi fotografi şi agenţii pentru a învăţa aparatul foto exact cum arată – şi cum se mişcă – lumea reală.

EOS R3

• Oameni. Aparatul foto identifică şi focalizează pe ochii subiectului urmărit. Dacă ochii nu sunt vizibili, se acordă prioritate feţei. Dacă nici aceasta nu este vizibilă (spre exemplu, când un fotbalist se întoarce brusc), EOS R3 acordă prioritate capului, apoi corpului acestuia. Abilităţile aparatului foto în ceea ce priveşte urmărirea oamenilor au fost optimizate pentru o urmărire mai bună a subiecţilor care poartă cască sau mască – perfect pentru imagini sportive spectaculoase.

• Animale. Tehnologia aparatului foto de urmărire a subiectului recunoaşte câinii şi pisicile, precum şi păsările, chiar dacă sunt în zbor.

• Vehicule. EOS R3 a fost programat să recunoască maşinile de curse şi motocicletele, de la maşini de Formula 1 la maşini sport şi de raliu. Poate face chiar diferenţa între vehiculele cu cabină închisă sau deschisă, focalizând pe casca şoferului, dacă este vizibilă. Şi motocicletele de curse sunt recunoscute şi, la fel, este disponibilă şi opţiunea de a urmări casca pilotului, menţinându-l clar focalizat pe parcursul cursei.

Urmărirea subiectului este acum acceptată pentru toate setările zonei de focalizare automată. În plus, mulţumită vitezei senzorului suprapus, cu iluminare din spate al aparatului EOS R3, focalizarea este ajustată de până la 60 de ori pe secundă când se foloseşte obturatorul electronic la 30 cps, oferind astfel cea mai performantă focalizare automată cu urmărire de pe un aparat foto Canon.

Modul Înregistrare persoane

Modul [Register people priority] (Înregistrare persoane pentru prioritate) a fost adăugat la meniul AF al aparatului foto în versiunea firmware 1.40. Permite înregistrarea prealabilă a până la zece feţe în aparatul foto, permiţând aparatului să urmărească o persoană dintr-o scenă pe baza priorităţii setate în aparat. Ideal pentru ştiri, covorul roşu sau nunţi, aparatul va şti pe ce faţă să focalizeze atunci când în scenă sunt mai multe persoane, pe baza priorităţii lor înregistrate în aparatul foto. Feţele pot fi înregistrate din imaginile realizate sau din imaginile stocate pe card. Dacă este necesar, prioritatea persoanelor poate fi modificată în aparatul foto.

Register_people_menu

Avantajul Dual Pixel CMOS AF II

Tehnologia Dual Pixel CMOS AF II disponibilă pe aparatul foto transformă fiecare dintre cele 24 de milioane de pixeli ai săi într-un senzor de focalizare, care se grupează pentru a oferi 4779 de puncte de focalizare automată şi zone AF de diverse dimensiuni ce pot fi selectate. Acestea pot fi poziţionate oriunde doriţi în cadru, pentru o acoperire de 100 %. Chiar şi pixelii care nu sunt folosiţi pentru punctul de focalizare selectat transmit în continuare informaţii la motorul de urmărire a focalizării automate al aparatului, asigurând astfel o precizie incredibilă.

Tehnologia Dual Pixel CMOS AF II de pe aparatul EOS R3 reprezintă cel mai rapid şi sensibil sistem de focalizare automată din lume pentru un aparat foto cu senzor full frame, putând focaliza în numai 0,03 s1 şi la niveluri reduse de lumină de numai -7,5 EV.2 Este atât de întuneric încât este aproape imposibil să se vadă ceva printr-un vizor optic, însă vizorul electronic al EOS R3 face posibilă fotografierea în aceste condiţii.

Senzor cu iluminare din spate

Tehnologia Dual Pixel CMOS AF II de pe aparatul foto transformă fiecare dintre cele 24 de milioane de pixeli ai săi într-un senzor de focalizare.
EOS R3

Această fotografie a fost realizată la -7,5 EV, demonstrând cum EOS R3 focalizează în condiţii de întuneric aproape complet.

 1. Calculat pe baza rezultatelor la testele de viteză a focalizării automate, în concordanţă cu ghidurile CIPA (rezultatele pot varia în funcţie de condiţiile de înregistrare şi de obiectivele utilizate). Se bazează pe metoda de măsurare internă. Condiţii de testare: • Luminozitate în momentul măsurării distanţei: EV12 (temperatură obişnuită, ISO 100) • Mod de fotografiere: M • Obiectiv utilizat: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, la fotografierea cu operarea manuală a butonului declanşatorului • Mod de focalizare automată: focalizare automată într-un singur punct (central) • Funcţionarea focalizării automate: focalizare automată pentru un singur cadru
 2. În timpul realizării de fotografii, cu un obiectiv f/1,2, punct de focalizare automată central, AF un cadru, la 23 °C/73 °F, ISO100. Excluzând obiectivele RF cu strat pentru uniformizarea defocalizării

Articole conexe

 • ARTICOL

  Reuşeşte Canon EOS R3 să ţină pasul cu micuţul şi extrem de rapidul prundăraş de sărătură?

  Fotograful italian de natură sălbatică Bruno D'Amicis testează EOS R3, fotografiind pe plajele din Abruzzo o pasăre rară şi incredibil de rapidă.

 • ARTICOL

  Pe teren accidentat cu Canon EOS R3

  „Depăşeşte în mod detaşat orice aparat cu care am lucrat în trecut!” Fotograful de sporturi cu motor Vladimir Rys testează Canon EOS R3 în prima sa şedinţă de fotografiere a unui raliu de maşini electrice.

 • ARTICOL

  Viaţa pe banda de viteză cu super-teleobiectivele Canon

  Fotograful de sporturi cu motor Vladimir Rys se familiarizează cu obiectivele Canon RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM într-o şedinţă foto la un raliu de mare viteză, utilizând Canon EOS R3.

 • ARTICOL

  Focalizarea automată cu control ocular pe înţelesul tuturor

  Aflaţi mai multe despre incredibilul sistem de focalizare automată cu control ocular de la Canon, care setează sau comută punctul de focalizare automată detectând ceea ce priviţi.

 • Înscrieţi-vă acum

  Primiţi înaintea tuturor ultimele noutăţi despre EOS R3 şi rămâneţi la curent pentru ştiri suplimentare pe parcurs.