INFORMAŢII DESPRE PRODUS

O combinaţie perfectă între fotografii şi filme

Indiferent ce materiale trebuie să înregistraţi, EOS R3 este aparatul perfect pentru poveşti vizuale. Capabil să înregistreze filme RAW 6K cu imagine stabilizată în diverse formate, este la fel de bun pentru documentare şi filmări în stil spontan şi rapid, dar şi pentru a fotografia acţiune rapidă.
EOS R3

Înregistraţi intern filme RAW 6K superbe pe un card de memorie CFexpress, la rate de cadre de până la 60p. Aceste filme bogate în detalii arată nemaipomenit pe ecrane mari şi pot fi decupate fără a se pierde calitatea într-un flux de lucru de editare a filmelor 4K.

Vă place să filmaţi în 4K? Aveţi tot ce vă trebuie şi pentru acesta, cu opţiuni 4K DCI şi 4K UHD – ambele create prin supraeşantionarea imaginii 6K native produse de senzor. Rezultatele sunt pur şi simplu senzaţionale.

Însă rezoluţia nu este totul: cu un interval dinamic imens cu 13,3 stopuri şi o gamă de culori Canon Cinema extinsă pe 12 biţi, filmările realizate cu EOS R3 vor deveni pur şi simplu fascinante. Renumitul nostru sistem Dual Pixel CMOS AF asigură claritatea, iar stabilizatorul de imagine performant atenuează mişcările aparatului foto în timpul capturii cu aparatul în mână.

EOS R3

Formatul potrivit pentru dumneavoastră

Combinând diverse rezoluţii, rate de cadre, codecuri şi metode de compresie, EOS R3 poate oferi o mulţime de formate de înregistrare. Pe lângă formatul RAW 6K pe 12 biţi, sunt disponibile atât codecuri H.264 pe 8 biţi, cât şi codecuri H.265 pe 10 biţi, plus metode de compresie ALL-I, 6K RAW light IPB sau IPB Light. Sunt disponibile rate de cadre de la 24p la 120p când se filmează în format 4K şi o setare pentru decupare 4K, oferind o dimensiune a senzorului similară Super 35 mm.

În funcţie de formatul utilizat, filmările pot fi salvate atât pe cardul de memorie CFexpress, cât şi pe cardul SD card al aparatului foto – o opţiune excelentă pentru situaţiile în care clientul doreşte predări urgente, oferindu-vă posibilitatea dea continu a editarea. În plus, în timp ce înregistraţi în format RAW pe cardul CFexpress, se poate înregistra o versiune 4K IPB supraeşantionată pe cardul SD, ca rezervă.

Filmele la rată mare de cadre (fără sunet) cu calitate îmbunătăţită a imaginii pot fi realizate la 120p/100p, la rezoluţii 4K şi HD – excelent pentru scene de acţiune şi efecte de filmare cu încetinitorul.

EOS R3 dispune şi de Canon Log 3, care oferă un interval dinamic uimitor de 13,3 stopuri şi care facilitează gradarea culorilor, integrându-se fără efort în fluxul dumneavoastră de editare. Iar pentru cei care-şi doresc şi mai multe detalii atât în zonele luminoase, cât şi în cele întunecate, fără a fi nevoiţi să modifice gradarea filmării, este disponibilă şi opţiunea HDR PQ pe 10 biţi.

Când filmaţi cu Canon Log 3, este disponibil spaţiul de culoare Canon Cinema Gamut. Pe lângă faptul că asigură cea mai mare gamă de culori pe EOS R3, permite şi conversia uşoară în mai multe spaţii de culoare standard în domeniu, cum ar fi BT2020 sau Academy Color Encoding System (ACES).

EOS R3

Dual Pixel CMOS AF II

Renumitul nostru sistem Dual Pixel CMOS AF II asigură focalizarea continuă, precisă şi uniformă în toate modurile de filmare. Dispune de opţiunea de detectare a feţei, a ochilor, a capului şi a corpului (în această ordine a priorităţii)
– ideală pentru filmarea de documentare în stil spontan şi rapid. De asemenea, poate recunoaşte pisici, câini, păsări şi chiar maşini şi motociclete pentru sporturile cu motor, menţinându-le focalizate pe măsură ce se deplasează în cadru – la fel ca la fotografiere.

Efectele de adaptare a distanţei focale, care atrag atenţia privitorilor dintr-un loc în altul, sunt uşor de creat. Nu trebuie decât să atingeţi ecranul tactil al aparatului, iar EOS R3 va focaliza din nou cu uşurinţă dintr-un punct în altul, la viteza pe care o specificaţi.

Vă place să focalizaţi manual? EOS R3 vă vine în ajutor cu mai multe instrumente. Evidenţierea focalizării accentuează marginile obiectelor focalizate într-o culoare aleasă de dumneavoastră. Ghidul de focalizare Dual Pixel utilizează un indicator grafic pentru a afişa dacă subiectul este focalizat în faţă/spate şi devine verde când se obţine focalizarea corectă.

EOS R3

Filmări extrem de stabile cu aparatul în mână

Stabilizatorul de imagine cu care este echipat EOS R3 se afirmă în toată splendoarea când filmaţi cu aparatul foto în mână. În combinaţie cu stabilizatorul de imagine al obiectivului şi sistemul digital de stabilizare a imaginii pentru filme, mişcările neintenţionate ale aparatului foto sunt atenuate până la un nivel practic imperceptibil – o funcţie foarte utilă când filmaţi în timp ce mergeţi sau când realizaţi documentare ori filmări B-roll cu aparatul în mână. Rezultatele sunt pur şi simplu superbe, arătând de parcă ar fi fost filmate folosind un gimbal sau un dolly.

EOS R3

Funcţii intuitive pentru filmare

Am vrut ca EOS R3 să fie la fel de intuitiv în timpul filmării ca atunci când este folosit pentru fotografiere. Ecranul de înaltă definiţie, cu unghi variabil şi 4,1 milioane de puncte, se poate rabata de pe corpul aparatului foto şi roti până la 270˚, permiţând filmarea confortabilă din unghiuri dificile. Indicatorii de tip zebră evidenţiază supraexpunerea, iar în filme este integrat codul temporal HH:MM:SS:FF standard în industrie, ceea ce simplifică semnificativ editarea materialelor înregistrate cu mai multe aparate foto. Ieşirea HDMI transmite conţinut 4K 60p supraeşantionat oriunde doriţi, indiferent că este vorba de un monitor sau un dispozitiv de înregistrare extern.

EOS R3

Durate de filmare extinse

Generarea de căldură şi acumularea acesteia în timpul filmării poate limita durata de înregistrare când filmaţi, iar cardul de memorie şi corpul aparatului foto devin fierbinţi. EOS R3 este conceput cu funcţii îmbunătăţite de dispersie a căldurii pentru a îmbunătăţi performanţa în timpul filmării şi există limite de siguranţă active, care opresc aparatul foto în cazul în care temperatura internă creşte prea mult. Însă acestea pot fi dezactivate pentru a beneficia de durate de filmare mai mari, când aparatul foto nu este ţinut în mână.

Mai jos sunt oferite duratele de filmare aproximative pentru rezoluţiile şi ratele de cadre disponibile în medii cu temperaturi de 23 °C/73 °F, cu pornire la rece1.
6K 60P RAW
- Temperatură de oprire automată – standard: 25 de minute
- Temperatură de oprire automată – ridicată2, 3: 60 de minute sau mai mult

4K 120P
- Temperatură de oprire automată – standard/ridicată2, 3: 12 minute

4K 60P (supraeşantionare 6K) All-I
- Temperatură de oprire automată – standard: 25 de minute
- Temperatură de oprire automată – ridicată2, 3: 60 de minute sau mai mult

4K 30P (supraeşantionare 6K) All-I
- nelimitată de căldură

Dacă aparatul foto atinge limita de temperatură, se recomandă oprirea acestuia pentru a permite disiparea căldurii.

Timpii aproximativi de recuperare pentru un mediu de 23 °C / 73 °F este indicat mai jos, dar este afectat de diverşi factori, cum ar fi temperatura ambiantă, funcţionarea continuă a aparatului foto şi rezoluţia de fotografiere selectată. Durata până când timpul complet de înregistrare este valabil va varia în funcţie de temperatura ambiantă.

6K 60P RAW
- 5 minute de răcire asigură aprox. 9 minute timp de înregistrare

4K 120P
- 5 minute de răcire asigură aprox. 5 minute timp de înregistrare

Pentru prima dată la un aparat foto EOS4, restricţiile privind durata de filmare au fost eliminate, ceea ce înseamnă că se poate filma până la şase ore de film normal sau 90 de minute de film Full HD la rată mare de cadre.5

EOS R3

Înregistrare profesională de filme cu redare accelerată

O opţiune grozavă pentru secvenţele cu evoluţie lentă este modul de filmare cu redare accelerată. EOS R3 poate fi setat să înregistreze cadre la intervale între 2 secunde şi 99 de ore, 59 de minute şi 59 de secunde pentru până la 3600 de cadre, iar la final imaginile sunt combinate pentru a crea un film Full HD fără a fi nevoie de software suplimentar. Vă puteţi pregăti totodată cu încredere: în situaţia unei pene de curent sau dacă bateria se descarcă, puteţi relua înregistrarea de unde aţi rămas la reluarea alimentării.

Accesorii

A fost lansată totodată o gamă de accesorii noi, care oferă EOS R3 o versatilitate mai mare pentru producţia video. Un nou microfon stereo direcţional DM-ED1, fără cabluri, pentru sunet mai clar şi mai precis, plus un adaptor XLR pentru conectivitate la nivel profesionist.

 1. Durata maximă de filmare poate fi mai scurtă în anumite circumstanţe, chiar dacă înregistrarea începe cu aparatul „rece”, din cauza unei creşteri a temperaturii în interiorul aparatului foto cauzată de operarea acestuia înainte de filmare sau de utilizarea prelungită a modului de vizualizare live. Când cardul se umple, înregistrarea video se opreşte automat. În acest caz, durata se restabileşte după ce ştergeţi datele şi începeţi din nou să filmaţi.
 2. Dacă este setată opţiunea Temperatură de oprire automată: ridicată, cardul poate fi foarte fierbinte. Aveţi grijă să nu vă frigeţi când scoateţi cardul din fantă.
 3. În funcţie de tipul de card, durata filmării nu poate fi schimbată la setările [Standard] şi [Ridicată].
 4. aparat foto EOS non-cinema
 5. în funcţie de capacitatea cardului de memorie adecvat, alimentare şi temperatură

Articole conexe

 • ARTICOL

  Reuşeşte Canon EOS R3 să ţină pasul cu micuţul şi extrem de rapidul prundăraş de sărătură?

  Fotograful italian de natură sălbatică Bruno D'Amicis testează EOS R3, fotografiind pe plajele din Abruzzo o pasăre rară şi incredibil de rapidă.

 • ARTICOL

  Pe teren accidentat cu Canon EOS R3

  „Depăşeşte în mod detaşat orice aparat cu care am lucrat în trecut!” Fotograful de sporturi cu motor Vladimir Rys testează Canon EOS R3 în prima sa şedinţă de fotografiere a unui raliu de maşini electrice.

 • ARTICOL

  Viaţa pe banda de viteză cu super-teleobiectivele Canon

  Fotograful de sporturi cu motor Vladimir Rys se familiarizează cu obiectivele Canon RF 400mm F2.8L IS USM şi RF 600mm F4L IS USM într-o şedinţă foto la un raliu de mare viteză, utilizând Canon EOS R3.

 • ARTICOL

  Focalizarea automată cu control ocular pe înţelesul tuturor

  Aflaţi mai multe despre incredibilul sistem de focalizare automată cu control ocular de la Canon, care setează sau comută punctul de focalizare automată detectând ceea ce priviţi.

 • Înscrieţi-vă acum

  Primiţi înaintea tuturor ultimele noutăţi despre EOS R3 şi rămâneţi la curent pentru ştiri suplimentare pe parcurs.