GHID DE ACHIZIŢIE

Ghid de cadouri pentru Crăciun de la Canon

Găsiţi cadourile perfecte de sărbători pentru familie şi prieteni!
O familie sărbătorind şi cântând karaoke, surprinzând clipa pe un aparat Canon PowerShot PX.

Aveţi nevoie de idei de cadouri pentru oameni creativi? Indiferent dacă doriţi să surprindeţi un vlogger din viaţa dumneavoastră cu un aparat foto nou sau să oferiţi un upgrade la full frame cuiva care studiază fotografia, cu ghidul nostru extins de cadouri veţi găsi cu siguranţă cadoul perfect.

Poate fi dificil să cumperi ceva pentru unii oameni, dar un dispozitiv nou poate fi exact ce-şi doreşte persoana dragă. Am adunat câteva sugestii pentru cele mai bune cadouri Canon pentru toţi cei care iubesc să fie creativi, indiferent de buget. De la echipamente pentru vlogging la aparate foto mirrorless de ultimă generaţie, veţi găsi unele recomandări de top pentru familie şi prieteni.

Cadouri pentru vloggeri, bloggeri şi creatorii de conţinut

Un bărbat plimbându-se pe o plajă, filmându-se cu PowerShot G7 X Mark III.

Pe lângă faptul că poate înregistra filme 4K incredibile, Canon PowerShot G7 X Mark III este şi un instrument puternic pentru fotografie. Poate să realizeze serii de până la 70 de fotografii de 20,1 MP la viteze de până la 30 cps (cadre pe secundă) în modul de fotografiere în rafală în format RAW.

O femeie cu o căciulă de lână ţine la ochi un aparat foto Canon EOS RP.

Cu rezoluţie de 26,2 MP, Canon EOS RP este cel mai mic şi mai uşor aparat foto EOS full frame, dispunând însă de o mulţime de funcţii creative, inclusiv captură HDR şi fotografiere cu expuneri multiple, mod silenţios şi bracketing la focalizare pentru prim-planuri de claritate excepţională.

Dacă aţi citit ghidul nostru despre aparatele foto Canon pentru vlogging, ştiţi deja că PowerShot G7 X Mark III de la Canon este cadoul perfect pentru cei care vor să creeze videoclipuri de înaltă calitate pe care să le posteze online.

Este suficient de compact pentru a-l lua în buzunar oriunde mergeţi, dar dispune de un senzor mare de 1,0 inchi şi oferă înregistrări video 4K clare. Dispune chiar şi de o intrare pentru microfon de 3,5 mm, permiţându-vă să conectaţi un microfon stereo extern precum modelul uşor Canon DM-E100 pentru sunet de claritate excepţională.

Cu 120 cps, filmări Full HD de mare viteză pentru înregistrare fluidă cu încetinitorul, precum şi redare de filme cu raport de aspect vertical pentru reţelele sociale, PowerShot G7 X Mark III deschide noi posibilităţi creative pentru videografi. Dispune chiar şi de capacitate de streaming live integrată.

PowerShot G7 X Mark III este uşor de operat graţie ecranului tactil intuitiv de 3 inchi, care se poate rabata la 180 de grade pentru vlogging. Pentru control chiar mai simplu, cu o singură mână, aveţi la dispoziţie mânerul uşor tip trepied Canon HG-100TBR, care dispune de o telecomandă wireless şi de un suport util de microfon, putând fi totodată utilizat ca trepied robust când aveţi nevoie de stabilitate sporită.

Dacă persoana pentru care cumpăraţi doreşte un aparat foto cu obiective interschimbabile, Canon EOS RP este un instrument creativ fantastic. Şi acest aparat oferă rezoluţie video de până la 4K şi dispune de focalizare automată Dual Pixel CMOS uniformă şi precisă la înregistrarea video Full HD.

Canon RF 16mm F2.8 STM este o alegere bună de obiectiv când faceţi vlogging cu EOS RP. Câmpul său vizual ultra-grandangular permite includerea multor detalii, în timp ce deschiderea mare a diafragmei, de f/2,8, oferă posibilitatea creării unui aspect cinematografic. Dispune şi de un motor de focalizare extrem de silenţios, al cărui sunet este mai puţin probabil să fie captat de microfon atunci când filmaţi.

Cadouri pentru fotografii care vor să treacă la full frame

O femeie într-un pulover gri cu un aparat Canon EOS 6D Mark III în mână.

Canon EOS 6D Mark II vă va ajuta să faceţi următorii paşi în călătoria dumneavoastră creativă, fiind ideal pentru a fotografia portrete şi peisaje şi chiar şi pentru filmări.

Un bărbat ţine un aparat Canon EOS R6 în mâini, reglând setările pe ecran.

Canon EOS R6 vine cu tehnologii de ultimă generaţie, cum ar fi fotografiere silenţioasă la 20 cps şi stabilizator de imagine încorporat care oferă stabilizare echivalentă cu până la 8 stopuri cu o serie de obiective. Dispune totodată de focalizare Dual Pixel CMOS AF II care poate să urmărească automat ochii persoanelor.

O opţiune excelentă pentru cei care doresc să avanseze la full frame este Canon EOS 6D Mark II. Acest aparat foto digital SLR clasic este compatibil cu gama extinsă de obiective Canon EF şi dispune de o mulţime de tehnologii utile, inclusiv 45 de puncte AF în cruce pentru focalizare automată precisă, GPS încorporat şi ecran tactil LCD cu unghi variabil. Când este folosit cu un obiectiv general precum Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM, care dispune de stabilizare optică a imaginii şi un interval versatil de distanţe focale, EOS 6D Mark II este modelul ideal pentru iniţierea în fotografia DSLR full frame.

Uşor de utilizat de către începători, dar plin de funcţii creative, Canon EOS RP este un aparat foto mirrorless care vă permite să vă duceţi fotografia la nivelul următor. Cu senzorul full frame al aparatului, puteţi obţine uşor efecte profesionale cu profunzime redusă la portrete şi prim-planuri, iar montura RF inovatoare oferă un nou nivel de calitate a imaginii full frame.

Cel mai accesibil model din familia sistemului Canon EOS R de aparate foto mirrorless, EOS RP este un mod fantastic de a vă familiariza cu lumea obiectivelor Canon RF de înaltă performanţă. Cele mai bune obiective create de Canon oferă calitate incredibilă a imaginii şi funcţii care până acum nu erau posibile – aruncaţi o privire asupra super-teleobiectivului uşor Canon RF 800mm F11 IS STM, ideal pentru fotografii de natură sălbatică în devenire sau asupra versatilului Canon RF 50mm F1.8 STM pentru fotografii uimitoare cu deschidere largă a diafragmei.

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM este un obiectiv care completează excelent EOS RP, acoperind orice, de la peisaje ample la portrete de la bust în sus, fără a fi nevoie să schimbaţi obiectivul.

Pentru un nivel superior de performanţă, Canon RF 24-105mm F4L IS USM dispune de calitatea profesională a construcţiei seriei L şi de o deschidere maximă constantă de f/4 a diafragmei, care oferă o expunere unitară chiar şi atunci când faceţi zoom. Funcţionează extrem de bine cu Canon EOS R6, un aparat foto mirrorless full frame creat pentru subiecţii mai dificili. Cu viteza sa de top la fotografierea în rafală de 20 de cadre pe secundă şi sistemul inteligent de focalizare automată, care poate recunoaşte şi urmări ochii, feţele şi animalele, EOS R6 facilitează mai mult ca oricând realizare unor fotografii de acţiune uimitoare.

Cadouri Canon pentru surprinderea momentelor în familie – în interior şi afară!

O fată cu căciulă de lână se uită prin vizorul unui aparat foto Canon PowerShot ZOOM.

Simplitatea aparatului Canon PowerShot ZOOM înseamnă că puteţi încadra şi realiza fotografia în numai câteva secunde.

Două aparate foto Canon PowerShot PX, unul negru şi altul alb, pe o masă decorată festiv.

Datorită obiectivului său cu zoom de 19-57 mm, capabil de panoramare la 340° şi înclinare la 110°, Canon PowerShot PX poate să compună automat fotografii şi videoclipuri, pe loc. Pentru comoditate sporită, dispune de activare vocală şi recunoaşterea subiectului, precum şi de Wi-Fi încorporat şi încărcare uşoară prin USB-C.

Canon EOS 850D este un aparat foto polivalent excelent pentru surprinderea momentelor irepetabile în familie în fotografii de 24,1 MP sau clipuri video 4K incredibil de detaliate. Un sistem sofisticat de focalizare automată cu 45 de puncte AF în cruce asigură focalizarea subiecţilor în mişcare rapidă, iar în combinaţie cu un obiectiv Canon EF 16-35mm F4L IS USM, este mai uşor să obţineţi fotografii clare în aventurile de familie în natură.

Pentru o performanţă şi mai rafinată, vă recomandăm Canon EOS 90D. Este un aparat foto digital SLR cu specificaţii ridicate, care poate să înregistreze fotografii de 32,5 MP la viteze de până la 10 cadre pe secundă. Ca şi EOS 850D, poate să înregistreze filme 4K şi dispune de funcţii Bluetooth şi Wi-Fi încorporate, facilitând distribuirea imaginilor în mesaje şi pe reţelele sociale, precum şi controlul aparatului de la distanţă pentru selfie-uri de familie superbe cu aplicaţia Canon Camera Connect de pe smartphone.

EOS 850D şi EOS 90D sunt suficient de uşoare pentru a fi luate oriunde, dar pentru un aparat foto de familie pentru acasă, vă recomandăm Canon PowerShot PX. Acest aparat foto compact ingenios poate să urmărească acţiunea şi să compună automat fotografii şi videoclipuri folosindu-şi obiectivul special cu panoramare şi înclinare. Aparatul poate şi să acorde prioritate anumitor feţe din scenă şi dispune de activare vocală, ceea ce îl face incredibil de uşor de utilizat.

Pentru pasionaţii de filmări din viaţa dumneavoastră puteţi alege modelul Canon PowerShot ZOOM care încape în palmă. Acest monocular distinct dispune de un zoom care comută rapid între 100 mm şi 400 mm, oferind şi o distanţă focală îmbunătăţită digital de 800 mm, pentru imagini cu subiecţi îndepărtaţi care umplu cadrul. Este alegerea perfectă pentru filme şi fotografii în aer liber şi în special pentru observarea naturii sălbatice.

Sezonul acesta festiv, oferiţi-le celor dragi ceva care să le stimuleze latura creativă.Articol scris de Marcus Hawkins

Produse conexe

Articole conexe