GHID DE ACHIZIŢIE

Ghid de cadouri pentru Crăciun de la Canon

Găsiţi cadourile perfecte de sărbători pentru familie şi prieteni!
Un Canon SELPHY CP1500 înfăşurat într-o panglică roşie şi înconjurat de luminiţe neclare.

Aveţi nevoie de idei de cadouri de Crăciun pentru oameni creativi? Puteţi conta pe Canon. Indiferent dacă doriţi cadouri unice pentru un fotograf sau vreţi să surprindeţi un vlogger din viaţa dumneavoastră cu un aparat foto nou sau să oferiţi un upgrade la full frame cuiva care studiază fotografia, cu ghidul nostru extins de cadouri de Crăciun veţi găsi cu siguranţă cadoul perfect.

Poate fi dificil să cumperi ceva pentru unii oameni, dar un dispozitiv nou poate fi exact ce-şi doreşte persoana dragă. Am adunat câteva sugestii pentru cele mai bune cadouri Canon pentru toţi cei care iubesc să fie creativi, indiferent de buget. De la echipamente pentru vlogging şi aparate foto mirrorless de ultimă generaţie la obiective Canon care vă ajută să surprindeţi lumea în moduri noi şi interesante, veţi găsi unele dintre cele mai bune cadouri pentru familie şi prieteni. Şi să nu ziceţi că nu v-am avertizat: se poate să găsiţi inspiraţie chiar şi pentru propria listă de dorinţe.

Cadouri pentru vloggeri, bloggeri şi creatorii de conţinut

Două femei se filmează cu o cameră pentru vlogging Canon PowerShot V10 în faţa unui pom de Crăciun împodobit cu luminiţe.

Oferind comenzi simple, un design compact şi moduri complet automate, cu Canon PowerShot V10 este uşor să vă familiarizaţi cu vloggingul. Dacă ştiţi pe cineva care deţine deja un PowerShot V10, microfonul Canon DM-E100 şi mânerul tip trepied HG-100TBR sunt accesoriile ideale.

O femeie într-o salopetă roz filmând un aranjament floral cu un aparat foto Canon EOS R50.

EOS R50 oferă o mulţime de funcţii creative care aşteaptă să fie explorate. Este prevăzut cu funcţie de bracketing la focalizare şi compunere a profunzimii pentru fotografii de prim-plan cu detalii rafinate, spre exemplu, şi cu o funcţie de bracketing creativ care oferă mai multe editări ale imaginii, astfel încât să vă puteţi alege preferatele.

Dacă aţi citit ghidul aparatelor foto şi camerelor video Canon pentru vlogging, ştiţi deja că Canon PowerShot V10 este cadoul perfect pentru cei care vor să creeze videoclipuri de înaltă calitate pe care să le posteze online.

Camera este suficient de compactă pentru a o lua în buzunar oriunde mergeţi, dar dispune de un senzor mare de 1,0 inchi şi oferă înregistrări video 4K UHD clare. Este echipată cu microfoane stereo, dar dispune şi de o intrare pentru microfon de 3,5 mm, dându-vă posibilitatea să conectaţi un microfon extern precum modelul uşor Canon DM-E100 pentru sunet de claritate excepţională.

Cu obiectivul său ultra-grandangular – echivalent cu 19 mm pe un aparat foto full frame – puteţi include mai mult în cadru, în timp ce stabilizarea îmbunătăţită a imaginii face posibilă înregistrarea unor materiale stabile chiar şi în timp ce vă mişcaţi. Dispune chiar şi de o capacitate încorporată de streaming live şi poate fi controlată de la distanţă utilizând aplicaţia Canon Camera Connect.

PowerShot V10 este uşor de operat graţie ecranului tactil intuitiv de 5 cm, care poate fi înclinat 180° în sus pentru vlogging. Suportul său încorporat poate fi reglat atât pentru filmare din unghiuri atât joase, cât şi ridicate, fiind de asemenea echipată cu un suport standard pentru trepied. Pentru control chiar mai simplu, cu o singură mână, aveţi la dispoziţie mânerul uşor tip trepied Canon HG-100TBR, care dispune de o telecomandă wireless şi de un suport util de microfon, putând fi totodată utilizat ca trepied robust când aveţi nevoie de stabilitate sporită.

Dacă persoana pentru care cumpăraţi doreşte un aparat foto cu obiective interschimbabile, Canon EOS RP este un instrument creativ fantastic. Şi acest aparat oferă rezoluţie video de până la 4K şi dispune de focalizare automată Dual Pixel CMOS uniformă şi precisă la înregistrarea video Full HD.

Canon RF 16mm F2.8 STM este o alegere bună de obiectiv când faceţi vlogging cu EOS RP. Câmpul său vizual ultra-grandangular permite includerea multor detalii, în timp ce deschiderea mare a diafragmei, de f/2,8, oferă posibilitatea creării unui aspect cinematografic. Dispune şi de un motor de focalizare extrem de silenţios, al cărui sunet este mai puţin probabil să fie captat de microfon atunci când filmaţi.

Poate aparatul foto mirrorless perfect pentru creatorii de conţinut conştiincioşi, Canon EOS R50 are funcţii care se găsesc pe aparate foto mai avansate din sistemul Canon EOS R. Este însă compact, uşor şi simplu de utilizat pentru cei care sunt mai obişnuiţi să fotografieze cu un smartphone.

Filmele realizate cu EOS R50 arată fantastic. Înregistrările sale 4K UHD sunt supraeşantionate din 6K pentru a oferi o calitate mai bună decât filmările 4K standard, în timp ce focalizarea automată Dual Pixel CMOS AF menţine totul clar fără niciun efort din partea dumneavoastră. Aparatul foto poate fi utilizat şi drept cameră web pentru apeluri video sau streaming cu o imagine naturală, ecranul tactil cu unghi variabil facilitând înregistrarea din unghiuri creative.

Cadouri pentru pasionaţii de fotografie care vor să treacă la full frame

O femeie stă pe un pod, ţinând un aparat foto Canon EOS R8 şi privind ecranul din spate.

Pe lângă realizarea de înregistrări video 4K cinematografice, Canon EOS R8 înregistrează filme Full HD impresionante cu încetinitorul, până la 180p.

O pereche de mâini ţin un aparat foto Canon EOS RP, cu ecranul tactil cu unghi variabil rabatat în afară şi în sus, arătând o persoană în picioare în faţa unei ferestre şi a unui perete de cărămidă.

Cu o rezoluţie de 26,2 MP, Canon EOS RP este un aparat foto EOS full frame mic şi uşor, dispunând însă de o mulţime de opţiuni creative, inclusiv captură HDR şi fotografiere cu expuneri multiple, mod silenţios şi bracketing la focalizare pentru prim-planuri de o claritate excepţională.

O opţiune excelentă pentru cei care doresc să avanseze la full frame este Canon EOS R8. Acest aparat foto mirrorless uşor de 24,2 MP este susţinut de gama extinsă de obiective RF de la Canon şi dispune de o mulţime de tehnologii utile, inclusiv revoluţionara focalizare automată Dual Pixel CMOS AF II cu detectare şi urmărire inteligentă a subiectului. Aceasta poate găsi şi urmări automat o serie de subiecţi diferiţi, inclusiv oameni, câini, păsări, maşini şi avioane, până la marginile cadrului.

EOS R8 dispune şi de o mulţime de funcţii video avansate, cum ar fi zebre, evidenţierea focalizării şi un indicator pentru culori false pentru a vă ajuta să obţineţi rezultate mai profesionale.

Uşor de utilizat de către începători, dar plin de funcţii creative, Canon EOS RP este un aparat foto mirrorless care vă permite să vă duceţi fotografia la nivelul următor. Cu senzorul full frame al aparatului, puteţi obţine uşor efecte profesionale cu profunzime redusă la portrete şi prim-planuri, iar montura RF inovatoare oferă un nou nivel de calitate a imaginii full frame.

Cel mai accesibil model full frame din familia sistemului Canon EOS R de aparate foto mirrorless, EOS RP este un mod fantastic de a vă familiariza cu lumea obiectivelor Canon RF de înaltă performanţă. Cele mai bune obiective create de Canon oferă calitate incredibilă a imaginii şi funcţii care până acum nu erau posibile – aruncaţi o privire asupra super-teleobiectivului uşor Canon RF 800mm F11 IS STM, ideal pentru fotografii de natură sălbatică în devenire, sau asupra versatilului Canon RF 50mm F1.8 STM pentru fotografii uimitoare cu diafragmă mare.

Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM este un obiectiv care completează excelent EOS RP, acoperind orice, de la peisaje ample la portrete de la bust în sus, fără a fi nevoie să schimbaţi obiectivul.

Pentru un nivel superior de performanţă, Canon RF 24-105mm F4L IS USM dispune de calitatea profesională a construcţiei seriei L şi de o diafragmă maximă constantă f/4, care oferă o expunere unitară chiar şi atunci când faceţi zoom.

Cadouri Canon pentru surprinderea momentelor în familie – în interior şi afară!

O femeie zâmbitoare ţine un Canon EOS R100 la ochi pentru a face o fotografie de familie în grădină.

Cu meniurile sale asistate utile şi modul Asistenţă creativă, Canon EOS R100 este un aparat foto cu care este uşor să vă familiarizaţi şi să fotografiaţi. În cazul în care conectaţi telefonul la aparatul foto, puteţi alege să trimiteţi automat fotografiile şi filmele în biblioteca telefonului în timp ce le realizaţi.

Două aparate foto Canon PowerShot PX, unul negru şi altul alb, pe o masă decorată festiv.

Datorită obiectivului său cu zoom de 19-57 mm, capabil de panoramare la 340° şi înclinare la 110°, Canon PowerShot PX poate să compună automat fotografii şi videoclipuri, pe loc. Pentru comoditate sporită, dispune de activare vocală şi recunoaşterea subiectului, precum şi de Wi-Fi încorporat şi încărcare uşoară prin USB-C.

Canon EOS R100 este un aparat foto polivalent excelent pentru surprinderea momentelor irepetabile în familie în fotografii de 24,1 MP sau clipuri video 4K UHD incredibil de detaliate. Sistemul sofisticat de focalizare automată Dual Pixel CMOS asigură focalizarea subiecţilor în mişcare rapidă, iar în combinaţie cu un obiectiv cu stabilizare a imaginii, precum Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, este mai uşor să obţineţi fotografii clare în aventurile de familie în natură.

Este uşor şi să vă împărtăşiţi amintirile. Aparatul foto dispune de conectivitate Wi-Fi, ceea ce facilitează adăugarea de imagini la mesaje sau postarea pe reţelele sociale, precum şi controlul de la distanţă al aparatului pentru selfie-uri fantastice de familie prin aplicaţia Canon Camera Connect de pe smartphone.

Altă opţiune bună pentru familii este Canon PowerShot PX. Acest aparat foto compact ingenios poate să urmărească acţiunea şi să compună automat fotografii şi videoclipuri folosindu-şi obiectivul special cu panoramare şi înclinare. Aparatul poate şi să acorde prioritate anumitor feţe din scenă şi dispune de activare vocală, ceea ce îl face incredibil de uşor de utilizat.

Pentru pasionaţii de filmări din viaţa dumneavoastră puteţi alege modelul Canon PowerShot ZOOM care încape în palmă. Acest monocular distinct dispune de un zoom care comută rapid între 100 mm şi 400 mm, oferind şi o distanţă focală îmbunătăţită digital de 800 mm, pentru imagini cu subiecţi îndepărtaţi care umplu cadrul. Este alegerea perfectă pentru filme şi fotografii în aer liber şi în special pentru observarea naturii sălbatice.

O imprimantă compactă, precum Canon SELPHY CP1500, completează pachetul pentru fotografii creative de Crăciun. Acest model wireless produce imprimări vii în format de carte poştală în doar 41 de secunde, fiind perfect pentru a oferi pe loc amintiri ale întâlnirilor de familie. Fotografiile imprimate durează până la 100 de ani1 când sunt păstrate într-un album, astfel că generaţiile viitoare pot retrăi la rândul lor aceste momente.

Sezonul acesta festiv, oferiţi-le celor dragi ceva care să le stimuleze latura creativă.

Marcus Hawkins
  1. Dacă sunt păstrate într-un album. Pe baza testării accelerate, la o temperatură de 23 °C/73,4 °F şi umiditate de 50 %.

Produse conexe

Articole conexe