Influencer Joel Thorpe taking a selfie on the Canon Zoemini S on Brighton beach front.

APARATE FOTO INSTANTANEE

Dezvoltaţi-vă stilul cu aparatele foto instantanee: cele mai bune sfaturi ale unui influencer

Joel Thorpe, influencer pe Instagram, a început să-şi dezvolte stilul distinctiv de fotografiere după ce a primit un aparat foto când a împlinit 15 ani şi a postat câteva fotografii online. „Nu aveam nicio idee ce făceam, dar cu cât fotografiam mai mult, cu atât mă dezvoltam mai mult”, spune el. „Scena Instagramului era relativ nouă atunci, aşa că publicul meu a crescut destul de rapid.”
Locuind în Brighton, Anglia, Joel s-a înscris la universitate pentru a studia cinematografia, dar pasiunea sa pentru fotografie şi-a luat avânt într-un an de pauză care nu s-a încheiat niciodată cu adevărat, iar acum fotografiază conţinut pentru panouri turistice, hoteluri şi mărci internaţionale.
Tânărul de 22 de ani a început recent să experimenteze cu imprimări în fotografiile stradale, încorporând fotografii ţinute în mână ale unei scene într-o fotografie a scenei pentru a crea un punct focal unic. „Este legat de motivul pentru care m-am apucat de fotografie”, dezvăluie el. „Pe lângă latura legată de carieră, pentru mine fotografia este practic o modalitate de a păstra experienţele şi amintirile bune. O imagine imprimată fizic are acel element de nostalgie de care am nevoie şi simt că amintirile durează puţin mai mult. Aşa că am început să mă joc cu asta acum ceva timp şi să includ în fotografiile mele imagini imprimate concrete, ţinute în mână. E vorba despre a păstra acele amintiri.”

Fotografiind în oraşul său natal Brighton, Joel a surprins repere locale şi a adăugat o nouă dimensiune creativă imaginilor sale, folosind imprimatele realizate cu Canon Zoemini S pentru a reflecta scena din fundal.

Joel foloseşte aparatul foto instantaneu de buzunar Canon Zoemini S de 8 megapixeli deoarece este portabil şi uşor. „Este foarte uşor de utilizat şi îmi place cât de compact este”, spune el. „Pentru un dispozitiv atât de mic şi de subţire, îmi oferă multe funcţii.”

Aici, el îşi dezvăluie sfaturile pentru construirea unei mărci pe reţelele sociale şi motivele pentru care speră că fotografiile sale îi vor inspira pe alţi fotografi să experimenteze cu imprimarea.

Dezvoltaţi-vă propriul stil

Articole conexe
Macro photography tips and techniques

IMPRIMARE CREATIVĂ

Jurnale de călătorie profesioniste

Transformaţi-vă fotografiile din vacanţă realizate cu Canon Zoemini S2 într-un jurnal creativ personalizat.

A person writing in a scrapbook, the pages filled with photos and stickers.

IMPRIMARE CREATIVĂ

Exprimaţi-vă personalitatea prin ţinerea unui jurnal creativ

Ţinerea unui jurnal poate fi un mod de a vă exprima creativitatea, precum şi de a vă stimula sănătatea mintală.

Vlogging how-to: winning vlogging tips

FOTOGRAFIA STRADALĂ

Descoperiţi fotografia stradală abstractă

Creaţi o artă uimitoare din universul cotidian cu aceste tehnici simple de realizare a unor imagini urbane suprarealiste.

Nu fiecare scenă se pretează la acest tip de imagine. „De regulă, doriţi ceva îndrăzneţ şi izbitor”, explică Joel. „Dacă vă apropiaţi de subiect şi vă asiguraţi că acesta este punctul focal, veţi obţine un rezultat mai bun. Trebuie să puteţi identifica în mod clar imaginea din fundal, astfel încât spectatorii să înţeleagă la ce se uită.”

„Este vorba despre crearea unui aspect consecvent, pe care sperăm că oamenii vor ajunge să-l recunoască ca aparţinându-vă”, spune Joel. Consecvenţa nu înseamnă, însă, să te temi să încerci tehnici noi. „Încă încerc să pun în aplicare concepte originale în munca mea pentru a încerca să mă diferenţiez de normă”, afirmă el. Versatilitatea Canon Zoemini S i-a permis lui Joel să încerce o gamă de noi tehnici creative. „Cu acest dispozitiv, lumea e la picioarele tale”, spune el.

„Simt că amintirile durează puţin mai mult în formă fizică, aşa că am început să experimentez şi să includ fotografii imprimate ţinute în mână în fotografii pentru a introduce un element de nostalgie. Este un mod plăcut de a încorpora acel nivel suplimentar de creativitate şi oferă publicului un element nou pe care să se concentreze.”

Este important să vă urmaţi propria viziune, adaugă Joel, nu doar să fotografiaţi ceea ce credeţi că va dori publicul. „Este întotdeauna frumos să obţii feedback pozitiv pe reţelele sociale şi să vezi ce fel de fotografii apreciază persoanele care te urmăresc”, spune el. „Dar cred că trebuie să vă gândiţi la ceea ce vreţi de fapt să creaţi. Este foarte uşor să deveniţi parte din mulţime continuând să faceţi ce fac alţi fotografi. Atâta timp cât vă păstraţi originalitatea şi continuaţi să faceţi ceea ce vă place, restul va veni de la sine.”

Compoziţia este esenţială

Joel păstrează imprimatele în imagini, ceea ce adaugă o notă personală şi o adâncime suplimentară, creând o imagine finală mai memorabilă decât simpla fotografiere a unui subiect.

Joel compune aceste fotografii gândindu-se la imaginile imprimate şi fotografiază de regulă cu o adâncime redusă a câmpului (o zonă de focalizare mică), astfel încât fotografia imprimată din centrul imaginii să fie focalizată, dar fundalul să fie neclar. „Creez o fotografie imprimată fizică, o centrez şi apoi o fotografiez din nou cu aparatul meu Canon EOS-1D X Mark II [succedat acum de Canon EOS-1D X Mark III]. Privitorul recunoaşte locaţia din cauza similarităţii dintre imaginea imprimată şi fundal”, explică Joel.

„Principalul este să ne asigurăm că imaginea este suficient de bună. Cu aparatele foto digitale, puteţi continua să fotografiaţi, dar forma fizică vă provoacă să acordaţi o atenţie mare fotografiei, pentru a vă asigura că aveţi o imagine suficient de bună cu care să lucraţi.

„Am fost foarte impresionat de Canon Zoemini S”, adaugă Joel. „Culorile sunt fidele, indiferent dacă sunt surprinse la „ora de aur” sau în mijlocul zilei, perioadă în care este întotdeauna dificil să fotografiaţi şi să obţineţi expunerea corectă. Este foarte uşor să utilizaţi vizorul pentru a compune fotografii – iar compoziţia este principalul lucru pe care trebuie să îl nimeresc pentru a ajunge la acel concept final şi pentru a asigura că aspectul imprimării se potriveşte cu fundalul.”

Experimentaţi cu personalizarea

An infographic showing how the Canon Zoemini S can be used with the Canon Mini Print App.
Joel a utilizat aplicaţia Canon Mini Print pentru a conecta Canon Zoemini S la smartphone-ul său prin Bluetooth. „Este foarte uşor de folosit. Pot să încarc imaginile din aparatul foto în aplicaţie, să apăs butonul de imprimare şi să obţin un rezultat foarte frumos”, spune el. Imprimările pot fi utilizate şi ca autocolante. „Poţi fi cu adevărat creativ”, spune Joel. „Poţi avea un perete întreg plin de autocolante sau le poţi lipi pe laptop sau pe un telefon”, spune el.

Joel foloseşte aplicaţia Canon Mini Print de pe smartphone, conectată la Canon Zoemini S prin Bluetooth, pentru a crea imagini unice, adăugând rame, filtre, text şi doodle-uri. Dacă vrea să realizeze o fotografie dintr-un unghi neobişnuit, poate aşeza Canon Zoemini S în poziţie şi poate utiliza temporizatorul automat al aplicaţiei şi opţiunile de declanşare la distanţă pentru a face fotografia.

Joel recomandă să experimentaţi cu Canon Zoemini S până când obţineţi rezultatul care vă place. „Puteţi avea un decupaj pătrat pe imaginea imprimată, ceea ce oferă un element diferit întregii experienţe. De asemenea, aveţi bliţul inelar, care este excelent pentru utilizare în interior”, spune el. „Acest tip de stil creativ oferă multă flexibilitate. Puteţi face foarte multe dacă gândiţi nonconformist. Pur şi simplu ieşiţi din casă, exploraţi, faceţi nişte fotografii şi vedeţi ce se întâmplă.” 

Articol scris de Tamzin Wilks

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile