IMPRIMARE CREATIVĂ

Imprimarea etichetelor realizate acasă

De la borcane de gem la bileţele pentru cadouri, etichetele realizate manual şi create cu imprimanta Canon vă pot ajuta să vă organizaţi viaţa, casa şi pasiunile.
Etichete create şi imprimate acasă pe o planşă verde, lângă o foarfecă şi o imprimantă portabilă Canon SELPHY Square QX10.

Indiferent dacă doriţi să organizaţi garderoba, dulapul cu alimente sau materialele pentru artizanat sau vreţi să creaţi un aranjament de masă elegant, autocolante cu sigla firmei sau bileţele pentru cadouri create acasă, etichetele realizate manual nu sunt doar incredibil de utile, ci şi un mod de a vă exprima creativitatea.

Am întrebat două artizane şi creatoare online cum folosesc etichetele pentru o organizare elegantă şi frumoasă. Caroline Prudhon coordonează blogul de artizanat Linea's Papers (@lineaspapers), iar Laetitia Lazerges (@Vert_Cerise) este un blogger DIY, o artizană profesionistă şi autoarea a 19 cărţi despre artizanat şi DIY.

„Îmi place foarte mult să organizez totul, de la documente până la cămară, deoarece organizarea îmi face viaţa mai uşoară şi mă ajută să economisesc timp”, spune Laetitia, care şi-a lansat blogul despre artizanat în 2007. „Etichetele sunt cel mai bun mod de a combina organizarea şi creativitatea.”

Unde să lipiţi etichetele şi cum vă pot ajuta acestea să vă organizaţi viaţa

Un recipient cu detergent şi un borcan cu bicarbonat de sodiu, ambele cu etichete realizate manual, pe un blat de marmură, lângă o vază cu flori şi un castron cu brânză dată pe răzătoare.

Organizarea nu înseamnă întotdeauna că trebuie să ascundeţi totul. Puteţi încerca să creaţi etichete pentru borcane pentru a le expune pe rafturile şi blaturile din bucătărie. „Îmi plac această tendinţă a rafturilor vizibile din decorul interior”, afirmă Laetitia. „Arată minunat pe reţelele sociale şi totul pare relaxat şi nepretenţios.” © Laetitia Lazerges

Sertare negre într-un spaţiu de lucru, organizate cu ajutorul unor etichete colorate şi imprimate acasă.

„Am vrut să reorganizez şi să etichetez o piesă de mobilier folosind propriul design”, spune Caroline. „Organizarea poate fi plictisitoare, de aceea, crearea unor etichete colorate poate fi un mod excelent de adăuga veselie şi personalitate acestui proces”. © Caroline Prudhon

Calmul spaţiilor ordonate şi obiectelor organizate ajută la transformarea interioarelor în spaţii vesele, ne limpezeşte minţile şi are un impact pozitiv asupra stării noastre de bine. „O casă organizată este foarte odihnitoare pentru minte”, spune Laetitia. „Petreci mai puţin timp căutând obiecte pierdute şi nu trebuie să-ţi aminteşti unde e fiecare.”

Caroline, o artizană entuziastă încă din copilărie, conduce o mică afacere din atelierul ei din Franţa. A decis să lipească etichetele pe sertarele din birou pentru a conferi personalitate spaţiului de lucru. „Am nevoie să fie organizat şi funcţional, dar să arate şi drăguţ şi inspiraţional”, explică ea. „Chiar cred că un spaţiu ordonat contribuie la o minte limpede. Organizarea şi curăţarea spaţiului vă va ajuta să vedeţi mai clar şi să fiţi mai productivi. Personal, întotdeauna m-am simţit stresată sau panicată de sarcinile zilei când aveam dezordine în casă, dar după ce pun totul la loc, parcă încep o nouă zi.”

Organizaţi-vă viaţa cu etichete realizate acasă

O etichetă creată şi imprimată acasă cu model cu floarea soarelui şi text într-un font cursiv iese dintr-o imprimantă portabilă Canon SELPHY Square QX10.

Alegeţi un aspect şi un model unitare pentru toate etichetele pe care le creaţi acasă, pentru un aspect creativ, dar organizat. „Fontul cursiv [care seamănă cu scrisul de mână] este uşor de citit şi arată vesel”, explică Caroline. © Caroline Prudhon

O femeie roşcată lipeşte o etichetă făcută acasă pe sertarul unui dulap negru.

„Partea distractivă este lipitul, când vezi rezultatul final aşa cum l-ai planificat”, explică Caroline. © Caroline Prudhon

Carolinei îi place să decidă mai întâi ideile de bază pentru organizarea dorită, înainte de a crea etichetele. „Organizarea în sine poate fi copleşitoare”, explică ea. „De aceea, trebuie să decideţi ce este important, ce trebuie să fie la îndemână şi ce poate fi depozitat laolaltă. Astfel, veţi şti exact de ce etichete aveţi nevoie şi de câte şi vă puteţi bucura de procesul creării lor fără să vă stresaţi cu privire la locaţie şi obiecte.

„Veţi avea nevoie şi de etichete care pot rezista la lumina soarelui, la apă şi în timp”, continuă ea. „Ceva ce nu vă este teamă să atingeţi cu mâinile murdare şi pe care nu trebuie să le înlocuiţi frecvent.”

Laetitia este de acord că trebuie să vă puneţi câteva întrebări înainte de a începe să lucraţi la design. „De ce tipuri de etichete aveţi nevoie? Care ar fi mărimea perfectă? Dimensiunea, forma şi tipul de recipient vor determina designul etichetei”, spune ea.

Cum să vă concepeţi etichetele şi autocolantele realizate manual

O femeie roşcată care foloseşte aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout pe telefon. O imprimantă Canon SELPHY Square QX10 se află pe birou în faţa ei.

Caroline a creat etichetele cu ajutorul aplicaţiei Canon SELPHY Photo Layout, care funcţionează perfect cu SELPHY Square QX10. „Opţiunile de personalizare sunt perfecte pentru crearea unor etichete frumoase”, spune ea. „Este foarte uşor şi îmi dă o senzaţie de satisfacţie”. © Caroline Prudhon

O etichetă creată şi imprimată acasă, cu mesajul „You got this” (Te descurci foarte bine), lipită pe un dispozitiv din birou.

Caroline spune: „Îmi plac la nebunie opţiunile pentru aspect, poţi face etichete mai mici fără a irosi hârtie. Am creat câteva etichete unice în aplicaţie şi am lipit citate inspiraţionale peste tot”. © Caroline Prudhon

„În general, avem nevoie de câteva etichete, aşa că nu vrem să petrecem prea mult timp lucrând la fiecare”, spunea Caroline.

Puteţi să vă creaţi propriile modele pentru etichetele realizate manual sau puteţi căuta şabloane gata create, ce pot fi descărcate şi imprimate în aplicaţia Canon Creative Park, care oferă resurse gratuite pentru creaţii din hârtie pentru imprimantele Canon. Aplicaţia este plină de proiecte adaptabile pentru creaţii din hârtie, pe care le puteţi personaliza cu text şi propriile imagini, cum ar fi autocolante cu mesaje sau designuri în stil japonez. Căutaţi secţiunea „Stickers” (Autocolante) pentru a vedea câteva dintre opţiunile disponibile.

Laetitia spune că este distractiv să experimentezi cu nivelurile de contrast şi diferite dimensiuni şi grosimi de font pentru a vă pune amprenta la propriu pe propriile obiecte. „Asiguraţi-vă că informaţiile cheie sunt incluse fără a încărca eticheta cu prea mult text”, spune ea. „Nu vă temeţi de spaţiul alb. Jucaţi-vă cu contrastul. Utilizaţi fonturi diferite, două sau trei maximum, cu dimensiuni sau grosimi diferite pentru a atrage atenţia. Distraţi-vă şi conferiţi creativitate designului prin culori, doodle-uri şi elemente grafice.”

Cum să vă imprimaţi etichetele realizate acasă

O foaie cu etichete create acasă iese dintr-o imprimantă, alături de o foarfecă, câteva etichete decupate şi capacul unui recipient cu un produs cosmetic cu etichetă imprimată.

Seria Canon PIXMA TS7450 este o imprimantă wireless ideală pentru proiectele artistice realizate acasă, care vă permite să imprimaţi pe orice tip de suport creativ. © Laetitia Lazerges

Un pachet de hârtie pentru imprimantă pe un birou alături de o foaie cu etichete create acasă şi mai multe recipiente mici cu produse cosmetice cu etichete imprimate.

„Îmi place să folosesc hârtie fotografică”, spune Laetitia. „Finisajul lucios este superb şi arată profesional.” © Laetitia Lazerges

După ce aţi creat etichetele, partea distractivă este să le aduceţi la viaţă prin imprimare. Laetitia a utilizat seria Canon PIXMA TS7450, imprimând etichetele direct de pe telefon cu aplicaţia Canon PRINT, care funcţionează cu majoritatea imprimantelor Wi-Fi. „Îmi place că pot imprima wireless şi calitatea este excelentă pentru punerea în evidenţă a culorilor vii”, spune ea.

Seria Canon PIXMA TS7450 este compatibilă cu o gamă de suporturi creative diferite, iar Laetitia a folosit hârtie de etichete roşie superioară Canon pentru imprimante şi hârtie foto lucioasă superioară II de la Canon pentru etichetele de cadouri şi pentru cosmetice; este ideală pentru obiecte ca borcanele.

Caroline a utilizat imprimanta portabilă Canon SELPHY Square QX10 pentru proiectul ei pentru etichete, care oferă imprimări în format pătrat bogate în detalii, cu adeziv pe spate. „Am folosit Canon SELPHY Square QX10 şi am imprimat patru etichete pe o foaie de hârtie”, explică ea. „A fost perfect, culorile sunt foarte vii şi saturate, cerneala se usucă instantaneu şi au fost uşor de decupat.”

Canon SELPHY CP1300 este o altă imprimantă Wi-Fi excelentă pentru realizarea de mini-autocolante pentru acasă. Rapidă şi portabilă, este ideală pentru imprimarea pe o gamă imensă de suporturi, de la imprimări de calitate profesională până la autocolante realizate acasă. În plus, este compatibilă şi cu aplicaţia SELPHY Photo Layout.

Puteţi crea etichete acasă cu Canon Zoemini S2, o imprimantă foto 2 în 1 de buzunar, sau cu imprimanta instantanee Canon Zoemini. Ambele sunt compatibile cu hârtia pentru autocolante circulare predecupate de 1,3” Canon ZINK, permiţându-vă să creaţi, imprimaţi şi lipiţi într-o clipă. Utilizaţi aplicaţia Canon Mini Print pentru a adăuga o tuşă personală etichetelor pe care le imprimaţi cu Canon Zoemini.

Crearea manuală a etichetelor pentru cadouri şi pachete

Un telefon pe care este deschisă aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout pe un birou lângă o imprimantă portabilă Canon SELPHY Square QX10 şi o brăţară realizată manual.

Aplicaţia Canon SELPHY Photo Layout este gratuită şi vă oferă opţiuni de a adăuga filtre, text şi grafică pentru a vă putea personaliza etichetele în funcţie de proiect, indiferent că este vorba de borcane sau cadouri. Acestea pot fi apoi imprimate direct de pe telefon pe Canon SELPHY Square QX10. © Caroline Prudhon

O imprimantă se află pe un birou lângă o serie de etichete imprimate şi bileţele de cadouri, înfrumuseţate cu fundă.

Etichetele realizate acasă sunt deosebit de apreciate pentru cadourile făcute manual. „Cadourile sunt un mod de a arăta familiei, prietenilor şi rudelor că îi iubeşti”, spune Laetitia. „Rezervaţi-vă timp pentru a le ambala frumos – de obicei, tuşele finale atrag privirea mai întâi.” © Laetitia Lazerges

Timpul şi atenţia investite în împachetarea cadourilor este un mod sigur de a însenina feţele prietenilor când le oferiţi cadouri. De ce să nu lipiţi şi o etichetă realizată manual? Creative Park are câteva opţiuni minunate dacă sunteţi în căutare de idei, inclusiv etichete de cadouri şi accesorii pentru împachetare.

„Împachetarea este una dintre părţile mele preferate la cadouri”, spune Caroline. „Pentru a face despachetarea o parte din cadou, îmi place să pun câteva detalii decorative pe pachet, cum ar fi un şnur drăguţ şi un bileţel cu numele. Puteţi realiza bileţelul cu o etichetă pe care o personalizaţi cu o imagine sau un indiciu distractiv despre cadou”, adaugă ea.


Articol scris de Lorna Dockerill

Produse conexe

Articole conexe