A smiling child playing on a swing.

FOTOGRAFIA DE FAMILIE

În spatele obiectivului: Helen Bartlett – transformarea pasiunii pentru fotografie într-o carieră

Helen Bartlett
Helen Bartlett

Fotograf de familie


Helen Bartlett a început să fotografieze pentru prima dată copii când era adolescentă, la grădiniţa mamei ei din sudul Londrei. Şi-a lansat cariera profesională în 2003, iar în prezent este unul dintre cei mai talentaţi şi respectaţi fotografi de portrete de familie. Imaginile ei alb-negru folosesc lumina disponibilă şi exprimă spectrul emoţional al vieţii de familie. Am stat de vorbă cu ea pentru a afla mai multe despre provocările transformării pasiunii pentru fotografie într-o carieră cu normă întreagă.

Când aţi început să fiţi interesată de fotografie?

Tatăl meu era fotograf pasionat când eram mică, aşa că aveam o cameră obscură acasă. Eu şi fraţii mei aveam aparate foto manuale, făceam multe fotografii pe filme alb-negru, după care ne developam şi imprimam propriile fotografii. În acea perioadă, mama administra o grădiniţă la domiciliu în timpul săptămânii. În adolescenţă, am început să fotografiez copiii de grădiniţă şi să vând fotografii părinţilor acestora pentru a face ceva bani de buzunar. Apoi, am continuat să studiez la universitate, deoarece mi-am dorit dintotdeauna să fiu fotograf. Însă mă gândeam că nu este decât un vis şi că voi ajunge să fac altceva.

Cum a ajuns să devină cariera dvs.?

După ce am încercat alte câteva locuri de muncă, deşi doream în continuare să fiu fotograf, fratele meu mai mare mi-a împrumutat nişte bani pentru a înfiinţa o companie de fotografie pentru copii şi totul a părut că se întâmplă la timpul potrivit. Fotografia digitală devenea mai accesibilă, aşa că mi-am cumpărat un Canon EOS 10D şi un calculator şi am locuit cu părinţii până m-am pus pe picioare.

A smiling young boy lets a young girl play with his hair.

Ce provocări a trebuit să depăşiţi?

Principalele provocări în ceea ce priveşte consolidarea carierei au fost aceleaşi care sunt şi acum. Principala dificultate era găsirea clienţilor. Poţi realiza cele mai bune fotografii din lume, însă dacă oamenii nu ştiu despre tine, va fi greu să atragi mai mulţi clienţi. Iar când eşti la început, este nevoie de timp şi experienţă pentru a învăţa să lucrezi cu copiii. Îmi amintesc când fotografiam patru băieţei într-un apartament de la subsol, într-o zi ploioasă, gândindu-mă că dacă aş avea o astfel de carieră, ar fi o provocare interesantă şi distractivă. Cu cât lucrezi mai mult cu copiii, cu atât înveţi mai mult despre cum poţi obţine tot ce este mai bun de la ei, asigurându-te şi că toată lumea se simte minunat în tot acest timp.

"Cu cât fotografiezi mai mult, cu atât vei afla mai multe trucuri şi îţi vei defini mai bine stilul."

Ce sfaturi aţi oferi fotografilor profesionişti în devenire?

Unul dintre aspectele de reţinut este că rareori fotografia este un mod de a te îmbogăţi. Este o muncă grea, aşa că înainte ca oamenii să renunţe la locurile de muncă stabile, este important să ţină cont de faptul că lucrurile nu se întâmplă peste noapte.

Aş spune să învăţaţi cât de mult puteţi. Internetul este o resursă excelentă pentru a obţine ajutor practic şi a învăţa tehnici. Dar cel mai important aspect este exersarea. Deoarece nimic nu se compară cu realizarea efectivă a fotografiilor. Este o idee bună pur şi simplu să realizaţi fotografii cu prietenii şi familia înainte de a începe să le faceţi contra cost. Cu cât fotografiaţi mai mult, cu atât veţi afla mai multe trucuri şi vă veţi defini mai bine stilul.

Motion-blur shot of a young girl playing on a roundabout.

Ce echipament utilizaţi în prezent?

De obicei folosesc două aparate foto Canon EOS-1DX, deoarece sunt robuste şi potrivite pentru toate situaţiile. Copiii se mişcă foarte repede, aşa că trebuie să poţi surprinde asta şi, în plus, nu poţi şti niciodată cu ce vor arunca în tine când joci jocuri pline de acţiune cu copii mici entuziasmaţi – nisip, apă, jucării de pluş şi multe altele.

Deseori fotografiez cu obiective cu distanţă focală fixă. Kitul meu obişnuit pentru fotografiere în aer liber este compus dintr-un obiectiv Canon EF 35mm f/1.4L II USM şi un obiectiv Canon EF 85mm f/1.2L USM. În interior, folosesc de obicei un obiectiv Canon EF 35mm f/1.4L II USM şi un obiectiv Canon EF 50mm f/1.2L USM. Iar dacă fotografiez bebeluşi sub un an, de obicei aduc şi un obiectiv macro.

A young girl does a forward-roll on a sofa while a young boy looks on.

Dacă vreunul dintre clienţii mei doreşte să-şi fotografieze copiii, de obicei le recomand să înceapă cu un obiectiv cu distanţă focală fixă convenabil de la Canon, precum EF 50mm f/1.8 STM. Sunt extraordinare! Sunt excelente pentru a învăţa cum se folosesc deschiderile diafragmei şi timpii de expunere. De asemenea, permit pătrunderea unei cantităţi mari de lumină suplimentară, aşa că sunt perfecte pentru fotografierea copiilor în interior.

Citiţi sfaturile lui Helen despre realizarea de portrete de familie frumoase.

Articole conexe
A girl holds her hands up in a spray of water, the droplets blurred.

FOTOGRAFIA DE FAMILIE

10 sfaturi pentru a vă îmbunătăţi imediat fotografiile de familie

Realizaţi fotografii de familie pe care nu vă veţi sătura să le priviţi urmând sfaturile acestui fotograf profesionist

A baby playing with an abacus and looking at the camera.

FOTOGRAFIA BEBELUŞILOR

12 sfaturi pentru fotografierea bebeluşilor pe care le puteţi aplica astăzi

Păstraţi acele momente preţioase şi surprindeţi dezvoltarea bebeluşului cu aceste metode inteligente de a face fotografierea bebeluşilor distractivă şi a obţine rezultate grozave

A child sits on a stepladder entertained by his parents.

FOTOGRAFIA DE FAMILIE

Cele mai bune 10 sfaturi pentru fotografiile de Crăciun, de la Lena Petrova

Surprindeţi spiritul Crăciunului urmând cele 10 sfaturi ale acestui fotograf de familie pentru realizarea de portrete distractive şi naturale.

Articole conexeInspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile

Produse conexe