Cele mai bune obiective de nivel de bază pentru fotografierea naturii sălbatice

Descoperiţi cele mai bune şi mai rentabile obiective pentru surprinderea unor imagini extraordinare cu natură sălbatică, ideale pentru aparatele foto Canon din sistemul EOS R, inclusiv EOS R7 şi EOS R100.
A colourful parrot eating some food held in one claw, photographed using a Canon RF 800mm F11 IS STM lens.

Surprinderea imaginilor intime cu animale şi păsări sălbatice în habitatul lor natural necesită o înţelegere a comportamentului animalelor, abilităţi de camuflare, răbdare şi persistenţă. Însă chiar şi cu toate acestea, nu veţi obţine rezultate fără echipamentul foto potrivit pentru natură sălbatică, inclusiv un teleobiectiv.

Vestea bună este că nu trebuie să cheltuiţi mulţi bani pe un obiectiv profesional scump pentru a vă iniţia în fotografierea naturii sălbatice. Există o mulţime de obiective uşoare, de înaltă performanţă, pentru natură sălbatică din care puteţi alege, cu distanţă focală fixă şi cu zoom pentru aparatele foto mirrorless din sistemul EOS R, inclusiv Canon EOS R7 şi EOS R100.

O ciocănitoare stă pe o creangă, înconjurată de iarbă înaltă şi frunze verzi.

Obiectivele cu zoom vă oferă mai multe opţiuni de încadrare, permiţându-vă să treceţi de la cadre largi care surprind animalele în mediul lor natural la portrete mai strânse care scot în evidenţă anumite trăsături specifice. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R6 cu obiectiv Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM la 400 mm, 1/50 s, f/8 şi ISO 800.

Un cocor gri cu coroană fotografiat cu un teleobiectiv Canon RF 600mm F11 IS STM, aplecându-se pentru a culege ceva mâncare.

Teleobiectivele vă permit să obţineţi fotografii detaliate ale animalelor de care nu vă puteţi apropia prea mult, fie pentru că sunt periculoase, fie pentru că nu vreţi să le deranjaţi. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R6 (urmat acum de modelul mai nou EOS R6 Mark II) cu obiectiv Canon RF 600mm F11 IS STM la 1/1000 s, f/11 şi ISO 3200.

Cum să alegeţi cel mai bun obiectiv pentru fotografia de natură sălbatică: întrebări frecvente

Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre alegerea echipamentului foto potrivit pentru natură sălbatică.

Am nevoie de un teleobiectiv pentru fotografierea naturii sălbatice?

Nu întotdeauna. Uneori puteţi folosi un obiectiv grandangular – definit de obicei ca un obiectiv cu o distanţă focală de 35 mm – pentru a surprinde fotografii cu animale sălbatice în habitatul lor, însă va trebui să vă apropiaţi pentru a face acest lucru. Dacă vreţi să realizaţi fotografii care umplu cadrul cu natura sălbatică, aveţi de obicei nevoie de un obiectiv din intervalul teleobiectiv (distanţă focală de 85 mm sau mai mare) sau super-teleobiectiv (peste 300 mm). Aceste tipuri de obiective surprind un câmp vizual mai îngust – numai o porţiune mică a scenei din faţa dumneavoastră – ceea ce face ca animalele şi păsările aflate la distanţă să pară mai mari în fotografie.

Ar trebui să folosesc un obiectiv cu zoom sau un obiectiv cu distanţă focală fixă pentru fotografierea naturii sălbatice?

Teleobiectivele cu zoom sunt mai versatile, permiţându-vă să schimbaţi încadrarea fotografiei fără a fi nevoie să vă schimbaţi poziţia sau să vă opriţi din fotografiat pentru a schimba obiectivul. Obiectivele cu distanţă focală fixă oferă o singură distanţă focală, însă sunt în general mai uşoare decât obiectivul cu zoom echivalent. Acestea sunt disponibile, de asemenea, cu distanţe focale mai mari, facilitând fotografierea naturii sălbatice de care este imposibil să vă apropiaţi fizic, chiar şi atunci când obiectivul dumneavoastră cu zoom nu are o distanţă focală suficientă.

Un cerb cu coarne proeminente stă într-un câmp cu iarbă, cu capul ridicat şi orientat spre cameră.

Sistemul revoluţionar EOS R permite designuri de obiectiv inovatoare şi uşoare – cum ar fi Canon RF 800mm F11 IS STM, care cântăreşte 1.260 g şi măsoară doar 281,8 mm când este retras, ceea ce îl face uşor de transportat. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS RP (urmat acum de modelul mai nou EOS R8) cu obiectiv Canon RF 800mm F11 IS STM la 1/500 s, f/11 şi ISO 1250. © Ben Hall

Mâini care ţin un aparat foto Canon EOS R7 cu un obiectiv cu zoom ataşat.

Un obiectiv cu zoom vă oferă flexibilitatea de a recompune cadrul pentru a surprinde scena atunci când pur şi simplu nu aţi avea timp să schimbaţi obiectivele.

Care distanţe focale sunt cele mai potrivite pentru animalele şi păsările sălbatice?

Păsările sunt, de obicei, mai mici şi este mai greu să vă apropiaţi de ele decât de alte animale sălbatice, aşa că aveţi adesea nevoie de o distanţă focală mai mare pentru a le fotografia. Deşi puteţi face fotografii care umplu cadrul cu un mamifer mare folosind un obiectiv de 300 mm sau 400 mm, este posibil să fie nevoie să folosiţi un obiectiv de 500 mm, 600 mm sau chiar 800 mm pentru unele tipuri de fotografii cu păsări.

Cu toate acestea, dimensiunea senzorului aparatului foto poate fi de ajutor. Senzorii din interiorul aparatelor foto mirrorless APS-C precum EOS R7 şi EOS R100 sunt mai mici decât senzorii full frame din alte aparate foto din sistemul EOS R, cum ar fi EOS R6 Mark II. De fapt, aceştia decupează imaginea din obiectiv, făcând ca subiectul să umple o porţiune mai mare din cadru. Acest factor de decupare de 1,6x creşte distanţa focală a obiectivului, astfel încât, de exemplu, dacă folosiţi obiectivul RF 50mm F1.8 STM pe un aparat foto APS-C, obţineţi acelaşi câmp vizual pe care l-aţi obţine cu un obiectiv de 80 mm pe un aparat foto full frame, iar dacă folosiţi un obiectiv de 100 mm obţineţi acelaşi câmp vizual ca pe un aparat full frame cu un obiectiv de 160 mm.

O persoană realizează o fotografie de prim-plan folosind un aparat foto Canon EOS R10 şi un obiectiv RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM.

Focalizarea automată a aparatului Canon EOS R10 continuă să funcţioneze în condiţii de întuneric aproape complet, până la o valoare a expunerii de -4 EV1. EOS R7 merge până la un nivel şi mai scăzut, la -5 EV1.

Cum vă poate ajuta tehnologia obiectivelor şi a aparatelor foto să realizaţi fotografii de natură sălbatică mai bune?

Poate fi dificil să menţineţi nemişcat un obiectiv cu o distanţă focală mai mare, însă un stabilizator optic de imagine (IS) integrat poate ajuta la corectarea estompării cauzate de mişcarea aparatului foto. EOS R7 şi EOS R6 Mark II dispun, de asemenea, de stabilizare integrată a imaginii (IBIS), care poate oferi până la 7 stopuri şi, respectiv, 8 stopuri de stabilizare a imaginii când sunt folosite cu un obiectiv compatibil.

Între timp, un motor puternic de focalizare vă va ajuta să ţineţi pasul cu animalele care se mişcă rapid, şi cu cât este mai silenţios, cu atât este mai puţin probabil să speriaţi animalele. Montura RF de pe aparatele foto din sistemul EOS R facilitează o conexiune foarte rapidă între aparat şi obiectiv pentru viteze de focalizare ultrarapide, de încredere. Canon EOS R7, EOS R10 şi EOS R6 Mark II profită la maximum şi de viteza inerentă de focalizare automată a obiectivului şi au un procesor care foloseşte inteligenţa artificială cu deep learning pentru a recunoaşte şi a urmări animalele şi păsările cu o viteză şi eficienţă uluitoare. Pentru a obţine garantat cadrul dorit în fotografia de natură sălbatică axată pe acţiune, cel mai bine este să fotografiaţi în rafală, iar EOS R7 şi EOS R10 au rate de declanşare extrem de rapide, de până la 30 cps şi, respectiv, 23 cps2, cu tot cu urmărire la focalizarea automată.

O deschidere maximă mai mare a diafragmei (număr f mai mic) înseamnă că obiectivul poate lăsa mai multă lumină să ajungă la senzor, ceea ce poate fi util dacă fotografiaţi animale care se mişcă repede în condiţii de lumină scăzută. Aparatele foto mirrorless full frame precum EOS R6 Mark II şi EOS R8 funcţionează deosebit de bine în acest scenariu.

În cele din urmă, ar trebui să aveţi în vedere dimensiunea şi greutatea obiectivului, deoarece este mai probabil să luaţi cu dumneavoastră un obiectiv compact şi uşor. Cu o greutate de 300 g, dar cu un interval de zoom efectiv de 28,8-240 mm, RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM, de exemplu, vă permite să profitaţi la maximum de orice oportunitate de a fotografia natură sălbatică.

O fotografie de produs în aer liber cu un aparat foto Canon EOS R7, cu un obiectiv RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM ataşat, pe o piatră.

Intervalul de zoom „efectiv” de 28,8-240 mm al obiectivului Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM vă permite să depărtaţi cadrul pentru a vedea imaginea de ansamblu, ceea ce este ideal pentru a surprinde vieţuitoarele sălbatice într-un peisaj magnific, sau să măriţi imaginea pentru a surprinde detalii.

1. Cel mai bun obiectiv RF-S de nivel de bază cu zoom de la grandangular la telefoto pentru fotografia de natură sălbatică: Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM este unul dintre primele obiective proiectate special pentru aparatele foto APS-C din sistemul EOS R, precum EOS R7 şi EOS R100. Are un interval de zoom puternic de 8,33x care se întinde de la un unghi amplu de vizualizare la o distanţă focală de teleobiectiv. Aceasta vă poate oferi un avantaj deosebit dacă fotografiaţi în medii cu praf sau trebuie să reacţionaţi rapid la diferite oportunităţi de a fotografia animale sălbatice, când puteţi rata un cadru în timp ce schimbaţi obiectivul.

Datorită factorului de decupare de 1,6x al acestor aparate, obiectivul are intervalul de zoom efectiv pe care l-ar avea un obiectiv de 28,8-240 mm pe un aparat foto full frame, însă este mai compact şi mai uşor prin comparaţie, cântărind doar 300 g.

O libelulă se agaţă de vârful unei crenguţe, cu fundalul defocalizat.

Obiectivele cu zoom vă oferă flexibilitatea de a vă reîncadra fotografiile din mers pentru a profita la maximum de comportamentul interesant al animalelor şi de lumina schimbătoare. Pe lângă distanţa focală telefoto, RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM este excelent pentru lucrări detaliate – la capătul de 210 mm al intervalului său de zoom, oferă o mărire maximă de 0,28x, ajutându-vă să focalizaţi aproape şi să nu deranjaţi subiectul sau să aruncaţi umbre peste acesta. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM la 210 mm, 1/50 s, f/7,1 şi ISO 100.

2. Cel mai bun teleobiectiv cu zoom RF-S de nivel de bază pentru fotografia de natură sălbatică: Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

Alt obiectiv cu zoom versatil, conceput pentru aparatele foto din sistemul EOS R cu senzori APS-C, Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM oferă o distanţă focală şi mai mare la capătul telefoto. Este de fapt puţin mai uşor decât RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM şi oferă aceeaşi performanţă de stabilizare a imaginii echivalentă cu 4,5 stopuri, astfel încât este uşor de utilizat pentru fotografierea naturii sălbatice cu aparatul în mână.

Când este montat pe un aparat foto APS-C, RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM are o distanţă focală efectivă de 88-336 mm, ideală pentru mamifere şi păsări mai mari.

Un fotograf îndreaptă un aparat foto Canon cu un obiectiv Canon RF 75-300mm F4-5.6 spre nişte păsări de ţărm.

Obiectivul versatil Canon RF 75-300mm F4-5.6 este compatibil cu aparatele foto mirrorless din sistemul EOS R atât full frame, cât şi APS-C. Acesta oferă un interval practic de distanţe focale atunci când învăţaţi cum să fotografiaţi natură sălbatică.

Un tucan uriaş cu un cioc portocaliu mare aşezat într-un copac, fotografiat de jos cu un obiectiv Canon RF 75-300mm F4-5.6.

Cu un interval de zoom efectiv de 120-480 mm pe un aparat foto APS-C precum EOS R50, Canon RF 75-300mm F4-5.6 este ideal pentru capturarea unor imagini care umplu cadrul cu animale şi păsări de care nu vă puteţi apropia. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R50 cu obiectiv Canon RF 75-300mm F4-5.6 la 260 mm, 1/500 s, f/5,6 şi ISO 3200.

3. Cel mai bun teleobiectiv cu zoom RF de nivel de bază pentru fotografia de natură sălbatică: Canon RF 75-300mm F4-5.6

Canon RF 75-300mm F4-5.6 este un obiectiv cu zoom adaptabil, polivalent, care acoperă un interval extins de distanţe focale, de 75-300 mm. Este un obiectiv clasic pentru începătorii în fotografia de natură sălbatică, oferind opţiuni flexibile de încadrare pentru animale mai mari. Ataşaţi RF 75-300mm F4-5.6 pe un aparat foto APS-C precum EOS R10 sau EOS R100 şi veţi obţine un interval de zoom efectiv de 120-480 mm. Această putere de mărire impresionantă face posibilă fotografierea unor subiecţi foarte mici sau îndepărtaţi, precum şi a păsărilor şi animalelor sperioase care ar fugi dacă un fotograf ar încerca să se apropie. La capătul telefoto, acesta focalizează până la 1,5 metri, astfel încât să puteţi surprinde mai multe detalii ale unor subiecţi de care vă puteţi apropia, cum ar fi insecte şi păsări de grădină.

Cântărind doar 507g şi retrăgându-se până la aproximativ 146 mm lungime, RF 75-300mm F4-5.6 este un obiectiv uşor de transportat şi, deoarece este compatibil cu Dual Pixel CMOS AF, oferă focalizare automată cu urmărire de încredere a animalelor atunci când este asociat cu un aparat foto care oferă detectare avansată a subiectului.

Fotograful Richard Walch ţine la ochi un aparat foto cu un obiectiv RF 24-240mm F4-6.3 IS USM. O coastă stâncoasă poate fi zărită în jurul stâncii din spatele lui.

Obiectivul cu zoom Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM este uşor şi compact şi focalizează silenţios, ceea ce înseamnă că vă puteţi apropia de animalele îndepărtate şi puteţi fotografia lin, astfel încât să nu deranjaţi subiectul.

4. Cel mai versatil obiectiv RF de nivel de bază pentru fotografia de natură şi viaţă sălbatică: Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

Dacă sunteţi în căutarea unui obiectiv ideal pentru o gamă variată de situaţii din fotografia de natură şi viaţă sălbatică, modelul versatil RF 24-240mm F4-6.3 IS USM este o opţiune excelentă. Acest obiectiv cu zoom 10x poate captura fotografii panoramice cu animale în mediul lor şi apoi poate face zoom pentru a realiza portrete ale vieţuitoarelor sălbatice. Este conceput pentru aparate foto full frame din sistemul EOS R, cum ar fi EOS R6 Mark II şi EOS R8, dar atunci când este asociat cu un model APS-C, cum ar fi EOS R100, oferă un câmp vizual echivalent cu cel al unui obiectiv de 38-384 mm. Are o greutate redusă, de doar 750g, şi este uşor de transportat în timpul unei ieşiri la grădina zoologică, într-un parc cu animale sălbatice sau într-o excursie mai departe de casă.

Un cerb cu coarne proeminente stând într-un luminiş în pădure se întoarce spre aparatul foto.

Dublarea distanţei focale – de exemplu, de la 200 mm la 400 mm – înseamnă că animalele şi păsările vor părea de două ori mai mari în fotografie, profitând la maximum de subiectul dumneavoastră ca punct focal. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS RP (urmat acum de modelul mai nou EOS R8) cu obiectiv Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM la 400 mm, 1/40 s, f/8 şi ISO 800. © Ben Hall

O căprioară cu corniţe abia ieşite încadrată de ferigi într-o pădure verde.

Unghiul de vizualizare îngust oferit de teleobiective facilitează alegerea fundalului estompat perfect pentru a încadra un animal. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS RP (urmat acum de modelul mai nou EOS R8) cu obiectiv Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM la 373 mm, 1/50 s, f/8 şi ISO 1250. © Ben Hall

5. Cel mai bun super-teleobiectiv cu zoom RF de nivel de bază pentru fotografia de natură sălbatică: Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM

Obiectivele Canon RF pentru aparatele foto din sistemul EOS R includ un număr de inovaţii în ceea ce priveşte designul, iar Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM nu face excepţie. Este unul dintre cele mai bune obiective pentru fotografia de natură sălbatică pentru începători; mai uşor decât EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM, dar cu o distanţă focală mai mare, care poate fi crescută în continuare cu extendere RF. Are avantajul unui stabilizator de imagine echivalent cu 5,5 stopuri pentru fotografii mai clare cu aparatul în mână, care creşte la 6 stopuri cu aparatele foto echipate cu IBIS, cum ar fi EOS R6 Mark II şi EOS R7. De asemenea, utilizează o tehnologie de focalizare automată Nano USM foarte rapidă şi totuşi aproape complet silenţioasă, care nu va speria subiecţii de care încercaţi să vă apropiaţi. Acest obiectiv are un interval de zoom efectiv mărit, de 160-640 mm, când este utilizat cu aparate foto APS-C precum EOS R7 şi EOS R10.

Un iepure pe câmp, cu fundalul estompat, cu lumina soarelui dezvăluindu-i venele dintr-o ureche.

Distanţa focală mare a unui teleobiectiv, cum ar fi RF 800mm F11 IS STM, face posibilă fotografierea animalelor sperioase fără a le alarma. Imagine realizată cu un aparat Canon EOS RP (urmat acum de modelul mai nou EOS R8) cu obiectiv Canon RF 800mm F11 IS STM la 1/100 s, f/11 şi ISO 500. © Ben Hall

O suricată în alertă pe o stâncă, în faţa unui perete de piatră brăzdat de deschizături.

Teleobiectivele cu deschideri maxime mai mici ale diafragmei, cum ar fi f/5,6 şi f/11, sunt mai uşor de transportat şi mai accesibile decât obiectivele cu deschideri maxime mari ale diafragmei (numere f mai mici). Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R6 cu obiectiv Canon RF 600mm F11 IS STM la 1/1400 s, f/11 şi ISO 1600.

6. Cele mai bune super-teleobiective cu distanţă focală fixă RF de nivel de bază pentru fotografia de natură sălbatică: Canon RF 800mm F11 IS STM şi Canon RF 600mm F11 IS STM

RF 800mm F11 IS STM vă ajută să obţineţi imagini care umplu cadrul cu natură sălbatică, indiferent dacă fotografiaţi animale mari în mediul lor sau doar păsările din grădina din spatele casei. Adăugaţi la obiectiv extenderul Canon RF 1,4x sau extenderul Canon RF 2x şi puteţi obţine o distanţă focală şi mai mare – până la 1.600 mm cu cel de-al doilea extender. Aparatele foto cu sistem EOS R pot focaliza automat chiar şi la această distanţă focală impresionantă. Montaţi obiectivul pe Canon EOS R7 sau EOS R10, iar factorul de decupare vă oferă o distanţă focală efectivă uluitoare de 1.280 mm, fără reducerea deschiderii diafragmei care apare la utilizarea de extendere 1,4x sau 2x.

Pentru un obiectiv cu o distanţă focală aşa de mare, RF 800mm F11 IS STM este surprinzător de compact şi uşor şi include un stabilizator optic de imagine echivalent cu 4 stopuri pentru fotografii şi videoclipuri mai clare cu aparatul foto în mână.

În timp ce Canon RF 800mm F11 IS STM este potrivit în special pentru fotografierea păsărilor, RF 600mm F11 IS STM este un super-teleobiectiv pentru uz general, potrivit atât pentru păsări, cât şi pentru animale. Setul său de caracteristici este similar cu cel al lui RF 800mm, incluzând o diafragmă de f/11 fără lamele pentru o estompare plăcută a fundalului şi un motor STM pentru focalizare automată aproape silenţioasă, fiind compatibil cu extenderul Canon RF 1.4x (oferind o distanţă focală de 840 mm) şi extenderul Canon RF 2x (oferind o distanţă focală de 1200 mm). Pe aparate foto APS-C precum EOS R7 şi EOS R100 are o distanţă focală efectivă de 960 mm fără extender. Obiectivul se retrage până la mai puţin de 20 cm lungime, transformându-se într-un super-teleobiectiv versatil pe care îl puteţi lua oriunde.

Un prim-plan al unui gecko cu creastă, realizat cu un obiectiv Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM.

Obiectivele macro sunt concepute pentru fotografii de prim-plan ale subiecţilor mici, cum ar fi acest gecko cu creastă. Imagine realizată cu un aparat foto Canon EOS R5 cu obiectiv Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM la 1/80 s, f/6,3 şi ISO 3.200. © Oliver Wright

Un fotograf cu un aparat foto Canon realizează o fotografie a unui capibara şi a puilor săi.

La celălalt capăt al intervalului, un obiectiv grandangular precum Canon RF 16mm F2.8 STM este perfect pentru surprinderea animalelor în habitatul lor.

Alternative de obiective pentru natura sălbatică

Chiar dacă teleobiectivele sunt obiectivele de bază pentru fotografierea naturii sălbatice, există o multitudine de alte obiective care pot fi folosite în mod creativ când fotografiaţi animale şi păsări.

Obiectivele macro, precum Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM şi Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, sunt perfecte pentru fotografiile cu insecte şi alte creaturi mici. Deşi Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM nu este un obiectiv macro dedicat, are un factor de mărire impresionant, de aproape jumătate din dimensiune. Puteţi utiliza, de asemenea, obiective RF-S pe aparate foto full frame din sistemul EOS R, cum ar fi EOS R8 şi EOS R6 Mark II, iar aparatul va reîncadra automat pentru cercul de imagine mai mic al obiectivului, oferindu-vă fotografii mai restrânse – similar adăugării unui extender 1,6x la obiectiv.

Obiectivele grandangulare precum Canon RF 14-35mm F4L IS USM şi ultra-grandangularul Canon RF 16mm F2.8 STM pot fi şi ele potrivite pentru surprinderea mai multor detalii ale habitatului unui animal sau a unui stol întreg de păsări sau chiar pentru un vlog cu dumneavoastră în prim-plan, vorbind despre natura sălbatică din spate.

Articol scris de Marcus Hawkins

1 În timpul realizării de fotografii, cu un obiectiv f/1,2, punct de focalizare automată central, focalizare automată pentru un singur cadru, la 23 °C/73 °F, ISO 100. Excluzând obiectivele RF cu strat pentru uniformizarea defocalizării.

2
Viteza de fotografiere continuă poate varia în funcţie de diferite condiţii. Consultaţi specificaţiile pentru detalii.

Produse conexe

  • EOS R7

    Exploraţi natura sălbatică cu un aparat foto care oferă o viteză şi o calitate a imaginii senzaţionale într-un corp APS-C portabil, proiectat pentru viitor.
  • EOS R100

    Creaţi amintiri perfecte la calitate excepţională cu acest aparat foto EOS R intuitiv, care este întotdeauna pregătit.
  • RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

    Un obiectiv cu zoom de la grandangular la teleobiectiv pentru seria EOS R APS-C, perfect pentru călătorii, natură sălbatică, sport şi stil de viaţă.
  • RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM

    Apropiaţi-vă cu acest teleobiectiv cu zoom APS-C uşor şi versatil şi găsiţi o nouă dimensiune pentru surprinderea călătoriilor, sporturilor, familiilor şi animalelor de companie.

    RF 75-300mm F4-5.6

    Un teleobiectiv cu zoom standard uşor, accesibil, pentru natură sălbatică, sport şi aventuri în familie.
  • RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

    Un zoom 10x versatil pentru sistemul EOS R, oferind o flexibilitate uriaşă într-un singur obiectiv portabil.
  • RF 100-400mm F5.6-8 IS USM

    Un obiectiv cu zoom RF de 100-400 mm versatil, compact şi uşor, cu IS echivalent cu 5,5 stopuri pentru surprinderea fără greutate a naturii sălbatice şi a acţiunii.
  • RF 800mm F11 IS STM

    Un super-teleobiectiv compact, uşor şi puternic, destinat în primul rând pasionaţilor de natură sălbatică care doresc cea mai mare distanţă focală.

Articole conexe

Cum să alegeţi un obiectiv

Tot ce trebuie să ştiţi despre obiective, de la tipurile de obiective la caracteristicile pe care să le aveţi în vedere.

Cele mai bune obiective pentru înlocuirea obiectivului standard

Doriţi să avansaţi de la obiectivul standard inclus cu aparatul foto? Iată cum să alegeţi şi cinci obiective cu zoom excelente pentru mai multe opţiuni creative.

Sfaturi pentru fotografierea naturii sălbatice

Sfaturi şi tehnici pentru a duce fotografia de natură sălbatică la următorul nivel şi pentru a obţine cele mai bune performanţe de la aparatul foto şi obiectivele Canon.

Fotografierea păsărilor cu RF 200-800mm F6.3-9 IS USM

Un fotograf profesionist face echipă cu unul amator pentru a testa RF 200-800mm F6.3-9 IS USM pe teren.