Guy utilizează adesea un obiectiv Canon RF 600mm F4L IS USM cu un extender Canon RF 1,4x pentru a fotografia natură sălbatică, dar a fost impresionat de distanţa focală de 800 mm a obiectivului RF 200-800mm F6.3-9 IS USM. „În ceea ce priveşte fixarea focalizării, RF 200-800mm F6.3-9 IS USM s-a descurcat foarte bine la urmărire, chiar şi în condiţii de lumină scăzută”, spune el. „Dar cel mai bun lucru la fotografierea de la această distanţă este focalizarea automată mai rapidă. Imaginaţi-vă că fotografiaţi o pasăre zburând spre dumneavoastră cu un obiectiv de 800 mm. Va fi la mare distanţă, iar focalizarea automată va trebui să se deplaseze doar puţin pentru a o urmări. Pentru a surprinde pasărea la aceeaşi dimensiune în cadru cu un obiectiv de 300 mm, va trebui să fie mult mai aproape de dumneavoastră. Aceasta înseamnă că elementul obiectivului trebuie să se mişte mai mult şi mai rapid pentru a o menţine focalizată. În esenţă, cu cât distanţa focală este mai mare, cu atât focalizarea funcţionează mai uşor şi cu atât este mai eficientă.”
Distanţa focală de 800 mm a obiectivului RF 200-800mm F6.3-9 IS USM i-a adus şi alte beneficii lui Pete. „Cea mai mare frustrare pe care o am este că nu pot să mă apropii de subiecţi”, spune el. „Dacă sunt pe o cărare sau un traseu, sunt limitat fizic la acel spaţiu. Dacă ies de pe traseu, există posibilitatea să cad din scaunul meu, aşa că este incredibil să am o astfel de distanţă focală. Mă pot apropia mai mult decât am făcut-o vreodată.”
Asocierea RF 200-800mm F6.3-9 IS USM cu un aparat foto APS-C, cum ar fi EOS R7, este deosebit de utilă, deoarece senzorul mai mic decupează eficient imaginea, mărind distanţa focală a obiectivului. La capătul de 800 mm al intervalului focal al obiectivului, senzorul APS-C vă oferă acelaşi câmp vizual ca şi atunci când fotografiaţi cu un teleobiectiv de 1.280 mm pe un aparat foto full frame.
Guy adaugă că alt aspect minunat al obiectivului este intervalul său de zoom. „Dacă încercaţi să găsiţi o pasăre pe cer şi aţi făcut zoom maxim până la 800 mm, veţi descoperi că este dificil să o păstraţi în cadru”, explică el. „Începeţi cu zoomul la 300 sau 400 mm, astfel încât să puteţi găsi subiectul, apoi faceţi zoom la 800 mm pentru a obţine o fotografie care umple cadrul.”