Este esenţial să ajungeţi devreme la locaţia aleasă, spune Aaron. „Găsiţi un loc în care animalele sunt obişnuite să vadă oameni, aşa încât acestea să nu fie la fel de sperioase ca în mod normal”, sugerează el. „Dacă sunteţi la început de drum, mergeţi într-o rezervaţie naturală şi obişnuiţi-vă cu acel mediu.”
Fotografierea dintr-o ascunzătoare este ideală pentru a nu vă speria subiecţii. „Folosesc un cort mic cu imprimeu de camuflaj şi cu găuri în el”, continuă el. „Stau acolo şi am răbdare. Cu cât petreci mai mult timp afară, cu atât îţi dai mai bine seama care locuri sunt bune.”
Dacă nu aveţi acces la o rezervaţie naturală, puteţi fotografia păsări în parcul local sau chiar în grădina dumneavoastră. „Instalaţi un hrănitor pentru păsări”, recomandă Aaron. „Sunt excelente, pentru că atrag păsări diferite. Puneţi un beţigaş lângă hrănitor pentru a-l face să arate natural, iar păsările se vor aşeza pe el, dând impresia că vă aflaţi în natură.” Jucaţi-vă cu încadrarea, astfel încât să nu arătaţi hrănitorul în fotografia finală.
Trebuie să învăţaţi să vă adaptaţi la vremea schimbătoare şi este important să vă familiarizaţi cu principiile de bază ale fotografiei. „Aflaţi tot ce puteţi despre timpul de expunere, diafragmă, sensibilitatea ISO şi ce funcţionează cel mai bine pentru tipul de fotografie pe care îl căutaţi”, spune Aaron.
De asemenea, trebuie să învăţaţi despre subiectul dumneavoastră, dar asta nu trebuie să vă descurajeze. „Cu cât vă uitaţi mai mult la păsări, cu atât deveniţi mai interesat să descoperiţi mai multe”, spune Aaron. „Începeţi să recunoaşteţi chemările păsărilor şi să învăţaţi că păsările mai mici stau adesea în arbuşti, în timp ce păsările de pradă preferă să se cocoaţe în vârful copacilor înalţi.”