See the difference with a specialist action lens

Vedeţi diferenţa cu un obiectiv specializat pentru acţiune

Fotografii de acţiune doresc să atragă spectatorul în imaginile lor pentru a transmite experienţa de a fi pe marginea terenului, de a sta în camioneta de safari sau de a zbura lângă o pasăre de pradă.

O modalitate populară de a realiza aceasta este să umpleţi cadrul cu acţiunea, afişând subiectul în detaliu în prim-plan. Vor exista ocazii în care vă puteţi poziţiona la doar câţiva metri de acţiune. Cu toate acestea, de obicei va trebuie să rămâneţi în spatele barierelor sau al unui gard şi va trebui să fotografiaţi de la distanţă. În aceste cazuri, cel mai bine este să utilizaţi un obiectiv cu distanţă focală mare pentru a vă transporta imaginile în centrul acţiunii.

Distanţa focală este măsurată în mm, iar cu cât numărul este mai mare, cu atât creşte şi factorul de mărire al senzorului aparatului. În general, obiectivele cu distanţe focale mai mari de 85 mm sunt cunoscute sub numele de teleobiective, însă, pentru a fotografia acţiune de aproape, veţi avea nevoie de un obiectiv cu o distanţă focală de 200 mm sau mai mult, precum EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM sau EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Aceste teleobiective cu zoom oferă un interval de distanţe focale şi sunt folosite frecvent pentru realizarea de fotografii de acţiune care variază în distanţa faţă de poziţia de fotografiere.

Să vedem câteva exemple:

Aceste imagini au fost realizate cu un model EOS utilizat în mod frecvent, din aceeaşi poziţie de la malul apei. În prima imagine a fost utilizat un obiectiv de 18-55 mm – distanţa focală standard pentru fotografiere generală. Imaginea prezintă un peisaj marin amplu şi nu vă simţiţi conectat la acţiune, subiectul este prea mic în cadru. Cu toate acestea, în a doua fotografie a fost utilizat un obiectiv de 55-250 mm, care s-a concentrat asupra acţiunii şi a încadrat kitesurferul. Această imagine se concentrează pe detaliile mici, cum ar fi stropii micuţi de apă pe care îi împroaşcă în timp ce se întoarce şi faţa subiectului. Cu această fotografie de aproape, acţiunea umple cadrul, eliminând orice element din fundal care ar distrage atenţia şi aducând spectatorul în acţiune.

Articole conexe
Taking your camera to the match: 7 tips for improving your sports photos

FOTOGRAFIA DE SPORT

Mersul la meci cu aparatul foto: 7 sfaturi pentru a vă îmbunătăţi fotografiile de sport

Fotografierea sporturilor oferă un număr imens de posibilităţi creative şi reprezintă o ocazie excelentă de a testa câteva din modurile şi funcţiile aparatului dvs. foto, pe care probabil nu le-aţi folosit până acum.

Zoom in and capture fast action

FOTOGRAFIA DE ACŢIUNE

Faceţi zoom in pentru apropiere şi capturaţi acţiunea rapidă

Fotografierea acţiunilor înseamnă, în esenţă, surprinderea momentelor de o fracţiune de secundă. Dar nu va trebui să vă mişcaţi chiar aşa de rapid dacă sunteţi pregătit.

Produse conexe

Articole conexe

Inspiră-te este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile