Inside a blue-green ice cave.

ÎN AER LIBER

5 sfaturi pentru fotografierea pe vreme rece

Zăpada, chiciura şi gheaţa pot crea scene de iarnă spectaculoase. Însă majoritatea aparatelor foto sunt proiectate să funcţioneze numai la peste 0 °C sau 32 °F, aşa că va trebui să aveţi grijă când realizaţi fotografii în aer liber sub zero grade.

Fotografierea în condiţii de zăpadă şi gheaţă este adesea dificilă şi vă poate deteriora echipamentul, aşa că iată sfaturile noastre practice pentru a face faţă lunilor mai reci

1. Folosiţi un trepied

Nu va fi uşor să obţineţi o fotografie stabilă dacă vă tremură mâinile de frig. Un trepied uşor şi portabil va contribui la stabilizarea aparatului, astfel încât să puteţi fotografia cu încredere. Aveţi însă grijă să nu atingeţi trepiedul cu mâinile goale la temperaturi de sub zero grade, deoarece vă puteţi „arde” pielea.

Dacă sunteţi fotograf pasionat de iarnă, ambasadorul Canon şi fotograful de sporturi de iarnă Richard Walch recomandă să investiţi în mănuşi speciale pentru alpinism. Acestea vă vor lăsa vârfurile degetelor goale pentru a putea fotografia şi vă vor proteja mâinile între fotografii.

2. Luaţi baterii suplimentare

Vremea rece vă va descărca bateriile mai rapid decât în mod normal. Aşadar, păstraţi camera şi bateriile în geantă, unde vor rămâne mai calde mai mult timp. De asemenea, nu uitaţi să luaţi cu dvs. de două ori mai multe baterii decât de obicei, astfel încât să puteţi realiza în continuare acele fotografii grozave.

Articole conexe
A snowboarder in red trousers walks through the snow, carrying his board, with his back to the photographer.

ÎN AER LIBER

Sfaturi şi trucuri pentru fotografiile din vacanţa de iarnă

Fotograful de sport profesionist Richard Walch îşi împărtăşeşte sfaturile specializate pentru fotografii de iarnă mai bune, de la alegerea aparatului foto până la cele mai bune setări.

A woman dressed in a bright red winter jacket walks towards the Skógafoss waterfall in Iceland, as heavy snow falls around her.

FOTOGRAFIA PEISAGISTICĂ

Fotografie peisagistică izbitoare

Cum să realizaţi „selfie-ul pitoresc” perfect cu fotograful de peisaje şi influencerul Ása Steinars.

How to take better winter photos

FOTOGRAFIA DE IARNĂ

Cum să realizaţi fotografii de iarnă mai bune

Profitaţi la maximum de acest sezon frumos cu fotograful Vladimir Medvedev.

3. Rotiţi inelele manual

Dacă utilizaţi aparatul foto în aer liber şi nu aţi întors inelul de focalizare de mână sau nu aţi utilizat focalizarea automată de ceva vreme, inelele de focalizare şi de zoom ale obiectivului se pot bloca. Pentru a evita aceasta, ţineţi aparatul foto învelit şi într-o geantă de bună calitate când nu îl utilizaţi sau acoperiţi-l dacă fotografiaţi atunci când ninge. Alternativ, puteţi să rotiţi frecvent inelele de focalizare şi de zoom folosind motorul AF sau să le întoarceţi cu mâna.

4. Aveţi grijă la condens

Aducerea aparatului foto dintr-un mediu rece în unul cald va provoca condens, ceea ce vă poate deteriora echipamentul. Sfatul lui Richard Walch este următorul: „Când mergeţi să luaţi prânzul, rămâneţi afară sau lăsaţi rucsacul afară. Dacă intraţi la căldură şi încercaţi să vă verificaţi imaginile, totul s-a terminat. Aparatul foto se va aburi, obiectivul se va aburi şi echipamentul va avea de suferit. Trebuie să păstraţi aparatul foto într-o singură zonă de temperatură.”

5. Utilizaţi parasolarul

În condiţii de ninsoarea sau zăpadă viscolită, parasolarul poate împiedica depunerea zăpezii pe obiectiv, explică Richard Walch. „Parasolarul devine extrem de important pentru a vă asigura că zăpada nu ajunge pe obiectiv. Dacă folosiţi o protecţie bună pentru obiectiv, puteţi ajunge departe.” Aşa că instalaţi parasolarul şi luaţi cu dvs. cel puţin câteva cârpe pentru obiectiv pentru a usca geamul înainte de a pune aparatul înapoi în geantă.

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile