A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

SFATURI PENTRU IMPRIMARE

Transformaţi-vă telefonul şi multe altele prin imprimare

Tuturor ne plac smartphone-urile, tabletele şi laptopurile, dar sunt atât de anoste când le scoatem din cutie. Din fericire, puteţi schimba rapid acest lucru cu fotografiile, desenele sau modelele preferate atunci când vă înarmaţi cu hârtie fotografică autocolantă refolosibilă Canon RP-101 şi o imprimantă Canon PIXMA. Şi pentru că hârtia fotografică autocolantă refolosibilă îşi merită numele, puteţi să variaţi aspectul cât de des doriţi şi chiar să îl schimbaţi pentru a se potrivi vestimentaţiei dvs.!

După ce vă înfrumuseţaţi telefonul, tableta şi laptopul, veţi începe să observaţi şi alte lucruri care necesită personalizare în casa dvs. De exemplu, frigiderul poate fi transformat cu fotografiile preferate imprimate pe hârtie fotografică autocolantă refolosibilă sau puteţi încerca chiar şi hârtia fotografică magnetică MG-101, care este perfectă pentru multe articole metalice.

Aveţi nevoie de:

Realizarea imprimeurilor

Hârtia fotografică magnetică şi hârtia fotografică autocolantă refolosibilă de la Canon măsoară 4 x 6 inchi (10,16 x 15,24 cm), ceea ce este perfect pentru imprimarea fotografiilor, dar le puteţi şi tăia pentru a face mici abţibilduri şi magneţi în forme personalizate. Dacă folosiţi bine dispunerea, puteţi crea mai mult de un autocolant sau magnet dintr-o singură coală.

Ce trebuie să faceţi:

1. Alegeţi-vă modelul

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Fie că vreţi să vă imprimaţi propriile imagini sau desene din Creative Park pentru a vă decora dispozitivele, posibilităţile sunt nelimitate.

Fotografiile de familie sunt excelente pentru autocolante, dar puteţi fotografia şi lucruri precum desenele copiilor, o notiţă scrisă de mână sau obiecte precum frunzele sau florile. Dacă nu doriţi un aspect concret de fotografie, încercaţi să aplicaţi un filtru imaginii pe telefon sau pe calculator.

Există, de asemenea, modele atractive disponibile pentru descărcare din aplicaţia Creative Park. Veţi găsi o serie de motive şi modele drăguţe, împreună cu câteva şabloane generale pentru huse de smartphone care, prin tăiere şi aliniere atente, pot fi ajustate pentru a acoperi spatele telefonului sau o husă existentă.

2. Încărcaţi imprimanta

Articole conexe
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

SFATURI PENTRU IMPRIMARE

Aplicaţia Easy-PhotoPrint Editor

Aflaţi cum să vă familiarizaţi cu aplicaţia distractivă şi intuitivă Canon Easy-PhotoPrint Editor.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

IMPRIMARE CREATIVĂ

Reimaginaţi-vă garderoba

Tricouri emblematice, sacoşe personalizate... un ghid simplu pentru imprimarea pe materiale textile.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

IMPRIMARE CREATIVĂ

Daţi frâu liber creativităţii cu ajutorul imprimării

Descoperiţi cum să folosiţi hârtia, aplicaţiile şi o imprimantă de la Canon pentru a vă transforma locuinţa şi a personaliza orice, de la telefon, până la frigider.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Înainte de a încărca imprimanta, nu uitaţi să alegeţi suporturile, indiferent dacă doriţi să afişaţi fotografiile ca magneţi pe frigider sau ca autocolante pe laptop.

În continuare, trebuie să decideţi ce suporturi doriţi să utilizaţi şi să le încărcaţi în imprimanta PIXMA. Hârtia fotografică autocolantă refolosibilă este o alegere excelentă pentru o gamă uriaşă de suprafeţe, inclusiv produse electrice delicate, în timp ce hârtia fotografică magnetică Canon funcţionează bine cu multe obiecte metalice. Înainte de a imprima modelul pe hârtie fotografică magnetică, verificaţi dacă articolul pe care doriţi să-l decoraţi este magnetic.

3. Imprimaţi-vă modelul

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
Cu capacităţile Wi-Fi oferite de seria Canon PIXMA, puteţi imprima modelul direct de pe smartphone.

Datorită aplicaţiei Canon PRINT, puteţi imprima modelul pe imprimante compatibile PIXMA direct de pe smartphone – sau, dacă preferaţi, puteţi imprima de pe un calculator. Dacă imprimanta este compatibilă cu PIXMA Cloud Link de la Canon, puteţi imprima direct din conturile dvs. de pe reţelele de socializare, inclusiv Instagram şi Facebook, prin aplicaţia Canon PRINT.

4. Decupaţi modelul

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Asiguraţi-vă că decupaţi imaginea astfel încât să se potrivească cu dimensiunea smartphone-ului. Dacă decoraţi un articol mai mare, cum ar fi un laptop sau o tabletă, este posibil să nu fie necesar să ajustaţi nimic şi să continuaţi cu decoratul.

Dacă aţi imprimat o fotografie pe toată coala, puteţi trece direct la pasul următor, dar dacă modelul este mai mic, va trebui să decupaţi autocolantul la dimensiunea potrivită. O foarfecă ascuţită este ideală pentru tăierea hârtiei fotografice autocolante refolosibile, dar nu vă grăbiţi şi tăiaţi-o încet în jurul modelului pentru a obţine un aspect îngrijit. Dacă decupaţi o husă de smartphone, nu uitaţi să verificaţi poziţia şi alinierea aparatului foto şi să decupaţi corespunzător. Ar putea fi o idee bună să creaţi mai întâi un şablon din hârtie simplă sau carton. Apoi, puteţi desena în jurul marginilor şablonului cu un creion înainte de a decupa imprimeul.

Un cuţit pentru bricolaj poate fi o alegere mai bună pentru tăierea hârtiei fotografice magnetice Canon, dar folosiţi o placă de tăiere, un tocător curat sau un număr suficient de ziare pentru a proteja suprafaţa de lucru. O riglă metalică sau ceva similar este util când tăiaţi orice secţiuni drepte; încercaţi să tăiaţi cu o mişcare lină şi stabilă.

5. Desprindeţi şi lipiţi

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Dezlipiţi cu grijă autocolantul de pe coala suport şi aplicaţi-l pe dispozitivul dvs. Dacă folosiţi hârtie magnetică, nu este nevoie să dezlipiţi – aplicaţi pur şi simplu pe o suprafaţă adecvată.

Acum este timpul să dezlipiţi coala suport de pe hârtia fotografică autocolantă refolosibilă şi să o aplicaţi pe smartphone sau pe dispozitiv. Începeţi dintr-un colţ sau de la marginea autocolantului, dezlipiţi cu grijă coala suport şi aplicaţi autocolantul dintr-o singură mişcare lentă. Aici poate fi utilă o riglă pentru a vă ajuta să dezlipiţi şi să aplicaţi în linie dreaptă, avansând uniform pe suprafaţa autocolantului.

Hârtia fotografică magnetică nu are o coală suport, fiind pregătită de aplicare imediat ce aţi terminat de decupat.

6. Repoziţionaţi

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Ambele suporturi sunt refolosibile şi nu lasă niciun reziduu, astfel încât puteţi muta acei magneţi de pe frigider pe calorifer şi puteţi schimba noul autocolant pentru smartphone oricând doriţi.

Unul dintre cele mai bune lucruri cu privire la utilizarea hârtiei fotografice autocolante refolosibile Canon RP-101 şi a hârtiei fotografice magnetice MG-101 este acela că puteţi repoziţiona imprimeurile pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. au un aspect proaspăt, fără a rămâne urme de adeziv. Puteţi crea un aspect nou pentru fiecare zi a săptămânii!

Articol scris de Angela Nicholson

*Compatibilitate cu hârtia fotografică autocolantă refolosibilă RP-101: seria TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, seria MG2400, MX530, MX490, seria MX470, seria iP2800, iP110
Compatibilitate cu hârtia fotografică magnetică MG-101: seria TS/TR/G, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, seria MG2400, MX530, MX490, seria MX470, seria iP8700, iP2800, iP110, seria iX6800

Produse conexe

Produse conexe

Produse conexe

Aplicaţii recomandate

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile