YouTube star and vlogger Mike Gray presses the Record button on the Canon PowerShot G7 X Mark III's touchscreen.

VLOGGING

Vlogging creativ cu Canon PowerShot G7 X Mark III: sfaturi şi tehnici de la MikeVisuals

Când Mike Gray a renunţat la universitate cu şase luni înainte de a primi diploma în efecte vizuale, nu era sigur ce va face în continuare. A ales să-şi combine talentul la crearea de videoclipuri cu pasiunea pentru călătorii şi a călătorit în jurul lumii, producând vloguri de călătorie în stil cinematic şi ghiduri de fotografie. Acestea i-au adus o mulţime de fani şi l-au făcut una dintre cele mai de succes vedete din Regatul Unit de pe reţelele de socializare. În prezent, expertul de 22 de ani, cunoscut drept MikeVisuals, are peste 200.000 de urmăritori pe Instagram şi aproape 100.000 de abonaţi Youtube, iar videoclipurile sale au fost privite de peste 5,5 milioane de ori.

„Consecvenţa şi publicarea de materiale de bună calitate zi de zi sunt esenţiale pentru a atrage publicul”, spune Mike. „Dar faceţi acest lucru pentru că vă place, nu pentru cifre sau potenţialele câştiguri.”

Mii de oameni au ajuns faimoşi şi s-au îmbogăţit prin intermediul reţelelor de socializare, iar povestea lui Mike nu este unică. Totuşi, combinaţia dintre entuziasmul tineresc şi profesionalismul de care dă dovadă, cu mult peste vârsta lui, îl ajută să se evidenţieze din mulţime. Filmează imagini incredibile din zone exotice, deseori surprinse la răsărit sau apus, combinând stilurile videografice cu aparatul foto în mână şi cu drona. Interesul lui Mike pentru efectele de mişcare cu încetinitorul şi de redare accelerată a mişcării, înregistrate în detalii pline de viaţă, are ca rezultat imagini editate atât de rafinate din punct de vedere cinematic, încât vi se va trece cu vederea că v-aţi gândit că sunt concepute pentru ecranul de cinematograf.

YouTube star and vlogger Mike Gray stands in a mountainous landscape filming himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Mike combină fotografiile peisajelor uluitoare cu planuri de legătură informative, în care oferă sfaturi tehnice şi practice. „Îmi place să vorbesc despre ceea la ce lucrez, precum şi despre echipamentele foto şi setările preferate. Publicului meu îi place foarte mult acest lucru.” În timpul unei călătorii în Insula Skye, Mike a descoperit că aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III, care realizează videoclipuri 4K şi are ecran tactil rabatabil la 180 de grade, cu comenzi personalizabile, este ideal pentru capturarea noutăţilor din culise. „De obicei, butonul Înregistrare este pe spatele aparatului foto, ceea ce îl face greu de găsit când vă filmaţi, însă Canon PowerShot G7 X Mark III are un buton pe ecran, şi aşa că nu trebuie decât să faceţi clic pe el şi filmarea începe imediat. S-a terminat cu momentele ratate.”

"Faceţi acest lucru pentru că vă place, nu pentru cifre sau potenţialele câştiguri."

Mike a descoperit că aparatul compact, extrem de portabil este perfect pentru surprinderea momentelor neaşteptate. „Am înregistrat într-un mod spontan şi rapid, ceea ce reprezintă esenţa vloggingului. Păstrez o parte din echipamentele mele în geanta aparatului foto, însă ţin Canon PowerShot G7 X Mark III în haină şi îl scot imediat în orice moment. Este incredibil cum un aparat foto de înaltă performanţă, atât de puternic, poate să încapă în buzunar.”

Una dintre caracteristicile care l-au impresionat cel mai mult la Canon PowerShot G7 X Mark III a fost funcţia de redare accelerată în format 4K, pe care o foloseşte pentru a oferi filmări de acţiune mai uniforme şi mai realiste. „Numai faptul că l-am putut configura atât de repede şi uşor a fost incredibil – am putut să exploatez câteva dintre cele mai remarcabile momente. La un moment dat, un val mare de nori a ajuns pe munţi; s-a deplasat aşa de repede, dar am reuşit să configurez aparatul foto la timp pentru a surprinde momentul. În plus, calitatea înregistrării 4K este pur şi simplu uimitoare.”

YouTube star and vlogger Mike Gray films himself with a Canon PowerShot G7 X Mark III.

Sfaturile lui Mike pentru vlogging

1. Folosiţi efectul de mişcare cu încetinitorul pentru a atrage interesul

Articole conexe
How to become a vlogger

VLOGGING

Cum să devii vlogger

Începeţi şi produceţi vloguri de calitate cu sfaturile noastre pentru vlogging pentru începători.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VLOGGING

Cele mai bune aparate Canon pentru vlogging

Cu ajutorul acestor aparate foto excelente pentru vlogging de la Canon, vlogul dvs. va prinde viaţă cu uşurinţă, cu control din plin şi calitate video formidabilă.

Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: cucerirea fluviului Essequibo

Aventuriera Laura Bingham a condus prima coborâre pe fluviul Essequibo şi a filmat experienţa pentru vlogul ei cu un aparat PowerShot G7 X Mark II.

Filmarea cu încetinitorul este una dintre cele mai eficiente tehnici pe care le foloseşte Mike pentru a crea dramatism în videoclipurile sale. Aparatul foto Canon PowerShot G7 X Mark III poate înregistra filme Full HD până la 120 de cps. „Redarea cu încetinitorul a imaginilor îl ajută cu adevărat să atragă atenţia şi să creeze atmosferă, aşa că este excelentă pentru vlogging. Pe Insula Skye am găsit această cascadă frumoasă şi impunătoare ce porneşte de pe marginea unei stânci şi ajunge pe o plajă de pietricele. Aparatul foto a reuşit să surprindă toate detaliile într-o mişcare cu încetinitorul foarte interesantă, ceea ce este extrem de rar pentru un aparat foto atât de mic. Mie îmi place să filmez cu încetinitorul şi apoi să accelerez mişcarea, însă puteţi începe cu o mişcare foarte rapidă şi apoi să încetiniţi.”

2. Filmaţi cât mai mult, editaţi cât mai puţin

Cu cât aveţi mai multe opţiuni, cu atât mai bine, după cum spune Mike, care realizează videoclipuri de la 12 ani. „Aceasta a fost prima dată când am filmat 4K pentru un vlog. În afară de calitatea incredibilă, oferă o multitudine de opţiuni în faza de post-producţie. Am putut decupa imaginile şi mări distanţa focală, ceea ce ajută la menţinerea interesului privitorului.”

3. Faceţi-vă auzit

Imaginile cu impact puternic vă ajută să vă evidenţiaţi vlogul, însă la fel de importantă este şi claritatea sunetului. PowerShot G7 X Mark III are conexiuni care vă permit să înregistraţi şi să monitorizaţi în timp real sunet de înaltă calitate. „Este o caracteristică cu adevărat preţioasă şi elitistă, în special pentru utilizatorii care vor să adauge un microfon profesional. Cascada din Insula Skye este foarte zgomotoasă, însă, adăugând un microfon profesional cu protecţie pufoasă împotriva vântului, am reuşit să elimin tot zgomotul de fundal şi să obţin sunet limpede precum cristalul. Pe piaţă există câteva microfoane externe uşoare şi extrem de portabile; nu trebuie decât să conectaţi microfonul la aparatul foto, să vă asiguraţi că este orientat în direcţia din care vine sunetul şi sunteţi gata să începeţi.

4. Puneţi-vă creativitatea în practică cu unghiuri neobişnuite

Vlogger Mike Gray sets up a Canon PowerShot G7 X Mark III on a tripod low to the grou

Având în vedere multitudinea de materiale încărcate zilnic pe site-urile de difuzare a videoclipurilor, veţi câştiga teren folosindu-vă creativitatea şi oferindu-le privitorilor scene unice şi neobişnuite. „Ecranul tactil rabatabil la 180 de grade este perfect în acest scop,” spune Mike. „Când doriţi să filmaţi la nivelul solului sau dintr-un unghi neobişnuit, puteţi rabata ecranul pentru a vedea dacă sunteţi mulţumit de compoziţie, fără a trebui să vă întindeţi pe jos sau să staţi într-o poziţie periculoasă. Acest lucru înseamnă că vă puteţi diversifica cu adevărat modul de filmare, şi exact această creativitate este cea care va face ca oamenii să tot revină.”

5. Înregistraţi şi partajaţi din mers

Pe lângă videoclipuri, Canon PowerShot G7 X Mark III poate realiza fotografii de 20,1 MP şi poate fotografia în rafală până la 30 de cps, chiar şi în format RAW, oferind flexibilitatea supremă în faza de post-producţie. „Eu m-am concentrat pe filmare, însă am realizat câteva fotografii extrem de clare, pe care le-am putut partaja pe Instagram,” spune Mike.

Utilizând conexiunea integrată pentru smartphone a aparatului foto, Mike a putut să îşi partajeze instantaneu fotografiile, utilizând Bluetooth sau Wi-Fi. „Îmi încărcam fotografiile direct pe telefon, le editam cu Lightroom şi apoi le încărcam pe Instagram. Puteţi face acest lucru oriunde în lume – aparatul dispune de Wi-Fi integrat, aşa că nu trebuie decât să îl sincronizaţi cu telefonul.”

Informarea regulată a comunităţii de fani şi menţinerea interesului acestora sunt esenţiale pentru longevitatea unui vlogger. „Oamenii chiar vor să ştie cum îmi creez videoclipurile, iar eu ador să le arăt”, spune Mike. „Pe Insula Skye am putut să le ofer o mulţime de materiale din culise pe Instagram Stories – este un mod fantastic de a expune partea tehnică a lucrurilor.” În afară de a distribui fotografii pe Instagram, vloggerii pot difuza clipuri video în timp real folosind PowerShot G7 X Mark III şi astfel pot menţine interesul publicului YouTube, oriunde s-ar afla în lume.*

Articol scris de Natalie Denton

*Serviciul de difuzare în timp real al acestui produs acceptă numai difuzarea în timp real pe YouTube. Pentru a utiliza serviciul de streaming live, este necesară înregistrarea în prealabil pe image.canon. În conformitate cu „Restricţiile privind difuzarea în timp real” ale YouTube, utilizatorii trebuie să aibă minimum 1.000 de abonaţi ai canalului pentru a difuza în timp real de pe un dispozitiv mobil. Această restricţie este valabilă şi pentru serviciul de difuzare în timp real YouTube disponibil prin intermediul aparatului foto Canon PowerShot G7 X Mark III.

Pentru informaţii actualizate despre restricţii, vă rugăm să accesaţi http://support.google.com/youtube/answer/2853834

Streamingul live pe YouTube se poate modifica, opri sau anula fără înştiinţare prealabilă. În prealabil, vă rugăm să reţineţi, Canon nu îşi asumă nicio responsabilitate pentru serviciile oferite de terţe părţi, inclusiv difuzarea în timp real pe YouTube.

Produse conexe

Articole conexe

Get Inspired (Inspiră-te) este principala sursă de sfaturi utile privind fotografia, ghiduri de achiziţie şi interviuri interesante – tot ce aveţi nevoie pentru a găsi cel mai bun aparat foto sau cea mai bună imprimantă şi pentru a vă realiza următoarea idee creativă.

Înapoi la toate Sfaturile şi tehnicile