FOTOGRAFIA DE FAMILIE

Descoperiţi cum să profitaţi la maximum de Canon PowerShot PX

Acest aparat foto mic şi versatil dispune de numeroase funcţii utile pentru întreaga familie, de la îmbunătăţirea biroului de acasă la crearea de videoclipuri pentru reţelele sociale.
Un skateboarder în plină săritură, cu un cer albastru senin în fundal. Un Canon PowerShot PX este montat pe un trepied în dreapta lui.

Canon PowerShot PX este fotograful şi videograful dumneavoastră personal. Fie că sunteţi gazda unei petreceri sau îl utilizaţi pe post de cameră web, aparatul foto compact PTZ (panoramare, înclinare, zoom) înregistrează automat aceste momente. Trebuie doar să îl aşezaţi pe o suprafaţă plană sau pe un trepied, să îl porniţi şi, atunci când recunoaşte o faţă, va începe să realizeze singur fotografii şi videoclipuri într-un mod ingenios. Este alimentat cu baterii, iar obiectivul său acoperă un interval extins de panoramare, înclinare şi zoom.

Aveţi astfel libertatea să trăiţi clipa, precum şi să luaţi parte la acţiune, fără presiunea de a vă asuma rolul de fotograf sau cineast. Nu este nevoie nici să petreceţi ore întregi căutând prin fotografii şi videoclipuri pentru a le alege pe cele pe care le doriţi. Tot ceea ce se află pe cardul de memorie al PowerShot PX este afişat în aplicaţia Connect app for Mini PTZ Cam de pe smartphone, astfel că vă puteţi selecta manual preferatele pentru a le transfera şi distribui pe reţelele sociale. De asemenea, este suficient de inteligent pentru a vă recomanda cele mai bune imagini şi clipuri, economisindu-vă timp şi efort.

Urmăriţi videoclipul de mai jos pentru mai multe informaţii despre cum să configuraţi Canon PowerShot PX pentru a fi gata de utilizare.

A still showing an illustrated Canon camera on an orange background next to text that reads: PowerShot PX.

Canon PowerShot PX oferă însă mult mai mult decât simplă comoditate: trebuie doar să îi descoperiţi punctele forte.

Iată o serie de modalităţi în care dumneavoastră şi cei dragi puteţi profita la maximum de abilităţile speciale ale acestui aparat foto inteligent şi sfaturi pentru a-i utiliza optim funcţiile în orice situaţie.

1. Întâlniri şi evenimente de familie: înregistraţi momentele spontane

O femeie în vârstă care stă jos dăruieşte un cadou unui copil emoţionat. Pe masa de lângă ei se află un Canon PowerShot PX, care surprinde grupul zâmbitor.

Canon PowerShot PX este mic şi discret, ceea ce îl face ideal pentru a surprinde momente spontane în familie, care pot avea un impact mult mai puternic decât portretele de grup regizate.

Un Canon PowerShot PX poziţionat pe o masă de pe margine pentru a surprinde patru persoane care mănâncă la o petrecere în grădină.

Canon PowerShot PX este alimentat cu baterii, aşa că îl puteţi instala afară, cu condiţia să nu existe umezeală. Funcţionează cel mai bine atunci când este plasat într-un loc umbros, ferit de lumina directă a soarelui.

Plănuiţi o petrecere? Canon PowerShot PX este ideal pentru documentarea evenimentelor sociale şi a reuniunilor de familie. În timp ce raza de acţiune a unui stick pentru selfie se extinde la doar aproximativ un metru de utilizator, PowerShot PX poate fi plasat la o distanţă mai mare pentru a surprinde întreaga scenă.

Pregătiţi PowerShot PX înainte de sosirea invitaţilor, poziţionându-l la nivelul ochilor pe o suprafaţă plană şi stabilă, cu vedere spre locul unde se vor aduna oamenii şi asigurându-vă că scena este bine luminată şi că nu există nimic care să-i obstrucţioneze aria de panoramare.

Puteţi lăsa apoi aparatul foto să facă restul pentru dumneavoastră. Folosind tehnologie de recunoaştere facială, acesta va panorama, se va înclina şi va face zoom pentru cele mai bune compoziţii, se va asigura că grupurile de petrecăreţi sunt toate în cadru şi va corecta automat imaginile distorsionate.

Vă doriţi mai mult control? Cu aplicaţia Connect app for Mini PTZ Cam puteţi seta aparatul foto pentru a prioritiza feţele, cum ar fi persoana pentru care organizaţi o petrecere, apoi puteţi sorta imaginile în funcţie de subiect.

Şi nu trebuie să vă faceţi griji că veţi rămâne fără spaţiu. În cazul în care cardul microSD al aparatului foto se umple, există o opţiune de ştergere automată a imaginilor care vă permite să continuaţi să fotografiaţi sau filmaţi. Cele mai vechi imagini vor fi şterse primele, dar nu va fi ştearsă niciuna dintre favoritele dumneavoastră.

2. Crearea de conţinut: surprindeţi activităţi distractive

O mamă îi zâmbeşte fiicei sale în timp ce scoate o prăjitură din cuptor. Estompat, în prim-plan, surprinzând momentul, este un Canon PowerShot PX.

Aplicaţia Connect app for Mini PTZ Cam vă permite să filmaţi de la distanţă prin intermediul smartphone-ului. Puteţi panorama şi înclina aparatul şi puteţi folosi funcţia de zoom pentru a obţine exact încadrarea dorită, apoi puteţi apăsa butonul de înregistrare sau butonul declanşatorului pentru a realiza un videoclip sau o fotografie.

Dacă sunteţi patiser, artist sau alt creator în devenire şi căutaţi o modalitate mai bună de a vă documenta realizările, Canon PowerShot PX este soluţia.

Capacităţile sale de captură autonomă îl fac aparatul ideal pentru a vă înregistra când aveţi mâinile ocupate sau murdare – dacă sunteţi cu mâinile în aluat de prăjituri sau mânuiţi o pensulă şi o paletă, ultimul lucru de care vreţi să vă faceţi griji este operarea unui aparat foto. Cu comenzile vocale, dumneavoastră sunteţi regizorul: spuneţi doar „Hello, Pixie” pentru a activa aparatul foto, „Start recording” pentru a începe să înregistraţi un clip sau „Take a picture” pentru a face o fotografie, apoi „Stop” pentru a încheia înregistrarea automată*.

3. Filmarea acţiunii: deveniţi o vedetă pe reţelele sociale

Un aparat foto PowerShot PX montat pe un trepied pentru a filma un adolescent pe un skateboard.

Funcţia de asistenţă la urmărire, disponibilă printr-o actualizare de firmware, este ideală pentru filmarea mişcării, cum ar fi săriturile şi trucurile pe skateboard.

Un căţeluş urmăreşte un băiat cu o minge în mână. Un aparat foto PowerShot PX este montat pe un trepied în prim-plan.

Activaţi funcţia de asistenţă la urmărire în aplicaţia Connect app for Mini PTZ Cam. Toate videoclipurile dumneavoastră vor fi gata instantaneu de examinare pe telefon, astfel încât să vă puteţi alege preferatele, să le editaţi şi să le încărcaţi direct pe canalele sociale.

Pentru vedetele pasionate de reţele sociale care doresc să îşi difuzeze filmele online cu un minimum de efort, Canon PowerShot PX poate fi cheia succesului peste noapte pe canale sociale precum YouTube.

Când folosiţi funcţia de înregistrare automată a aparatului, capacităţile sale de panoramare, înclinare şi zoom pot adăuga efecte atrăgătoare clipurilor dumneavoastră. În funcţie de condiţii, aparatul foto va efectua în mod automat panoramări ample, panoramări multiple (căutând persoane care stau una lângă alta – ideal atunci când colaboraţi cu un prieten sau doi) sau simple apropieri şi depărtări ale cadrului şi încadrări (deplasându-se pentru a încadra persoane care nu sunt în imagine).

Dacă înregistraţi de la distanţă, o actualizare de firmware, pe care o puteţi descărca prin aplicaţia Connect app for Mini PTZ Cam, adaugă o funcţie de asistenţă la urmărire, care vă permite să surprindeţi un subiect în mişcare chiar dacă nu este cu faţa la aparatul foto. Puteţi începe filmarea din ecranul de captură al aplicaţiei sau alocând funcţia de înregistrare butonului de comunicare wireless al aparatului.

Având dimensiuni mici şi o greutate redusă, PowerShot PX poate fi amplasat în aproape orice loc. Pentru a obţine un unghi fix, vă recomandăm să folosiţi un trepied. Există un suport standard la baza aparatului foto, astfel încât să îl puteţi manevra în poziţia perfectă şi să vă puteţi continua săriturile şi trucurile, ştiind că este stabil şi că puteţi avea toată acţiunea în cadru.

4. Lucrul de acasă: optimizaţi-vă camera web

Un Canon PowerShot PX alb este aşezat pe un mic teanc de cărţi, pe o masă de lemn.

Utilizarea Canon PowerShot PX ca o cameră web wireless vă menţine în cadru chiar dacă vă deplasaţi prin cameră. Funcţionează pe baterii, dar pentru întâlniri mai lungi se recomandă utilizarea unui încărcător/unei surse de alimentare USB-C PD compatibile.

Camerele web fixe, care vă obligă să staţi nemişcat pe durata unei întâlniri, reprezintă standardul (destul de plictisitor), dar adăugarea Canon PowerShot PX la configuraţia de lucru de acasă va conferi o nouă dimensiune dinamică întâlnirilor virtuale şi prezentărilor online. Funcţionând fără cablu prin Wi-Fi şi prin intermediul Wireless Webcam Utility pentru camerele mini PTZ de la Canon (disponibil gratuit pentru PC-urile cu Windows 10), PowerShot PX îşi va folosi capacităţile de urmărire pentru a vă însoţi în timp ce vă deplasaţi prin biroul de acasă. Cu această libertate nou dobândită, veţi deveni rapid invidia colegilor blocaţi în spatele biroului.

Aşadar, fie că plănuiţi o întâlnire cu prietenii şi familia, fie că doriţi să înregistraţi clipuri video dinamice pentru canalele sociale sau pur şi simplu să vă înveseliţi întâlnirile de serviciu, micuţul, dar inteligentul Canon PowerShot PX se poate ocupa de totul pentru dumneavoastră.Articol scris de Sam Kielsden

Produse conexe

Articole conexe